Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

A sajtószabadság margójára

2018. augusztus 01. - A te embered

Aki olvas, az tudja, hogy nem osztom azon megmondóemberek és ellenzéki véleményvezérek folyamatosan fenntartott félelmét, hogy Magyarországon diktatúra van, a bekötött szemmel való élet és a nekünk szimpatikus politikai oldal vétségeinek figyelmen kívül hagyása azonban legalább olyan nagy vétek, vagy nagyobb, mint bizonyos fogalmak súlyának elfelejtése. Hittem és a mai napig hiszek abban, hogy az úgynevezett ellenzék számára megfogalmazott kritika kimondása még akkor is szükségszerű, ha azzal szavazatokat veszítenek, mert azt az álláspontomat is ugyanúgy tartom, hogy ezekkel, így, ebben a formában nem lehetséges a kormányváltás. Megragadtam az alkalmat arra, hogy Gyurcsány Ferencről és népnyúzó politikájáról, illetve annak következményeiről, a 2010-es Fidesz 2/3-ról írjak, ahogy ugyanezt megtettem csaknem az összes ellenzéki párttal. Őszintén nem találtam előrevezetőnek azt, ha folyamatosan arról van szó a közbeszédben, hogy Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor strómanja mely balatoni hoteleket és nyaralókat zsebelte be megint, ahogy az elnyert közbeszerzések sokaságáról sem értekeztem. Hogy miért? Mert, ahogy azt gyakorlatilag egyetlen ellenzéki szervezet és médium sem értette meg, hogy az emberek nem ezért, hanem ennek ellenére szavaztak a Fideszre és látták az egyetlen kormányra való pártnak.

Ugyanakkor.

Eljött az idő, amikor - nem beállva a megélhetési rettegők sorába - muszáj kimondanom még egyszer akkor is, ha önismétlésnek tűnik, hogy a Fidesz autoriter, demokráciaellenes és a magyar jogállamot, kultúrát és civil életet nemcsak semmibe vevő, de porba tipró politikája, melynek tagjai az elhazudott rendszerváltásunk legnagyobb gazemberei a sajtószabadság szinte utolsó fennmaradt bástyájának, a Hír TV-nek a tönkretételével végérvényesen kijelölték azt a törökországi-oroszországi utat, aminek elhagyása, mint lehetséges opció már az indulás kezdetén teljesen lehetetlenné vált.

Most azokhoz a Fidesz-szavazókhoz szeretnék szólni, akik dörzsölik a tenyerüket azon gondolkozva, hogy milyen gyalázkodó hozzászólást írjanak ehhez és a hasonló bejegyzésekhez: én elhiszem, hogy tisztelitek Orbán Viktort, elhiszem azt is, hogy őszintén benne látjátok a nemzet felemelkedésének lehetősét, ahogy abban sem kételkedem, hogy többségetek egy jobb országot szeretne, amibe jó élni és még elmenni is jó tudván azt, hogy vissza fogunk térni. Azonban megkérdezlek titeket, hogy azokat a másként gondolkodó embereket, akik az ország gyarapodását nem Orbán Viktor és a Fidesz által képzelik el, miért nem tisztelitek meg? Azért, mert a Fidesz szavazótáborával ellentétben az ellenzék nem egy homogén csoport? Értetlenséggel és némi bizonytalansággal kérdezlek titeket, hogy a kormánypártiak számával megegyező, de különböző ellenzéki pártokra szavazó emberek nem érdemelnek sajtót? A 888, a Magyar Idők, a TV2, a Demokrata, az Echo TV és a megyei napilapok mellett, amiben mind úgy olvasgathatjátok az "alternatív tényeiteket", ahogy szeretnétek, valóban olyan könnyű ellenzéki médiatúlsúlyról beszélni?

A folyamat lassan történik, de elvitathatatlan, hogy idővel semmi nem marad a független sajtóból: és hogy mi a független sajtó? Az, ami ugyanúgy megírja és elmondja azt, hogy az LMP milyen etika bizottsági döntésekkel égeti magát hétről-hétre, azt, hogy a Jobbik hirtelen megváltozása milyen kétszínű és azt, hogy a Fidesz éppenséggel mely találomra kiválasztott, a társadalomból kirekesztett csoport vegzálását tűzte ki célul. Ezzel szemben a kormánypárti olvasók reggelente azt sem tudják, hogy az újságosnál megvett tucatnyi lapot vagy az internetes magazinokat olvassák, addig azoknak az embereknek, akik ellenzékiek és pont ugyanúgy tévedhetnek a véleményükkel, mint a fideszesek, nem marad semmijük, ami segítségével tájékozódni tudnának ebben az őrült világban. 

sajto.jpg

Kép: Morfondír

A vélemények, ideológiák, világnézetek képviselői, vagyis az emberek és a társadalom nem kőbe vésett és tévedhetetlen. Ez van. Ahhoz viszont mindenkinek joga van, hogy higgyen abban, hogy az általa támogatott szervezet, párt által egy jobb élet kezdődik vagy folytatódik, ezt pedig meg lehet kérdőjelezni, de elvitatni soha. 

Ahogy rengetegszer mondták már el újságírók és politológusok egyaránt, Orbán Viktornak sosem lesz érdeke az, hogy a lakosság ingerküszöbét - ami az elmúlt évek során láthatóan elképesztően magasra emelkedett - diktatórikus politikával áttörje, az viszont annál inkább, hogy látszólagos biztonságot és nyugalmat ígérve, a nagy nyugati összeesküvéseket megakadályozó államférfi képét fenntartsa, miközben őfelsége ellenzéke a jelenlegi alakulatokkal tökéletesen kiszolgálja a parlamentben még azokkal az interpellációkkal is, amik Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István meggazdagodását firtatják. Eközben pedig a legitim hatalom mutatásával, azaz a szabad választások megtartásával úgy tetszeleg, mintha valóban az emberek 2/3-ától kapott volna felhatalmazást bármire is. Szintén a kormánypárti olvasókhoz szólva: a kézzel fogható, szemmel látható igazság azonban az, hogy a felétől kapott, a másik felétől pedig nem. Ezt lehet körmönfont mondatokkal vitatni vagy hitelteleníteni, ez azonban így van, a másik ember véleményének és világnézetének tiszteletben tartása pedig ott kezdődik, ha nem fabrikálunk magunknak olyan legitimációt, amit sosem kaptunk meg. 

Annyira könnyű azt mondani, hogy "büdös nácik, rohadt kommunisták, tetves libsik, ballsibik" és sokáig sorolhatnám még a megbélyegző jelzőket, amik nemcsak a közvéleményt, de az egész társadalmunkat két táborra bontotta. Orbán Viktor az összes megszólalásában Rákosi ideológiáját próbálja megértetni XXI. századi köntösbe helyezve, miszerint aki nincs velünk, az ellenünk van. Ahogy már említettem, nem érdeke, hogy mostantól mindenkit munkatáborba küldjenek, aki elmegy egy tüntetésre vagy csinál egy mémet róla, azonban a felsőbb szinteken, mint a média, már jól látható a Fidesz mindenen és mindenkin átgázoló politikája.

Talán úgy gondolják néhányan, a Hír TV, a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és más lapok csak néhány volt a sok közül, amikért nem kár. Pedig de. Bár a saját véleményünk megerősítése a többség számára egy mindennél jobb érzetet ad, de higgyétek el, rengeteg ellenzéki szavazó az elsők között lenne, ha egy pluralizált és demokratikus normarendszerek között működő ország médiájában egy olyan fideszes lapot tennének tönkre, ami pártérdektől függetlenül a jót és a rosszat is megírja. 

Ehelyett viszont most marad az, hogy az Echo TV-s Keménymagban vagy a Sajtóklubban Bayer Zsolt, Velkovics Vilmos, Bencsik András, Apáti Bence és mások hogyan fognak 2 663 326 ember pofájába röhögni csak azért, mert másképp gondolkodnak. A másik fele viszont kétségtelenül jól szórakozhat ezen.

2018. 08. 01.

További cikkek:  A magyar közélet 5 legnagyobb seggnyalója

PODCAST

 A blog fejlesztése érdekében egy heti rendszerességű közéleti-politikai podcastet szeretnék csinálni, amihez társat keresek, hobbi lévén fizetséget sajnos nem tudok felajánlani. Leginkább fontos társadalmi témákról, aktuális eseményekről lenne véleménykifejtés. Ha érdekel, kérlek írj a bumerangblog19(kukac)gmail(pont)com email címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr2014154505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 09:06:03

@math0:

Kulturális liberalizmusról beszélesz, ami eleve más.

S természetesen nem az egy oltan társadalomban, ahol eleve természetesnek számított a homoszex és a pedofília.

Emmett Brown 2018.08.03. 09:36:12

@maxval balcán bircaman: az ugye megvan, hogy jelenleg az általad olyannyira lenézett/megvetett/ellenzett liberális alapelvek miatt oszthatod itt meg a nézeteidet?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 09:46:11

@Emmett Brown:

Nincs a 2 között semmilyen kapcsolat.

Manapság éppen a liberálsi médiák engedik a legkevésbé a szabad szólást.

evighed 2018.08.03. 09:50:04

@Emmett Brown:
Nézd, amig az aktuális rezsim elvei mentén beszélsz, nincs szükséged a liberális alapelvekre. Erdogan és Putyin mellet érvelni/kommentelni egyenesen támogatott az érintett országokban.
Csak azoknak fontosak a liberális elvek akik az aktuális rezsim ellen vannak.

Emmett Brown 2018.08.03. 10:17:37

@maxval balcán bircaman: jaja, origón szabad a kommentelés, míg az indexen tilos.

@evighed: értelmes ember mindig azon van, hogy az aktuális hatalom ne terjeszkedjen túlságosan, és ne önmagáért való legyen, még akkor sem, ha az intézkedések többségével amúgy egyetért.

evighed 2018.08.03. 10:27:36

@Emmett Brown:
A legértelmesebb embereknek is van legalább egy tucat témája amiről korlátozná, vagy esetleg be is tiltaná a diskurzust, mert sértő, irritaló számára.
Ezért még az úgymod legliberálisabb demokráciák is rátelepszenek a szólásszabadságra a saját kurzusideológiajuk.

evighed 2018.08.03. 10:28:56

@evighed:
Ezért még az úgymod legliberálisabb demokráciák is rátelepszenek a szólásszabadságra, a saját kurzusideológiájuk mentén.

chrisred 2018.08.03. 10:35:07

@maxval balcán bircaman: Azt mondom, létezett, mint a telefon a XIX. század előtt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 10:54:51

@Emmett Brown:

"origón szabad a kommentelés, míg az indexen tilos"

Mindkettőn csak a FB-on lehet kommentelni, s az Index sok embert letilt minden kommenteléstől, míg az Origo nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 10:58:32

@chrisred:

Cenzúra, letiltás. Mindezt sokkal inkább alkalmazzák a liberális médiák.

chrisred 2018.08.03. 11:05:21

@maxval balcán bircaman: Az indexen nem csak facebookos regisztrációval lehet kommentelni.

chrisred 2018.08.03. 11:08:38

@maxval balcán bircaman: Nem használnak ilyen eszközöket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 11:13:21

@chrisred:

Az Indexen SEHOGY nem lehet kommentelni, csak az Index FB-oldalán, ahnnan gyorsan letiltják az embert, ha "rpsszul" kommentel.

chrisred 2018.08.03. 11:29:57

@maxval balcán bircaman: Nekem sikerül, és szerintem még sok másnak is.

Emmett Brown 2018.08.03. 11:32:03

@maxval balcán bircaman: mivel az oldalak viselik a felelősséget a kommentek tartalmáért ez nem is csoda. És ezt nem a liberálisok vezették be.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 11:33:07

@Emmett Brown:

Ez kamu, te is tudpd. Nem bűncselekményt megvalósíró kommenteket távolítaínak el.

chrisred 2018.08.03. 11:33:36

@maxval balcán bircaman: Vagyis jogellenesen akadályoznak, hogy a véleményedet nyilvánosságra hozd? Ha ez igaz, akkor nyugodtan beperelheted őket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 11:37:00

@chrisred:

Nincs ilyen jog, Senki se köteles kommenteket engedni, ill. szabadon dönthet, ki kommentelhet és mit.

chrisred 2018.08.03. 11:37:01

@maxval balcán bircaman: Nem csak büntetőjogi felelősségük van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 11:38:06

@chrisred:

Mi más van? Oké, lehet pl., valaki szid egy céget kommentben, s a cég perel. Ezen kívül mi?

Emmett Brown 2018.08.03. 11:39:39

@maxval balcán bircaman: nem használok facebookot, úgyhogy nem tudom.

chrisred 2018.08.03. 11:41:09

@maxval balcán bircaman: Dehogy nincsen. A cenzúra, amire céloztál, nem azt jelenti, hogy az oldalukon nem kommentelhetsz, hanem hogy sehol, semmilyen formában nem jelentetheted meg a véleményedet, még a saját oldaladon sem. Ez pedig a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogának megsértése.

chrisred 2018.08.03. 11:43:05

@maxval balcán bircaman: A jó hírnévhez való jog nem csak a gazdasági társaságokat, a személyeket is megilleti.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 11:44:49

@chrisred:

S ki beszélt a szabad véleménynyilvánítás jogáról? Arról beszéltem: cenzúrázzák a kommenteket, kitiltanak kommentelőket.

chrisred 2018.08.03. 11:46:23

A kitiltás, letiltás meg olyan, mint amikor a bíró piros,lapot ad. Azzal, hogy az ő felületüket használod a véleményed kifejtésére, egyúttel elfogadtad a játékszabályokat is. Valójában neked nem a liberálisokkal van bajod, hanem a rendpártiakkal.

chrisred 2018.08.03. 11:48:19

@maxval balcán bircaman: Előbb még bűncselekményekről írtál, azt hittem, nem vagy tisztában azzal, hogy a személyes méltóság a büntetőjognál sokkal szélesebb védelmet élvez.

chrisred 2018.08.03. 11:51:24

@maxval balcán bircaman: Én meg arról, hogy a cenzúrázás téves kífejezés, mert az hatósági aktus, és a nyilvánosságrahozatal tilalmát jelenti. Te meg arról írsz, hogy egy adott weboldalon nem jelenhet meg a véleményed.

chrisred 2018.08.03. 11:56:25

@maxval balcán bircaman: De, ez volt a kérdés. Azt feltételezted, hogy a weboldalak üzemeltetői csak a bűncselekményt megvakósító kommentek tartalmáért felelősek. Ez nem igaz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 11:59:19

@chrisred:

Nem ez a vita lényege.

A lényeg az: eltüntetnek olyan kommenteket, kitiltanak kommentelőket, akkor is, ha az adott kommenért semmi jogi hátrány nem érheti őket.

chrisred 2018.08.03. 12:00:05

@maxval balcán bircaman: Az MTI-t törvény kötelezi hírügynökségi feladatok ellátására, vagyis hogy hivatalos híranyagot szolgáltasson a sajtó számára, tehát ebben a minőségében működhet cenzúraként.

Emmett Brown 2018.08.03. 12:01:04

@maxval balcán bircaman: nem használok facebookot, szóval nem, nem tudom.

chrisred 2018.08.03. 12:01:27

@maxval balcán bircaman: Akkor rosszul fogtad meg a lényegét. Biztosan követnek el hibákat, ők is emberek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 13:39:09

@chrisred:

Nme műkodhet, hiszen éppen te mondtam, a ceznúra állami tiltás a szólásszabadság ellen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 13:39:48

@chrisred:

Nem hibákat követnek el, hanem cenzúráznak. Ez nem hiba, hanem tudatos magatartás.

chrisred 2018.08.03. 13:49:29

@maxval balcán bircaman: Igen. És azt is írtam, hogy az MTI törvényben meghatározott állami feladatot lát el.

chrisred 2018.08.03. 13:50:09

@maxval balcán bircaman: Gondolod te. A valóság meg független ettől.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 13:51:40

@chrisred:

Csak hát esetében értelmezhetetlen a ceznúra ate értelmedben, hiszen sose lehetett bemkenni az MTI-hez és híreket írni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 13:52:26

@chrisred:

A valóság az, hogy törölnek kommenteket és kitiltanak kommentelőket, azaz cenzúráznak.

Emmett Brown 2018.08.03. 14:09:31

@chrisred: minden állami hírcsatornán (és a fideszes médiákban is) Macron gyökér testőre hír, az meg hogy részben Tiborczhoz kapcsolodó turpisságok miatt egy valag pénztől esik el az ország az meg nem. Az hogy az origó meg a tv2 nem számol be róla az még éppenhogy belefér (bár elmond mindent a hitelességükről), de az hogy a közmédia (ahol szerepelt az Őszödi beszéd meg a Tocsik ügy) erről nem tudósít az felháborító.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:10:42

@maxval balcán bircaman: így van, büdös ommunista vagy. vagy büdös fasiszta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:16:18

@maxval balcán bircaman: rontott az apád faszát, nem értesz hozzá!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:17:56

@maxval balcán bircaman: a kulturális liberalizmus nem liberalizmus, te faszfej?! a gazdasági liberalizmust a görögök még nem találhatták fel, mert sehol nem voltak hozzá.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:20:16

@maxval balcán bircaman: "Manapság éppen a liberálsi médiák engedik a legkevésbé a szabad szólást."

én még nem láttam, hogy egyetlen liberális média is börtönbe zárt volna bárkit is. ellenben Putyint, Erdogant és másokat láttuk már börtönbe zárni újságírókat.

te egy akkora elmebeteg köcsög fasz vagy, hogy pofán hazudsz minket, a jó édes kurva anyádat, te patkány!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:22:20

@evighed: de kurvára más az, hogy a legtöbb liberálisnak is van valahol egy határ, és egészen más maxval éktelen hazugsága, hogy a liberális média akadályozza legjobban a szólásszabadságot.

ez a két állítás 90-es IQ felett logikailag kurvára más.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 16:22:38

@math0:

Nem én tehetek arról, hogy a "liberalizmus" szó egyszerre 3 különböző dolgot is jelent.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:23:02

@evighed: az, hogy bizonyos dolgot tiltanak, és a "rátelepszenek", az kurvára más, ne túlozz!

chrisred 2018.08.03. 16:23:06

@maxval balcán bircaman: Fogalmam sincs, mivel keverheted a cenzúrát. Az nem arról szól, hogy álhíreket gyártanak és azt terjesztik mindenfelé. Az az orosz titkosszolgálat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:24:31

@maxval balcán bircaman: én ki vagyok tiltva a 888-ról, a PS-ről, a Magyar Időkről, Orbán Viktor lapjáról de nem csak személyesen, hanem szinte mindegyik oldalammal. nincs a jobboldalnál jobban cenzúrázóbb patkánymédia.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 16:25:31

@chrisred:

Álhírnek nevezni liberális szokás, így hívják a nem liberális médiák híreit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 16:26:15

@chrisred:

Ha a szóval van bajod, nevezzük ne,cenzúrának, hanem szabad vélemények elfojtásának.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 16:27:46

@math0:

Táged a ballibek is kitiltanak, mert iszonyúan trágár vagy. Azaz a te eseted nem politikai alaoú.

Te ha megnézed az általad említett oldalat, tele vannak ballib kommentekkel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:10:26

@maxval balcán bircaman: arról te tehetsz, hogy nem tisztáztad, melyikre gondoltál

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:15:59

@maxval balcán bircaman: álhíreknek teljesen jogosan nevezik a Breitbart és a 888 egy csomó hírét. konkrétan utánamentem olyan híreknek, amelynek a magyar verziója más volt, mint az angol, az meg más, mint a német.

például álhír volt, hogy Bécsben a középiskolások többsége muszlim, mert a statisztika csak a középiskolák egy típusáról szólt. de ezt már nem fordították le a magyar álhírgyárak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:16:43

@maxval balcán bircaman: " szabad vélemények elfojtásának."

nem tudod megmondani, miben nyilvánul meg az az "elfojtás". csak dobálózol a szavakkal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:17:48

@maxval balcán bircaman: sokszor nem azért, nem akkor tiltottak ki. a facebook meg nem is tilt ki azért.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:18:16

@maxval balcán bircaman: egyébként te iszonyúan trágár vagy, tehát a te eseted nem politikai jellegű.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 17:20:12

@math0:

A FB is tilt, ha bizonyos témákban "rosszul" szólalsz meg.

De itt nem erről írtam, hanme arról, hogy az egyes FB-profilok üzemeltetői tiltanak ki.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:30:27

@maxval balcán bircaman: kommentek törlését és kommentelők kitiltását sokféle média csinálja, semmi igazolásod nincs arra, hogy a liberális inkább. de börtönbe záratni csak Putyin, Erdogan, és hasonló diktátorok csinálnak, na az a cenzúra, na az a szólásszabadság elfojtása. és ezek nem liberális demokráciák.

továbbá a Fidesz a plakátolás tiltásával csinált ténylegesen cenzúrát, mert az állam tiltott be, nem a Mari néni.

evighed 2018.08.03. 17:33:03

@math0:
"az, hogy bizonyos dolgot tiltanak, és a "rátelepszenek", az kurvára más, ne túlozz!"
Magyarországon tilos tagadni bizonyos történelmi eseményeket. Ha megteszed büntetést kell fizetni, rosszabb esetben közmunka. Az USA-ban nem tilos a faji alapú viccelödés, de ha a Majmok bolygója egyik szereplőjéhez hasonlitasz egy fekete politikust twitteren, szinte azonnal elveszted a munkádat.
Melyik a jobb vagy rosszabb szerinted?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:41:28

@evighed: "Magyarországon tilos tagadni bizonyos történelmi eseményeket. "

ezt a törvényt az illiberális Fidesz hozta. Pofán szartad magad.

"Az USA-ban nem tilos a faji alapú viccelödés, de ha a Majmok bolygója egyik szereplőjéhez hasonlitasz egy fekete politikust twitteren, szinte azonnal elveszted a munkádat.
Melyik a jobb vagy rosszabb szerinted?"

1) Az USA a jobb, mert a "szinte azonnal elveszted a munkádat" nem egy tény, hanem a te véleményed.
2) Mert a munkádat a munkaadód veszi el, nem az állam bünteti, azaz mehetsz olyan munkaadóhoz, aki hozzád hasonlóan rasszista.
3) Ez nem jelenti azt, hogy "legliberálisabb demokráciák is rátelepszenek a szólásszabadságra,", mert egy munkaadóról van szó, nem az államról.
4) Nem is sajtóról van szó.

Ezzel szemben Erdogan és Putyin lecsuk börtönbe, ha rosszul pislogsz, te faszfej!

Na az több, mint rátelepedés, és az állam csinálja, és a sajtóra.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:42:12

@evighed: Az USÁ-ban és Magyarországon is elvesztheted a munkádat, ha nem úgy dolgozol, ahogy a főnököd szeretné. Ez nem a sajtószabadság kérdése.

evighed 2018.08.03. 17:57:10

@math0:
- beszédmegértési zavarok,
- szóformálási nehézségek (afázia),
- zavartság, szédülés, fejfájás,
- átmeneti látásvesztés az egyik szemen,
- kettős látás, látótérkiesés
- hirtelen fellépő eszméletvesztés.

Az első hármon kivül melyik van még nálad az agyvérzés tüneteiböl?

Ui: nem kell válaszolni, mert úgy sem fogom elolvasni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 20:10:41

@maxval balcán bircaman: egyébként meg röhej vagy. A 888.hu oldalán például annyi a tágár, patkán náci, hogy sehol nem láttam még annyit magyar internetes fórumon. Ha ezeket kitiltanák, a 888-nak alig maradna olvasója. De nem tiltják ki őket, mert jó nekik a tárágár náci, nincs nekik semmi bajuk a trágársággal, csak azzal, ha valaki nem náci.

Úgyhogy de, politikai a cenzúra, faszfejkém, bebuktad, nem kicsit, nagyon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 20:12:32

@evighed: "agyvérzés tüneteiböl"

Rövid "ö"-vel. Akkor ennyit az agyvérzés tüneteiről.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 20:13:38

@maxval balcán bircaman: "S akkor hogyan vannak Oroszországban ellenzéki médiák? "

Nehezen. Alig.

0dzsud0 2018.08.03. 20:40:03

@math0: hát bántják a jó ferit :DDDD

0dzsud0 2018.08.03. 20:45:00

@math0:

"1) Az USA a jobb, mert a "szinte azonnal elveszted a munkádat" nem egy tény, hanem a te véleményed."

vs

"Ezzel szemben Erdogan és Putyin lecsuk börtönbe, ha rosszul pislogsz, te faszfej!"

csak a te tényeid a jó tények, igaz? :) hihetetlen, hogy pofán tudod szarni magad két mondaton belül.

0dzsud0 2018.08.03. 21:21:50

@math0: nem baj, ratyi, próbáljuk újra, segítek még egy kicsit.

"szinte azonnal elveszted a munkádat"

vs

"lecsuk börtönbe, ha rosszul pislogsz"

csak a te tényeid a jó tények, igaz? :) hihetetlen, hogy pofán tudod szarni magad két mondaton belül.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 21:37:47

@0dzsud0: te tényleg ennyire agykárosult vagy?!

en.wikipedia.org/wiki/List_of_arrested_journalists_in_Turkey

en.wikipedia.org/wiki/Media_freedom_in_Russia

0dzsud0 2018.08.03. 21:41:18

@math0: jaja, én biztos nem hallottam még a török és az orosz médiahelyzetről, milyen életszerű, te faszarc.

tehát: te leszarhatod más állítását, mondván az csak az illető véleménye, nem tény. de akkor hogy merészeled rögtön ezt követően a te tyúkszaros kis véleményedet tényként kezelni, te eltaposni való kártevő? :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.03. 22:14:35

@0dzsud0: tehát elismered, hogy igaz, amit a török és orosz médiahelyzetről állítottam, de egy mondattal lejjebb kétségbe vonod.

szólj az ápolódnak, nagy baj van!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.03. 22:16:13

@0dzsud0: " jaja, én biztos nem hallottam még a török és az orosz médiahelyzetről, milyen életszerű, te faszarc."

tehát hallottál róla.

" tyúkszaros kis véleményedet tényként kezelni"

de nem tény. pedig te is hallottál róla, de nem tény.

zólj az ápolódnak, nagy baj van nálad!

0dzsud0 2018.08.03. 22:26:50

@Brendel Mátyás: egyszerűen képtelen vagy értelmezni, neked tényleg fogalmad sincs, hogy miről beszélgetünk. majd "zólok" az ápolódnak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.03. 22:29:41

@0dzsud0: egyszerűen képtelen vagy értelmezni, neked tényleg fogalmad sincs, hogy miről beszélgetünk. szólj az ápolódnak!

0dzsud0 2018.08.03. 23:25:03

@Brendel Mátyás: zólj az ápolódnak, nagy baj van nálad!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.04. 00:17:03

@0dzsud0: egy másolási hibába tudsz kapaszkodni, neked csak ennyi maradt...

chrisred 2018.08.04. 04:15:45

@maxval balcán bircaman: Igaz, az illiberálisok úgy hívják, hogy fakenews. :)

chrisred 2018.08.04. 04:18:29

@evighed: Bárhol elvesztheted az állásodat, ha veszélyezteted a munkáltatód gazdasági érdekeit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.04. 07:42:20

@evighed:

Bfendel Matyinak alias math0-nak nem lehet agyvérzése, mert ahhoz először is egy agyra lenne szüksége.

0dzsud0 2018.08.04. 07:42:55

@Brendel Mátyás: egy másolási hibába tudsz kapaszkodni, neked csak ennyi maradt...

evighed 2018.08.04. 08:48:39

@chrisred:
Ez igaz. Sőt akkor is kirúghatnak, ha alszol a munkahelyen, vagy rászarsz a vezér íróasztalára, de most nem erről van szó.
Hanem arról, hogy az illiberális demokráciában (+Németország) beleírják törvénybe, hogy miről nem szabad diskurálni, míg pl. az Usa-ban, Nagy-Britanniában, Franciaországban nem. Ettől függetlenül ha elkapnak egy rossz viccel a twitteren vagy a facebookon, ugyanúgy büntetés jár érte.
(Lehet guglizni a példákat, Roseanne Barr, James Gunn stb.)
Nem direkt az állam büntet, hanem a rezsim általános ideológiája mentén NGO-k, úgy mond Social Justice Warrior szervezetek kényszerítik ki a büntetést azzal, hogy az elkövető megélhetését és vagy munkaadóját támadják.

0dzsud0 2018.08.04. 10:21:22

@evighed: még egy dolog, amit Brendel soha nem fog megérteni.

chrisred 2018.08.04. 13:25:41

@evighed: A munkaszerződés felbontása nem büntetés, ha jogszerűen történt.

evighed 2018.08.04. 14:31:05

@chrisred:
Latom nehéz. Esettanulmány:
Faszául dolgozol, nincs rád panasz a munkahelyen. Egyik péntek este kapatosan összefutsz Katikával számlázásról a kedvenc romkocsmádban, másra nem nagyon emlékszel. Másnap a haverjaid mondják, hogy vicceskedve orális kényeztetésre kérted fel Katikát, aki ez elől finoman kitért. Hétfőn behívnak a főnöködhöz, ahol ott ül a HR-es, Katikávak és az ő NGO-s ügyvédjével, akik elmondják, hogy vagy felmondasz, vagy kirúgnak és magánvádas eljárást indítanak ellened, amiért nyilvános helyen emberi méltóságában megaláztad Katikát. Te természtesen inkább felmondasz.
Nos, akkor most büntetést kaptál, vagy sem?

chrisred 2018.08.04. 15:38:12

@evighed: Tök jó ez a bevezetés. "Faszául dolgozol, nincs rád panasz a munkahelyen."
Mint az egyszeri ügyvéd, aki arra hivatkozik, hogy a védence a hét hat napján senkit sem ölt meg.

evighed 2018.08.04. 16:27:50

@chrisred:
:D
Ezen a poénon mennyit gondolkodtál?
A témához viszont megint nem sikerült érdemben hozzászólnod. Gondolom most is, mint mindig, csak a részvétel a fontos.

chrisred 2018.08.04. 16:41:30

@evighed: Mert nincs téma. Értelmetlen dolgon rugózol. Világszerte az emberek sokaságát rúgják ki (Magyarországon különösen), aki faszául dolgozik, nincs rá panasz a munkahelyén. És passz, ne mászik rá másokra berúgva, nem próbál másokat nyilvánosan megalázni, tisztességes emberként él. Csak a cégének nincs rá szüksége, vagy egy csókosnak kell az állása, esetleg valamiért nem szimpatikus a felettesének. Ilyen az élet. Hadd ne kelljen már a részvétemet impertinens seggfejekre pazarolni, amíg vannak, akik ezerszer inkább megérdemlik.

evighed 2018.08.04. 16:58:07

@chrisred:
Jól van. Szólj még hozzá párszor, legalább addig sem unatkozol.
süti beállítások módosítása