Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

Ide a diktatúrával!

2018. szeptember 22. - A te embered

A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung augusztusban egy felmérést készített arról, mit gondolnak a magyar emberek a demokráciáról, a rendszerváltás óta megalakult kormányokról és önmagában az ország helyzetéről. A végeredmény rengeteg tanulsággal járt és sok mindent igazolt is: kiderült, amit ezer éve szajkózok és próbálok megértetni a komplett ellenzékkel, miszerint a fideszes szavazók tudnak a korrupcióról, csak nem érdekli őket, de a totális apátia, közönyösség és a politika iránti tudatlanság is képviselteti magát. Ebben a posztban elsősorban a felmérés talán leggyalázatosabb válaszára térek ki bővebben.

Mégis milyen szolgalelkű, megalkuvó néplélek uralkodik egy olyan országban, ahol a felmérésben megkérdezettek 11%-a diktatúrában szeretne élni, a harmadát egyáltalán nem érdekli, hogy milyen politikai rendszerben él, a fele szerint pedig van jobb a demokráciánál? Egyre inkább bebizonyosodik, hogy a társadalom nem látja, vagy nem akarja látni azokat a tényezőket, amelyek a történelem során folyamatosan tévútra vitték: a világ szebbik oldalán, a "liberális mocsoktól" bűzölgő Nyugaton alighanem - teljesen jogosan - hülyének néznék azt a 11%-ot, amelyik egy nyilas- és kommunistaterrortól, Szálasitól és Rákositól sújtott országban szeretné visszahozni a diktatúra csodás, jól bevált intézményét. 

felirat.jpg

Amíg ennyire tévúton járunk azt illetően, hogy mit szeretnénk ezzel az országgal, addig nem várható el az sem, hogy az emberek független, autonóm döntéseket tudjanak meghozni a politikát illetően és ne hódoljanak be az első jó kiállású politikusnak, aki 13. havi nyugdíjat meg Erzsébet-utalványt ígér nekik. Orbán Viktor is a demokrácia megkérdőjelezésében utazik az illiberális maszlagjával amikor olyan országok követését tartja előrevezetőnek, amik nem is demokráciák. 1989-ben írta meg Francis Fukuyama A történelem vége és az utolsó ember című tanulmányát, amelyben azt vezette le, hogy a liberális demokrácia, vagyis az "emberiség ideológiai fejlődésének a végpontja" által a történelem véget ér, hiszen a kormányzás végső és legkiválóbb formájának eljövetelével a konfliktusok, háborúk és ellentétek is elmúlnak majd. Fukuyama nagyot tévedett, ez tény, azonban nem akkor, amikor a legműködőképesebbnek hitte a liberális demokráciát, hanem amikor azt gondolta, hogy mindez elhozza a teljes békét. Amikor Orbán Viktor következetesen, jól kitalálva gyalázza ezt a politikai rendszert a zavarodott ideológiai talapzatokon álló illiberalizmus malmára hajtva ezzel a vizet, egyben azt a magyar társadalmat is elvágja a liberális demokrácia értékeitől, amelyik a liberális szó hallatán fiatal gyerekekre gondol, akik nemváltó műtéten esnek át és hormonkezelést kapnak, vagy árokba borult drogosokra, esetleg a homoszexualitás kötelezővé tételére. Miközben miből áll a libdem? A hatalom és az igazságszolgáltatás szétválasztásán, a szabad választásokon, az általános választójogon és a többpártiságon. Melyek ezek közül azok, amik felvállalhatatlanok? Többek között Orbán Viktor és a Fidesz gyalázatos kommunikációja is az oka annak, hogy felnőtt, a történelmet legalább alapjaiban ismerő emberek ilyen kifordult, gyalázatos válaszokat tudnak adni.

diktatura.jpg

Kép: Difference Wiki

Pontosan tudjuk, hogy egy diktatórikus országban olyan alapvető emberi jogok sérülnek, mint a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadsága, amiből alapvetően következne, hogy a felmérésben megkérdezettek is támogatandónak tartják a saját véleményük és világnézetük elnyomását. De csak következne, hiszen a diktatúrára vágyók nem a jelenlegi állapotuk szerint, egyszerű kisemberekként gondolnak magukra, hanem a rendszer kiváltságosaiként, ergo az ő véleményük természetesen nem szenved csorbát, mert az maga a diktatúra véleménye. Ebbe azon csekély számú nemzetiszocialisták és neonácik is idetartoznak, akik úgy éltetik Hitlert és annak tetteit, hogy a magyarokhoz fűződő véleményét és ellenszenvét rendre kifelejtik az értékeléséből. Igazán szomorú, hogy a XXI. században olyan alapvető kérdésekre nem ad egyöntetű választ a világ, - mert gyanítom, a helyzet más Kelet-Európai országban sem ilyen egyértelmű -, minthogy szeretnénk-e rettegésben, kiszolgáltatottan, a regnáló kormány hatalmától félve élni. 

Kína kommunista diktatúrája már odáig fajult, hogy társadalmi szintjük, környezetük és viselkedésük szerint pontozzák az embereket: aki több pontot kap, kiváltságokat, könnyebbségeket élvezhet, aki kevesebbet, arra meg vár a nyilvánvaló nyomor. Rodrigo Duterte birodalmában, a Fülöp-szigeteken halomra ölik a potenciális drogkereskedőket és fogyasztókat, köztük ártatlan gyerekeket is. Észak-Koreában módszeres kínzás és később halál vár arra, aki letép egy propagandaposztert a falról. A diktatúra bárhol is érkezik, rombol, nyomorba dönt, elhajlítja az ember lelkét és bármekkora ellenállással is néz szembe, egész országok, régiók mentalitását határozza meg évtizedekre visszamenőleg.

Hogy miért tartottam fontosnak mindezt elmondani? Legfőképp az elején leírtak okán: miért várunk felelős társadalmi döntéseket a választásokon, ha ilyen kérdésekben sincs konszenzus? Nyilvánvaló, sokan élnek megtévesztésben, ahogy abban is biztos vagyok, hogy jóval kevesebb lenne ez a 11%, ha a megkérdezettek megfelelően értelmezték volna a kérdést, sőt, az sem kötelező, hogy a nap minden percében percében demokráciatípusok működéseinek hatékonyságát tanulmányozza az ember, de legalább azt a szintet üssük meg mindannyiunkért, hogy ilyen kérdéseket fel se kelljen tenni az embereknek Mi határozhatjuk meg a jövőnket, ne vegyük el azzal a lehetőséget, hogy fogalmunk sincs a régmúlt és a jelenleg zajló állapotokról.

2018. 09.22

MSZM - CSATLAKOZZ A MAGYAR SZOCIÁLDEMOKRATA MOZGALOMHOZ

A Magyar Szociáldemokrata Mozgalom, rövidítve MSZM azért jött létre, hogy lehetőséget nyújtson azoknak az embereknek, akik hisznek abban, hogy a baloldal megújulhat, a szociáldemokrácia képes felvenni a versenyt a XXI. századdal és hogy a megosztottságból és ellenzékiségből jól éldegélő, többszörösen megbukott képviselőket el kell zavarni.

E-mail: maszmo2018(kukac)gmail(pont)com

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr5714255605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emmett Brown 2018.09.24. 14:19:24

@maxval balcán bircaman: miért lenne a te világodban ez másként?

Emmett Brown 2018.09.24. 14:20:54

@Voznyák Pista: miért mekkora volt a tényleges mínusz 2010ben és 2018ban?

BéLóg 2018.09.24. 14:23:22

@$pi$: Tehülye ZSIDÓ szokásokkal a zsidókat kérdezgest, a KERESZTÉNYEK Újszövetségéban Jézus hol adott ilyen parancsokat?

BéLóg 2018.09.24. 14:27:35

@Látens Inszinuáció: Az országból elmegy az értelmesebbje? Akkor te azért MARADTÁL itthon, mi? A lófszt megy el az értelmesebbje, ezt ezerszer megcáfolta a statisztika és kizárólag a bal(fasz)liberális blogokban menő leírni.
Még annak az árán is, hogy az ember, mint én VISSZAKÉRDEZHET, hogy "hátemegmiértnemmészel"?

Öngól a köbön.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.24. 14:29:44

@Emmett Brown:

Ha nyílt kártyákkal megy a játék, nagyobb az esélye az átláthatóságra.

Grand Prix 1800 2018.09.24. 14:30:23

@Szelid sunmalac:

Márpedig jogom van az lenni ha úgy tartja kedvem.
Én olvastam a Mein Kampfot, megnéztem napjaink rendszerét a demokráciát, összehasonlítottam és megállapítottam hogy a nemzetiszocializmus az jobb rendszer.
A demokrácia az gyakorlatilag nem egyéb, mint kifogások és ürügyek halmaza az igazságtalanságokra, a nemzet pusztulására, az idegenek élősködésére a nemzet testén, és aki ezektől a dolgoktól meg akarja védeni a nemzetet azt lenácizza és kirekeszti.

ArriMedes 2018.09.24. 14:38:25

@maxval balcán bircaman:

te egy félelmetesen ostoba ember vagy, nagy kár hogy a hozzád hasonlók okádják tele a netet

Nerevaryne 2018.09.24. 14:45:32

@bölcsbagoly: A lehetőségekhez képest rossz. A jelenlegi európai képviseleti demokrácia feltételezi, hogy a politikai botrányokat lemondás követi, mert a pártérdek felülírja az egyéni érdekeket (mindenki a következő választásra hajt). Csakhogy ezt durván ki lehet használni, láthatni a jelenlegi Romániában is, ahol egyszerűen semmilyen eszköze nincs az átvert lakosságnak, hogy új választást követeljen ki. Látni a 2006-os Magyarországon is, ahol 4 évig szenvedett társadalmi támogatottság nélkül az MSZP-SZDSZ, havonta leszavazva az előrehozott választási indítványokat. Ha ez a szelekciós mechanizmus nem működik, vagyis a politika képtelen szabályozni önmagát, akkor a rendszer rossz és változtatni kell rajta. Nyugaton a botrányt jellemzően lemondás követi, nincs szükségük arra, hogy népszavazással kelljen kicsikarni a választásokat, így kár oda tekinteni követendő példákért. A nálunk jelentkező hibákat nekünk kell kijavítani.

Sean MacTíre 2018.09.24. 14:56:57

@eloi: Birkanak mindenki ballib, aki nem orbancra szavaz. Szoval ez mindegy. A lenyeg, hogy nem szavazott 2/3 orbancra, es nem nyertek nagy tobbseggel a valasztast. Kisebbsegben lettek 2/3 ugy, hogy minden allami tajekoztatasi csatorna az o kezukben van.

Emmett Brown 2018.09.24. 15:04:25

@maxval balcán bircaman: ez nettó bullshit. miért lenne átláthatóbb? ott talán ha a kormánypárt nyomja a propagandát, és az ellenzék megpróbálja ezt számonkérni, akkor másként lesz?

bölcsbagoly 2018.09.24. 15:06:36

@bölcsbagoly: @Nerevaryne: nos én azon a véleményem vagyok, hogy nem kellene a nyugatot követni a sűrű kormányváltásokban és a teljesen felaprózódott politikai palettában sem. Mire jó ez a "fékek és egyensúlyok" nevű marhaság? Hogy olyan legyen mint a mai No-ban, ahol "rókafogta csuka" állapot uralkodik? Vagy s Spanyolországban, ahol egy kis párt kormányoz, rendkivül hülyén, vagy az állandó olasz kormányválságok, a belgák kormány nélkülisége, az USA- beli obstrukció minden eszköz bevetésével?
S még hány példa a demokratikus nyugatról.
Szerintem ami nagy szerencsénk, hogy 2002-ben a Fidesz koalíciója elvesztette a csalással a választásokat s 20006-ban nem lett előrehozott választás! Mert 2010-re elemi erővel tört ki az elégedetlenség és söpörte el 2/3-al ( a régi választási szabályokkal is) a ballibákat a hatalomból, re lehetővé téve a valódi rendszerváltást! S a megkezdett úton azóta kétszer is erőteljesen támogatva azt.

kvadrillio 2018.09.24. 15:10:46

TÉNYLEG KELLENE MÁR EGY KIS HIRIGELÉS, LÁMPAVASAS AKASZTÁS, LINCSELÉS...........
MÉG AZ EGÉSZSÉGKÁROSÍTÓ GYÓGYSZAROK ÁRÁT SE AKARJÁK VISSZAFIZETNI ???!!! ESZEM-FASZOMMEGÁLL ! MI LETT A VÉGE A PATIKÁK MAGÁNMÉRGEZŐK KEZÉBE ADÁSÁNAK A HATÁSA !+!!!!

EZZEL AZ ERŐVEL A GYÓGYSZARTÁRAK PATKÁNYMÉRGES GYÓGYSZEREKET IS ÁRULHATNÁNAK !! MINTAHOGY, RÁKKELTŐ GYÓGYSZEREKET IS ELADNAK A BETEGEKNEK !!!Káralap létrehozását kérik a gyógyszergyártóktól a fogyasztóvédők
nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.21 19:21

Fotó: AFP/ Science Photo Library/WLADIMIR BULGAR
A Calcium-Sandoz tabletták kivonása után a fogyasztóbarát magatartás és fellépés szükségességét hangsúlyozták.
A gyógyszergyártók által fenntartott káralap létrehozását tartja szükségesnek a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ), hogy ennek terhére a vásárlók visszaválthassák a forgalomból kivont gyógyszereket. Pénteki közleményében a szövetség arra is felszólítja a gyártókat, hogy amennyiben már van ilyen káralap, értesítsék erről a közvéleményt.
"„A közelmúlt gyógyszerbotrányai aláásták a fogyasztóknak a gyógyszerekbe vetett bizalmát, amelynek helyreállításán dolgozni kell a felelős vállalati szereplőknek! A fogyasztóvédelmi törvény értelmében a fogyasztók alapvető joga, hogy csak és kizárólag biztonságos árukhoz juthassanak hozzá a piacon”"
– fogalmaztak.
A FEOSZ a Calcium-Sandoz tabletták kivonása kapcsán a fogyasztóbarát magatartás és fellépés szükségességére, a fogyasztók önként történő kártalanítására hívja fel a gyógyszerszektor figyelmét. Követelik, hogy a héten határérték feletti szennyezés miatt a forgalomból kivont tabletták árát a gyógyszertárak feltétel nélkül adják vissza a vásárlóknak. Saját tapasztalataik szerint a kereskedők erre nem mindig hajlandók.
"„A Szövetség több gyógyszertárat tesztelt. Volt, ahol azt mondták, hogy a korábban vásárolt Sandoz-tablettát blokk ellenében visszaváltják, az újat nem, egy másik helyen mindösszesen annyiról tájékoztattak, a forgalomból kivont tablettát ne szedjük tovább, ki lehet dobni, de pénzt még blokk ellenében sem adnak vissza. Egy harmadik gyógyszertár pedig csak annyit közölt, hogy nem kaptak külön utasítást a visszaváltásra, és még csak blokk ellenében sem lehet visszaváltani a terméket”"
– olvasható a közleményben.
A FEOSZ a fogyasztóbarát magatartás és fellépés szükségességére, a fogyasztók önként történő kártalanítására hívta fel a gyógyszer-szektor figyelmét.

Emmett Brown 2018.09.24. 15:11:35

@maxval balcán bircaman: igen és? ha jelenleg a látható hatalomért így megy a harc, akkor miért lenne lájtosabb ha a teljes hatalom a tét? illetve mit kezd a teljes hatalommal aki megszerzi? nem fogja véletlenül sem hazaárulónak kikiáltani, aki nem elégedett vele, és szeretné leváltani?

kvadrillio 2018.09.24. 15:11:59

MI VAn a rákkeltő vérnyomáscsökkentő valsartannal megfertőzött 200 ezer emberke kártérítésével ????? nem úszhatják meg !!!

bölcsbagoly 2018.09.24. 15:13:24

@Sean MacTíre: ja, ha magatokat nem soroljátok be oda, de hát, az a madár ami ugyanúgy totyog és hápog mint egy kacsa,az bizony ő is kacsa!
Amúgy megint a szokásos hülyeségeteket ismételgeted:
- 2010-ben a régi szabályokkal szerzett 2/3-ot a Fidesz,
- ha 2014-től fele akkora az Országgyűlés létszáma, akkor a választó körzetek hogy maradhattak volna változatlanok?
- mivel vegyes választási rendszer van, miért csak a listás szavazatokat számolod?
2010-ben 176 egyéni mandátumból 173+1-et; 2014-ben 106-ból 96-ot és az idén 106-ból 91-et nyert a Fidesz s vidéken csak 3 mandátum jutott nektek ( a bp-i 12 mellett)!

bölcsbagoly 2018.09.24. 15:19:53

@kvadrillio: nagy marha vagy az fix!
- a rákban csak az arra hajlamosak betegszenek meg! Nem is fertőző betegség.
- honnan tudhatjuk, hogy hány hajlamos rákra s konkrétan hányan is fognak valamikor megbetegedni az illető gyógyszertől?
- mi a bizonyiték rá, hogy a gyógyszer tényleg kiváltja a rákot minden rá hajlamosnál? S mi van, ha csak egy ellenérdekelt cég lobizásának az eredménye a hisztéria? Éppen elég példa van rá gyógyszergyártás történetében!

Emmett Brown 2018.09.24. 15:20:18

@maxval balcán bircaman: miért kell ahhoz háttérben bujkáló játékos, hogy valaki ne tartsa helyesnek a hatalom által kijelölt irányt, vagy csak a hatalomgyakorlás módját?

Nerevaryne 2018.09.24. 15:20:26

@bölcsbagoly: Nyilván van egy arany középút a két véglet között amit meg lehetne oldani. Szerintem a népszavazásos kontroll az. Ha minden közepes botrány után lemond a kormány (ahogy azt szokták nyugaton) akkor a megválasztott kormány nem tud középtávra se tervezni ami nem jó. Ha meg semmivel se lehet lekényszeríteni a kormányt a hatalomból az se jó mert ugyanúgy instabil az ország. Ha viszont egy jelentősen támogatott népszavazással lehet előrehozott választást kiírni, a mostani rendszer mellett (parlamenti bizalmatlansági indítvány) akkor a két véglet között nálunk is lehet egy működő rendszer. Ha hozzászoknak a politikusok, hogy a tetteiknek nem csak fél évvel a választások előtt van következménye akkor rászoknak a felelősebb politizálásra is és megtanulják szabályozni magukat.

bölcsbagoly 2018.09.24. 15:24:00

@kvadrillio: ti mindenen hisztiztek? Nem kötelező gyógyszert szedni se! Minden gyógyszernek van mellékhatása! S ezt fel lehet fújni.

Emmett Brown 2018.09.24. 15:25:41

@bölcsbagoly: a fékek & ellensúlyok azért kellenek, mert jelenleg aki közel kerül ahhoz, hogy kormányra jusson akárhol, annak borderline pszichopatának kell lennie, hogy kitapossa és elviselje az odavezető utat. Ezekre az emberekre nem szabad totális hatalmat bízni, pont ezért vannak az intézmények.

pragmatika2 2018.09.24. 15:25:54

@Emmett Brown:

"miért mekkora volt a tényleges mínusz 2010ben és 2018ban"

Na, mekkora ?

És ezt a hitelminősítők miért nem látják ?

bölcsbagoly 2018.09.24. 15:26:57

@Nerevaryne: 4 évet kibir a választó is, kibirtuk a 8 év ballib kormányzás mímelést is! Mitől jó ha kétévente tartunk választásokat? Te magad írod, hogy az elkezdett munkának be kell érnie!
Most például mi az amit egy kormányváltás után jobban csinálnának s kik?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.24. 15:29:57

@Emmett Brown:

A liberális demokrácia ilyen: a gazdaságpolitikai hatalmat kiveszi anép kezéből, megfosztja azt a szuverenitásból. Miért? Mert a liberalizmus egyik alapelve kimondja: az egyéni önzés pozitívum, s az egyes egyének önzése kioltja egymást, hasznot hozva aközösségnek.

Sean MacTíre 2018.09.24. 15:30:15

@bölcsbagoly: draga illibam, erre csak azt tudom mondani, hogy bar nacinak es ruszkik faszat szopo hazaarulonak tuntok Ti aktivan ervelo fideszes szavazok, tisztaban vagyok vele, hogy nem mind vagytok azok, csak annak latszotok. A legtobb fideszes szavazot nem erdeklik a konkret tortenesek, egyszeruen eleg nekik a grazi beteg, amit mond, arra van az arra. Nem mind vagytok szamito gazemberek, es tisztaban vagyok vele, hogy a legtobben meggyozodesbol teszitek, nem mind penzert (csak a titeket, kozonseges kommentelo csicskakat iranyitok kapnak erte zset).

Ugyanakkor, nem az a balliba, aki nem szereti nezni, ahogy az orbanc-csalad magara iratja az orszagot, es ugyanakkor az egeszet ki az EU-bol. Ez meg nem mond el semmit valakinek a vilaglatasarol, hogy ezt nem akarja, viszont eleg sokat elmond azokrol, akik ezt tamogatjak ugy, hogy aktivan emellett ervelve toltik az idejuket, plane valamilyen szervezett formaban.

Hagyjuk a szar dumat a valasztasokrol. :D

Sean MacTíre 2018.09.24. 15:32:15

@maxval balcán bircaman: ellensuly az, draga illibam. :) A nepszuverenitas pedig nem azt jelenti, hogy a nepnek joga van a rogtonitelo birosagokon itelkezni. A fek es az ellensuly a jogallam resze. Ertem en, hogy nem akarsz jogallamot, csak jelzem.

kvadrillio 2018.09.24. 15:33:08

hülye !!! ACOCILIZMUSBAN MINDENKINEK VOLT TRABANTJA, KISKERTJE, CSALÁDI HÁZA, TELKE ÉS MUNKAHELYE ! HÜLYESEMJÉN !!! NÉZD MEG MOST HOGY NÉZ KI A VIDÉK NÉPESSÉGE, HÁZA, KERTJE, MUNKÁJA....TE FASZBAROM ! NÉZD MEG , MOSTANRA HOVA CSÚSZTAK LE A MAGYAEOK ! MI LETT VELÜK TE, MAGYARORSZÁG FASZKALAP ARISZTOKRATA-SZNOBOT JÁCCÓ SENKIHÁZIJAHHH !!!
Bangóné Borbély Ildikó azonnali kérdést tett fel Orbán Viktornak a Parlamentben az életszínvonalról, szegénységről, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes válaszolt neki. Semjén nem állta meg, hogy vissza ne nyúljon Rákosi Mátyásig és a szocializmusig, amely megalapozta az ország leszakadását. Bangóné erre válaszában megvédte a szocializmust: bár nem tartozott a szocializmus kegyeltjei közé, nagyon sokat köszönhet a rendszernek, ahogy azok a fideszesek is, akik között többen amúgy a szocializmus kegyeltjei közé tartoztak. Ez a válasz meglepte Semjént is, aki azt mondta, azt gondolta, abban azért egyetért a kormány és ellenzék, hogy a szocializmus alatt nőtt meg az ország leszakadása a Nyugathoz képest.

EKKORA BAROM NINCS A VILÁGON !!! DE ! VAN ! ÉS PONT ITT ÉL, HAZÁMBAN !!! MÉG.....

bölcsbagoly 2018.09.24. 15:35:13

@Emmett Brown: milyen intézmények? Ja azok amelyeket a fékezendő hatalom tart el s amelyek magukat függetlennek nyilvánítják! Tudod, aki rendel az fizet s aki fizet az rendelkezik! Nem a potyalesők akik csak fogyasztanak a fizető kontójára!
Ez a "fékek és ellensúlyok" maszlag nem egyéb mint a politikai zsarolás eszközei: ha nem úgy s arra haladsz amerre m i akarjuk, akkor megbuktatunk - alapon!
Hogy lehetne úgy autót vezetni, hogy az anyósülésen ülő nyomogatná a fékpedált, a sofőr mögött ülő meg markolná a karjait? ?

antiinternáci 2018.09.24. 15:35:28

Gyalázatosról beszél többször is, és nem a bolsevista elnyomás aktuális manifesztációját, a libberrálextrémizmust említi.
Na, ez a gyalátatos.

A család, a haza, a természtes emberi közösségek ellenségei, az abberrációk és az erőltetett betelepítés kiszolgálói, a külföldről fizetett magyarellenes ügynökök lassan megfojtják az országot, de ez neki nem baj.
Ez a gyalázatos.

A polpotkorrekt gazsággal a Belső Párt világszerte betiltja a szólás szabadságát, az internáci sajtópribékek pedig a valóság elhallgatásával, eltitkolásával, ha kell megfélemlítéssel és kirekesztéssel terrorizálják a tisztesség és a normális élet híveit. És ez a gyengeelméjű itt nácikról beszél? Akikből talán ha egy tucat van az egész világon, miközben bolsevisták milliói grasszálnak csak Európában, és akkor még Amerikáról nem beszéltünk?
Ez a gyalázatos.

Magyarországon most volt választás: az olyan bolsevisták, mint az ÁVOkratikus Koalíció, meg a maszop és Juhász kábszerészék a széles körű felvilágosító és ismeretterjesztő kampányok ellenére még mindig egymillió (!!!) szavazatot kaptak. Ennyi rokonuk nem lehet, tehát vagy csaltak, vagy mások is szavaztak rájuk. Nagyrészt nyilván buta, irigy, megvezetett emberek, akik képtelenek értelmezni, felismerni a valóságot (mert hát ÁVÓ-sok, háromperhármasok, meg hasonló híveik nincsenek már olyan sokan).
Ez a gyalátatos.

Az ideiglenesen Brüsszelben állomásozó Lenin-fiúk és leányok, meg a velük kollaborálók épp most hajtottak végre hazugság- és gyűlöletbombákkal terrormerényletet Magyarország ellen, de neki ez sem baj.
Ez a gyalázatos.

Grand Prix 1800 2018.09.24. 15:35:44

@kvadrillio:

A nemzetköziszocializmus idején folyt az államadósság felhalmozása, most meg folyik a kamatfizetés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.24. 15:37:27

@Sean MacTíre:

A népszuverenitás jelentése: csak a nép határozhatja meg a jogrendet, nem lehet külső tényező.

Ellentéte a természetjog vagy isteni jog. Ami szintén működik.

Ami biztosan nem működik az a liberális megoldás, hogy a hatalom egy része kikerül a tőke kezébe, ráadásul minden kontroll nélkül.

Sean MacTíre 2018.09.24. 15:39:59

@maxval balcán bircaman: ok, akkor kerek peldat, ahol a nep hatarozza meg a jogrendet. Hol van ilyen?

Valamint mi van azzal, amikor a hatalom kezebe kerul a toke? Az hol szolgalja a nep javat? Most konkret peldaval az Orban-kormanyban. Es hol ir jogot az orban-kormanyban a nep?

bölcsbagoly 2018.09.24. 15:40:19

@Sean MacTíre: aludd ki magad, részegekkel nem vitázom!Mert józanul csak egy hülye írogat ilyesmiket!

Sean MacTíre 2018.09.24. 15:41:19

@bölcsbagoly: hogyne. :) Na csa, szopobagoly.

Emmett Brown 2018.09.24. 15:41:19

@maxval balcán bircaman: tehát a hangyaboly a követendő példa?

Nincs máskéntgondolkodás?

bölcsbagoly 2018.09.24. 15:42:03

@kvadrillio: te Lenin feléledt múmiája vagy, vagy nálad van Kádár koponyája s belőle dumálsz?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.24. 15:42:25

@Sean MacTíre:

A magyar jogrend alapja a népszuverenitás, bár ezt nagyban korlátozza sok minden, pl. egy sor nemzetközi szerződés, plusz a nagytőke.

Emmett Brown 2018.09.24. 15:43:54

@maxval balcán bircaman: nem. Azért vannak, hogy ne királyt válasszunk x évre.

Sean MacTíre 2018.09.24. 15:44:44

@maxval balcán bircaman: ok, de konkretumot is tudsz, vagy csak a szokasos bullshitet? Pontosan mikortol lett a magyar jogrend resze a nepszuverenitas, ami elotte nem volt, es mi valtotta ki, hogy most mar van? Es milyen nemzetkozi szerzodes teszi lehetetlenne teljes kibontakozasat? Es mi a szerepe Orbannak ebben azz egeszben?

Valamit a nep szuverenitasa hogy nyilvanul meg abban, hogy az Orban-csalad es kornyeke kapja a kozbol megszerezheto vagyont? Az miert jo a nepnek, vagy neked?

pragmatika2 2018.09.24. 15:49:56

@Balango:

"Képzeld el, milyenek lehettek ti az emberek szemében, ha jachtostul, magánrepülőstül, staidonostul, Mészáros Lőrincestül, Rogán Antalostul, ajkai kórházastul is inkább a NER, mint ti."

Ennyi.

pragmatika2 2018.09.24. 15:54:11

@Sean MacTíre:

"Valamit a nep szuverenitasa hogy nyilvanul meg abban, hogy az Orban-csalad es kornyeke kapja a kozbol megszerezheto vagyont? Az miert jo a nepnek, vagy neked?"

És az miért volt jó a népnek ami pl a 4-es metróval történt ? Vagy ami a rendszerváltást követő ballibsi dominancia alatt történt ?

A csőd szélén állt az ország 2010-ben . Azóta sokat javult a helyzet. Egy okot mondjál, amiért a gondolkodó emberek vissza akarnának benneteket hozni.

Sean MacTíre 2018.09.24. 15:54:27

@Voznyák Pista: hat, ugye tobben vannak azok, akik nem a NER-t akartak, de az teny, hogy a szavazok valamivel kevesebb mint a fele valoban ezt akarta. Nem szamitva azokat, akik nem mentek el szavazni. Valoszinu azokat sem kell a Fidesz-fanok koze szamolni, bar tudom az a Fidesz matek. :) De mindenkeppen tobb embernek nem kell a Fidesz mint ahanyaknak igen, es mindezt a leheto legnagyobb hatszellel es leheto leglejtosebb palyan.

Ennyikeh. De mondogassatok magatoknak, hogy ti vagytok tobben. :)

Emmett Brown 2018.09.24. 15:56:06

@Voznyák Pista: most nem érdekli őket, mert konjunktura van. Majd ha nem az lesz, akkor érdekelni fogja őket. Addig maradunk a befektetésre éppenhogy ajánlott kategóriában.

Sean MacTíre 2018.09.24. 15:56:23

@Voznyák Pista: ki az a "benneteket"? Aki nem Orban, az ballib? Miert?

Egyebkent szamoltal a 4-es metro ota? Annak idejen emlekszem, hogy vert koptem az 500 milliard miatt, es az piskota volt az utobb tortentek fenyeben. Azota volt egy par kicsit sulyosabb dolog, es jossz itt a 4-es metroval? Lol.

kiskutyauto 2018.09.24. 16:00:07

Négy részre oszlott a magyar nép.
1. agyhalott jellemtelen, fogalmatlan ostoba birkák. Természetesen fanatikus és kultikus orbánhívők szinte kivétel nélkül. Nekik kell valaki aki helyettük gondolkodik, mindent megmond nekik, tehát a vezérürü, nélküle életképtelenek... Lekenyerezhetők. Nekik elég egy pár Erzsébet utalvány, vagy néhány olcsó ajándék és "meg is vannak győzve"
2. Olyan középszerű és kisstilű "emberek", akik jobbára mindenbe beleszarnak (persze ez a csoport felosztható többfelé de zt most hagyjuk), szinte minden mindegy nekik, könnyedén lekenyerezhetők, főleg bűnözők, simlisek, megintcsak jellemtelenek; az értelmesebbek köztük minimum szocio- de simán pszichopaták is, természetesen orbánhívők zömmel. Orbán zseniálisan ismerte fel korlátolt, gyáva, érzelemvezérelt tömegember egyik alapvető attirbutumát, bármiben hisz, tök mindegy mi az, nem a hit tárgya a lényeg, hanem a TÉRÍTÉS MÓDSZERE!!! Ha jól hangzó hihető, sikkessé tehető és tett demagógai, dogmatizmus, propaganda zudul rájuk (lehetőleg más jellegű szövegektől pedig el vannak zárva), akkor pillanatok alatt abban fognak hinni, oly szintig fanatizálhatóan, hogy ölni is, halni is képesek érte...
3. még az országban maradt jelentősen kisebbségben levő értelmes ember (nem csak értelmiségi), aki képes komplex gondolkodásra, és minimum erős átlag IQ-juk van. Nyilván ők átgondolják a társadalom jelenségeit, jó eséllyel helyesen is értelmezik azt, értik is azt és nyilván hogy semmilyen izmusnak, vallásnak (mi a különbség ugyebár...) nem hívei; progresszív emberek. Ettől még persze egy csekély arányban szintén orbanisták, de inkább a korrupcióval, tehát szintén lekenyerezéssel (csak nekik egy fél liter pálinka azért ehhez kevés) illetve zsarolással, megfélemlítéssel, kiszolgáltatottá tevéssel lehet őket (is) megfogni, e csoportban is van bőven bűnöző, és azok jelentős része, akinek nincs teljesen független saját okossága, az orbánista lesz, hiszen csak akkor jut nagyobb falatokhoz, az országos maffiahálózatban, jó részük pozíciót szerez illetve kap... ritka aki ért is hozzá, de ettől még más hoz persze lehet hogy kiváló... Orbán halála a szakértő potentát, mert az átgondolja a dolgokat esetleg merészel visszakérdezni, javaslatot tenni... nagy karrierje nem lehet nála az ilyennek....
4. akik elmenekültek; mivel minden idők legnagyobb exodusza zajlott le az országban már. Többségük a második és harmadik csoportból kerül ki, továbbá nem tervez "haza" jönni... mivel ez valóban nem haza... hiszen gyáva, lusta, ostoba, csicska birkanépnek nincs hazája... kb ezt is érdemli ez a nép... gratulálok... hajrá magyarok....

Emmett Brown 2018.09.24. 16:00:18

@Voznyák Pista: hogyhogy nem sikerült senkire ráverni a balhét a metró miatt 8 év alatt?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.24. 16:00:40

@Emmett Brown:

Nem kir ályt választunk. De annak sincs semmi értelme, hogy a hatalom olyanok kezében legyen, akik nem t udnak uralkodni.

Emmett Brown 2018.09.24. 16:01:56

@maxval balcán bircaman: lehet-e másként gondolkodni a rendszeredben, vagy ez definíció szerint kizárva, mert az önálló gondolkodás az a libdem átka?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.24. 16:02:26

@Sean MacTíre:

Orbán szerepe alapvetően pozitív.

Nincs meg a népszuverenitás most se, de picit növekedett a 2010 előtti liberális vészkorszakhoz képest.

Sean MacTíre 2018.09.24. 16:04:14

@maxval balcán bircaman: pontosan mennyivel, minek koszonhetoen? Gondolom van valamifele objektiv merced, vagy csak igy erzed a bal konyokodnel?

pragmatika2 2018.09.24. 16:05:50

@Sean MacTíre:

"es jossz itt a 4-es metroval? Lol."

Meg az M6-os alagútjai, meg a völgyhíd, stbstbstb. Egyszerűen ki nem fizetett vállalkozók stb. Ne akard hogy felsorolásba kezdjek, mert oldalakon keresztül menne.
Az mindenképpen sokat mondó, hogy a szociknál akkor kezdődtek a pénzügyi gondok, mikor 2010-ben tiplizniük kellett a hatalomból. Mit gondolsz miért ?

Sean MacTíre 2018.09.24. 16:07:16

@maxval balcán bircaman: "Nem kir ályt választunk. De annak sincs semmi értelme, hogy a hatalom olyanok kezében legyen, akik nem t udnak uralkodni."

Jelen pillanatban rengeteg problema van az orszagban. Ezek egyike sem lehet tema, mert mindig az jon elo, hogy a kormanyt (dehogy, Magyarorszagot) tamadjak, illetve migransok. Uralkodni tudas azt jelenti tehat a merced szerint, hogy el tudjak nyomni a kritikus hangokat, es nem foglalkoznak a problemakkal? Az, hogy tudjak manipulalni a kozvelemenyt?

Fejtsd ki pl. mi az ertelme annak ami a szemetszallitassal tortenik?

Sean MacTíre 2018.09.24. 16:11:35

@Voznyák Pista: pont az Megyeri hidnal a felelos benyalta magat a Fidesznel. Azota sem fizettek ki az alvallalkozokat. Egyebkent 2008-ban kezdodtek a penzugyi gondok, amikor kitort a vilaggazdasagi valsag. A Fidesz szerencsejere azota konjunktura van, es remelem marad is.

Felsorolhatsz mindent, de ket problema van. 1. en sose voltam szoci szavazo. A legelso valasztason szavaztam a veres antikommunista SZDSZ-re, akik aztan elarultak a szavazoikat. Mindig is jobbra szavaztam. Szoval nekem nem kell magyaraznod a voros beteget, az a bajom, hogy a narancs beteget magyarazod. En alapban ruhellem a komcsikat, azokat is, es ezeket is. Ugyanaz az alom. Nezd meg a tagokat.
2. hogy nominalisan azota sehol sincsenek a szocik, a Fidesz azota a tobbszoroset verte el. De egyebkent total felesleges a beszelgetes, ha te ezt nem latod, hogy mi tortenik. Vagy hazudsz vagy nem erdekel Magyarorszag.

Emmett Brown 2018.09.24. 16:31:42

@maxval balcán bircaman: te a totális hatalommal királyt választanál, nyilván nem dinasztikus értelemben, hanem számonkérhetőségben.

Sir Bates dö Hól 2018.09.24. 16:32:13

@eloi: "A társadalom szétverése, a családok támadása, a házasság intézményének támadása, minden hagyományos érték és hagyomány támadása, szétverésének folytonos kísérlete, az erőszakos multikulturalizáció, az erőszakos betelepítés, a társadalom összetételének erőszakos megváltoztatásának kísérletei... stb. SOKKAL FONTOSABB kérdések egy jobboldali, konzervatív, netán keresztény számára, akikből a mostani kormányzat támogatóinak zöme áll."

ez hatalmas:-)... ez a lobotómián átesettek switch onja?... ennyi kell hogy behúzzák az ikszet?... ez jobb, mint a soros...

Sean MacTíre 2018.09.24. 16:35:56

@Sir Bates dö Hól: nameg ugye ez a sajatos Fideszes keresztenysegertelmezes. Koze nincs ahhoz amit Roma kepvisel, vagy mondjuk a valoban kereszteny valoban katolikus Ir nep, vagy amugy barmelyik vallasos orszag polgarai.

Sir Bates dö Hól 2018.09.24. 17:04:04

@Sean MacTíre: nem, ezek a hívószavak, liberális, baloldali, marxizmus, tolerancia, gender, migráció, stb... komolyan, arra a kérdésre "mi a szék", nem képesek egy korrekt, szabatos definíciót adni... persze, idióták mindenhol vannak: charlie hebdo, luisa, a kis algériai kolléganőm, isteni seggel és csöcsökkel azonnal deklarálja: les juifs, mondom ne bazzmá', dehogynem, ez tuti, ők minden rossz okozói, nem szereti őket, szerintem nem így van?, kérdem pontosan mit is értesz zsidó alatt, vallást, népet, izraelt, mint országot, a cionizmust, mondd édes mit?, szemek elkerekednek, szájszél remeg, üvöltve közli: a zsidókat, és különben is, keress magadnak egy zsidó kurvát, ha annyira odavagy értük, mi végeztünk!... valami hasonló lehet a helyzet moon is, legalábbis ami így a hsz-ekből lejön... csak sírva röhögsz...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.24. 17:08:40

Hiába no, mindig ezzel a buta néppel van baj, ha rosszul szavaz a választásokon. 1994-ben, 2002-ben és 2006-ban bölcs volt a nép, 1998-ban és 2010 óta azonban már háromszor nagyon buta.

Hej, hol vannak már Gyurcsány azonosító nélküli rendőrpribékjei, akik aztán gumibottal és szemkilövéssel jól az emberekbe verik, hogyan kell szavazni.

Sir Bates dö Hól 2018.09.24. 17:09:15

@maxval balcán bircaman: "Isten erősebb nálatok,"
hatalmas, te is röhögve írtad, az tuti:-)...

Sean MacTíre 2018.09.24. 17:18:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez nezopont kerdese. Nalam mar eleg reg a szarra vagy fosra szavazas lehetosege volt. Kepzeld magad egy brit helyzetebe. Vagy ezek a mostani barmok, vagy a munkasparti orultek. Nem kotelezo am valasztani ha nincs mibol.

Ezenkivul, nem a tobbseg szavazott a Fideszre, plane nem 2/3-addal. Es amit irtal, ezt beteheted ellenkezo elojellel is egy Fideszes szempontjabol, szoval nagyjabol nem mondtal semmit.

Ne felejtsd, Hitlert is demokratikusan valasztottak meg. Bizonyara Hitler szerint bolcsen, es akkori birka orult a kisemberek akaratanak, etc.

Az elegge egy teveszme, hogy a nep bolcs. Nem, a nep segg hulye, alapban.

steery 2018.09.24. 17:18:53

@Larrikin: Szerintem a politikai váltógazdaság nem járul hozzá semmivel sem az elszámoltathatósághoz. Mivel az egyik hatalomra kerülő bűnbanda nem állítja bíróság elé a másik, leváltott bűnbandát. Nem nagyon láttam, hogy Gyurcsányt és cinkosait bíróság elé állították volna és lesittelték volna, csak egy film készült a kóterben filozofálgató Elqróról. Tavasszal azon sivalkodott az ellenzék, hogy ha az Orbán kormány hatalmon marad, akkor juj, elkezdik az ellenzék felelősségre vonogatását és le fognak számolni velük, mert itt kérem könyörtelen diktatúra van. Azaz arra akarták rávenni a polgárokat, hogy ezért szavazzanak rájuk, nehogy felelősségre vonhassák őket. Én rögtön megmondtam, hogy ez mese habbal. Előbb fog nyáron piros hó esni, minthogy a Fidesz ilyet tegyen. Hisz korábban sem tették. Mert egyik kutya, másik eb és mert holló hollónak nem vájja ki a szemét. Én pont amiatt aggódtam, hogy megint csak ígérik a nagy felelősségre vonogatást, aztán ebből semmi sem lesz, ősi szokás szerint. És így is lett.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.24. 17:24:02

@Emmett Brown:

A liberális demokrácia éppenhpogy nehezen tűri amásként gondolkodást.

Sir Bates dö Hól 2018.09.24. 17:24:21

eddig szenzációs a birca-emmet tandem, mint a monthy pyton a fénykorában!... köszönöm, fantasztikus élmény volt:DDD...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.24. 17:27:50

@Sean MacTíre:

Picoit be lett nyomva a nagytőke szarva: manyupő visszavétele, különadók, nemzeti tőke segítése közpénzekből, magyar arány növelése a bankrendszerben, liberális médiák visszaszorítása, stb.

Sir Bates dö Hól 2018.09.24. 17:33:41

@Sean MacTíre: így valahogy, s @Kovacs Nocraft Jozsefne: a nép egyszerű gyermeke...

(bár vannak szerencsére olyan helyek is, ahol, mint egyén, individuum túlnyomórészt nem retardált lobotomián átesettre hajaz... a mai mo nem ilyen, ám szerencsére nincs még röghözkötés)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.24. 17:53:06

@Sean MacTíre:

Mo. jelenlegi alapproblémája az 1990-2010 közti liberális görénykurzus, az 1990-ben választott gyarmati modell követése.

Helga Beauty Salon. 2018.09.24. 18:00:24

@Sean MacTíre: "Ezenkivul, nem a tobbseg szavazott a Fideszre, plane nem 2/3-addal. "

Nem bazmeg, mert a 109 választókörzetből 91-ben győzött az pedig 4/5-öd.

0.5 bit 2018.09.24. 18:32:29

@élhetetlen: " Nagyon szar a párhuzamod, mert a házasság ezen értelmezés nem mindenhol ez, (Romániában sem ez volt eddig, most, majd ők is törvényt hoznak, hogy így legyen), a demokrácia fogalma viszont egységes."

A demokrácia fogalma egységes? Hogyan is definiálták magukat a népi demokratikus országok? Nem volt többpárt rendszer, nálunk is csak a Magyar Szocialista Munkás Párt létezett.

Annyira azért nem rossz a párhuzam, mert amit megállapítottál a házasság fogalmánál, az megállapítható a demokrácia fogalmára is:

"A házasságnak nem szükséges eleme „hogy férfi-nő között jön létre”, ezt több ország gyakorlata igazolja ..."
A demokratikus rendszereknek nem szükséges eleme a többpárt rendszer, ezt több ország (pl.: CCCP, Magyar Népköztársaság, NDK, stb.) gyakorlata igazolta.

TSandor Toth 2018.09.24. 18:50:10

Az irományból az derült ki, hogy mindannyian teljesen hülyék vagyunk és valószínűleg hülyén is fogunk meghalni és nem oly felvilágosultan mint a mi emberünk ott fenn. Szerintem kiáltsuk ki őt az Index istenének.

pragmatika2 2018.09.24. 18:51:46

@Sean MacTíre:

"Egyebkent 2008-ban kezdodtek a penzugyi gondok, amikor kitort a vilaggazdasagi valsag."

Már 2006-ban komoly gondok voltak a költségvetéssel, de hálistennek a Feri be nagyotmondotta magát, a kampányba, így a szocik nyakába szakadt a sz.r, amit egyébként ők idéztek elő.

0.5 bit 2018.09.24. 18:53:11

@$pi$: "A logikád természesen hibás. Attól, hogy a kultúra, a társadalom változásával megváltoznak bizonyos dolgok még nem változtathatsz meg bármit önhatalmúlag."

Épp erre akartam utalni, hogy nem változtathatunk meg bármit önhatalmúlag. Még a házasság definícióját sem.

"Ha korlátozni akarod a szomszédod jogait, ha meg akarod tiltani, hogy összeházasodjanak, akkor be kell bizonyítanod, hogy a házasságuk a társadalomra nézve veszélyes. Logikus érvekkel, mára nem elég az, hogy "így van a bibliában", "ez a definíciója" vagy "engem zavarna" vagy "istent zavarná". "

Azt gondolom, hogy fordított a helyzet. Nem én akarom korlátozni a szomszédom jogait, hanem a képzeletbeli szomszédom szeretne extra jogot magának: a házasság feltételrendszerét megváltoztatni, hogy kikerüljön belőle a férfi-nő meghatározás.

Logikád szerint a bigámisták jogai is korlátozva vannak, mert egyszerre csak egy feleségük lehet? Vagy az is korlátozás, hogy 9 évesen nem lehet férjhez adni a lányokat? Esetleg az is jogtiprás, hogy a családnak nincs beleszólása, hogy ki kivel házasodhat?

"Erre te azt állítod, hogy ha a társadalom, az erkölcs, a jogszabályok, a kultúra, a szokások megváltozhatnak, akkor te magad önhatalmúlag megváltoztathatod ezeket, kijelentheted, hogy a demokráciához nem kell választás. Nem, nem így van. Senki sem változtathatja meg a társadalmat egy tollvonással."

Épp az a gondol, hogy mások akarják önhatalmúlag megváltoztatni, jelen esetben a házasság fogalmát. Ha szertnének valami hasonlót vagy ugyan olyat, akkor találjanak ki neki valami másik nevet, ne pedig a meglévőt torzítsák a saját képükre.

Olyan ez, mintha a Hummer tulajdonos korlátozva lenne jogában, hogy kerékpárutat használja és követelné, hogy a kedvenc Hummer járműve ezek után legyen bicikli.

Gleccsertetű 2018.09.24. 18:55:31

@ninimimi: nagyon nagyon nagyon nagy butaságot írtál Dél-Koreával kapcsolatban

Gleccsertetű 2018.09.24. 18:58:28

@$pi$: "Mára sem a kormány, sem a parlament, sem a kisebbség, sem az egyház, sem a többség nem korlátozhatja mások jogait önhatalmúlag."

na ebben kurvára tévedsz

Void Bunkoid 2018.09.24. 19:12:38

@Larrikin: de politikai rendszerként az akármilyen "demokrácia" sem igazi demokrácia, nem az van, hogy törvények, adók, akármik megszavazásakor népszavazást tartunk, mint az ógörög városállamok, hanem megintcsak - akár a despotikus rendszerekben - egy rakás ember eltart/kiszolgál egy szűk elitet, akik aztán helyettünk döntenek.

És a legtöbb esetben sajnos mindenkinek maga felé hajlik a keze. És mivel választott képviselők, a modern demokráciák tulajdonképpen diktatúrák (a mai, modern diktátorok - Hitler is - választás útján kerültek hatalomra, csak éppen teljhatalmat ragadtak magukhoz, de igenis a nép választotta meg őket. Erdogant is). Az elnyomó gecit a nép választotta ki maga közül.

Ennél még a feudális/despotikus rendszerek is jobbak voltak. Ott ugyanis elnyomó gecinek SZÜLETNI kellett, és meglepő módon az elnyomottak nagyon is tisztában voltak azzal, hogy ha megfeszülnek, sem lesznek urak, és tök nyugisan kiszolgálták az urakat, tudva hogy az szebb-jobb-okosabb, ergo nemesebb náluk, biztos jobban tudja, hogy mi a jó nekik.

Sőt, meglepő módon ha körbenézel a törikönyvekben, az első parasztlázadások akkor kerültek a képbe (mert ugye kicsit soknak érezték a terhet magukon), amikor nem a közvetlen földesúr kilencedje meg a szintén mindenhol jelenlevő egyházi tized beszedése lett a "probléma", hanem megjelentek az állami adók (lásd különböző királyi kapuadók, rendkívüli hadiadók, és így tovább). Az "állam" ugyanis egy megfoghatatlan valami volt, egy átlag, nem fővárosban és nem szabad királyi városban élő paraszt soha a büdös életben nem találkozott a királlyal, még csak messziről sem látta, viszont ez a megfoghatatlan, ővele semmiben nem közös alak (akár Jézus, de Jézussal minden vasárnap diskurált egy ismerős figurán keresztül) elvitte egy rakás pénzét. Valamilyen módon elégedetlenkedni kellett, de Jézussal nem b*szunk ki, eretneknek lenni a középkorban különben sem volt kimondottan életbiztosítás, így maradt a a szerencsétlen földesúr, aki ellen fel lehetett lázadozni meg agyonverni kapával. Pedig az csak a bevétel tíz százalékát vitte el, meg nyáron a betakarításkor dolgozni kellett neki ingyen heti EGY napot (ez évente összesen nem volt szerintem két-három munkahétnél több meló).

pragmatika2 2018.09.24. 19:13:08

@kiskutyauto:

"agyhalott jellemtelen, fogalmatlan ostoba birkák."

Akkor is ezt mondtad amikor kétszer is a ballibák kerültek kormány mögé ?
Ugyanazok az emberek (nagyjából) szavaztak most is. Jó, egy két dolog változott, (pl. már nincs két körzet csepelen, meg hasonlók.)

A nyugatra kitelepültek meg 3 dolog miatt mentek ki nagyrészt. Ez a három dolog a pénz pénz pénz b.meg nem valami ködös (européer demokratanyugat) f.szságért.

De told csak ezt az ostoba (a te kategóriáid szerint az 1. csoportba tartozó személyiség jegyeket magán hordozó) dumádat.
"Erősítsd" csak az ellenzék pozícióit. Gratula.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.24. 19:15:29

@maxval balcán bircaman: " különadók, nemzeti tőke segítése közpénzekből, "
különadók - pénzügyi szervezetek különadója 50 milliárd, ÁFA 25-ről 27-re emelése 370 milliárd
nemzeti tőke segítése közpénzből - lopás

birca, te egyre hülyébb vagy! Nem mondták el hogy amit bepötyöx beszívva azt ne küld el?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.24. 19:17:10

@Voznyák Pista: Meg egy forduló van. A forint árfolyam változását már megértetted egyébként a GDP-k összevetésénél?

Void Bunkoid 2018.09.24. 19:21:25

Ja, ha "dehogynem találkozott a királlyal" - a pórnép között álruhában igazságosztó-tevékenykedő Mátyás király is legenda.

A középkorban, de még a 19. század végéig is - amíg nem lettek elterjedtek a vasutak, távírók, újságok, és nem kezdett el "kinyílni" a világ, az akkor Földön élő jó másfél milliárd ember jórészt elég zárt, izolált közösségekben élt, amit ráadásul igyekeztek is megvédeni (valahogy úgy, mint most a nemzetállami harcosok morognak a globalizációra), ugye nagyobb falvakban még konkrétan az alvégiek is csúnyán néztek a felvégiekre - hát még mindenféle jöttment bajkeverő idegenre. A felvilágosult-világlátott világ előtt szintén benne volt a pakliban, hogy ha valami elhagyatottabb helyre vetődtél, akkor a helyi csehóban agyonvertek csak azért, mert nem ismertek, és nem tetszett a képed.

Akkor is, ha te vagy a király.

élhetetlen 2018.09.24. 19:42:57

@0.5 bit: Nézd, beszélhetünk hülyeségekről, bár most éppen semmi kedvem hozzá. „A fenti logika alapján, ha házasságnak nem szükséges eleme, hogy férfi-nő között jön létre, akkor a demokráciának sem, hogy kell hozzá szabad választás.”, írtad, és jössz az egypárt rendszerekkel, miközben a szabad választásból indultál ki.
Csak azt felejted el, hogy a szabad választás azt jeleneti, hogy szabadon választhatsz abból, ami van. Ha csak egy párt van, az lehet szar ügy, de ha még választhatsz, hogy elmész-e szavazni, vagy nem, már az is szabad választás, amíg szabad, és nem gumibottal hajtanak oda. De azért eldönthetnéd, hogy akkor a demokráciához mi kell, több párt, vagy szabad választás, ami akár csak a képviselőidre vonatkozna, vagy visszautalva a szó görög eredetére, ahol egy „párt” sem volt, de volt szavazás.
Ennyit a demokráciáról, mert az nem egészen igaz, hogy a pillanatnyi hangulatodon múlik, hogy szerinted több párt kell hozzá, vagy szabad választás. De, ha valahol több párt sincs, és szabad választás sincs, sőt semmilyen választás sincs, és a vezető kijelenti, hogy nála demokrácia van, az nem kérdőjelezi meg a demokrácia fogalmát, legfeljebb a vezető megítélését határozza meg. Ennyit a demokráciáról. A házasság szerintedi fogalma meg ilyen értelemben eseti, mert te így látod, a kormány is így látja, a mormonok másképp ítélik meg, a többnejűséget elismerők másképp ítélik meg, a matriarchátusban élők másképp ítélik meg, vagy azok az országok, ahol belefér az egyneműek házassága, ők is másképp ítélik meg, tehát nem mondhatsz olyat, hogy a házasság az, amit te gondolsz annak. Nincs rá alapod. Na, erről nem kívánok tovább vitatkozni.

antiinternáci 2018.09.24. 21:28:32

@Voznyák Pista:

A pénz, pénz, pénzt azért úgy értsük, hogy az első néhány százezer ember, akik 2011-2012-ben mentek ki, azok főleg a szadeszmp által hátrahagyott gazdasági csőd, meg a devizahitel miatt mentek ki. (Amit a Zorbán nem oldott meg öt perc alatt. Csak erre a libberráltak valahogyan nem akarnak emlékezni.)

Larrikin 2018.09.25. 03:14:34

@Void Bunkoid: nos, a liberális demokráciában a liberális jelző épp ennek illusztrálására szerepel. Mert rendelkezik a főgeci hatalmát korlátozó, ellensúlyozó intézményekkel, amelyek kordában tartják a hatalom és pénz iránti vágyait, egyben fenntartják a jogállami kereteket és szabad választás lehetőséget.

Természetesen egy erős felhatalmazással bíró vezető, kitartó munkával, a bamba nép üdvrivalgása közepette le tudja bontani ezeket az intézményeket, épp csak annyira, hogy a hatalmát többé igazán semmi ne veszélyeztesse, miáltal a demokrácia a rendszeres - bár nem egyenlő feltételek között zajló - választások és névlegesen működő - bár valójában a kedves vezető akaratát képviselő - intézmények dacára megszűnik funkcionálisan demokrácia lenni. Egy hagyományokkal bíró liberális demokráciában ez persze nehéz, mivel eleve a párttagok, közép- és felsővezetők nem tesznek hűségesküt a főnőknek, és ők maguk rúgják ki alóla a sámlit, ha utat téveszt. Másrészt a piaci szereplők hagyományosan a piacról élnek jól, nincsenek rászorulva a géniusz kegyeire.

Larrikin 2018.09.25. 04:33:48

@steery: az a gond, hogy az elszámoltathatóságot kevered a leszámolással. Monjuk megértelek, ezt z honi politikai közbeszéd indukálja. De nem erről van szó. Gondolj csak bele egy olyan szimpla ügybe, mint a környezetvédelem. Amíg a despota nem érzi személyes szívügyének, addig nincs. Fölösleges nyűg, jogszabályokkal aláásható, egyedi döntésekkel felülírható, a kekeckedőket meg jól el lehet verni. Ami ugyan jogellenes, de motiválatlan bűnüldözők mellett nem probléma. Mert hát szerencsére a bűnüldözőknek is ugyanaz a despota parancsol, a jogszabályok nem számítanak. Egészen ritka és kivételes az társadalom, ahol a politikai váltógazdaság hiányának dacára a szakpolitikai kérdések szakmai alapon dőlnek el, ahol a teljesítmény legalább olyan fontos, mint a lojalitás, és ahol a jog és erkölcs szigora a vezetőkre is érvényes.

midnightcoder2 2018.09.25. 07:23:55

@Emmett Brown: Olvasd el amit írtam a dologgal kapcsolatban. Kurta úrfi jóízűt csúsztatott.

steery 2018.09.25. 10:01:19

@Larrikin: Nem keverem a kettőt, valamit félreértettél. Ebben az országban nincs valódi elszámoltathatóság. Sem menet közben, sem utólag. Az volna a normális, ha minden választott képviselőt a választói a mandátumának lejárta után felelősségre vonhatnának a munkájáért. Ők, közvetlenül, nem valami külön szerv vagy hatóság, ami szintén a képviselő vagy társai irányítása, fennhatósága alatt áll. Tehát kellenének népbíróságok, amiken a szavazópolgárok, mint ülnökök vagy ítélőszék döntenek a képviselő tetteiről utólag. Vagy az új szavazáson kötelező lenne előbb az előző ciklus képviselőinek munkáját is megítélni, szavazni róla, hogy jutalmat, fejcsóválást, börtönt vagy kivégzést érdemel? Ha nincs ilyen közvetlen, egyértelmű, húsba vágó visszacsatolási rendszer, akkor a döntések és tettek következmények nélkül maradnak és a választott népszolgák röhögnek a markukba, mert minden törvény csak annyit ér, amennyire ellenőrizni, kikényszeríteni, illetve a megszegését büntetni lehet. Plusz a választásokon a polgároknak a képviselők fizetéséről is szavazniuk kellene, hisz ők a munkáltatók, ők fizetnek nekik, a közszolgáknak! Egy dolgozó nem dönthet a saját fizetéséről, mert nem az övé a cég (ország)! Hanem a részvényeseké (néptulajdon).
Amíg ez nem fog működni, nem lesz itt semmilyen népképviselet meg valódi demokrácia. Így csak egy rossz vicc és parasztvakító púder az egész.

Larrikin 2018.09.25. 10:42:35

@steery: a közvetlen demokrácia nagy hátránya, hogy rendkívül sok vele a meló. Helyi szinten még csak-csak működik, de ha kicsi a közreműködési hajlandóság, egyenesen kontraproduktív. Meg aztán, ezen az alapon miért is jogos, hogy az adóbevallásokat a NAV ellenőrzi, mikor azt is megtehetnék önkéntes adószakértők? A profik által működtetett checks and balances rendszere hozzáértést igénylő kérdésekben nekem hatékonyabbnak tűnik, mint az érzelmekben gazdag laikus értékítélet alapján hozott döntések. A szabadon garázdálkodó nagytestvér rendszeréhez képest meg mindenképp. Amúgy meg vagy a történelemben vagy a földrajzban elég minimálisan jártasnak lenni, hogy észrevegyük, az általad púdernek nevezett jelenség drámai különbséget jelent a jogbiztonság, életminőség, kilátások terén.

steery 2018.09.25. 18:04:57

@Larrikin: Úgy tűnik a számomra, hogy az emberi faj egyszerűen nem alkalmas a nagy tömegben való együttélésre, együttműködésre. A kis csoportos életforma előnyösebb volt nekünk az őskorban, ókorban, mikor hordában, törzsben, faluban élt együtt kevés ember és önellátók voltak. Ehhez kéne visszatérni, amint összeomlott és káoszba fulladt ez a giga embertömeg. Feltéve, hogy lesz hozzá élőhely, ami elég kétségesnek tűnik, még technikai segítséggel is.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.09.26. 15:42:09

@arckönyv: "pont emiatt a hozzáállás miatt lesz nekem mindig is jobb mint az agyatlan fajtádnak. "
Eltekintve a mondatkezdő nagybetű hiányától, a modortalanság önmagában minősíti íróját. De valójában félreértés áldozata vagy. Ha azt hiszed, hogy élvezettel figyelem, ahogy frusztráltan vergődtök, mint hal a harasztban, akkor tévedsz. Pontosan az a baj, hogy amíg ennyire aránytalanul egyoldalúan vagdalkoztok, addig az "agyatlan" választók ingerküszöbe egyre emelkedik. Tehát nem érzékenyebbek lesznek az emberek a kijavítandó problémákra, hanem ellenkezőleg. Szóval ha személyeskedni van kedved, csak rajta. Ettől érik a 2022-es Fidesz győzelem.
süti beállítások módosítása