Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

A sajtószabadság margójára

2018. augusztus 01. - A te embered

Aki olvas, az tudja, hogy nem osztom azon megmondóemberek és ellenzéki véleményvezérek folyamatosan fenntartott félelmét, hogy Magyarországon diktatúra van, a bekötött szemmel való élet és a nekünk szimpatikus politikai oldal vétségeinek figyelmen kívül hagyása azonban legalább olyan nagy vétek, vagy nagyobb, mint bizonyos fogalmak súlyának elfelejtése. Hittem és a mai napig hiszek abban, hogy az úgynevezett ellenzék számára megfogalmazott kritika kimondása még akkor is szükségszerű, ha azzal szavazatokat veszítenek, mert azt az álláspontomat is ugyanúgy tartom, hogy ezekkel, így, ebben a formában nem lehetséges a kormányváltás. Megragadtam az alkalmat arra, hogy Gyurcsány Ferencről és népnyúzó politikájáról, illetve annak következményeiről, a 2010-es Fidesz 2/3-ról írjak, ahogy ugyanezt megtettem csaknem az összes ellenzéki párttal. Őszintén nem találtam előrevezetőnek azt, ha folyamatosan arról van szó a közbeszédben, hogy Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor strómanja mely balatoni hoteleket és nyaralókat zsebelte be megint, ahogy az elnyert közbeszerzések sokaságáról sem értekeztem. Hogy miért? Mert, ahogy azt gyakorlatilag egyetlen ellenzéki szervezet és médium sem értette meg, hogy az emberek nem ezért, hanem ennek ellenére szavaztak a Fideszre és látták az egyetlen kormányra való pártnak.

Ugyanakkor.

Eljött az idő, amikor - nem beállva a megélhetési rettegők sorába - muszáj kimondanom még egyszer akkor is, ha önismétlésnek tűnik, hogy a Fidesz autoriter, demokráciaellenes és a magyar jogállamot, kultúrát és civil életet nemcsak semmibe vevő, de porba tipró politikája, melynek tagjai az elhazudott rendszerváltásunk legnagyobb gazemberei a sajtószabadság szinte utolsó fennmaradt bástyájának, a Hír TV-nek a tönkretételével végérvényesen kijelölték azt a törökországi-oroszországi utat, aminek elhagyása, mint lehetséges opció már az indulás kezdetén teljesen lehetetlenné vált.

Most azokhoz a Fidesz-szavazókhoz szeretnék szólni, akik dörzsölik a tenyerüket azon gondolkozva, hogy milyen gyalázkodó hozzászólást írjanak ehhez és a hasonló bejegyzésekhez: én elhiszem, hogy tisztelitek Orbán Viktort, elhiszem azt is, hogy őszintén benne látjátok a nemzet felemelkedésének lehetősét, ahogy abban sem kételkedem, hogy többségetek egy jobb országot szeretne, amibe jó élni és még elmenni is jó tudván azt, hogy vissza fogunk térni. Azonban megkérdezlek titeket, hogy azokat a másként gondolkodó embereket, akik az ország gyarapodását nem Orbán Viktor és a Fidesz által képzelik el, miért nem tisztelitek meg? Azért, mert a Fidesz szavazótáborával ellentétben az ellenzék nem egy homogén csoport? Értetlenséggel és némi bizonytalansággal kérdezlek titeket, hogy a kormánypártiak számával megegyező, de különböző ellenzéki pártokra szavazó emberek nem érdemelnek sajtót? A 888, a Magyar Idők, a TV2, a Demokrata, az Echo TV és a megyei napilapok mellett, amiben mind úgy olvasgathatjátok az "alternatív tényeiteket", ahogy szeretnétek, valóban olyan könnyű ellenzéki médiatúlsúlyról beszélni?

A folyamat lassan történik, de elvitathatatlan, hogy idővel semmi nem marad a független sajtóból: és hogy mi a független sajtó? Az, ami ugyanúgy megírja és elmondja azt, hogy az LMP milyen etika bizottsági döntésekkel égeti magát hétről-hétre, azt, hogy a Jobbik hirtelen megváltozása milyen kétszínű és azt, hogy a Fidesz éppenséggel mely találomra kiválasztott, a társadalomból kirekesztett csoport vegzálását tűzte ki célul. Ezzel szemben a kormánypárti olvasók reggelente azt sem tudják, hogy az újságosnál megvett tucatnyi lapot vagy az internetes magazinokat olvassák, addig azoknak az embereknek, akik ellenzékiek és pont ugyanúgy tévedhetnek a véleményükkel, mint a fideszesek, nem marad semmijük, ami segítségével tájékozódni tudnának ebben az őrült világban. 

sajto.jpg

Kép: Morfondír

A vélemények, ideológiák, világnézetek képviselői, vagyis az emberek és a társadalom nem kőbe vésett és tévedhetetlen. Ez van. Ahhoz viszont mindenkinek joga van, hogy higgyen abban, hogy az általa támogatott szervezet, párt által egy jobb élet kezdődik vagy folytatódik, ezt pedig meg lehet kérdőjelezni, de elvitatni soha. 

Ahogy rengetegszer mondták már el újságírók és politológusok egyaránt, Orbán Viktornak sosem lesz érdeke az, hogy a lakosság ingerküszöbét - ami az elmúlt évek során láthatóan elképesztően magasra emelkedett - diktatórikus politikával áttörje, az viszont annál inkább, hogy látszólagos biztonságot és nyugalmat ígérve, a nagy nyugati összeesküvéseket megakadályozó államférfi képét fenntartsa, miközben őfelsége ellenzéke a jelenlegi alakulatokkal tökéletesen kiszolgálja a parlamentben még azokkal az interpellációkkal is, amik Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István meggazdagodását firtatják. Eközben pedig a legitim hatalom mutatásával, azaz a szabad választások megtartásával úgy tetszeleg, mintha valóban az emberek 2/3-ától kapott volna felhatalmazást bármire is. Szintén a kormánypárti olvasókhoz szólva: a kézzel fogható, szemmel látható igazság azonban az, hogy a felétől kapott, a másik felétől pedig nem. Ezt lehet körmönfont mondatokkal vitatni vagy hitelteleníteni, ez azonban így van, a másik ember véleményének és világnézetének tiszteletben tartása pedig ott kezdődik, ha nem fabrikálunk magunknak olyan legitimációt, amit sosem kaptunk meg. 

Annyira könnyű azt mondani, hogy "büdös nácik, rohadt kommunisták, tetves libsik, ballsibik" és sokáig sorolhatnám még a megbélyegző jelzőket, amik nemcsak a közvéleményt, de az egész társadalmunkat két táborra bontotta. Orbán Viktor az összes megszólalásában Rákosi ideológiáját próbálja megértetni XXI. századi köntösbe helyezve, miszerint aki nincs velünk, az ellenünk van. Ahogy már említettem, nem érdeke, hogy mostantól mindenkit munkatáborba küldjenek, aki elmegy egy tüntetésre vagy csinál egy mémet róla, azonban a felsőbb szinteken, mint a média, már jól látható a Fidesz mindenen és mindenkin átgázoló politikája.

Talán úgy gondolják néhányan, a Hír TV, a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és más lapok csak néhány volt a sok közül, amikért nem kár. Pedig de. Bár a saját véleményünk megerősítése a többség számára egy mindennél jobb érzetet ad, de higgyétek el, rengeteg ellenzéki szavazó az elsők között lenne, ha egy pluralizált és demokratikus normarendszerek között működő ország médiájában egy olyan fideszes lapot tennének tönkre, ami pártérdektől függetlenül a jót és a rosszat is megírja. 

Ehelyett viszont most marad az, hogy az Echo TV-s Keménymagban vagy a Sajtóklubban Bayer Zsolt, Velkovics Vilmos, Bencsik András, Apáti Bence és mások hogyan fognak 2 663 326 ember pofájába röhögni csak azért, mert másképp gondolkodnak. A másik fele viszont kétségtelenül jól szórakozhat ezen.

2018. 08. 01.

További cikkek:  A magyar közélet 5 legnagyobb seggnyalója

PODCAST

 A blog fejlesztése érdekében egy heti rendszerességű közéleti-politikai podcastet szeretnék csinálni, amihez társat keresek, hobbi lévén fizetséget sajnos nem tudok felajánlani. Leginkább fontos társadalmi témákról, aktuális eseményekről lenne véleménykifejtés. Ha érdekel, kérlek írj a bumerangblog19(kukac)gmail(pont)com email címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr2114154505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 06:06:11

A szabad piac láthatatlan keze ez: egy média tulajdonosa eladta tulajdonát. Mi a gond?

Az új tulaj más irányvonalt szeretne. Mi ezzel a gond?

Hogy jön ez a sajtószabadsághoz? Kb. mintha azt mondanám, tedd közzé a blogodn az én írásaimat ezentúl.

2018.08.01. 06:49:51

Csak kiváncsiságból kérdezem:
Szerinted most sincs diktatúra ?

Éhesló 2018.08.01. 08:08:28

Háborút kezdtek a haladárok a XIX.szd. második felében a magyarok ellen.
Lefikázzák mítoszaikat, legyilkolják, elüldözik az arisztokráciát, kifosztják a polgárságot és a parasztságot, betiltják íróikat, vallásukat, művészeiket, szobraikat lerombolják, beolvasztják, történelmüket átírják, elhazudják, az országukat eladósítják évtizedekre, a magyaroktól lopott vagyont idegenek kezére adják.
Miként kellene megértenem azokat, akik szerint ez kóser?
Miért kellene támogatnom több, mint 120 évnyi pusztításukat követően, hogy a gyilkosaink és mai utódaik tovább pusztítsanak büntetlenül, mint eddig is tették?
Eszemben sincs.
Pusztuljanak.

Tom66 2018.08.01. 11:46:14

Bizony, nagyon jól szórakozunk! Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Korunk balliberális ideológiája mérhetetlenül kártékony és világszerte csak a káosz kialakulásához és elmélyüléséhez vezet.

Berelhetoreklamfelulet 2018.08.01. 11:46:31

XDDDDDDDDDDDDDDD

Pár éve még ekézték a Hírtévét, hogy mennyire szenny, most meg már ők a demokrácia utolsó mencsvára, aminek eleste a diktatúra eljöttét jelenti.
szánalmas ez a libtard állat faj...

a keresztényeket bántani tilos 2018.08.01. 11:47:05

@maxval balcán bircaman: Dehát a HírTV-nél most pontosan ez történik. Megmondják, hogy kinek az írását lehet közzé tenni, és mit kell tartalmazzon, tényektől függetlenül. Aki szerint ez nem baj, annak tényleg komoly problémák vannak a fejében: vagy egy szarházi görény, vagy egy ön- és közveszélyes idióta.

Te melyik kategóriába sorolod saját magad, megkérdezhetem?

Ekrü 2018.08.01. 11:49:24

No comment:
"Nem ért egyet Orbán Viktor volt kormányfővel a miniszterelnök, mivel Medgyessy szerint elég egy közszolgálati televízió és nincsen szükség külön jobboldali, külön baloldali adóra. Medgyessy Péter kijelentette: akinek saját tévére van szüksége, az vegyen magának egyet.
Azt gondolom, egy ország van és nem kettő, ebből következően úgy vélem: egy versenyképes, korrektül tájékoztató közszolgálati médium kell hogy legyen, amelynek a műsorkészítéséből a politika kivonul - jelentette ki szombaton Battonyán egy sajtótájékoztatón Medgyessy Péter. "
index.hu/belfold/mp0831/

a keresztényeket bántani tilos 2018.08.01. 11:49:30

@Berelhetoreklamfelulet: Nem néztem a hírtévét se régen, sem most, de azt tudom, hogy a gecigránát óta eltelt időszakban egészen a mai napig újságírás folyt ott. Mától megint nem. Mától a hírtévé ugyanaz, mint a gecigránát előtt, és mától megint ekézhető ugyanúgy. Ilyen egyszerű.

bgp 2018.08.01. 11:50:39

@Éhesló: szóval szerinted a "haladárok" nem magyarok?
A magyarokat számtalan külső nemzet megalázta már a XIX század óta. Ultoljára az oroszok, leánykori nevükön szovjetek. Most épp újra tért nyernek, gyakorlatilag ugyanaz a csoport, a KGB-s maffia. A mi cigányvezérünk meg ezekhez dörgölődzik, pedig 20 éve még ő kiabálta a legnagyobb pofával, hogy ruszkik haza. Nem látom, hogy egy magyarnak miért kellene tapsolnia ahhoz, ami most folyik az országban.

jajdehülyevagyok 2018.08.01. 11:55:46

Profitorientált gazdasági váĺlakozás esetén érthetetlen ez a picsogás. Az előző irányváltáskor ugyanígy kellett volna jajgatni, mennyiben más ez?
A Hír TV-t nem a Fidesz tette tönkre, hanem a Simicska, amennyiben ez annak tekinthető. Ő hozta létre,az övévolt, nem az ellenzéki proletárok krajcáraiból jött létre. Ők csak kihasználták a médiafelületet. Ezt demokráciaellenességnek kikiáltani ostobaság, bár az érintett médiamunkások szempontjából érthető. Elhinni butaság, ellenzéki értelmiségiként pedig szánalmas.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2018.08.01. 12:09:27

@a keresztényeket bántani tilos:

Mutass médiát, ahol lehet a tulaj érdekével szemben cikket írni, műsort csinálni!

Mondjuk lehetne egy fideszes újságíró a HVG-nél? Vagy egy jobbikos a 168 óránál?

Én magama baloldali konzervatív populista vagyok, egyik pártnak se vagyok az elkötelezett híve.

chrisred 2018.08.01. 12:12:33

@maxval bircaman balcán: Ki a tulajdonosa a közpénzből finanszírozott médiának?

chrisred 2018.08.01. 12:15:06

@Ekrü: Hát, ezek szerint Orbán se ért magával egyet, és most már úgy gondolja, hogy csak egy közszolgálati fideszadóra van szükség. Jobban mondva ötre.

chrisred 2018.08.01. 12:17:07

@Éhesló: Szerintem senki nem tiltja meg neked, hogy szolgáld a szeretett arisztokratáidat. A te életed.

Barbaarb 2018.08.01. 12:19:09

Mi köze van a Fidesznek a HírTV tönkremenéséhez? Úgy adod elő, mintha a kormány tenné tönkre, ezzel javítva lehetőségeit.
Persze tudom, hogy vannak olyan összeesküvéselméletek, hogy Orbán és Simicska nem is vesztek össze, csak így csinálják ki a Jobbikot, de vmi komolyabb magyarázatot várnék.

citrix 2018.08.01. 12:21:15

A Nagyvezír médiabirodalma: lojális fogalmatlan hülyék akik újságírónak képzelik magukat, valójában agyhúgyfejű mikrofonállványok. Ha ebben a tudatban boldogok, hát legyenek azok. Attól az igazság még ugyanúgy létezik mint az orbánizmus elődjében, a cuculizmusban is aki akarta az tudta hogy hány óra van.

6. Ienin 2018.08.01. 12:21:43

Majd a sok hülyegyerek fideszes faszfej kapcsolgat az adói között: Aszongya hogy belekapcsol az m1-be, ahol soros takarodj plakát virít. Utána átkapcsol a hírtévére, ahol eszmecserét folytat valami fideszes köcsög, hogy soros eltakarodik-e. Végül belenéz az echoba, ahol bayer és rühes csapata azon filozofál soros mikor takarodik el. Ezekkel teleszívva magát átkapcsol a tv2-re ahol a ténytelen bemondja, hogy soros még nem takarodott el. És ezt élvezi a mindenkori fideszbirka. No, ez a fidesznyik birka szavazó értelmi színvonala.

chrisred 2018.08.01. 12:24:47

@maxval bircaman balcán: Majd ha az állam a saját vagyonából vásárol tévéket, majd akkor. Eladja a Budai Várat, meg a Lánchidat, és vesz magának médiát.

Berelhetoreklamfelulet 2018.08.01. 12:28:01

@a keresztényeket bántani tilos:
Szóval neked csak az az "újságírás" ha azt írnak ami neked tetszik.
Értem...

Echo73 2018.08.01. 12:29:03

@maxval bircaman balcán: Egyetértek, előbb lesz a Magyar Időkben kis színes (szivárványos) cikksorozat a meleglobbi megbízásából, mint az Indexen, HVG-ben Fidesz kormányt támogató írás. Nem hiszem, hogy ez minden alkalommal a tulajdonosi kör kifejezett parancsa lenne, inkább afféle meghunyászkodó szervilizmus az újságírók részéről, hogy kitalálják minek örülne a főnök. (Meg persze a havi számlákat is kellene fizetni valamiből, munkát elveszteni nem jó)

Vasgepárd 2018.08.01. 12:30:10

Én már meguntam, hogy a libsiknek magyarázgassak bármit.
Most világvégét vízionálnak egy nyomi tévécsatorna irányváltása miatt. Én vagy 20 éve nem nézek tévét, mégis egész jól megvagyok.
Egyébként se baj, hogy végre kidöglött az egyik agresszív ukrán típusú oligarcha, akit a fajtátok a nagy messiásnak tartott, csak mert bekattant és azt hitte, hogy most már ő szarja a spanyolviaszt. Az a baj, hogy egyáltalán olyan helyzetbe jutott, hogy volt módja pattogni. Nemtom, nekem valahogy nem hiányoznak a cityposter féle biztonsági őrök vs. hatóságok háborúk az utcákról (és még jó, hogy ennél tovább nem mert menni), csak mert ti azt hiszitek hogy ő a demokrácia nagy őre. Francot, egy uborkafára felkapaszkodott senki, egy suttyó paraszt aki azt hitte, hogy nagyobbra nőtt az óberhénél és majd most ő lesz az óberhé. Hát nem lett. Ennyike.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2018.08.01. 12:30:47

@Echo73:

Ezért hülyeség függetlenségről beszél.

Az újságíró, a közíró egyetlen lehetősége - ha nincs pénze függetlennek lenni -, hogy olyan médiát választ, mely nagyjából közel áll nézeteihez.

downunder24601 2018.08.01. 12:31:52

@Barbaarb: A HírTV megvásárláshoz a GVH engedélye kellett, amelyet pillanatok alatt megadott, miután OV rábólintott. Amikor az RTLKlub szeretett volna terjeszkedni, a GVH kapásból elutasította. Hát ennyi köze van az egészhez Orbánnak, meg a FIDESZ-nek.

chrisred 2018.08.01. 12:32:34

@maxval bircaman balcán: Az a saját vagyona, amit felsoroltam. Az államnak önálló jövedelme nincs, így legfeljebb a vagyontárgyait tudja felélni.

chrisred 2018.08.01. 12:33:55

@Vasgepárd: Bezzeg Nyerges Zsolt, ő aztán egy igazi hazafi.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2018.08.01. 12:34:36

@Ylim:

Szabad piac eleve nem létezik, csak a liberális hallucinációkban.

Minden komoly média csak úgy tud megélni, ha valaki pénzeli. Akár közvetlenül, akár reklámokon keresztül. A fogyasztókból megélni az internet korában képtelenség, legalábbis, ha a média közéleti.

Az alternatíva az internet. A netes médiák 99,9 %-ban azonban ingyenesen dolgozó önkéntes civilek munkája. Azaz megélni ebből nem tud senki.

Barbaarb 2018.08.01. 12:34:41

@a keresztényeket bántani tilos: Eddig nem így volt? Csak másik oldalról?

AdamTheTux 2018.08.01. 12:35:44

Azt, hogy a "liberalizmus kártékony" igen sokszor leírták már.

Azt viszont még senki sem, hogy pontosan milyen károkat okoz a liberalizmus.

Barbaarb 2018.08.01. 12:36:45

@a keresztényeket bántani tilos:

Ugyan mi alapján teszel különbséget? Miért nincs újságírás, amikor Fideszes (akár ellenzékben, akár kormányon), és máris van, amikor nem Fideszes?

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2018.08.01. 12:36:46

@chrisred:

Hallottál már az adókról, a költségvetésről?

Echo73 2018.08.01. 12:37:56

@6. Ienin:
Majd a sok hülyegyerek ellenzéki faszfej kapcsolgat az adói között: Aszongya hogy belekapcsol az m1-be, ahol Orbán takarodj plakát virít. Utána átkapcsol a hírtévére, ahol eszmecserét folytat valami ellenzéki köcsög, hogy Orbán eltakarodik-e. Végül belenéz az echoba, ahol pl. Bolgár György és rühes csapata azon filozofál Orbán mikor takarodik el. Ezekkel teleszívva magát átkapcsol a tv2-re ahol a ténytelen bemondja, hogy Orbán még nem takarodott el. És ezt élvezi a mindenkori ellenzéki birka. No, ez a birka ellenzéki szavazó értelmi színvonala.
Valahogy így képzeled a szép új világot? Tisztelni kellene a más véleményt, a másra szavazót, a világát más koordináta-rendszerben elképzelőt.

Fenehorizont 667 2018.08.01. 12:38:39

"..azokat a másként gondolkodó embereket, akik az ország gyarapodását nem Orbán Viktor és a Fidesz által képzelik el, miért nem tisztelitek meg?"

Emlékszik még a posztíró, amikor Orbánnak és a Fidesznek volt egy Magyar Nemzet újságja, meg egy nyamvadt Demokratája összesen? Mármint úgy összesen, hoGY az egész magyar médiapiacon.
Arra emlékszik még, amikor az Origo is Index volt, és valamelyik hülyegyerek bedobott valami témát főcímlapra, akkor az volt maga a Közélet? Azóta még csak 12-15 év telt el. Mit kapott akkor a fideszes? Hogy vegyen magának tévét, ha akar. Ezzel persze nem volt baja az egyszeri függetlendemokratának. Hát hogy is lett volna?
60 (hatvan) év Demokrácia és Sajtószabadság, független-objektív vélemények és szakértői-szakmai igaziújságírás után ebből a Fideszes-szavazónak már gecire elege volt.

Ami a poén, az az, hogy még mindig van egy rakás demokratikusan függetlenül objektív hely a magyar médiapiacon, ahol ezek után a boldog idők után lehet rinyálni - hadd ne soroljam most fel ezeket.
Arról van itt szó, csak és kizárólag, hogy a demokratikusan független objektívek kénytelenek lesznek megszokni, hogy már tényleg nem ők fingják a passzátszelet, és ebből fakadóan hosszú gyászidőszak fog következni, de én minden precét élvezni fogom.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.01. 12:40:15

@Fenehorizont 667: ez meg egy agyatlan fideSSnyilas hazug fröcsögése.

chrisred 2018.08.01. 12:40:16

@maxval bircaman balcán: Az adó nem az állam jövedelme, hanem adófizetők vagyonából és jövedelméből elvont vagyoni hányad. Amit jogszerűen csak közcélra lehet felhasználni.

Barbaarb 2018.08.01. 12:42:22

@downunder24601:

Ez a HírTV tönkremenetelére vonatkozik? Aligha.
Na és Simicskának nem volt köze ahhoz, hogy kinek mit ad el?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 12:45:40

@chrisred:

A közcél fogalmában benne van saját médiák fenntartása is.

chrisred 2018.08.01. 12:47:31

@maxval balcán bircaman: Pártmédia fenntartása? Ráadásul kizárólag egy párté? Mi ebben a közcél?

Éhesló 2018.08.01. 12:49:56

@bgp: a ki/mi a magyar kérdése nem kommentműfaj, de ha már így rákérdeztél: persze magyarok, mert magyar papírjaik vannak, magyar az állampolgárságuk is (az egyik minimum), de a tevékenységük és azok következményei alapján számomra antimagyarok, lett légyen bármilyen pedigréjük is.

Amiről a poszt szól, az a magyar/magyar iszony és ehhez szóltam hozzá.

Amit a kommentedben felvetsz, szintén érdekes kérdés, de nem írtam róla semmit. A poszter sem.

Számomra a szovjetek és a vezetőik nem oroszok, hanem ugyan annak a haladár gyilkos bandának a tagjai, mint az itthoni sameszaik. Valóban jelentős sérelmeket szenvedtünk el tőlük, de ebben sosem bontottuk ki mennyi része volt a sameszaiknak, akik a magyargyűlöletüknek sosem szabtak határt.
Nem keverném a kgb-t a szovjethatalommal és helyi magyarnak hazudott magyargyűlölő ölebeikkel. A kettő - bár számos hasonlósággal rendelkezik - de nem ugyan az.

Nekem nincs "cigányvezérem", szerintem a magyaroknak sincs ilyenje, nem is volt soha.
A miniszterelnök - ha rá gondoltál - sokakhoz "dörgölőzik" valóban, a politikusok élete már csak ilyen.
Ebben nem különbözik az elődeitől - a világot nem a szimpátiák mozgatják, hanem az érdekek és az erő, aki pedig politikusként ezt nem ismeri fel, bukik. Orbán nem hozta vissza a szovjeteket, nem is tudná, mert megbuktak, szétestek. Az oroszokat se "hozta ide", üzletel velük, mint merkel, vagy bárki más értelmes ember.

A magyaroknak ahhoz kell tapsikolniuk, hogy a haladárok stabilan buknak 2006 ősze óta, amikor elqró, megbukott, mint rottenbiller. Ahhoz is érdemes tapsikolniuk, hogy nem adósodunk el még inkább, hanem ha lassan is, de kilábalunk abból a szartengerből, amibe a haladárok a hazánkat qrmányozták.
Megértem, ha ez nem tetszik neked, meg a hozzád hasonlóknak.
Szerencsére demokrácia van és a demokratikus többség dönt, szabad választásokon.
Ott pedig a kedvenceidet a nép lehajtotta a fenébe.
2006 ősze óta sokadjára.
Ehhez pedig érdemes és lehet is tapsikolnunk, nekünk magyaroknak.

2018.08.01. 12:50:09

A jelenlegi nyugati mainstream politika - amelyhez a magyar ellenzék is kötődik - a kultúrám alapjait rombolja le. Annál, hogy éppen demokrácia vagy sajtószabadság van-e - ezek történelmi szempontból pillanatnyi állapotok -, sokkal fontosabb például, hogy a férfi férfi-e még, a nő nő-e még, vagy hogy hogyan definiáljuk a házasságot. Nekem legalábbis fontosabb.
Bárkinek a hatalmát hajlandó vagyok támogatni, aki a jelenlegi elmebeteg fősodratú nyugati politikai, kulturális és filozófiai irányzat ellen fellép, függetlenül attól, hogy meggyőződésből vagy pillanatnyi politikai érdekből teszi.
Most Viktor az, aki fellép ellene.
Ennyi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 12:50:38

@Fenehorizont 667:

Teljesen így van.

Aki pedig idősebb korosztály, mint én, az pdig emlkszik a 90-es évek elejére és kozepére, amikor az ÖSSZES tv és a lapok 95 %-a ballib volt.

S amikor valaki megjelent a ballib körön kívül, hadjárat indult ellene.

Amikor a MIÉP rádiót indított 2000-b en, olyan kampány volt, mintha az ég leszakadt volna.

De amikor a Fidesz csinált 1 azaz egy darab lapo, a Heti Választ 2001-ben, akkor is az egész magyar sajtó üvöltött.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 12:51:50

@chrisred:

Mindig a kormány irányítota a közmédiákat, Kivétel: Antall időszaka, amikkor Antallék akkora balekok voltak, hogy képtelenek voltak a közmédiákat kicsavarni az SZDSZ kezéből.

Mr. Neutron 2018.08.01. 12:53:00

Egy modern demokratikus ország nyugalmához fontos, hogy a polgárok egy egységes narratívában éljenek, feltéve, hogy az paradigmatikus. Véleményem szerint Magyarország már eljutott arra a fejlettségi szintre, amikor létrehozható egy egy konzisztens és paradigmatikus narratívát mediatizáló általános sajtóközeg, és jelenleg éppen ennek teljességre fejlesztése történik. Márpedig ha ez valóban így van, akkor engedtessék meg nekem, hogy ne kelljen krokodilkönnyeket hullajtanom akkor, amikor az eddig disszociált sajtóelemeket integrálják az egységes nemzeti narratívába.

chrisred 2018.08.01. 12:54:19

@Éhesló: "Számomra a szovjetek és a vezetőik nem oroszok, hanem ugyan annak a haladár gyilkos bandának a tagjai, mint az itthoni sameszaik."

Mintha az 1984 lapjairól léptél volna le. "Az Eurázsiai Birodalom mindig a szövetségesünk volt."

Ekrü 2018.08.01. 12:55:10

@chrisred: Szerintem csak úgy gondolja ,hogy van annyira "gerinces" a baloldal,hogy úgy se fogadná el Medgyessy kijelentése után,ezért nem sérti meg őket egy ilyen felajánlással. :)))))))

chrisred 2018.08.01. 12:55:22

@maxval balcán bircaman: Na most hogy keveredett ide a kormány? Eddig az államról volt szó.

röf 2018.08.01. 12:55:23

Népszabi?
HÍR TV?
ORIGO?
TV2?
Csintalan Sanya?
Lári-fári ......

Cycmen 2018.08.01. 13:00:27

a sajtószabadság szinte utolsó fennmaradt bástyájának, a Hír TV-nek .........

Hahahahaha! Ilyen független figurákkal, mint az ATV-s Kálmán Olga és a csöves Csintalan!
2006-ban hogy szidtátok, mert nem a ti nótátokat fújta..

Jakab.gipsz 2018.08.01. 13:25:48

Igen, ki kell csavarni a médiák túlzott hatalmát a sátánfajzat Soros csicskásainak a kezéből. Ennyi.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.08.01. 13:39:03

Pár éve Esztergom városában Tétényi Éve megverte Meggyes Tamást. Akkor a fideszes képviselők mindennek keresztbe feküdtek a városban, ottani fideszes barátom ujjongott, mikor le kellett kapcsolni a közvilágítást és kátyúsak maradtak az utak.

Megkérdeztem tőle, hogy a fideszesek bokája nem fordul ki? A fideszesek autójában a kátyúk nem tesznek kárt?

chrisred 2018.08.01. 13:41:22

@maxval balcán bircaman: Sajnálom, de ilyen funkciója az alaptörvény szerint nincs a kormánynak. Az államfőnek van.

Homyak 2018.08.01. 13:42:34

@maxval balcán bircaman:
"A szabad piac láthatatlan keze ez: egy média tulajdonosa eladta tulajdonát. Mi a gond?

Az új tulaj más irányvonalt szeretne. Mi ezzel a gond?

Hogy jön ez a sajtószabadsághoz? Kb. mintha azt mondanám, tedd közzé a blogodn az én írásaimat ezentúl. "

Na, csak nem maradsz ma se pofon nélkül :)
Eléggé össze-vissza beszélsz. Eddig a kommunista ideológiát hirdetted hozzászólásaidban, erre most nem érted, hogy mi a baj, mert szabad piac van, majd pár hozzászólással odébb leírod, hogy szabad piac nem létezik. Jó nagy marhaságot hordasz megint össze.
Ahhoz képest, hogy egyszer azt írtad, hogy te már 4 évesen folyékonyan olvastál, meg már kisgyerek korodban képben voltál a nagypolitikával, azt se tudod merre van az előre.

Homyak 2018.08.01. 13:54:06

@maxval balcán bircaman:

"Mindig a kormány irányítota a közmédiákat, Kivétel: Antall időszaka, amikkor Antallék akkora balekok voltak, hogy képtelenek voltak a közmédiákat kicsavarni az SZDSZ kezéből. "

Húha. Ugyan akkor én még nagyon kicsi voltam, de tudtommal ha valakinek a kezében volt, az inkább az mszp, mégiscsak ők voltak az utódpárt. Én a helyedben kezeltetném a liberálfóbiádat, mert iszonyat ciki.

Nimród Kovács 2018.08.01. 13:54:21

@maxval bircaman balcán: Régebben (a 2000-es években) volt ilyen. Nem mondanám meg a nevét, mert nem az érdekes, de többször előfordult, hogy a főszerkesztő a tulajdonos kifejezett kérése ellenére hozott le olyan lejárató anyagokat a tulaj ismerőséről , akivel a tulaj jóban volt (illetve van mind a mai napig). Úgyhogy elvileg lehet(ne) ilyet csinálni nem csak külföldön, hanem itthon is, csak ahhoz az újságíróknak gerincnek lenne szüksége. Illetve természetesen a tulajnak is megfelelő tisztelettel kell hozzáállnia a szerkesztősége függetlensége felé. Nyilván ez nem lehet végtelen, mert akkor meg mulya a tulaj...

,, 2018.08.01. 13:56:59

@chrisred: ne már. tessék tanulmányozni a parlamentáris és a prezidenciális kormányzati rendszerek különbségeit, nah.

Éhesló 2018.08.01. 14:04:06

@chrisred: szerintem tévedsz, vagy hazudsz.
Nem "szolgálok" senkit.
Szavazó vagyok és támogatom azokat, akik a haladárokat eltakarítják.
Nekem ez támogatandó az elmtelt 150 év után.

Tom66 2018.08.01. 14:05:47

@Boar.: A suttyó kretének beszélnek a másikkal ilyen alpári stílusban. Kár, hogy az ideológiai vezéred felszámolta az OPNI-t, mert ott lenne a helyed.

chrisred 2018.08.01. 14:06:12

@,,: Minek? Attól megváltozik az alaptörvény.

sírjatok 2018.08.01. 14:06:36

@Homyak: "meg már kisgyerek korodban képben voltál a nagypolitikával"

Lol minek hazudozol, én is olvastam a határátkelős hozzászólásait és pont azt mondta hogy akkor még NEM volt képben. Attól, hogy volt egy politikai irányultsága (gimiben már elég sokaknak van, simán hihető hogy másoknak korábban is), nem azt jelenti, hogy képben volt.

chrisred 2018.08.01. 14:07:27

@Éhesló: Egyik sem. Csupán javaslatot tettem, ha már annyira hiányoznak neked az arisztokraták.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 14:10:12

@Homyak:

A liberális érvelést parodizálom, mely szerint akkor van szabad piac, ha éppen segíti az érdekeiket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 14:12:52

@Homyak:

Nem igaz.

Az MSZP a 90-es évek elején örült, hogy élt. Hatalma nulla volt.

Az kétségtelen, hogy a spontán privatizációban szinte scak MSZMP-közeli emberek tudtak lopni, de ezek vagy nem voltak aktívak politikailag, vagy átálltak az SZDSZ-hez (kevsen az MDF-hez is).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 14:14:15

@Nimród Kovács:

Akkor is volt egy határ, amit nem lehetett átlépni.

Nyilvén van tulaj, aki tágabb ketrecet állít fel, s van aki szűkebbet,

eisenics 2018.08.01. 14:19:49

Tényleg a robotoknak teszel fel kérdéseket arra vonatkozólag, amit a tulajdonosok művel?

,, 2018.08.01. 14:22:29

@chrisred: oké, nem érted, hagyjuk

szabibbbb 2018.08.01. 14:24:19

@Éhesló: ezen jót röhögtem, "szabad választásokon" :) Úgy fogalmaznék a milliárdokkal kitömött médiahengerrel megtámogatott hazug választásokon...

Mondhat nekem bárki, bármit. A vidéken élőkhöz a kormánypárti hazugság jut el. Így könnyű választást, pláne 2/3-od kapni. Utólag már mindegy a sok helyreigazítás, pl a Jobbik esetén. Ki a franc kíváncsi rá? Eső után köpönyeg!

És azokat a gyökereket utálom, akik azt gondolják, hogy mivel rühellem a fityeszt, én egyből Soros ügynök vagyok. Meg liberális, meg bevándorláspárti. Meg MSZp-s meg DK-s meg mit tudom én ki... Ja buzi! Akkor higgyétek azt, és nyaljatok a fittyesznek! Bálványozzátok a zseni Pénztáros Lőrincet, a Gabonyt, a Mikulás Vajnát... stb. stb. Még úgysem érték el, hogy olyan gazdagok legyenek, mint Bill Gates :D Az a lényeg, hogy a fityesz megvéd a migriktől, a többi párt csak beengedné!

chrisred 2018.08.01. 14:27:45

@,,: Szerintem te nem érted, de hagyjuk.

Farkasvölgyi 2018.08.01. 14:27:59

@Homyak: Az a ciki,hogy olyan témáról alkotsz véleményt,amiről fogalmad sincs!
Az SZDSZ ölébe úgy hullot a közmédia,hogy megkötötte Antall József a Paktumot!így keress rá a neten,hogy MDF-SZDSZ paktum,akkor talán képben leszel!

Farkasvölgyi 2018.08.01. 14:30:58

@szabibbbb: akkor honnan vették,hogy kormányváltó hangulat van?csak Bp.en kampányoltak?így nehéz lesz választást nyerni.
És a közmédiát úgy állították be,hogy feelsleges,mert a kutya sem nézi.

,, 2018.08.01. 14:31:09

@chrisred: nem én vagyok, aki nem tudja, mi a különbség az államfő és a kormány között.

chrisred 2018.08.01. 14:33:39

@,,: De te vagy az, akinek láthatóan fogalma sincs arról, hogy miről szólt a vita, amibe belekotyogott.

Kivlov 2018.08.01. 14:37:15

"...a kormánypártiak számával megegyező, de különböző ellenzéki pártokra szavazó emberek nem érdemelnek sajtót?..."

Csináljanak maguknak, ki tiltja meg???
A fityisz is csinált magának 20 évvel ezelőtt és kész. Nem hisztizni kell, hanem tenni.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.01. 14:37:48

Látom, a posztírónál eltörött a mécses, hisztizik és csapkodja a seggét a földhöz.
Teccett volna többet fizetni, vagy lehet újat is alapítani... egyiket sem tilos...

Ami pedig a médiában megjelenő dolgokat illeti, vannak rá jó magyar közmondások:
- Az rendeli a nótát, aki fizeti a zenészt.
- Akinek a kenyerét eszed, annak a nótáját fújjad.

Az újságírók pedig különösen hosszú, barna nyelvvel tudnak rendelkezni.

Fülig José 2018.08.01. 14:41:54

@Kivlov: mondjuk a forráshiány? mert amíg a kormánypárti hazugságsajtót a fideSS kitömi "állami" megrendelésekkel, hogy te meg a hozzád hasonló fél- és egészen hülye egysejtű nyomoroncok egy pillanatra se felejtsék el a fenyegető migráncsos apokalipszist, addig ilyen... khm... támogatást az ellenzéki sajtó nem kap. megvan, tökfej?

0dzsud0 2018.08.01. 14:42:06

@szabibbbb: "Mondhat nekem bárki, bármit. A vidéken élőkhöz a kormánypárti hazugság jut el. Így könnyű választást, pláne 2/3-od kapni."

Így is van, azok mind proli suttyók, ezért nem tudják, hogy kire kell szavazni. Az angyalföldi nyugdíjasok meg az intelligencia csúcsa, ugye? :D

Én nagykörúti diplomás (nem bölcsész) vagyok, és annyit elmondhatok, hogy a ballibekre az életben nem szavaznék, mert szerintem nincs náluk kártékonyabb az országban. Nem olyan nagy csoda szerintem, hogy ebben a mezőnyben tarol a fidesz, de nyilván egyszerűbb a többieket lehülyézni.

Fülig José 2018.08.01. 14:45:17

@Magánvéleményem: remélem, az azért megvan még egy ilyennek is, mint te, hogy a fideSS zenéjéért a PÁRT a közösből fizet..."készült Magyarország kormánya megbízásából", és mennyi fontos információt tudhattunk is meg... emléxel még az apokalipszis fenyegető rémére, he?!

Fülig José 2018.08.01. 14:51:05

@0dzsud0: hát ha diplomás is vagy azt azért tudhatnád: mert van ennél szarabb is, EZ MÉG NEM JÓ. az itt megjelenő fizetett trollok viszont isszák a királyi pisit, minden alfája és ómegája a felcsúti zsebfáraó, még életében színarany szobrot fognak önteni róla és egyedül nekünk jó itt az univerzumban, mert ilyen vezérünk van...kissé túlzásnak érzem, te nem?

pioneer2016 2018.08.01. 14:55:01

Ezzel csak az a baj, hogy az én adóforintjaimból is újabb propaganda tv-t fog csinálni. Most már gyakorlatilag minden csatornán ugyan az a szar fog ömleni. Még talán az egyetlen kivétel az RTL Klub.
Lassan eljön az ideje az IP tévézésnek. Ott legalább én választhatom meg melyik csatornát akarom nézni és csak azért fizetek.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.01. 14:55:06

@Fülig José: Ezért kellett volna összeállnia az úgynevezett ellenzéknek, és megfinanszírozni saját zsebből. Ja hogy a fenntartás az állam kötelessége, és akkor fikázhassák az újságírók a fenntartót, amikor akarják, ez lenne az elvárás... Ettől lenne független az újságírás?

Hát, valahogy ez akkor másként volt, amikor a Hír TV a Kurcsányékat abuzálta, mert ugye valaki eltartotta a sok léhüttő újságírót.... és az eltartó nem az állam volt.
Hol vannak a libsik, akik megfinanszírozzák a saját médiájukat?
Ha nincsenek, akkor pofa súlyba, oszt lehet nyelni a sz@rt, ami az állami és a kormányközeli sajtóból ömlik. Ha nem teccik, lehet új TV-t és Rádiót alapítani. Ha ezt megakadályozza a Csuti Patás, lehet menni az EU bíróságára, akik majd kikényszerítik, hogy legyen hozzá frekvencia meg minden szarságra lehetőség.

Homyak 2018.08.01. 14:56:08

@sírjatok:
"Lol minek hazudozol, én is olvastam a határátkelős hozzászólásait és pont azt mondta hogy akkor még NEM volt képben. Attól, hogy volt egy politikai irányultsága (gimiben már elég sokaknak van, simán hihető hogy másoknak korábban is), nem azt jelenti, hogy képben volt. "

Minek hazudoznék? Pont ma olvastam egy másik posztnál a kommentjét, de már nem tudom visszakeresni. Ő nem gimit írta, hanem kb 9 éves koráról beszélt, az meg még bőven általános iskola, amikor még sokan a homokozóban játszanak vagy a barátokkal bicikliznek az utcán. Ő az aki következetesség hiányában kommentál össze-vissza.

Homyak 2018.08.01. 14:58:38

@Farkasvölgyi:
"Az a ciki,hogy olyan témáról alkotsz véleményt,amiről fogalmad sincs!
Az SZDSZ ölébe úgy hullot a közmédia,hogy megkötötte Antall József a Paktumot!így keress rá a neten,hogy MDF-SZDSZ paktum,akkor talán képben leszel! "
Mint említettem akkor még kisgyerek voltam, így megeshet, hogy tévedek, mert én sem vagyok tökéletes. Ha így van elhiszem, csak a logikus gondolkodás nem ezt a verziót erősítette. Mindenesetre tarthatod cikinek, de sokkal cikibb az, ha valaki a menthetetlent védi.

Fülig José 2018.08.01. 15:01:12

@Magánvéleményem: erre azt mondom, a fideSS meg finanszírozza a szaröntést a pártkasszából, ne a közösből. világos, hogy az "ellenzék" egy zsák szart ér (nincs is ilyen,ma te-holnap én), de ezen nem lepődünk meg, mantrázom 20 éve. nem mintha valami szuperagy lennék, de kurvára kilógott a lóláb...de az bazmeg, hogy az embereket a mi pénzünkön győzködi a kormánypárt, hát a pofátlanság csúcsa...

chrisred 2018.08.01. 15:04:13

@Magánvéleményem: Valójában igen, a független média azt jelenti, hogy a közhatalomtól (a hatalmi ágaktól) független. A független bíróság sem azt jelenti, hogy bárki alakíthat önálló bírói testületet.

Homyak 2018.08.01. 15:05:43

@maxval balcán bircaman:
"A liberális érvelést parodizálom, mely szerint akkor van szabad piac, ha éppen segíti az érdekeiket. "
Aha, szóval amikor pedig a szabad piac ellen beszélsz, akkor pedig a fideszhívőket parodizálod :)

0dzsud0 2018.08.01. 15:06:03

@Fülig José: de. és? azt írtam, hogy szerintem semmi meglepő nincs abban, hogy sokan a jelenlegi mezőnyben a fideszt tartják a legjobb választásnak. ebből nem következik, hogy a fidesz jó. ellenben pl. az a ballib réteg, amelyik a maga össz ~18%-ával megállás nélkül ajvékol, miközben aljasságukat és alkalmatlanságát korábban már bizonyította, na az szerintem (meg sokak szerint is) sokkal rosszabb a fidesznél.

0dzsud0 2018.08.01. 15:06:51

@0dzsud0: aljasságukat = aljasságát

oszka 2018.08.01. 15:07:28

ki adta el kinek?
mint a Népszabit ezt sem akarta megvenni senki.

Netuddki. 2018.08.01. 15:11:04

Költői kérdés volt? Vagy komolyan azt hiszed, hogy a fidelitasos hülyegyerekek, akik itt napszámban nyomják a trollkodást, fognak erre választ adni?

Homyak 2018.08.01. 15:11:09

@sírjatok:

Tessék, megtaláltam:

maxval balcán bircaman:"4 évesen már tökéletesen tudtam olvasni, olvastam meséket saját magamnak, majd 6 éves kortól sci-fi novellákat, s 7 éves koromban már olvastam közéleti lapokat, kedvencem a "Magyarország" nevű hetilap volt.

9 éves kortól meg rendszeresen hallgattam a SZER adásait minden délután."
itt megtalálod eredetiben: hataratkelo.blog.hu/2018/07/31/tiz_dolog_amit_megvaltoztatnek_japanban

putris72 2018.08.01. 15:11:15

@szabibbbb: Hát ennek fuss neki még egyszer! Tudod az a balib logika már nem jön be az ország jelentős részénél! Egy 100% balib médiafőlény kezd kiegyenlítődni! Az meg,hogy a tyúkszaros pereket megnyerték! Az,hogy állíthatnak valótlan,de nem kell bizonyítani! Tudod amíg nyomjátok a fidesz korrupt szöveget,addig az unió baloldali korrupciós ügyek miatt akar pénzt vissza venni Magyarországtól!Lassan 100 milliárdnál tartunk az ilyen olyan ügy miatt visszafizetendő pénz miatt! A korrupció az amikor eltüntetsz 167milliárdot,úgy hogy a meló 155 milliárdba került volna!

colonel Tigh 2018.08.01. 15:11:23

@maxval balcán bircaman: Szabad piac? Muhaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahaha :D Szabad piacról beszél ott, ahol a versenyhivatal kér engedélyt Orbán Viktortól, beszarok. És még el is hiszi a barom amit mond. Szabad piac? Hol? Mikor? Szabad piac, ahol a nyeréshez kiírt feltételek kizárólag Mészárosra vannak szabva? Vagy Tiborczra? Vagy tagadod? Na ezért baj, hogy nem lesz Hír TV, mert már szinte sehol nem fognak beszámolni ezekről. Amiről meg nem tudunk, az nincs is, ugye? Te vagy tényleg elmebeteg vagy, vagy csak simán trollkodsz. Szerintem utóbbi. Esetleg tudatosan hazudsz, de az elmebetegség vélelme mindenkit megillet. Hogy raknátok anyátokba most már tényleg. Jobb oldal - bal oldal, úgy csinál mindenki, mint ha a probléma forrása politikai lenne. Egymást marja mindenki politikai eszméket ütköztetve, közben meg a probléma annyi, hogy egy cigány bűnöző a sleppjével zsebre rakta az országot. Lelketek rajta. Engem már nem érint, mert nem fogok ebben a tetűfészekben megdögölni ezeknek, csak az elmúlt évben három csöppségnek lettem a nagybácsija - apró szépséghiba, hogy mindannyian ír állampolgárnak születtek. De ők a szerencsések. Elintézem amit kell, eladok házat, autót, vissza se nézek. A haza ott van ahol a család, meg a szív. Ti meg tapsoljatok márc. 15-én, kokárdával a mellen annak, aki lebontotta azt, amiért '48-ban az életüket adták. Parlament, jogállam, szabad sajtó. De persze a sajtó is szabad, tudom. Mennyanyádba.

Homyak 2018.08.01. 15:19:48

@Farkasvölgyi:

"pont azt teszed. "
Vagy értelmezési problémáid vannak, vagy el sem olvasod amit írtam. Be szoktam látni ha tévedek, az előbb is azt írtam, hogy elhiszem, hogy igazad van. Ha csak azért válaszolgatsz, mert ok nélkül akarsz másokba kötni, akkor rossz embert választottál.

Fülig José 2018.08.01. 15:20:22

@putris72: milyen jelentős rész, putter? 2,8 milliónál nem jön be, de az nem is számít, mert nem tud írni-olvasni és amúgy is csak nagyjából az ország lakosságának 30%-a, tehát nem "A" jelentős rész... a maradék kb. 7 millióra gondolsz?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 15:21:55

@Homyak:

Nem. A Fidesz ma is liberális, hisze a szabad piacban, meg a többi hülyeségben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 15:23:48

@colonel Tigh:

Most jól igazoltad miért hülyeség a kapitalizmusban szabad piacról beszélni. Ilyen sose volt. Csak van kevésbé és inkább szabad piac. Hozzáteszem: a piac nagyfokú szabadsága káros.

chrisred 2018.08.01. 15:24:50

@maxval balcán bircaman: Ezt ügyesen titkolja. Rákosi óta nem volt ilyen államosítási hullám.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 15:25:09

@colonel Tigh:

Ez van. A ballibek ellen a végtlenségig fogunk protesztszavazni. S nem nyugszunk, míg nem változik meg egész Európa. Törődj bele, időtök lejárt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 15:26:27

@chrisred:

Nincs ellentmondás. A liberális gazdaságban is lehet állami tulajdon.

Orbán hibája éppen az, hogy TÚL KEVESET államosít. De reméljük, 2030-ig bivalyerős lesz már az állami szektor.

chrisred 2018.08.01. 15:26:41

@maxval balcán bircaman: Nem a kapitalizmusról volt szó, hanem Magyarországról.

0dzsud0 2018.08.01. 15:27:10

@Netuddki.: "fidelitasos hülyegyerek"

Hjaj, nekem meg csak most tűnt fel, hogy te Tibi ! vagy...

torró 2018.08.01. 15:28:41

De tetszett a balosoknak, amikor Simicska leg......te Orbánt. Majd szépen besétáltak a csapdába. Most merg értetlenül állnak a dolgok előtt. Ha ilyen hiszékenyek vagytok, akkor nem is vagytok alkalmasak komoly dolgokra. És milyen érdekes, akit kőrbe nyaltatok, most szépen lelép mint kurva a sezlonyról, és érdekes módon nem a ballibnek adja el a Tv-t. Miért nem tolakodott érte az ellenzék? Mert semmire sem mennének vele.Mint ahogy a Népszabit sem ugrottak megvenni. De sírni, azt kurvára tudnak! Már piac gazdaság van gyerekek! Ideje lett volna megtanulni. csak hát nem ehhez voltatok szokva, hanem hogy minden ingyen a tiétek lehetett. És még nagyon dolgozni sem kellett érte.

szabibbbb 2018.08.01. 15:31:01

@Farkasvölgyi: Az is megér egy misét! Biztos Hódmezővásárhely miatt...

@0dzsud0: Lehet félre érted! Én nem ismerem az "angyalföldi nyugdíjasokat". Ellenben a vidékieket igen, ahol a fentebb említett média fogahtó csak, Mindig tv, alap csatorna. Internet használat a kanyarban nincs. De viszont dolgosak, és nincs arra idejük, hogy a munkából hazaérve az internet elé essenek be. Tv bekapcs, és ennyi. De azt azért tudták hangoztatni, hogy az allahnak hitet fogadó, mecsetet építő szürkefarkas Vonára akarok szavazni? Vagy felhozták az mszp gázáremelését, amikor poénból azt mondtam, szavazzon az mszp-re/dk-ra...

Tessék olvasgatni ezeket:
magyaridok.hu/belfold/helyreigazitas-3-3314330/

magyaridok.hu/belfold/helyreigazitas-2-3300557/

magyaridok.hu/belfold/helyreigazitas-3162793/

magyaridok.hu/belfold/20-millios-luxusautoval-kenyerezte-le-vonat-simicska-2964625/

@putris72: ha nem érted mit akartam írni, akkor sajnálom. De ezek szerint ha az előző kormányok loptak, a mostani is lophat, igaz? Szerinted én védeni akarom a ballib bandát? Te nem érted, én lassan párt nélküli leszek, mert mind egykutya! Csak értsd, soha nem szavaztam mszp, dk, lmp, pártokra. De még a fityeszre sem.

De igazatok van, jó ez így, ahogy van. Minden jó, minden faxa! Orbán királyunk megvéd, az euro erősödik, a benzinár csökken, fizetések és életszínvonal ugyanaz, mint nyugaton, szép kártya marad, amit legalább elkölthetünk Kiborc és Pénztásos hoteljeiben, stadionok gomba mód nőnek, stb. stb. stb... Majd tekintsünk vissza 5-10 év múlva, hogyan alakulnak a dolgok :) Mindenkinek szép napot! :)

chrisred 2018.08.01. 15:31:20

@maxval balcán bircaman: Szerintem kevered a neoliberális gazdaságpolitikával, amit ugyanúgy lehet neokonzervativizmusnak is nevezni. Az állami beavatkozás sérti a szabad piac szabályait.

Kivlov 2018.08.01. 15:31:28

@Fülig José:
Akkor szerezzetek lét, b+, ahogy orbiék szeretek 20 éve, amikor a hírTV-t megalapították jobbos TV-nek.
agyhalottak.

chrisred 2018.08.01. 15:33:48

@maxval balcán bircaman: Kívülállóként könnyű ilyet írni, a magyar adófizetők vállalják az állami szektor gazdasági tevékenységének kockázatát és állják a veszteségeit.

Farkasvölgyi 2018.08.01. 15:33:51

@Homyak: a logikus gondolkodáshoz először alapvető tényekkel kellene tisztában lenni és utána osztani az észt.

Farkasvölgyi 2018.08.01. 15:36:14

@szabibbbb: Hódmezővásárhely nem vidéken van?akkor ott pont nem működött a kormánypropaganda?

bzsoa 2018.08.01. 15:37:01

Írják néhányan hogy akinek TV kell vegyen magának. Én szívesen vennék de nincs rá pénzem és úgy gondolom ez kicsi országunkban még közel 10 Millió emberre igaz. Kinek van ma annyi pénze Magyarországon hogy nyugodtan vegyen egy TV-t magának és fianszírozza annak folyamatos veszteségét? (Mert egy hírcsatorna egy ilyen kis országbn egszerűen nem tud nyereséges lenni!!)
Természetesen azok akik közel vannak a tűzhöz azaz OV.-hez meg annak szűk belső köréhez. Megoldás lett volna még az ha egy külföldi pénzember (Pl. OV. kedvence Soros vagy valamelyik strómanja) vette volna meg a HÍR Tv-t de nem biztos hogy a szükséges engedélyeket megkapták volna. Tehát igaza van a blognak ma OV dönti el hogy lehet-e ellenzéki Hír Tv. Magyarországon és úgy tűnik az egykori lángoló lelkű demokrata OV. úgy döntött nincs erre szükség. Maradt az RTL klub ahol még esetleg hallani FIDESZ kritikus hangokat de lehet hogy előbb vagy utóbb jön a GAZPROM aztán megveszi. De ne feljtsük el azt sem miért nyert a FIDESZ 2010 évben! Ott "kúrták el" nem kicsit de nagyon a balodali meg libsi pártok lehet hogy nagyobb volt a demokrácia mint mostanság de ez inkább anarchiával meg visszafejlődéssel párosult. Bármit is mond az ellenzéki oldal igenis érezhetően nőtt az emberek jelentős részének az életszínvonala az elmúlt 8 évben (teljesen mindegy hogy EU pénzből őket ez nem érdekli) és ezért szavaznak a FIDESZ-re. Az emberek többsége nem nagyobb demokráciára vágyik hanem magasabb életszínvonalra, nem érdekli őket a HÍR Tv. meg az hogy elfogyott az ellenzék mögül a médiia. Nálunk sajnos egyenlőre az nem igaz hogy
nagyobb demokrácia= magasabb életszínvonal.

Farkasvölgyi 2018.08.01. 15:39:27

@szabibbbb: ellentmondásba keveredtél!
amit 0dszud0-nak írtál,az Hódmezővásárhelyre nem érvényes v fordítva?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 15:40:45

@chrisred:

A konzervatívizmus és a liberalizmus közt nincs eltérés a gazdaságpolitikai téren, azaz tök mindegy hogy nevezed...

Igazi szabad piac képtelenség, Ha lenne. másnap megbukna a kapitalizmus,

Állami bevatjkozással kezdődött a kapitalizmus, s ma is állami bevatkozás van mindenhol, csak a mértéke eltérő: az angolszász modellben alegkisebb, a kelet-ázsiai modellben a legnagyobb.

chrisred 2018.08.01. 15:40:50

@maxval balcán bircaman: Egy darabig biztosan az volt, legalábbis elméletben.

Farkasvölgyi 2018.08.01. 15:41:09

@bzsoa: a Hír tv-t mikor indult?

kvadrillio 2018.08.01. 15:41:58

UGYAN....UGYAN.....OLGICA ÉS PACSINTALAN IS VISSZA FOG SZIVÁROGNI BÉRELT HELYEIKREHHH ! :o)))))

Farkasvölgyi 2018.08.01. 15:42:50

@maxval balcán bircaman: az angolszász modellben éppen a legnagyobb az állami beavatkozás.

kvadrillio 2018.08.01. 15:44:04

DEHOGYEZACSAJ...HOGYLETT VEZÉRIG. HÁÁÁÁÁÁÁAZ MELEPETT !!!!! :o)))

“Tizenegy évig dolgoztam a Hír TV-ben úgy, hogy Simicska Lajost nem ismerem. Itt ugyanakkor egy olyan tulajdonosi kör van, amely az életvitelével is azt képviseli, amiben hisz. Mészárosné Kelemen Beatrix nyitott, őszinte, mindenkihez pozitivitással, jóindulattal közeledik. Ritkán adatik meg ebben a szakmában, hogy az ember úgy tud létrehozni valamit, hogy közben nem küzd gáncsolásokkal, akadályokkal, munkájához minden külsőtámogatást és segítséget megkap” – hangsúlyozta Farkas Boglárka.

A megújult Echo TV-ről azt mondta, történelmi pillanat volt december 4-e, egy csodába ültek át és végre a nézők is azt kapják képvilágban, amit megérdemelnek. “2016-ban egy videószakkör képét mutatta az Echo TV. Fejlesztések nem történtek, nehezen működő, döcögő, elavult technikával felszerelt, megfáradt munkatársakkal működő televízió volt. Az új tulajdonos érkezésével azonban elindult a sikertörténet” – mondta Farkas Boglárka.

JAHHHHHHHHJJJJJ ! NEMISTUTTAM H AFARKAS BOGLÁRKA AZ EHHHHÓÓÓÓÓ TV VEZÉRE !!!!! :o))))) HUDE NAGYRA EMELKEDETT EZA VOLT BAYERFELESEGGPICSA !!! :o)))))))))))))))))))))))))))

HÁÁÁÁÁÁÁÁ, EZÉÉÉR BÖFÖG OLLAN VIDÁMAN ÉS SOKAT EHKHÓÓÓS SZEKERÉN A ZSÓÓÓTTIGYEREK !!! :o)))))

BESZAROPK MINGGYÁÁÁÁ.....:o))) CSALÁDI-ROKONYI VÁLALKOZÁSOK ÖSSZUVEHHH-VISSZAAA.....

Nerevaryne 2018.08.01. 15:45:10

Csak a vita margójára jegyzem meg, az adásvételi szerződéshez két fél kell. A HírTV nem erővel államosítva lett, hanem felkínálták eladásra és megvették. Simicska eladta, mert a Jobbik leszereplése után nem érdekelt tovább belefolyni a magyar belügyekbe. Megvehette volna bárki, de pont egy Fidesz-közeli üzletember vette meg. Megvehette volna Soros is, hogy Európa TV-t futtasson rajta a liberalizmus szükségességéről és a globalizmus fontosságáról. Nem tette. Megvehette volna viszont bárki más is, aki ellenzéki TV-t akar sugározni, de szintén nem tette.

Hogy miért? Mert Magyarországon ellenzéki politikai csatornát sugározni veszteséges. A csatornaüzemeltetés drága mulatság, a politikai műsorokra eleve a lakosság minimális hányada kíváncsi, az ellenzéki véleményekre meg ezeknek is csak a fele.

A szituáció ugyanaz mint a Népszabadság megszűnésekor: tetszettek volna többet nézni akkor nem lett volna veszteséges. Kíváncsi volnék, a kommentekben a média halálát siratók közül hányan nézték rendszeresen a HírTV műsorait?

chrisred 2018.08.01. 15:46:25

@maxval balcán bircaman: Fogalmi baklövés az állam felügyeleti részvételét a piacgazdaságban egy nevezőn említeni az ázsiai államkapitalizmussal.

chrisred 2018.08.01. 15:51:06

@maxval balcán bircaman: Sztálin elvtársnak is tetszene, bár ő pedagógiai szempontból előnyösebbnek tartotta, ha a polgároknak nem csak a vagyona kiszolgáltatott az állam kénye-kedvének, hanem ők maguk is a teljes testi valójukban.

Farkasvölgyi 2018.08.01. 15:52:09

@maxval balcán bircaman: akkor nézzük meg az USA-t.szerinted amit Trump csinál,az nem beavatkozás?(pl. védő vámok)

pioneer2016 2018.08.01. 15:53:27

@Nerevaryne:

Közpénzből tv-t fenntartani bárki tudna, még talán én is.
A Népszabadság nem volt veszteséges a megszűnésekor, ezt tudjuk mind.

Éhesló 2018.08.01. 15:55:00

@chrisred: ez esetben hazudsz. Magyarországnak nem szövetségese a szovjetúnió és az oroszok sem azok.
1984 max. annyiban releváns ma, hogy a PC újbeszélt el kell takarítani a tabuival együtt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 15:55:00

@chrisred:

Mindkettő ellenkezik a klasszikus liberalizmus elveivel.

Ma már csak az anarcho-liberálisok és a libertáriuánusok - ez a liberalizmus 2 legszélsőségesebb irányzata - hiszik, hogy működőképesek a klasszikus liberális elvek.

Hozzáteszem, maguk a klasszikus liberálisok is azt mondták, csak kb. egyforma erejű piaci szereplők esetében múködik a rendszer. (Egyébként akkor se, de most ezt hagyjuk.)

Szóval mindegyik mai kapitalizmus-modellben van nem-piaci bevatkozás. Csak más a mértrék és a mód.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.01. 15:55:40

@Fülig José: Ez tény, ezzel nem is vitatkozok, de szerencsére az internet eléggé semleges terep, nem tartok otthon se TV-t se rádiót, nyomtatott sajtót sem olvasok...

Ennek ellenére irritál, ha egy ellenzéki pöcsorrú újságíró, egy ilyen blogban nekiáll rinyálni, hogy a kúrmány bezáratta/elzabrálta/kisemmizte/ellopta/ellehetetlenítette az xy TV-t/újságot/rádiót...

Mert ugye a kormány tette, és nem az ellenzék volt impotens/töketlen/smucig/ostoba....

@chrisred: Igen, részben igazad van, míg a bíróság hatalmi ág, addig a média nem az. A média függetlensége azt is jelenti, hogy a fenntartó független a mindenkori államtól.

Ha a ballib társaságnak fontos, hogy legyen saját sajtója, TV-je, Rádiója, akkor keressen szponzorokat. Nap mint nap olvasható a B1-en, hogy hány külföldi csoportnak csípi a szemét a kormányoldali médiatúlsúly, hát menjenek az újságírók, és kalapozzanak tőlük adományokat, ha országon belül nem találnak szponzort.

Tele van a világ állami hirdetés nélkül is működő médiákkal, itt miért nem működik?

Talán azért nem, mert az emberek nem hajlandók tartalom nélküli szolgáltatásért fizetni.

Valljuk be őszintén, az ORBÁNTAKAROGGY, DIKTATÚRAVAN, FASIZMUSVAN és a FIDESZLOP nem tartalom. Ez csak vélemény, nem érték, csak fing a szélben. Amíg csak erre képes a ballib sajtó, addig nem kár, ha a földbedózerolják.

Miben különbözött a 2006-os Hír TV a mostanitól? Mindenféle sérelmeket félretéve, meg kellene nézni, hogy miért volt az akkori műsornak tartalmi értéke, és a mostaninak miért nem volt...

Lehet sírva és üvöltve a földre vetődni és hisztizni mint egy gyerek, de talán néha nem ártana a tükörbe néznie az újságíróknak, és észrevenni azt a bizonyos erdőt....

Éhesló 2018.08.01. 15:57:30

@chrisred: a javaslataid nem érdekelnek, ahogy téged sem az enyémek.

0dzsud0 2018.08.01. 15:58:00

@szabibbbb: "Ellenben a vidékieket igen, ahol a fentebb említett média fogahtó csak, Mindig tv, alap csatorna. Internet használat a kanyarban nincs. De viszont dolgosak, és nincs arra idejük, hogy a munkából hazaérve az internet elé essenek be. Tv bekapcs, és ennyi."

Nem. Iszonyatosan rosszul ismered a vidékieket, tipikusan így szokás őket elképzelnie egy olyan embernek, aki még soha nem hagyta el a Budapest táblát. Internet szerinted hol nincs még? Nemhogy van, egy rakás helyen gigabites sávszélességet tud szolgáltatni a Digi, vagy a Telekom. Nem úgy a belváros egy jókora részén.

Különben ha vidékiek helyett nyugdíjasokat helyettesítesz be, talán kicsit közelebb állsz, de ma már messze nem igaz ez sem. Azért nem az ezredfordulón vagyunk...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 15:58:56

@Farkasvölgyi:

S ki mondta, hogy nincs beavatkozás az angolszász modelben? Azt mondtam: a legkisebb ott.

Egy sor dolog, ami mondjuk van Németországban az USA-ban ismeretlen: pl. kötelező fizetett szabadság a dolgozóknak, hosszú felmondási idő, szigorú versenyszabályozás, stb. Minimálbér is scak 25 éve van ott.

Éhesló 2018.08.01. 15:59:15

@szabibbbb: nem tudom ki vagy. Nem is érdekel különösebben.
Annak örülök, ha jól szórakozol, én is ezért járok ide.
További kellemes nevetgélést kívánok, remélem lesz rá okod bőséggel.

N. Barbie 2018.08.01. 15:59:16

@maxval balcán bircaman:
"Ki a tulajdonosa a közpénzből finanszírozott médiának? "

Te: az allam.
A sajat vagyonabol vette.

Az a baj jo oreg ertelmi fogyatekos birkuci, hogy megint csunyan osszekevered a dolgokat.
Az allam nem egyenlo a kormannyal/fidesszel. Az allami vagyon nem fidesz vagyon. Az allam penze nem a fidesz penze.
De ugyse fogod fel a kulonbseget.

Nerevaryne 2018.08.01. 16:00:26

@pioneer2016: És? Akkor jobb lett volna ha vevő híján megszűnik vagy mi? Nem volt rá érdeklődő, gondolod ha lett volna másvalaki akkor pont egy Fidesznyiknek adja el? Biztos vagyok benne ha Simicska éveken keresztül megengedhette magának elég sok üzletember tudta volna követni a példáját, de úgy látszik nincs olyan vagyonos üzletember akinek fontosabb az ellenzéki belpolitika szórása mint a profit.

chrisred 2018.08.01. 16:00:29

@Magánvéleményem: "Talán azért nem, mert az emberek nem hajlandók tartalom nélküli szolgáltatásért fizetni."

Más kérdés, hogy egyes esetekben nincs beleszólásuk, pl. a közpénzből fenntartott média esetén.

"Miben különbözött a 2006-os Hír TV a mostanitól?"

Semmiben, tök ugyanaz volt akkor is.

Nerevaryne 2018.08.01. 16:01:50

@pioneer2016: A népszbadság amúgy többmilliárdos minuszban volt, vagy ironizáltál?

Ekrü 2018.08.01. 16:03:18

@bzsoa:" Kinek van ma annyi pénze Magyarországon hogy nyugodtan vegyen egy TV-t magának és fianszírozza annak folyamatos veszteségét? (Mert egy hírcsatorna egy ilyen kis országbn egszerűen nem tud nyereséges lenni!!)"-Nem siránkozni kell,hanem vegyétek elő szépen azokat a politikusaitokat akiket 1990 óta folyamatosan beszavaztok a parlamentbe és kérjétek számon tőlük,hogy hogyan gazdálkodtak.Mert amennyi pénzt ők elloptak a privatizáció során,no meg ilyen olyan nokiás dobozban abból nem egy de tíz tv-t is vehettek/csinálhattak volna.A Fidesz ha jól tudom 2002 után ellenzékben alapította meg a saját médiáját.Nem siránkoztak ,hanem üzemeltették az alatt a 8 év alatt is míg ellenzékben voltak.Hol vannak a baloldalon azok az emberek akik képesek a meggyőződésükért áldozatot vállalni?Miért a Fideszt támadjátok,miért nem kéritek számon pld Gyurcsánytól,Botkától meg a többi gazdag baloldali embertől ,hogy miért nem áldoznak erre,ha már azt elvárják tőletek,hogy 4 évente beszavazzátok őket a jó kis képviselői állásba?

Farkasvölgyi 2018.08.01. 16:05:01

@maxval balcán bircaman: a németek is az angolszász modellt követik,nem az ázsiait.
A kapitalizmusban leginkább az diktál akinek a nagyobb lobbi-erővel rendelkezik.

chrisred 2018.08.01. 16:05:28

@maxval balcán bircaman: Azért az állam elhalásának elméletében kevésbé. Inkább abban az eszmében hitt, hogy ők, kommunisták nem közönséges anyagból vannak gyúrva, és erősen dolgozott azon, hogy a közönséges anyagból gyúrt emberekből a lehető legtöbbet kaparják a föld alá.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.01. 16:05:59

A függetlennek nevezett sajtó, külföldi érdekeket véd. A pusztulásuk csak használ az országnak.

Külföldön lehet éppen látni, hogy a függetlennek nevezett sajtó hogyan cenzúráz, és tünteti el a migránsokról szóló gyilkosságokat, támadásokat, nemi erőszakot, és minden mást.

Hogyan akarják ellehetetleníteni ugyanezek a nemzetállamokban gondokkodó kormányokat.

Pusztuljon a férgese, itthon és külföldön egyaránt. 2010-ig csak a ballib szarkavarás ment mindenhol.
Ideje a változásnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 16:06:12

@N. Barbie:

Az állam vagyona az álamé, s a mindenkori kormányzat igazhatja, a parlament jóváhagyásával.

Meg fox lepődni, de miden évben van olyan, hogy a következő évi költségvetés elfogadása.

Tudom, te azt szeretné, ha Brüsszel basáskodna a magyar emberek pénzén, vagy valamilyen Soros által kinevezett álcivil zsűri, de sajnos ez sose lesz így.

Félve hozzáteszem: a ballibek alatt is a kormány igazgatta az ország vagyonát.

chrisred 2018.08.01. 16:08:26

@Ekrü: Szóval szerinted ma Magyarországon csak a Fidesznek meg a ballibeknek jár médiamegjelenés?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 16:10:06

@Farkasvölgyi:

Nem, a német modell sokkal szociálisabb az angolszásznál. Szociális piacgazdaságnak csúfolják vagy "rajnai modellnek", a lényege, hogy állam erősebben szabályoz, s egyes szociális elemeket kötelezően előír: pl. kötelező általános nyugdíj- és egészségbiztosítás.

putris72 2018.08.01. 16:11:47

@bzsoa: Ha figyeltél volna ezt egy baloldali miniszterelnök mondta!!Sőt nemsokkal később,egy másik balib miniszterelnök körlevélben tiltotta meg az állami vállatoknak,hogy az ellenzéki médiában (ami kb kimerült 1 nap,1 heti és 1 havilapban) hirdessenek! Valamit úgy próbálta a napilapot,meglepődsz a neve Magyar Nemzet volt!Szóval úgy próbálta ellehetetleníteni,hogy az állami kézben levő nyomdával felmondatta a szerződést az egyik napról a másikra! Azért tudod az újság reggel megjelenti,mert este sikerült találni egy magánnyomdát aki kinyomtatta az újságot! Most bármi ilyen veszély fenyeget?

chrisred 2018.08.01. 16:12:15

@Rettegek mert ballib vagyok: Meddig tart még az az időszak, amíg az adófizetők pénze szabad préda lesz, arra való hivatkozással, hogy 2010 előtt is az volt?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.01. 16:16:43

@chrisred: így lenne, semmit nem változott volna a Hír TV? Akik akkor támogatták, azok hatalomra kerültek, és amint elkezdte őket fikázni, befejezték a támogatást, DE senki nem lépett a helyükre...

Az az igazság, hogy a pénz beszél, a kutya pedig ugat. Ez ugye elég nagy közhely, de komoly alapja van, ezt pedig a Hír TV esete is bizonyítja... Valaki fentebb emlegette a ballib gazdagok adakozásának hiányát... Anno ez az elkötelezettség a Fidesz-féle gazdagokban megvolt... Működött is a Hír TV szinte egyedüli ellenzéki sajtóorgánumként... Hol van a ballib elkötelezettség? Ez is a fidesz hibája lenne?

sírjatok 2018.08.01. 16:17:02

@bzsoa: "Írják néhányan hogy akinek TV kell vegyen magának."

És tényleg, tudod te hogy miért írják pont ezt, pont ezekkel a szavakkal? :D Nézzé' má utána.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 16:18:18

@chrisred:

Ez egy másik kérdés.

Amikor Lenin bevezette a marxista rendet Oroszország, hamar kiderült - pár hónap alatt -, hogy nem működik. Az okokat most nem vázolom.

Ezután nagyjából 3 irányzat alakult ki a szovjet vezetésben:
- kb. azt kell csinálni, amit ma Kína, azaz vissza kell engedni a tőkét, de szigorú állami vezénylettel,
- totális erőszakkal kell a lakosságot átnevelni,
- a marxizmus csak akkor lehet sikeres, ha az egész világon hatalomra jut, azaz exportálni kell a forradalmat.

Ha nevekhez kötjük, akkor Buharin, Sztálin, Trockij a 3 irányzat.

Röviden a sztori: először Sztálin és Buharin csoportja összefogott Trockij ellen, majd Sztálin csoportja likvidálta Buharinéket is. Aztán Sztálin a saját csoportját is megszüntette, maradt ő az egyetlen vezér.

S Sztálin az állam elhalását áthelyezte a távoli jövőbe. Azt már Lenin is látta, hogy Marx tévedett az állam elhalását illetően.

Homyak 2018.08.01. 16:19:49

@Farkasvölgyi:
"a logikus gondolkodáshoz először alapvető tényekkel kellene tisztában lenni és utána osztani az észt. "

Ahogy az előbb írtam, ha csak azért vagy itt, hogy valakibe bele kössél, akkor nagyon rosszul választasz.
Először azzal jössz nekem, hogy védem a védhetetlen, holott elismertem, lehet tévedek. Most meg nagy arccal jössz az alapvető tények ismeretével és logikus gondolkodás kapcsolatával.
Hidd el, hogy neked is vannak olyan informális hiányosságaid (ahogy mindenkinek), ami szerintem alapvető tény, úgyhogy én is oszthatnálak, de én nem leszek olyan lenéző, mint te. A logikus gondolkodás lényege, hogy a birtokodban levő információkból próbálsz valamire következtetni.
Szóval oszthatsz engem tovább, de ha fusztrációidat akarod levezetni, akkor arra tudok javasolni mást is..

sírjatok 2018.08.01. 16:20:42

@0dzsud0: psszt, ne segíts már neki. Igenis a VIDÉKIEK, azok MIND olyanok hogy hazajönnek a szántásból (télen is), megetetik a disznókat, utána néznek egy kis néptáncot a helyi tévén. Ennyi. MINDEN vidéki ezt csinálja. Vasárnap meg templom.

:D

Homyak 2018.08.01. 16:24:48

@Rettegek mert ballib vagyok:
"A függetlennek nevezett sajtó, külföldi érdekeket véd. A pusztulásuk csak használ az országnak.

Külföldön lehet éppen látni, hogy a függetlennek nevezett sajtó hogyan cenzúráz, és tünteti el a migránsokról szóló gyilkosságokat, támadásokat, nemi erőszakot, és minden mást.

Hogyan akarják ellehetetleníteni ugyanezek a nemzetállamokban gondokkodó kormányokat.

Pusztuljon a férgese, itthon és külföldön egyaránt. 2010-ig csak a ballib szarkavarás ment mindenhol.
Ideje a változásnak."

Egysíkú gondolkodásra vall, hogy "független" sajtó külföldi érdekeket véd. Minden sajtó húz valamilyen irányba, ez tény, de kb kijelentésed olyan mintha azt mondanám, hogy csak fekete és fehér létezik. A fideszes sajtó meg fideszes érdekeket véd. Az mivel jobb? Felvilágosult ember nem egy párt szócsövét akarja csak hallani, hanem minden oldalról merít információt és forráskritikával kezel minden oldalt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.01. 16:25:12

@putris72: Ezt felénk úgy mondanák, A Fidesznek sikerült széllel szemben pisálnia :-)
Itt az ideje, hogy ezt a fortélyt ballib politika is kitanulja :-)

s 2018.08.01. 16:30:00

Kiafasz, miafasz ezafasz? He?

sas70 2018.08.01. 16:36:35

@maxval balcán bircaman: Az állam bevételei az adófizetőktől vannak. Úgyis hívják őket, hogy jövedelem tulajdonosok. Ha ők nem fizetnek adót, akkor az állam csődbe megy.
A demokrácia azért szükséges, mert a jövedelemtulajdonosok -a választott képviselőiken keresztül- belepofázhatnak, hogy az állam mire költse az adókat. Ha az állam csak egy szűk kör érdekeit kezdi el kiszolgálni, akkor az adófizetők egy idő után fellázadnak. Ezt vagy egy választáson teszik, vagy ha az nem legitim, akkor forradalmat csinálnak. Vannak törvényszerűségek, amiket egy darabig el lehet fedni, de egy idő után már nem. A kérdés csak az, hogy erre mikor és milyen hévvel kerül sor.
Én még láttam állni a berlini falat 1988 nyarán és akkor még nem gondoltam, hogy nem egészen másfél év múlva már nem lesz. De még a németek sem gondolták.

putris72 2018.08.01. 16:37:54

@Magánvéleményem: Ők sosem tesznek ilyen!Most is külföldi segítségre várnak!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 16:39:42

@sas70:

Így igaz. S a nép jóváhagyta a kormányzatot, április 8-án.

s 2018.08.01. 16:42:11

Nem az a kérdés, hogy kié. Az a kérdés, hogy ki nézi.

morph on deer 2018.08.01. 16:51:14

@Rettegek mert ballib vagyok:
“2010-ig csak a ballib szarkavarás ment mindenhol.
Ideje a változásnak.”

De jó!
Akkor most kezdődhet a nemzetthy szarkavarás mindenhol, ugye!
Végre!

N. Barbie 2018.08.01. 16:54:24

@maxval balcán bircaman:
"Az állam vagyona az álamé, s a mindenkori kormányzat igazhatja, a parlament jóváhagyásával."

Jol mondod, az allame. A mindenkori kormany meg igazgatja, nem pedig a sajatjakent kezeli, mint orbanod. A parlamentet meg se probald idecibalni, mintegy ossznepi parlamenti jovahagyast. Jelenleg egypartrendszer van, a fidesz egyedul szavaz meg mindent, ami neki jo.

Meg fox lepődni, de miden évben van olyan, hogy a következő évi költségvetés elfogadása.

Es? Ezzel mit akartal mondani?

Tudom, te azt szeretné, ha Brüsszel basáskodna a magyar emberek pénzén, vagy valamilyen Soros által kinevezett álcivil zsűri, de sajnos ez sose lesz így.

Hagyjuk a fideszpropagandat te szerencsetlen, aki nem fideszes, az brusszelita sorosugynok blablablabla. Az ilyen ertelmi fogyatekos mellebeszelest a fidesznyik haverjaidnak osszad, ott van fogadokepes kereslet.

Félve hozzáteszem: a ballibek alatt is a kormány igazgatta az ország vagyonát. "

Igen, akik nem a sajatjukkent gondoltak ra. Ok is loptak, de naluk meg legalabb annyi megvolt, hogy sutyiba, ne a nyilvanossag elott, nem hoztak egyertelmuen lopas legitimalasara kitalalt torvenyeket, es legalabb szegyelltek magukat ha lebuktak (vagy legalabb eljatszottak), nem ugy mint a viktorod es mafia bandaja, hogy ha lebuknak, meg nekik all feljebb. Erted a kulonbseget? Nem hiszem.

chrisred 2018.08.01. 16:54:44

@maxval balcán bircaman: Marx az állam elhalásának elméletét nem ázsiai, hanem európai viszonyokra tervezte - legerősebb láncszem. A skandináv szociális állam közelebb is áll ehhez a modellhez, mint a volt keleti blokk bármikor is.

exterminador 2018.08.01. 16:56:13

@Homyak: Nyolc éves koráról, pontosabban. Érdekes megfigyelni az elmebajának a gyökereit.

morph on deer 2018.08.01. 16:57:16

@sírjatok:
“Vasárnap meg templom.”

Ott is van tánc?
:)

Nagykörúton túli magyar 2018.08.01. 16:58:32

Már 8 éve ígéritek, hogy végre láthatok majd diktatúrát, ha kinézek az ablakomon, erre még mindig csupán ennek a török-orosz útnak a kijelölése történt csak meg?? Hát micsoda diktatúra ez már kéremszépen??? Itt fogok végelgyengülésbe megpusztulni! Beleőrülök ebbe a várakozásba. Nem bírom már kivárni komolyan mondom!
És hogyan jön el ez a út? Kilépek az utcára, és a kapualjban rám rontanak, és agyba-főbe vernek a karhatalmisták? Aztán mint akik jól végezték dolgukat, ott hagynak vérben fürödve?
www.youtube.com/watch?v=TNsib28r43g

Esetleg viperát is használnak majd?
www.youtube.com/watch?v=ACs_zvqtHk0
www.youtube.com/watch?v=4KUxTYUOWD8

Szemem kilövik?

Ha tüntetni merek a "diktatúra" ellen békésen, akkor könnygázgránátot kapok az arcomba?

Miket beszélek, miket beszélek. Ilyenek csak a "demokráciában" fordultak elő, és most jelenleg diktatúra van ugyebár. Ezért muszáj olyan brutális erőszakot eltűrnünk, hogy pl. az Oktogonon drogozó "ellenzékiek" bulizgatását biztosítják rendőreink szótlanul. Micsoda diktatúra!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 16:59:10

@N. Barbie:

Ha egypátrrendszer van, akkor miért van több párt a parlamentben?

szepipiktor 2018.08.01. 17:01:43

Nincs kedvem nevetni azon, hogy sokan kiabáltuk már ezt egy-két éve, kritizáltuk a bloggereket, hogy a sok demagóg kamuírásaikkal mekkora káért okoznak az országnak.
Most elérkezünk egy ponthoz, ami előre le volt írva, mindenki láthatta volna, ha nem az idióta szardobálással, a másik fél kköpködésével és a saját pici mikroközösségének óriásnak hazudozásával lett volna elfoglalva.
A bloggereknek illene legalább történelemkönyveket elolvasni, hiszen a kommentközösségtől ez nem várható el. A történelem pontosan megmutatja, hogy mi a következő lépés, és azt is, hogy nemsokára a most itt libsiző kollaborán fideszsegg imádok kerülnek sorra. De ezt már a választások előtt írtam, hiszen ezt már leninék is megcsinálták.
Javaslom a vésztáska előkészítését, hogy a új vasfüggöny leereszkedése előtt még sikerüljön a becsületeseknek átúsznia legalább Szlovákiába...
Ja, szólok! Lesz nemsokára pirosútlevél is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 17:02:26

@chrisred:

Marx hibásan jósolta meg kora kapitalizmusának folyamatait.

2 fő tévedése ebben:
- azt jósolta, az osztályellentétek növekedni fognak Nyugat-Európában, a valóságban csökkentek,
- azt jósolta, kevés kzében fog összpontosulni a tőke, de ez csak 100 évvel később zajlptt le.

Emiatt a jóslata se lehetett igaz a nyugat-európai forradalmi helyzetről.

Végül a reformmarxisták le is győzták a klaaszikus marxistákat a munkásmozgalomban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 17:03:52

@chrisred:

A skandináv kapitalizmus modell messze áll a marxizmustól. Ez nem egy kommunistam hanem egy kifejezetten antikommunista, szocdem modell.

Hpzzáteszem: a modell fenntarthatatlan.

szepipiktor 2018.08.01. 17:07:20

@Szél Bernadett börtönben van már?:
Tudod KIOVÁNOM neked, hogy komcsi szemetek tetteiből következő gyűlöleted akkor is megtartsd, amikor a gazdád a te családodat kezdi felszámolni! Kívánom, hogy anyáddal, apáddal, szeretteiddel történjen az, amit te most általában a magyar embereknek kívánsz, csak mert haragszol valakikre.
Tudod az emberek kétharmada nem politizál, nem tüntet, nem nyal segget, csak élni próbál.
Te most őket akarod megsemmisíteni, mert haragszol valakikre.
Tehát KÍVÁNOM számodra mnindazt, amin most gúnyolódsz, miközben normális, becsületes emberek, családok már tapasztalján naponta ennek a sötétségnek az eredményeit.
Tudod bámely általad most kívánt rendszerben nem fegyőr az összes hatalomhoz hű emberke, ne kaptok majd mentességet, hanem egyszerűen el fog söpörni titeket is a vihar.
Szóval kapj meg minden rosszat a rendszertől, és nézd végig szeretteid szenvedéseidet.
Mert nácinak már jó lennél.

N. Barbie 2018.08.01. 17:10:18

@maxval balcán bircaman: "Ha egypátrrendszer van, akkor miért van több párt a parlamentben? "

Hogy eloadja a fideszed a demokracia, a szabad parlamentarizmus latszatat. Ha csak ok ulnenek bent, azt nehez lenne kimagyarazni mind bel, mind kulfoldon, hogy hat itt kerem nincs is egypartrendszer.
Ellenben ha eljatszod a szabad valasztasosdit, kozbe elotte jol atirod a sajat javadra a valasztasi torvenyt, ellehetetlenited a tobbi indulo partot stb stb, de csak annyira, hogy bejussanak a parlamentbe paran, de eselyuk se legyen gyozni, ana az mindjart tobbpartrendszernek tunik kivulrol.
De csak kivulrol. Belulrol akkor is 1 part hozhat barmilyen torvenyt egyedul.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 17:14:30

@N. Barbie:

Azt mondod, hogy Kádár alatt többpártrendszer volt, de csak egy párt volt, hogy ezzel Kádár leplezze a többpártrendszert?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 17:15:10

@N. Barbie:

"Belulrol akkor is 1 part hozhat barmilyen torvenyt egyedul."

Ez a szabad, demokratikus választásokon kifejezetten választói akarat.

Jakab.gipsz 2018.08.01. 17:22:09

@szepipiktor:

Ezek szerint Te egy cuki liberális modern politikailag korrekt demokrata vagy, hogy oda ne rohanjak.

Jakab.gipsz 2018.08.01. 17:25:42

@maxval balcán bircaman:

Marx Karcsika egy beteges, hazudozó volt, magyarul, pszciho és szociopata, mások érzékenységét figyelmen kívül hagyta, a hiszékeny hívei pedig kéjjel gyilkoltak. Röviden ennyi.

N. Barbie 2018.08.01. 17:31:21

@maxval balcán bircaman: "Azt mondod, hogy Kádár alatt többpártrendszer volt, de csak egy párt volt, hogy ezzel Kádár leplezze a többpártrendszert? "

Szanalmas mellebeszeles.

N. Barbie 2018.08.01. 17:35:55

@maxval balcán bircaman: "Ez a szabad, demokratikus választásokon kifejezetten választói akarat."
Szabad, demokratikus? Aham. A valasztoi akarat szerint most 49% fidesz ulne a parlamentben. Minden mas csak onigazolo mellebeszeles.
Igen, szabadon elmehetett mindenki (majdnem mindenki, en, mint kulfoldon dolgozo pl. szandekosan nem kaptam konnyu szavazasi lehetoseget viktorodtol) szavazni.
Aztan, hogy elotte mit muvelt a fideszed, hogy meg csak veletlenul se legyen egyenlo, tisztesseges, fair a verseny a tobbi partnak, na arrol szepen kussolsz. Nem veletlenul.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 17:36:41

@Jakab.gipsz:

Nem, ez nem igaz. Észrevette a liberálls rend alaphibáit. S részben tévedett ezek elemzésében és a megoldást illetően.

Nem volt hazudozó, s igen, szocipata volt. Na és? Nem őt kell szeretni, hanem azt, ami helyes a meglátásaiban.

Farkasvölgyi 2018.08.01. 17:39:21

@Homyak: a tévedésed nem arra értem,hogy nem ismered hazánk történelmét(és így mersz vitába szállni és hivatkozol a logikus gondolkodásra),hanem azt a tévedésedet véded,hogyha egy oligarcha eladja a tv-jét,attól jobb v rosszabb lesz a sajtóstabadság!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 17:40:34

@N. Barbie:

Azt mondod, a nem teljesen arányos választási rendszer diktatúrát jelent?

Akkor diktatúra van Franciaországban,, Angliában, Kanadában, az USA-ban, s még sok más helyen.

Mankel 2018.08.01. 17:41:06

Ugyan már. Amiért kár volt beszántani ennek a formáját a HírTv-nek, mert jó volt egy olyan adó ahol lehetett hőbörögni a kormány ellen. Ez hiányozni fog, szerettem a Szabadfogást, levezette a stresszt.
A Fidesz meg addig marad hatalmon, ameddig be nem üt a következő gazdasági válság. Gyurcsánynak sem azért kellett mennie mert elkúrta, vagy mert pár ezren szétverték Budapestet, hanem mert lesújtott a gazdasági válság aztán az emberek azt hitték, (tévesen) hogy a Fidesz majd jól megakadályozta volna, hát a fenét. Annyira export kitettek vagyunk, hogy kb a németekkel örülünk vagy sírunk. Erre meg az aktuális kormánynak nincs semmi ráhatása.
A deviza adós ostoba hibát elkövetőket fel fogják váltani a forint hitelemes hibát elkövetők kéz a kézben a CSOK károsultakkal (és igen ebben 70%-ban a hitelt felvevő 20%-ban a bank 10%-ban az állam volt hibás), amikor elmúlik az ingyenpénz (már látszanak a jeleli) időszaka és az emberek a részvényekből átmásznak a kötvényebe és megnő a kamat és ezzel együtt a havi törlesztő meg bezuhan a tőzsde, ami miatt megnő a munkanélküliség, a Fideszt ugyan úgy el fogják zavarni. Mert bár a Fidesz mellett kommentelők lehet, hogy meggyőződésesek a szavazóik többsége csak addig tud gondolkozni, hogy van-e töltött káposzta vagy nincs töltött káposzta.
Ugyanis ezek pontosan ugyan azok a szavazók akik pont ezért hajtották el az MSZP-SZDSZ-t is vérbe. Mikor lesz azt senki se tudja lehet, hogy holnap lehet hogy 20év múlva, de ez kicsit se a Fideszen múlik. Ők ha címzetes zsenik akkor maximum annyi történik, hogy a törvényszerűen következő pofon nem a fogaink felét viszi ki csak a negyedét. De ez senkit nem fog érdekelni.

Mankel 2018.08.01. 17:45:37

@N. Barbie: Teljesen mindegy . Az a helyzet, hogy jelenlegi választási rendszer mindent vagy semmit. Aminek azért van előnye is: A következő válságnál nem lehet másra mutogatni nem lesz elmúlt 8 évezés meg nem volt felhatalmazásunk meg nyenye nyenye.
EL fogják vinni a balhét és bele fognak bukni, mert ha kirúgnak és elárverezik a házam kurvára le fogja szarni mindenki, hogy Soros meg migráns(még úgy is ha történetesen ez utóbbiban igazuk is van)

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.08.01. 17:52:34

@Jakab.gipsz: Neked kár volt megszólalnod faszfej. A Te szinted maximum a rezsiszilárdé.
Fáj kimondanom, de a hazaáruló birka intelligensebb nálad te agyatlan barom !

N. Barbie 2018.08.01. 17:53:26

@maxval balcán bircaman: "Alklamaztam a logikádat. "
Nem, hazudtal, ahogy szoktal pont az ellenkezojet irva annak, amit en mondtam.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.08.01. 17:54:50

@maxval balcán bircaman: NE maszatolj birca ! Tudod tr is , hogy igaza van, csak csúsztatsz félreértelmezel stb. Csak azt nem tudom kinek csinálod: a fidess barmokat nem kell győzködni, aki meg nem az azt úgysem tudod meggyőzni...

Emmett Brown 2018.08.01. 17:57:12

Csak hogy a mindenkori kormányok mennyire kezelték sajátjuknak a közmédiát: 2006-ban a köztévé tudósított az Őszödi beszédről. 2017-18-ban Tiborcz ügyeiről semmit nem hoztak le, sőt még az MTI sem adott ki Tiborczos sajtóközleményeket.

Ennyike

N. Barbie 2018.08.01. 17:59:56

@maxval balcán bircaman: "Azt mondod, a nem teljesen arányos választási rendszer diktatúrát jelent?"

Nem teljesen aranyos, ez jo. :D
Bekuldelek egy 150 kilos profi bunyos ellen a ringbe, pluszba meg eltoretem elotte a labad meg a karod, biztos, ami biztos, aztan mikor nyilvan vesztesz, akkor rohogok rajtad, meg majd en is mondom, hogy jo, hat nem volt teljesen aranyos a verseny, de akkor is, miert nem nyertel? Jo lesz?

Masreszt ne kontorfalazz, a nem teljesen aranyos rendszert a fideszed tette szandekosan meg aranytalanabba a sajat javara. Ilyen fideszeknel a fair verseny, mi? Hogy a tobbi undorito huzasaikrol mar ne is beszeljek.
Es akkor orul az igy szerzett 2/3-nak meg veri a mellet a sok agyhalott.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.08.01. 18:05:46

@N. Barbie: Birca NEM az igazság bajnoka, hanem fizetett oroszbérenc troll ! Így olvasd mindig az érvelését ! Akkor érthetőbb a "logikája" :)

N. Barbie 2018.08.01. 18:09:23

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc: Nincs ervelese meg logikaja, ahhoz agy kellene.
Kizarolag a fidesz agitpropot tudja nyomni, ahogy kiadja neki a lendvai utca.
Sajat gondolatokra, osszefuggesek, ok-okozatok meglatasara nem kepes.
Igazi jo fidesznyik viktoranak.

Es akkor minden cikknel eloadja a napi adag fideszpropaganda utan, hogy o amugy partnelkuli civil. :DDD

Nagykörúton túli magyar 2018.08.01. 18:19:09

@szepipiktor:
A családom már megkapta a szenvedést a rendszertől! Például egyik szerettemék is lakást akartak venni. Csórikáim arra számítottak, hogy ahogy a libsi kormány tette (azaz megszüntetette a forinthitel támogatását) választhatnak a jó kis devizahitelből. Erre meg mit kaptak???!! Megdobták őket 10 millió forinttal! Azóta is emiatt szenvednek! Jajveszékelnek!
Aztán szeretnének 25 %-os áfát fizetni az alapvető élelmiszerekre, a tejre, húsra, tojásra. De nem engedi ez a diktátor! Csak 5 %-ot fizethetnek. Ettől is szenvednek!
Elmentek egy vendéglátóhelyre, milyen számlát kaptak? A 25%-ot szerették volna vígan kifizetni az áfára, mint ahogy a többi "jóléti rendszerváltozáshoz" szokott polgártársuk is, de nem, ott is szenvedniük kellett, mert csak 5%-ot engedtek kifizetni!
Aztán interneteznek is ám, meglátták a számlán, hogy ott is 5% már az áfa. Összeroppantak!
Teljesen maguk alatt vannak.
Nem tudom, hogy mondjam el nekik ebben az állapotban, hogy szja-t sem fizethetnek 32%-ot már, csak 15%-ot. Nem bírnák már ezt a "szenvedést".
Biztos, hogy a Lipótmezőre kerülnének. Ja várjunk csak. Azt már bezáratta, ööö izé, "racionalizálta" a libsi kormány.
Szenvedés, szenvedés, szenvedés! Minden napjuk szenvedés!
De nem baj! Látják ők ám, hogy annyira rosszul megy Magyarországnak, hogy az Európai Unió még több pénzt ad majd a következő ciklusban, és nem csökkenti 24%-kal a támogatásokat, mert beértük a jóval korábban csatlakozott déli országokat.

pioneer2016 2018.08.01. 18:31:46

@Szél Bernadett börtönben van már?: "Aztán szeretnének 25 %-os áfát fizetni...."

Amit leírtál az az érem egyik oldala. Hogy hiteles is maradjál, kéne pár szót szólni az érem másik oldaláról is.

Ekrü 2018.08.01. 18:49:10

@chrisred: Amit írtam az bármelyik pártra áll.De persze könnyebb siránkozni meg a "gonosz" Fideszre mutogatni,mint elővenni a saját pártunk vezetőit és számonkérni rajtuk ,azon kívül ,hogy elücsörögnek a parlamentbe és néha nagyokat mondanak,no meg persze felveszik a magas fizetésüket mit is tettek a pártjuk érdekében.Ha anno a Fidesz így gondolkodott volna nem lett volna Hír TV-je ,Magyar Nemzete Magyar Idők-e stb.

antiinternáci 2018.08.01. 18:52:18

Magam az ellenzéki sajtó mindent tagadó, mindennek élből ellentmondó viselkedését, nézetem szerint gyakran ártó szándékát, magatartását mélységesen megvetem, és elítélem. De mégis: szükség van az ÁVÓ Rádióra, az Indexre, meg a hasonlókra. Sőt én tulajdonképpen csak ezeket olvasom, nézem, hallgatom. Tudni kell, mit mond a másik oldal. Meg így nagyon könnyen lehet tájékozódni, hiszen azonnal nyilvánvaló, minek az ellentéte igaz: amit ott mondanak, írnak.

Bár ostorozom őket minden erőmmel, de az az igazság, hogy unalmas lenne nélkülük az élet.

Ekrü 2018.08.01. 18:55:05

@Mankel:" Gyurcsánynak sem azért kellett mennie mert elkúrta, vagy mert pár ezren szétverték Budapestet, hanem mert lesújtott a gazdasági válság"-Nem tudom megállapítani,hogy ennyire nem emlékszel vagy szándékosan csúsztatsz.A gazdasági váltság 2008 őszén tört ki akkorra nálunk a gazdaság romokban hevert.Az öszödi beszéd 2006-ban volt két évvel a gazdasági váltság előtt .Tudod ,amikor hazudtak éjjel nappal...

Emmett Brown 2018.08.01. 18:57:24

@Ekrü: mintha bármire lehetne jutni a parlamentben. Lásd a nemzetbiztonsági bizottság idei eredményeit Soros terv meg Black Cube ügyben.

6. Ienin 2018.08.01. 19:00:19

@Echo73: Mikor volt olyan te degenerált faszfej, hogy az m1, tv2, echo, hirtv az ellenzék tulajdonában volt? Mert amit én leírtam az a jelen valóság, seggfej.

6. Ienin 2018.08.01. 19:10:33

@Ekrü: Gyurcsány nem a hazugságai miatt bukott, hanem a válság miatt. Ha hazugság miatt bukna egy politikus orbáncképű patkány egy perc alatt megbukna. Most orbánc is azért lehet még hatalmon ennyi dúlás, és rombolás, hazudozás és csalás után, mert 2010 óta világgazdasági konjuntúra van, ömlik az eus pénz amiből osztogathat, fosztogathat. De szerencsére nem lesz mindig így.

N. Barbie 2018.08.01. 19:15:38

@Ekrü: "Amit írtam az bármelyik pártra áll.De persze könnyebb siránkozni meg a "gonosz" Fideszre mutogatni,mint elővenni a saját pártunk vezetőit és számonkérni rajtuk ,azon kívül ,hogy elücsörögnek a parlamentbe és néha nagyokat mondanak,no meg persze felveszik a magas fizetésüket mit is tettek a pártjuk érdekében.Ha anno a Fidesz így gondolkodott volna nem lett volna Hír TV-je ,Magyar Nemzete Magyar Idők-e stb. "

Na alljon mar meg a gyaszmenet, meg a vegen fel ne magasztald mar a fideszed. Egy igen fontos reszt kifelejtettel. Hogy ugyanis mire ellenzekbe kerultek, addigra mar voltak kormanyon, gyorsan kogazdagga is tettek par havert, peldaul Simicskat, na igy nem nehez eletre hivni meg fenntartani TV-t.
A ballib milliardosokra meg igaz is lehet a megalliptasod, csak kivancsi lennek, hogy a kormanyon nem levo partook akkor mibol alapitsanak tevet, radiot, akarmit?
Mert azzal konnyu takarozni, hogy a ballibeknek is vannak milliardosai, igaz is, csak rajtuk kivul is van meg par part, es itt nem 1%-os okrol beszelek, oket nem kene osszemosni, meg letudni a ballibekkel egyutt, mert ez igy felrevezetes.

antiinternáci 2018.08.01. 19:16:38

@Mankel:

Van igazság abban amit írtál.
De azért az nagyon durva, hogy Gyurcsányt a gazdasági válság buktatta volna meg. 10% fölötti hiányt tudott csinálni már a 2008-as válság előtt, miközben még óriási boom volt a világban. (Ekkoriban száguldottak el mellettük a szlovákok - mélyen mögülünk.)
A Szadeszmp teljesen tönkretette az országot mind anyagi, mind erkölcsi téren (tudod, a kommunista Almunia segített hazudni nekik, meg itthin Vértes, PMZ, és a többi balos "szakértő".)
És ebben a helyzetben jött 2008 őszén a Lehman-csőd... A válságnak csak annyi köze van a dolgokhoz, hogy a katasztrofális gazdasági és erkölcsi helyzetben lévő Magyarországot sokkal jobban megviselte, mint azokat a szerencsés országokat, ahol nem volt Gyurcsány, meg nem volt Szadeszmp. Az ilyen országok 1-2 nehéz év után elkezdhettek újra építkezni, nekünk meg a görög sorsot szánták...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 19:30:31

@N. Barbie:

Azt mondod, nincs demokrácia, ha a pártok eltérő méretűek?

Timby 2018.08.01. 19:40:01

@antiinternáci: A Lengyelek meg a fidesz alatt előzött. A szőröstalpuak meg a semmiből feljöttek mellénk, rövidesen előznek.

Visceroid 2018.08.01. 19:40:22

Milyen tönkretételével? Csak visszavették, amit amúgy is az övék volt.

Ekrü 2018.08.01. 19:40:49

@N. Barbie:
" meg a vegen fel ne magasztald mar a fideszed."-Már miért ne magasztaljam fel,ha jólesik? :)))) De félretéve a viccet Simicskája ha jól emlékszem egy másik pártnak is volt ,ráadásul ők készen kapták már a nagy vagyonnal,mégis sikerült csődbe vinni a pártjukat.Most őszintén,ugyan mit várunk az olyan vezetőktől aki 8 év alatt nem ,hogy kormányzóképessé teszik a pártjukat ,hanem anyagilag csődbe is viszik.Arról nem is beszélve,hogy az adósságra összeszedett pénzt másra költik... Amennyi pénzt pár nap alatt összekoldult ellenzéki oldalon akár a Jobbik ,akár a drogos Juhász,abból már azért lehetett volna vmi értelmeset kezdeni.A Fidesz sem úgy kezdte ,hogy rögtön kormányra került,meg utána még 8 évig ellenzékbe voltak,de okosan gazdálkodtak.Mint kiderült nem kellet hozzá Simicska sem.

Ekrü 2018.08.01. 19:51:33

@6. Ienin:
" Gyurcsány nem a hazugságai miatt bukott, hanem a válság miatt."-Gyurcsány már 2006-ban megbukott ,addigra ugyanis az MSZP-SZDSZ kormány csődközelbe vitte az országot.Az ,hogy az öszödi beszéd után nem volt hajlandó távozni az ország éléről az annak volt köszönhető,hogy foggal-körömmel ragaszkodott a miniszterelnöki székhez és valószínű megzsarolta párttársait( biztos volt mivel) ,hogy maradhasson.Ezzel mondjuk aláírta az MSZP bukását is,azóta sem tértek magukhoz.A gazdasági váltság 2008 őszén tört ki nálunk,addigra az ország már rég csődközelbe került.

Emmett Brown 2018.08.01. 19:56:15

@maxval balcán bircaman: azért nincs demokrácia, mert a kormányzó párt és a slepp elszámoltathatatlanok.

Aki megpróbál bármit számon kérni, az egyből hazaárulónak van kikiáltva.

torró 2018.08.01. 19:58:06

@Mankel: A válságot is lehet kezelni. csak ugye emlékszünk az Öszöd---i beszédre. Azt mondta Gyurcsány, " majd bele döglöttem amikor úgy tettünk mintha kormányoztunk volna, közbe meg nem csináltunk semmit!" Amúgy később amikor az Orbánék rendbe rakták a dolgokat azt immel ámmal az ellenzék is belátta. Amúgy egy gazdasági válság nem úgy működik, hogy ma van, holnap meg már minden oké. Volt egy minimális ingadozás a piacokon, de erre hivatkozni állandóan, amikor beismerték a tehetetlenségüket, az jellemzően a baloldal bornírt tulajdonsága, hogy mindenki hibás csak ők nem. Az meg végképp nonszensz, hogy állandóan lebirkázzátok aki a fideszre szavazott, közben meg szarul politizáltok. Főleg a gazdasági vonalon mutatott tehetetlenséget. Nem a FIDESZ, meg a választók tehetnek az ellenzék bénaságáról. Az embereket az érdekli van e mit enni, és biztonságos e az ország. Nézzetek például Franciaországi videókat mi folyik a városokban! Ez nem hiányzik nekünk. Én Németekkel vagyok körülvéve, és n ekik telje4sen más a véleményük, mint a Német propagandának. Lehet hogy nem állna meg egy migráns sem itt nálunk, de az átvonulásuk sem lenne bajok nélkül.

Emmett Brown 2018.08.01. 20:09:08

@maxval balcán bircaman: részben hamis információk alapján, mivel a fő kampány motívum tisztázását a Fidesz konkrétan elszabotálta.

De ettől függetlenül egy demokráciában nem csak választásokon van számonkérés, mert a hatalom jobb helyeken nem egy 4 évre szóló biankó csekk.

Mankel 2018.08.01. 20:10:50

@antiinternáci: Ebben nincs vita köztünk, nem akartam csúsztatni. 10 év alatt összemosódtak a dolgok. Azért egy dolog kiderült egy rosszabb van ha egy politikus hazudik a választási ígéreteivel, ha betartja azokat.

Szerintem a jelenlegi Rendszernek 3 oka van:
1. Gyurcsány nem mondott le
2. Nem tudta elengedni a 3 igenes népszavazást
3. Gazdasági válság

1. Ha sz Öszödi beszéd után lemond már ismét miniszterelnök lenne. Sok mindent lehet rá mondani egy pszihopata nárcisztikus seggfej, de nem hülye és neki van a legnagyobb karizmája minden politikai szereplő közül.
2. Viktor megtanulta, ha felhorgad egy ügy mellett a nép egyszerűen el kell engedni. Elengedte a net adót, az Olimpiát meg anno a diáktüntetéseknek is engedett akkor. Feltó erre képtelen volt.
3. Szerintem a gazdasági válság volt az utolsó koporsó szög és szerintem a legnagyobb, mert mint anno egy csomó ígérgetésért cserébe zavarták el a Fideszt (ami vitán kívül Magyarország legjobban vezetett 4 éve volt) és később a végül is kevesebb töltött káposzta okozta a vesztüket, mert mint a mellékelt ábra mutatja ameddig van töltött káposzta, lehet hazudni, tehetségesen gazdagodni, saját lábon állni, portásig ismétlem portásig mindenkit kirúgni aki nem fideszes minden állami cégtől/hivataltól, korrupció gyanús ügyleteket kötni. Ugyanis senkit nem fog érdekelni, de amint nincs töltött káposzta a nép ki van hagyva a buliból mindjárt menniük kell majd.
Mert mindenki korrupt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 20:11:38

@Emmett Brown:

A fő kampányüzenet: folytatni a gazdasági szuverenitás növelését, a liberális demokrácia gyengítését, a harcot a nyugat ellen.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.01. 20:21:26

@pioneer2016: Aztán mi a másik oldala??
Sok libbant jön azzal, hogy Orbán csak az uniós támogatások miatt képes ilyen sikereket elérni. Persze azt elhallgatják (sőt pont az ellenkezőjét próbálják állítani) hogy Magyarországnak arányaiban jóval kevesebb támogatás jutott, mint pl. a szlovákoknak.

EU támogatások 2014-2020:
Magyarország: 23,6 mrd euró, azaz (9,8 millió fővel számolva) 2.408 euró/fő
Szlovákia: 15,1 mrd euró, azaz (5,4 m fő) 2.796 euró/fő

Forrás: index.hu/kulfold/eurologus/2018/05/29/majdnem_a_negyedet_buknank_a_kohezios_penzeknek_2021_utan/

És hogy korrektek legyünk az Orbán kormánnyal, ebből még le kell vonnunk az EU/IMF hitel törlesztések összegét, ami
Magyarországnál: -14,2 milliárd euró
Szlovákia: -0 milliárd euró (hát valahogy nekik nem szóltak, hogy válság van, tessék mentőövért kapaszkodni)

Azaz korrigálva:
Magyarország: 23,6 mrd euró - 14,2 mrd euró = 9,4 mrd euró, azaz 959 euró/fő
Szlovákia: maradt 2.796 euró/fő.

Na, ez az, amit nagyon elhallgatnak a libsik! Ez óriási támogatási különbség!
És mégis kinek szeretnék jobban csökkenteni a támogatását? Hát Magyarországénak. Magyarország 24%-kal kevesebb támogatást kapna, míg Szlovákia csak 22%-kal kevesebbet (15,1 mrd euró helyett 11,8 mrd eurót)!
Aki számolni tud (ez az ország kétharmada) az a választáson jó helyre tette az x-et. Mert ekkora hátszéllel ez hatalmas eredmény!

Emmett Brown 2018.08.01. 20:24:29

@maxval balcán bircaman: a fő üzenet a Soros terv volt.

Abban mondjuk igazad van hogy pörög a liberális demokrácia gyengítése, de erre nem lennék büszke, főleg hogy az istenadta nép felé egy hamis definíciót/képet közvetítenek arról hogy mi is igazából a liberális demokrácia.

Mankel 2018.08.01. 20:32:17

@torró: Ha jól emlékszem az első 4 évben nem dübörögtünk, de hát akkor elmúltnyócév volt. Aztán meg kisebb növekedést produkáltunk/lunk mint a régiós versenytársaink. De cáfolj meg ha tévedek.
Nézd az a helyzet jelen pillanatban számolatlanul öntöttük a hitelt a gazdaságba és ez fűti a növekedést. Ami nem fenntartható, minden gazdasági eredményt ennek köszönhet a Fidesz, és még ezt sem sikerült olyan jól csinálnia mint a Románoknak.
Vagyis a 2008-ban volt egy hitel válság amit úgy nem oldottunk meg, hogy olcsóbbá tettük a hiteleket. Vagyis azzal gyógyítottuk a heroinistát, hogy ingyenessé tettük a a heroint.
@Szél Bernadett börtönben van már?:
Igen de 25%-ről 27%-ra a fidesz emelte az ÁFÁT. Ha 1%-kal csökkentené az Áfáját mindennek több pénz maradna a zsebedben, mint ezzel a diferenciált csökkengetéssel.
Az összes Áfa csökkentést be is nyelték a szolgáltatók. No meg várjuk ki a végét, tüntetnek még a CSOK károsultak.
Hatalmas felismerés lenne a Magyaroktól, hogy nincs ingyen ebéd.
Töröljék el a CSOKOT, a Lakástakarékpénztár állami támogatását, a nyugdíjasok ingyen utazását, ne lehessen a társásági adóból senkit támogatni hanem kelljen csak befizetni a költségvetésbe, és legyen mondjuk 20% az áfa. Mindenki jobban járna vele.

prakp 2018.08.01. 20:40:10

@Mankel: "Mindenki jobban járna vele."
Kivéve a slepp.

Mankel 2018.08.01. 20:43:16

@Szél Bernadett börtönben van már?:
Mi köze van államadósságnak a kapott támogatáshoz? Mármint az IMF-t azért kellett behívni, mert a kutya nem akarta megvenni a magyar államadósságot vagy csak olyan áron ami egyenlő az államcsőddel. Az hogy "elkergettük" az IMF-t ahhoz az kellett, hogy a szükséges összeget fel tudta venni a piacról. Tehát neked van hiteled amit úgy fizetsz vissza, hogy felveszel egy másikat (ha jól emlékszem rosszabb kamatra de ez nem biztos) amivel kifizeted a másikat azért ehhez nem kell zseninek lenni. Meg itt volt valami magánnyugdíjpénztári vagyon is ha az emlékezetem nem csal.
Tehát nem az EU-s támogatásnak semmi köze a dologhoz. Szerintem jobban járnánk ha egy fillér EU-s támogatást nem kapnánk, mert akkor kénytelenek lennének fejlődni erősödni a mostani nagy halak, nem pedig rácuppanni az EU-s pénzre aztán dupla áron építeni a tanuszodát, amit aztán az állam vagy önkormányzat nem tud fenntartani.

nemecsekerno_007 2018.08.01. 20:44:08

@szepipiktor: te komolyan el is hiszed amit leírsz? Ezt az Armageddont? Vagy fizetett Fidesztroll vagy, mert csak az ő malmukra hajtod a vizet.

Bogyó 2 2018.08.01. 20:48:21

@Szél Bernadett börtönben van már?: Bírom ezt a devizahiteles ügyet. Azért lapozzuk már fel a történteket. A kormány annp propagálta a devizahiteleket? Nem! Nagyon emlékszem rá, hogy a TV-ben rendszeresen megszólaltak szakértők, hogy olyan hitelt vegyél fel, amiben a jövedelmed van. A kormány persze hagyta, a bankok meg az emberek pénzéhsége és tudatlansága miatt nyomatták. AZ a helyzet, hogy az egész ország vastagon benne volt, kormányostól, ellenzékestől és maga a lakosság is, aki nem fogta fel, hogy a deviza árfolyama változhat. Nekem is volt hitelem, és 2008 őszéig kifejezetten megérte, még csökkent is időközben, de csak annyi volt, hogy amikor felment, akkor is képes voltam fizetni, és ez végig így maradt. Hogy a kormány intézkedései következtében volt szó tisztességtelen haszonról is szó, jól jött, visszacsorgott valami, de nem ezen múlott. Az alapvető probléma az árfolyam volt. És akkor az utólag nagyon okos Fidesz mit is mondott 2004-ben a devizahitelekről? 2006-ban? 2007-ben? Ja, semmit, sőt a fideszes képviselő uraknak kellett magukat kivakargatni a gazdagoknak "járó" végtörlesztéssel, és a fideszes önkormányzatoknál voltak a legnagyobb devizakötvények? Akkor miről beszélünk? Kurva nagy mákja volt a fidesznek, hogy nem ők kormányoztak akkor és Gyurcsányék meg persze el is bénázták, de a devizahiteleket az ő nyakukba varrni, bezzeg a fidesz felkiáltással, kurvára nem fair. Akkor lenne,; erkölcsi alapja a fideszeseknek károgniuk a devizahitelek miatt, ha a fidesz végig tiltakozott volna ellene, s példát mutatva nem vettek volna fel ilyet és nem lett volna devizahitele csak a "ballibsi" önkoriknak. De nem így volt, sőt!

Nagykörúton túli magyar 2018.08.01. 20:49:21

@Mankel: "Ha 1%-kal csökkentené az Áfáját mindennek több pénz maradna a zsebedben" "legyen mondjuk 20% az áfa"

Egyáltalán nem. Pont, hogy így marad több pénz a zsebekben, legalábbis annál mindenképpen, akinek a leginkább szüksége van rá. Az, hogy te a Iphone X-edet 400.000 Ft helyett pár ezer forinttal kevesebbért tudod megvenni, azt igazából te meg sem érzed, míg a szegény kisembernek igenis számít, hogy mennyiért veszi az alapvető élelmiszereket, mert ő a bevétele jó részét erre költi. Pont erre a differenciálásra lehet a Fidesz nagyon büszke, mert éppen ott nyújt segítséget, ahol nagy szükség van rá. Kicsit le kellene ereszkedned, talán akkor te is belátnád.

Mankel 2018.08.01. 20:54:09

@prakp: De ez nem fog megtörténni 50 milliárd forintot költünk csak a Lakástakarékok támogatására úgy, hogy az emberek fele rosszul jár vele. Mármint konkrétan kevesebb pénze lesz attól, hogy így takarít meg mintha mondjuk állampapírt venne.
A CSok egy nonszensz, és kb azonnal beépült az ingatlanok árába, de konkrétan annyival emelkedett az új építésű lakások ára amennyi a CSOK volt és pont annyival nem csökkent amennyi Áfát elengedtek. Arról meg ne is beszéljünk, hogy majd ugyan úgy mint devizahiteleseknél mehet majd a tüntetés mert a gonosz állam elveszi a lakásom. Na mindegy én már most spórolok ilyenkor lehet alkalmi vételeket bonyolítani.
Az meg hogy a nyugdíjasoknak nem kell fizetni az utazásért amikor a 6 évesek meg 50%-on utaznak az teljes nonszensz, fizessenek legalább annyit mint a 6 évesek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.01. 20:56:26

Nevetséges a posztoló rinyálása a kormámymédia túlsúlyáról, amikor:

1) A Népszabót bárki megvehette volne, de nem tette. Egyáltalán hogyan is került ki a Népszabó az MSZP-közeli emberek kezéből?

2) A Hír TV-t is bárki megvehette volna, aki rászánja a pénzt. Volt versenyképes ajánlat az ellenzék bármely politikusától vagy holdudvarától?

3) Egyre kevesebb ember tájékozódik a televízióból vagy a nyomtatott sajtóból. Kb. 14 éve szüntettem meg az utolsó előfizetésemet nyomtatott sajtótermékre, még régebb óta nincs televíziónk. Ezzel szemben az index.hu egymagában több embert ér el, mint az összes kormánymédia együttvéve.

4) Tisztázni kellene végre azt a kognitív disszonanciát, hogy egyfelől pazarlás az állami médiába töltött pénz, mert senki nem nézi/olvassa, másfelől a kormánymédia túlsúlya miatt nyert a Fidesz április 8-á és azóta is a kormánymédia túlsúlya miatt nincs esélyegyenlőség a médiában.

Mankel 2018.08.01. 21:00:49

@Szél Bernadett börtönben van már?:
Mert a legszegényebbek lakást vesznek meg étterembe járnak folyton, meg csak disznóhúst és azt hiszem még pár alap élelmiszert vesznek., és ezzel a zsebükben marad havi nagyvonalúan 3000 ft.
De ők is fizessenek a minimálbérből 138 000 15% mint az aki 500 ezret keres. Ennek mi semmi értelme?
Vagy legyünk szociálisak és akkor adómentes minimálbér, de az álszent, hogy a csóringer eszik ööö kenyeret tejet meg disznóhúst és akkor annak legyen az áfája kevesebb.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.01. 21:09:11

@Mankel:
Ha te kapsz 100 Ft-ot, míg Michal 120 Ft-ot, de neked a 100 Ft-ból vissza kell fizetned 80 Ft-ot, akkor te csak 20 Ft-tal lettél gazdagabb, míg akivel összehasonlítasz, az 120 Ft-ot. Ha lenne érzéked a matekhoz, belátnád, hogy szinte ugyanazt a gazdasági teljesítményt hatodannyi rendelkezésre álló pénzből kihozni jóval nagyobb siker.
Ugyanakkor azt hangsúlyozni, hogy csak azért megy a szekér, mert 20 Ft-tal támogattak, azt meg elhallgatni, hogy a szomszédot ugyanakkor 120-al, na az meg ballib színvonal, bár egyharmadnyi szavazót még mindig be lehet vele hülyíteni. :)

Bogyó 2 2018.08.01. 21:09:21

@maxval balcán bircaman: Szerintem te jól látod, de persze el nem ismered, hogy mi a különbség a nyugati politikai rendszerek és a jelenlegei rendszer között. Nyugaton van esély a váltógazdálkodásra, nem lehet tudni, ki nyeri a következő választást. Itt tudni lehet, tudni lehetett 2014-ben is. És persze nem azért, mert olyan jól csinálják a kegyelmes úrék. Elhinném, ha nem nyúltak volna bele a választási rendszerbe, nem tákoltak volna egy ilyen Alaptörvényt, nem csináltak volna pártmédiát a közmédiából. - És nem azelőtt nem volt az, legalábbis nyomába sem léphetett ennek, mert ugye 1997-ben is ismertük Orbán Viktort és nemcsak a fidesz újságokból vagy a 3 évvel korábbi emlékeinkből, hanem azért, mert megjelent, beszélt, nyilatkozott, vitázott a közmédiában, ma ilyen nem lehetséges egy ellenzéki vezérrel, Bajnai libázása óta láthatjuk, micsoda karaktergyilkos lincselés folyik minden esetben, és ehhez szántották hozzá "piaci alapon" a többi Tv-t. Ma az 51%-nyi nem fideszes szavazótábornak már nincs tv-je, a Fidesznek ott van az Makármennyi, a Duna, a Hír tv, a z Echo, a Tv2. Az RTL nem nagyon politizál, az ATV is visszafogta magát. Nem lenne ez baj, ha a közmédia legalább annyira tárgyilagos lenne, mint volt 2010 előtt., amikor az őszödi beszédtől a Zuschlag-ügyig minden megjelent, ott vitázott Fritz Tamás és Borókai Gábor Török Gáborral vagy lengyel Lászlóval. Ma Fritz Tamás Bayerrel egyetértőleg szidják Lengyel Lászlóékat a Tv-ben, akit persze meg se hívnak. A Hír tv-ben voltak még érdemleges vitaműsorok, ahol kormánypárti elemek is megjelentek, ám ennek is vége lett. A tv-műsorok gyakorlatilag a kormány dicsőítéséből és az ellenzék gyalázásából fognak állni, egyszer talán a fideszes szavazók is megunják, de lehet, hogy nem, Kádár népe egy kis jólétért szívesen lemond a szabadságáról, mert nem látja át, hogyha a saját kezébe venné a sorsát, többre menne. Ilyen szempontból megint visszalengünk a keleti, bizánci feudális függésbe, hogy majd egy idő után megint rosszul érezzük magunkat ott, mert mi mégiscsak nyugatiak vagyunk. Sose tanuljuk meg a leckét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.01. 21:18:50

@Bogyó 2:

"Nyugaton van esély a váltógazdálkodásra, nem lehet tudni, ki nyeri a következő választást. Itt tudni lehet, tudni lehetett 2014-ben is."

2018-ban is előre tudtátok, hogy győzni fogtok, ezért volt hangos az ellenzéki média és a blogoszféra attól az aufóriától, hogy kormányváltó hangulat van meg Hmvhely. :D

Nem, kicsim, idén nálunk sem lehetett tudni, ki fog nyerni. Az volt a mantra, hogy Hmvhely, meg a magasabb részvétel nektek kedvez. Oszt nem nektek kedvezett, mert annyira nyomattátok a sikerpropagandát, hogy azok is elmentek szavazni a Fideszre, akik egyébként otthon maradtak volna. És azért mentek el szavazni, mert titeket nem akartak a hatalomban látni.

Bogyó 2 2018.08.01. 21:22:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Persze, lehet játszani a hülyét, hogy csak véletlenül alakul úgy, hogy pont ellenzéki médiumok szűnnek meg, vagy veszik meg őket, a közmédia pártpropagandát harsog oly módon, ahogyan 2010 előtt még megközelítőleg se, kb. ez olyan duma, mint amit 1947-ben Rákosiék toltak, ugye, akkor is még többpártrendszer volt, nem volt ott semmi baj, aztán 1948-ban hát ugyan ki tehet arról, hogy a szocdemek annyira egyesülni akartak a komcsikkal, aztán meg a többi párt megszűnése? Tudjuk, történelmileg így alakult....Hát itt is ez vár ránk, annyi különbséggel, hogy lesz látszatellenzék, látszat ellenzéki média, látszat-többpártrendszer. De a kormánypárt csak akkor fog változni, ha nevet változtat. Régóta mondjuk, hogy ez vár ránk és az elmúlt 2-3 év eseményei még inkább ezt a folyamatot mutatják, mire mondhatnánk, hogy na ugye, addigra be lesz fogva a pofánk és a legnagyobb baj az, hogy ti ennek örülni fogtok, mert valójában ti, egyszerű szavazók se igénylitek a pluralizmust.Ilyenkor szoktatok ásítani, mint a Titanic kapitánya. persze, megmarad pár internetes újság, fórum, ahol lehet szájat tépni, de sok ember le lesz vadászva. Na, persze nem lövik gödörbe őket, de vállalkozóként üzletet nem nagyon kötnek vele, munkavállalóként sok helyen nem lehet alkalmazva, ha külföldiekkel paktál, akkor meglátható, hogy idegenszívű. Szóval okosan, kegyetlenül, önző módon és nemzetellenesen ki van ez találva, mert van hozzá elég gátlástalanság és erkölcstelenség.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.01. 21:25:46

@Mankel: A legszegényebbeknek is szükségük lehet lakásra, képzeld. És most megvehetik. Sajnálod tőlük? 10 millióból már lakáshoz juthatnak, míg a gazdagoknál az hogy 200 millió helyett 210 millióért tudnak venni nem oszt, nem szoroz. Ez is a szegényeknek jelent többet. Sőt, talán van értékhatár is, most nem vágom.

"De ők is fizessenek a minimálbérből 138 000 15% mint az aki 500 ezret keres."
Aki 138.000 Ft-ot keres az 15%-nál 20.700 Ft szja-t fizet. Aki 500.000 Ft-ot, az 75.000 Ft-ot. Azaz jóval többet fizet az, aki gazdag. És ez így van jól.
Pluszban ráadásul azok is fizetnek így adót, akik minimálbérre vannak csak bejelentve, aztán zsebbe kapják a többi pénzt. Őket ugyan miért is kellene támogatni, hogy ne fizessenek semmi adót, elmondanád ugyan nekem, kíváncsi lennék rá!
Tény, hogy nincs ma Magyarországon olyan minimálbéres, aki kevesebbet kapna kézhez 15%-os adóval, mint a szociknál adójóváírással, meg minden fiszfasszal együtt. A lényeg, hogy több pénzt kapjanak, ez a legfontosabb nekik, és itt a Fidesz igencsak hatalmas eredményeket tud felmutatni!!!!

Bogyó 2 2018.08.01. 21:30:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem vagyok kicsi józsinéni, és nem tudom kiről beszélsz, én sose hittem az ellenzék 2018-as győzelmében, jól látható mi megy itt, és 2022-ben sem lesz másképpen, addigra már valódi 2/3-a is lehet a Fidesznek. Ahogyan Kádár is 4/5-del nyert volna 1985-ben, az lesz itt is. Tudod itt csak ti vagytok Ti, egységesen, egyet gondolva és egyet akarva, nyilván amit a Vezér elvtárs gondol. Mi, nem fidesz-istenítők sokan és sokfélék vagyunk és volt aki tényleg hitt a győzelemben, némelyőnk meg egy pillanatig sem. És van aki turbómagyarként utája azt ami itt folyik, van aki meg ultraliberálisként. éppen most szabdaltátok fel a Jobbikot, Elő kell venni a tankönyveket, gyönyörűen le van írva mindaz, ahogyan sikerül megint a Fideszt a széljobb felé helyező Jobbikból megint lehasítani egy náciveszélyesnek, habókosnak bemutatható csoportot leszakítani a jómunkásember Toroczkaiékkal. Szóval, nem tapsikolhattok az elkövetkezendő években is, mert nem fogjátok megérteni talán sosem, hogy történelmi esélyt vesztek el ettől a nemzettől.

Bogyó 2 2018.08.01. 21:32:26

@Bogyó 2: Helyesen: Szóval nem, tapsikolhattok az ...

Bogyó 2 2018.08.01. 21:43:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Másik dolog: Bennünket hatalomban? Mindig gyűlöltem a hatalmasokat, a komcsikat mindenki el akarta kergetni 1990-ben, de a Parlamentbe majdnem lovat bekötő Boroséknak is menniük kellett, ahogyan a gyed megszüntetésének kárait nem értő Hornékat is le kellett váltani és a tiszai gátakon gumicsizmában pöffeszkedő Orbán is sok volt 2002-re. Gyurcsányra teljesen hiteltelenné vált a végére, de Orbántől is sokan tartottunk, amiből több igazolódott be, de a nép hálás, mint amikor Rákosi elvtárs alatt se erőszakolták a nőket az oroszok az utcán, akkor már mennyire jó is volt 1951-ben, igaz? Sajnos nem azt nézzük mennyit hoztak a baltiak, a szlovákok, románok, hanem annyira kényelmes gyurcsányra mutogatni, ez ugye legitimálja Orbánt 100 évre is dédunokáig bezárólag?

Lehetnék én is 2018.08.01. 21:46:47

T. Poszter!

Mikor volt független a HÍR TV?

Mennyire őskövület az adott független csatornán Kálmán Olga?

Ha Simicska eladta azt, amit pár éve vett, az miért demokrácia-deficit?

Ha van egy eladó TV-csatorna, és mondjuk ballib oldalon csatorna-hiány van, miért nem veszik meg? Az utóbbi 2 évben úgyis azt a vonalat követte?

Ha van (de nincs) egy TV-m, amit pénzért vettem, miért kellene belőle köztv-t csinálnom. És ha már van, mekkora hüjének kell lenni, hogy engem befeketítő, lejárató műsorokat rendeljek tőle.

Elsőre ennyi.

ogli dzsí 2018.08.01. 21:53:14

Nagyon rossz hogy a Fidesz nyert, ennél már csak az lenne durrvább ha bárki más nyert volna!

ez van

ogli dzsí 2018.08.01. 22:03:24

@Bogyó 2: mennyit hoztak a baltiak?

Itt van a 2017es életszínvonal:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29_per_capita

csehek 36., szlovákok 39., észtek 41., portugálok 43., lengyelek 44., magyarok 45., oroszok 48., görögök 49., lettek 50..

Az egész lista legelsőjétől a legutolsóig 27%-on belül van az eltérés /de még a németek is csak a magyar színvonal 172%-án éldegélnek/, szóval ezzel csak annyit akartam mondani, hogy aki itthon nem gazdagszik meg az nyugaton se fog....

egy kis losszer senki hiába álmodozik a fotelből

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.01. 22:18:51

2018 országgyűlési választás
szavazhatott 8.312.173
szavazott 5.694.751
Fidesz-KDNP 2.824.551
ellenzék 2.870.200

ogli dzsí 2018.08.01. 22:21:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ez csak a lista, azaz ez csak 100 képviselő....

Mankel 2018.08.01. 22:23:51

@Szél Bernadett börtönben van már?: A helyzet inkább az, hogy michel kapott 120 mert csak 80 forintja volt mi kaptunk 100 a 100 unk mellé. Mindenkinek vannak tartozásai de az nem releváns mert a pénzt csak kurvákra és drogokra lehet költeni. De az a helyzet hogy ugyan abból a pénzből ők jobban bevoltak tépve és többet vagy jobbakat kefélt mint mi.

Mankel 2018.08.01. 22:44:18

@Szél Bernadett börtönben van már?: Értem és mi hiányzik jobban 20 700 a 138 000 ből vagy az 500 000 ból a 75 helyett a 95? A fekeztézést nem csökkenti hisz adót adót csalni így is jó buli.
Ha nincs 10 milliód lakásra magadtól ne akarjál lakást venni. Vagy gyűjts egy kis pénzt vagy tanulj valamit, amitől nem leszel ilyen szegény. Na arra lenne értelme 10 milliót költeni. Nem építési valakozókat kitömni vele és az ingatlanok árát felfújni. Aztán majd CSOK károsultakat megmentegetni.

ogli dzsí 2018.08.01. 22:49:43

@Mankel: a CSOKnak semmi hátránya nincs, igaz korábban azt is ellopták vagy odaadták a cigányoknak meg az aljanépnek

szerencsére idén is ezzel kampányoltak kaptak is 10%-ot

Mankel 2018.08.01. 23:13:28

@ogli dzsí: Ezt nem értem miért nincd vele baj?
1. 10 misit becsszó lesz 3 gyerekünkre is odaadják. Ebből nem lehet gond.:-)
2 egyből beépült az árakba. Ezzel mindenkinek drágább lesz. De cserébe annak az adójából is fizetik akit csak megszivatott.

ogli dzsí 2018.08.01. 23:17:52

@Mankel: miért ha 3 meglevő gyerekre adnák akkor mi értelme lenne? Ha nem lesz 3 gyerek akkor hitelként visszacsengetik

az árak nem emelkedtek bp-en kívül sehol, max még győrben...az ország 80%-án 10 milláért beköltözhető házat lehet venni...s a pesti árak még így is alacsonyabbak mint Pozsonyban vagy Prágában...ott is beépült a csok? hülyeség, a fizetőképes kereslet emeli az árakat

Jakab.gipsz 2018.08.01. 23:22:50

@maxval balcán bircaman:

Ha egy elmélet, Marx esetében a "kommunizmus" elmélete mint kiindulópont hibás és hazug, akkor az egész elmélet, azaz a marxizmus és a neomarxizmus is hazug.

@Szél Bernadett börtönben van már?:

Igen, a tények makacs dolgok. Kösz a statisztikát.

Mankel 2018.08.01. 23:27:07

@ogli dzsí: Pécsen is emelkedtek az árak. A CSOK célja nem az hogy ha van 3 gyereked nesze 10 misi mert akkor nagyobb faszság mint a sokéves átlag, hanem hohy csinálj 3 gyereket. Azt elfelejted hogy CSOK kompatibilisnek kell lennie a lakásnak tehát amire felveheted azt nem kapod meg 10 misiért. Meg mibt mondtam ha nincs 10 milliód magadtól lakásra ne akarjál saját lakást. Majd pont vissza fogod tudni fizetni kölcsönként amikor a lakásodat vagy házadat is kb akkor kell millókért felújjítani. És olyan ágról szakadt vagy hogy nem tudsz ennyit öszespórolni.

0dzsud0 2018.08.01. 23:34:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Akkor szerinted is az Ellenzék nevű pártnak kellene kormányoznia, nem a Fidesz-KDNP-nek? :)

ogli dzsí 2018.08.01. 23:37:14

@Mankel: maradjunk abban, hogy nem a fidesz halmozta a behajthatatlan követeléseket a magyar történelemben, hanem a szadesz és a maszop, akik most okoskodnak

úgyhogy a Fidesztől rettegés nekem kicsit uncsi lemez, gazdasági vonalon meg külön vicces

1990-től 2010ig összesen nem nőtt annyit a reálkereset mint 2010től mostanáig

ogli dzsí 2018.08.01. 23:40:07

hozzáteszem - az átlagos reálkereset

úgyhogy én részemről remélem hogy súlyosodik a munkaerőhiány, amitől az Index mostanában naponta rettegteti az erre fogékonyakat, muhaha

meszena 2018.08.01. 23:44:53

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az éltalad felvázolt adatok három üzenetet hordoznak:

1, csúsztatás jellege van, mivel azt a látszatot keltik, mintha két párt indult volna a választásokon: fidesz és ellenzék. Valójában ennél több párt szerepelt a választólapokon, és az "ellenzék" nem is volt ráírva. Az eredményeket pártonként, sőt megszerzett mandátumonként kell vizsgálni, ezért ezek az adatok félrevezetnek.

2, Üzenik továbbá, hogy akkor is a fidesz nyert volna, ha pusztán pártlistás rendszer lenne, hiszen az 5 %-ot el nem érő pártok eredményeit a bejutott pártok arányosan kapják. Ezzel a fidesz így is többséget szerzett volna.

3, Üzenik továbbá a fidesz egyértelmű győzelmét, hiszen Magyarországon 1990 óta vegyes választási rendszer van: listás és egyéni körzetek.

meszena 2018.08.01. 23:50:12

@Mankel: Akkor a CSOK után is tovább pang az építőipar? Nem is dobta meg az építkezések számát a a CSOK?

Exploiter 2018.08.01. 23:51:23

Én komolyan örülnék egy igazán független, objektív közmédiának.
Jó lenne. De úgy látom, az egész földgolyón sehol sincs ilyen. Ezek alapján ez nem tűnik sajnos megvalósíthatónak.
Meg amúgy is, az objektív sajtót is be akarná tiltani a baloldal itthon is, mint nyugaton.

Az objektív újságírás alatt azt érteném, hogy minden hírt a teljes igazságban, érzelmi manipulációtól és ferdítésektől mentesen, tényszerűen közöl a szaki. Ilyen nincs, egyik országban se, soha nem is volt. Az újságírás nem erről szól.
Valóban undorító.

6. Ienin 2018.08.01. 23:57:32

@meszena: Tulajdonképpen a csokkal ugyanúgy építkezhetsz mint előtte. Mert a költségek meg a duplájára nőttek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 00:01:27

@Bogyó 2:

"lehet játszani a hülyét, hogy csak véletlenül alakul úgy, hogy pont ellenzéki médiumok szűnnek meg"

Nem, kicsikém, nem véletlenül alakult így. Hanem azért, mert az ellenzék osztódással szaporodott, nem a szimpatizánsai számának növelésével. Így pedig hitelét veszítette, ami április 8-án szépen meg is mutatkozott. Hitelét vesztett párt mögé pedig nem fog egy komolyabb pénzember sem beállni és sajtót vásárolni neki. Lásd, Simicska is kiállt a Jobbik mögül.

Amúgy adós maradtál a válasszal,arra, miként került el a Népszabó az egykor mindenható MSZ(M)P-től.

"Régóta mondjuk, hogy ez vár ránk és az elmúlt 2-3 év eseményei még inkább ezt a folyamatot mutatják"

Bizony régóta mondtátok és láttátok, hogy a szakadék felé rohantok, mégsem húztátok be a fékeket, hanem gázt adtatok és teljes erővel beleálltatok olyan témákba, amelyekről a jelek szerint csak ti nem tudtátok, hogy a választóknak csupán 3%-át képviselitek. Ezt többször is eljátszottátok, oszt csodálkoztok, hogy csúfos vereséget szenvedtetek.

Nem azt mondom, hogy nem kell valakinek képviselnie a választók 3%-át is. Igen, őket is kell képviselnie valakinek. De az a valaki azzal legyen tisztában, hogy 3%-os támogatottsággal soha nem fog kormányt alakítani - elmúlt már az az idő, amikor a kevéssel a bejutási küszöb fölötti szadesz dirigált a maszopnak. Kár ezért diktatúráról meg médiatúlsúlyról rinyálni.

Biztos hallottad már:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

És mielőtt jönnél a szokásos ellenzéki mantrával: Sem idén, sem 2010-ben, sem pedig 2014-ben nem indult Ellenzék nevű párt.

Ahogy fentebb @ogli dzsí: írta: Kurva szar az egész ország számára, hogy a Fidesz győzött április 8-án. Ennél csak az lett volna nagyobb szar az országnak, ha nem a Fidesz győz.

ogli dzsí 2018.08.02. 00:05:04

@Exploiter: valójában a közmédiát be kéne szántani, legalábbis a politikai müsorokat

csak arra kéne megtartani hogy régi magyar filmek, dokuk, sport meg ilyenek menjenek rajta amiket piaci alapon nem lehet rentábilisan sugározni de értékes

azt nem lehet elvárni hogy egy üzletember a saját médiájában ne képviselje a saját érdekeit, az olvasók legyenek észnél...persze észnél vannak hisz a médiatúlsúly sosem mentette meg pl. a most okoskodó baloldalt a bukástól, se 89ben se 2010ben, orbán tudja hogy csak a duma kevés

ogli dzsí 2018.08.02. 00:07:38

@6. Ienin: akkor ne vedd fel. probléma megoldva

reméljük a rezsicsöki rossz összeomlik az ellátás után legközelebb a nem akarok 10 millát is belekerül a lippsi kampányba

hö hö hö

6. Ienin 2018.08.02. 00:07:54

@Ekrü: Hiába írod le, hogy gyurcsány 2006-ban megbukott, nem vagyok fideszbirka, hogy a sületlen valótlanságot elhigyjem. Gyurcsány 2009-ben bukott meg, ha nem hiszel nekem, csak a csutigeci szófosásának,akkor itt a bizobyíték:
http://hu.m.wikipedia.org/wiki/Második_Gyurcsány-kormány
A pontos dátum 2009. április 14.
Ezt cáfold, húgyagyú fideszbarom.

0dzsud0 2018.08.02. 00:13:09

@6. Ienin: a bukás időpontjának miért kellene egybeesnie a hivatalban töltött idő utolsó napjával? Merkel is megbukott 2015 nyarán, és még mindig kancellár...ahogy Gyurcsány is megbukott 2006 őszén, nem is kicsit

ogli dzsí 2018.08.02. 00:19:44

@6. Ienin: te hazudsz

az utolsó balos választás után 6 hónappal a fidesz már minden közvéleménykutatónál vezetett - azóta is

feri nem észlelte a szitut, így szerencsére a magyar judeobaloldalt erre a századra úgy tünik hazavágta, ez azért érdem, szerencsére az országot nem sikerült

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 00:23:06

@6. Ienin:

Te idióta nicktolvaj, akinek annyi esze sincs, hogy saját nicket találjon ki, ezért másét lopja el:

"Tulajdonképpen a csokkal ugyanúgy építkezhetsz mint előtte. Mert a költségek meg a duplájára nőttek."

Tulajdonképpen minden keresletnövekedés áremelkedéssel jár. Ezért a logikád alapján be kell fagyasztani a béreket és be kell tiltani az építési ill. lakásvásárlási hiteleket, mert ezek a kereslet élénkítése révén mind áremelkedést okoznak.

Nagyon sajnállak téged, biztos szar lehet agy nélkül élni. Te már csak tudod!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 00:36:47

@Exploiter:

"Az objektív újságírás alatt azt érteném, hogy minden hírt a teljes igazságban, érzelmi manipulációtól és ferdítésektől mentesen, tényszerűen közöl a szaki."

Objektív újságírás elvileg sem lehetséges. Már az is állásfoglalás, miről írok és miről nem, továbbá az is, miről mekkora terjedelemben/alapossággal írok. És mindig lesz olyan téma, amiről terjedelmi okok vagy erőforráshiány miatt nem, nem eleget vagy nem elég alaposan írok.

"Meg amúgy is, az objektív sajtót is be akarná tiltani a baloldal itthon is, mint nyugaton."

Erről van szó. Németország kiváló példa erre, Könnyen ellenőrizhető is, több ember tud nálunk németül, mint mondjuk svédül vagy hollandul.

Ekrü 2018.08.02. 00:40:47

@6. Ienin: Szerintem kezd el énekelgetni hogy: "Nem vagyok ideges fő a nyugalom..."-mert láthatóan elgurult nálad a cérna.Majd ha lenyugszol szólj és folytathatjuk a beszélgetést.De előre szólok az alpári ,kioktató stílusra nem vagyok vevő.
Amúgy meg az,hogy Gyurcsány csak 2009-ben volt hajlandó lemondani az csak egyet bizonyít,mégpedig azt ,hogy mániákusan ragaszkodott a hatalomhoz és ezért képes volt beáldozni nem csak az országot,hanem saját pártját is.A támogatottsága és a népszerűsége ugyanis már 2006 nyarára a béka segge alatt volt.Néha elgondolkodom rajta vajon mivel fenyegethette meg az MSZP-s képviselőket,hogy ne nyújtsanak be ellene bizalmatlansági indítványt.Mert ha önként hagyták az öszödi beszéd után a miniszterelnöki székben akkor hülyébbek mint gondoltam és bizony a hatalom közelébe sem szabad soha többé engedni őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 00:52:49

@ogli dzsí:

"reméljük a rezsicsöki rossz összeomlik az ellátás után legközelebb a nem akarok 10 millát is belekerül a lippsi kampányba"

Ez kevés. A kampányba azt is fel kell venni, hogy szűnjék meg a gyerekenkénti 1 milla elengedése a jelszáloghitelekből, valamint a diákhitel gyerekekvállalás miatti elengedése is.

Minderre igen píszí és antidiszkriminatív indokot is tudok ajánlani. Mivel az LMBTQXYZ párok általában nem tudnak gyereket vállalni, velük szemben súlyos diszkrimináció, hogy csak a gyerekvállalásra képes és azt vállaló párok élhetnek a fenti kedvezményekkel.

Valójában két vérbeli liberális, píszí és antidiszkriminatív megoldás is lehetséges:

1) Legyen elég egy nyilatkozat a gyermekvállalási szándékról, erre már járjanak a kedvezmények, de ne ellenőrizzék a teljesítést. Ilyen nyilatkozatot az LMBTQXYZ párok is tehetnek, így nem éri őket diszkrimináció.

2) Vonják meg a fenti kedvezményeket a gyermeket ténylegesen vállaló pároktól is, és így sem éri hátrányos megkülönböztetés az LMBTQXYZ párokat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 00:57:08

A valóságban persze csak a 2. megoldás az igazán liberális út, hiszen a kedvezmények áremelkedéssel járnak, magasabb áron pedig még kevesebben tudnakl lakást vásárolni. Hiszen a liberális logika szerint minél kevésbé támogatja az állam a lakásvásárlást, annál többen tudnak maguknak lakást vásárolni.

chrisred 2018.08.02. 05:46:24

@Ekrü: Szerintem a Fideszes politikusok pont ugyanazt csinálták 2002-2010 között, mint amit leírtál. Most nem tudom, hogy Simicskát akartad fényezni ezzel, hogy jól fektette be az 1998-2002 között megszerzett tőkét, vagy jól alkudozott a szocikkal. De mindenesetre egy most induló politikai mozgalomnak semmi esélye nincs arra, hogy ugyanolyan helyzetbe kerüljön, mint a Fidesz volt az előző évtizedben.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.08.02. 06:15:56

@Mankel: azert az hogy 10 millat osztanak es AZ SEM JÓ..SŐT VALÓJÁBAN AZ EGÉSZ SZAR...
Na ez eleg patologikus

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 06:19:10

@Bogyó 2:

Azt mondod, minden rendben volna, ha Orbán mindenben azt tette volna, amit a ballibek?

Nost, Orbán ezt tette 1998-2002 között, s nem volt sok eredménye.

Ezért 2010 után inkább az alapokat kezdte változtatni, a mire felhatalmazást is kapott.

S azt mondod, az alig nézett közmédiák minden baj oka? Furca állítás...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 06:26:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"2018 országgyűlési választás
szavazhatott 8.312.173
szavazott 5.694.751
Fidesz-KDNP 2.824.551
ellenzék 2.870.200"

Kisgalamb!

Emlékszem, a szavazólapon volt Fidesz-KDNP nevű párt. Hol volt a szavazólapon az Ellenzék nevű párt?

Nem hitem volna, hogy értelmes ember létedre ezzel az idióta mantrával jössz.

Ménár Atya 2018.08.02. 06:29:45

Diktatúra? :D:D
Ja, mert nem úgy van, ahogy a szoci-szadesz diktátorok szeretnék mi?
Korlátoznak a mozgásodban, nem írhatsz marhaságot,esetleg okosságot a kormány ellen, mert elvisz a fekete autó?
Politikai okokból bebörtönöznek, esetleg kilőtték a szemed a rendfenntartók egy nemzeti ünnepen ,mert épp ott jártál?
Vagy nem hagyhatod el az országot,és lelőek a zöld határon?
Mert ha fentiek nem történnek veled, akkor nem diktatúra van, hanem csak épp a te ízlésednek nem megfelelő politikai garnitúra irányít, ezt pedig egy tök egyszerű módszerrel orvosolhatod, elmész szavazni, és egy másik csoportra szavazol, de úgy, hogy ti legyetek többen.
Talán emlékszel még amikor fletót elzavarta a nép, de ő nem ment, kordonok és testőrök között élt inkább mielőtt sírva lemondott, na akkor jöttek a választások, és egyszerűen megbuktatták azt a rendszert, demokratikusan, mert rossz volt, és emberek millióit tette tönkre, orbánék meg most is nyertk, akkor is, és előtte is csak a szoci hazugságok miatt nem nyertek.
A helyzet az, hogy ma jobban élek, és kiszámíthatóbban, ugyan azt csinálom, mint az elmúlt 30 évben, de amikor szocik vannak akkor soványodik a pénztárcám, amikor nem szocik akkor vastagodik kicsit.
Hát tudod, éljek inkább akkor az általad diktatúrának nevezett jólétben,mint a liberális éhezés küszöbén minimálbérből, igaz azt adómentesen B+.
Majd ha orbán is lövet akkor nem szavazok rá, de egyelőre megteszi , kevesebb az adóm, több a pénzem, oda megyek és azt mondok amit akarok...........jujj akkor most az orbán az inkább liberális demokrata, és a liberálisnak nevezett gittegylet meg aki megmondaná mi a jó nekem az diktatúra?
Hú de zavaró ez mi? :D:D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.02. 06:31:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Látom kistáska, nem tudod megemészteni, hogy a finesz a kétharmadát csupán az általa átformált választási rendszernek köszönheti. Nem hittem volna, hogy értelmes ember létedre ezzel az idióta mantrával jössz.

Mankel 2018.08.02. 06:32:33

@FILTOL: Ehh azért nem jó mert nincs ingyen ebéd. Mit gondoldsz kinek a pénzét adják oda ? A tiédet vagy valakitől lölcsönkérnek az kb minegy. Elveszik tőled, hogy valakinek odaadják mert isti bizti lesz 3 gyerekem vagy mett már elve van neki.
ÉS ettől drágább lesz a lakás mindenkinek a saját adójából. Igen engem egy kicsit zavar.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.02. 06:33:36

@Ménár Atya: " kevesebb az adóm, több a pénzem," - hülyegyerek! Az adód nem kevesebb, a GDP arányos adó ugyanannyi mint volt, csak másképp fizeted.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.02. 06:36:54

@Ekrü: Most komolyan! Egy volt munkásőrrel akarsz vitát folytatni?

6. Ienin 2018.08.02. 06:39:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mi van fideszbirka, fáj az igazság? A köcsög anyád te tetű fideszféreg, tolvajpatkány. Tudom az igazságot nem szeretitek hallani fideszpatkányok, ezért hallgattok mindig orbáncgecit.

Ménár Atya 2018.08.02. 06:41:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hú de hülye vagyok hogy több pénzem marad mert kevesebb az adóm.
Okoska, nem fizetek ugyan annyit személy szerint, gdp arányosan qwra nem érdekel, tudod ha helyettem a kormány a bankokat adóztatja az nekem jó, viszont mint magánember sokkal kevesebbet adózok, a rezsim is csökkent, az iskolai kaja tankönyv is inggyé van, és ez két gyerekkel sokat számít ám.
Mondjuk az igaz, hogy a gonosz orbán adóztatja a minimálbért, míg a jó szocik ezt nem tették, ők azt szerették volna ha mindenki minimálbérért ,igaz adómentesen ,kussol és azt teszi amit ők kitalálnak.
Akkor most üzenem az agyatlan fajtádnak, hogy minimálbérből éljen gyurcsány és a csapata, mert nekem nem ez a célom cimbora.
De majd gdp arányosan jó sokat adózok, igaz akkor ezek szerint van bevétel is :D:D

Mankel 2018.08.02. 06:41:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kit érdekelnek az LMBTQpárok (de örökbefogadás esetén is jár a kedvezmény) Igen szűnjek meg mert fejenként 3 millió 300 ért nem éri meg gyereket csinálni úgy álltalában. Ez nem segítség segítség lenne ha a gyes egy részét csak az apák vehetnék ki, támogatnák a részmunka időt és mondjuk 20% túlkapacitás lenne oviban meg bölcsiben, hogy tuti felvegyék a gyereket, csakhát ezt nem lehet olyan jól kommunikálni, mint azt hogy nesze 10 milló.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.02. 06:42:50

@ogli dzsí: Csak 1990 és 2010 között volt két súlyos visszaesés a válságok miatt. Továbbá a reálkereset társadalmilag nem érdekes, a reáljövedelem a mérvadó, amiben még mindig nem értük el a 2006-os csúcsot.

6. Ienin 2018.08.02. 06:44:49

@Ekrü: Majd arra vevő leszel fideszféreg, amikor a tolvaj, patkány fasiszta führereddel együtt egy lámpavason lógsz, mint mussolini és haverjai. Nem győzünk majd köpködni titeket hazug fasiszta tolvajok!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 06:46:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Látom kistáska, nem tudod megemészteni, hogy a finesz a kétharmadát csupán az általa átformált választási rendszernek köszönheti."

Nagyköcsög, nem válaszoltál, hol volt a szavazólapon az Ellenzék nevű párt.

@Mankel:

"Igen szűnjek meg mert fejenként 3 millió 300 ért nem éri meg gyereket csinálni úgy álltalában."

Az emberek úgy áLtalában nem is a pénzért csinálják a gyerekeket. Kivéve a farkukból élő cigókat, akik közé a kommented alapján te is tartozol. Ha etnikailag nem is, morálisan biztos.

6. Ienin 2018.08.02. 06:49:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te, hibbantagyú fideszfaszfej. Az emberek nem az állami támogatásokból kéne, hogy gyarapodjanak, hanem a munkájuk gyümölcseként, a fizetésükől. De mit is magyarázom egy fideszes kommunista-fasiszta köcsögnek úgysem érti. Majd ha vége az eu támogatásoknak úgyis összeomlotok, csak ki kell várni amíg ez megtörténik. Hamarosan eljön annak is az ideje.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.02. 06:50:56

@Ménár Atya: Nézd meg te fasz a költségvetés bevételének összetételét!
"ha helyettem a kormány a bankokat adóztatja"
Sötét buta vagy, akinek fogalma sincs a számokról! A pénzügyi szervezetek különadója 50 milliárd, míg a fogyasztáshoz kapcsolt adók 5 ezer milliárd. A legjobb példája vagy a buta fideszesnek aki bezabálja a propagandát, de a számokról fingja sincs.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qse006i.html

6. Ienin 2018.08.02. 06:57:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Látom megjelent ez a fideszkurva józsefné, és osztja az észt ezerrel a kis kretén agytröszt. Tegnap, azelőtt és azelőtt hol voltál orbán és fidesz vezérek makkját szopkodó ribanc? Ja most már tudom, seysellen gyűjtögetted a kagylókat az állami pénzből összelopkodott fizetésedből és most értél haza. Most már értem, miért kussoltál eddig. Miért nem orbáncjózsefné a becsületes neved? Az jobban illik a kurva fajtádhoz.

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2018.08.02. 07:02:00

Az emberek egy része szereti a diktatúrát, mert őket még mindig ősközösségi ösztönök irányítják, alapvető lelki szükségletük, hogy egy falkához tartozhassanak, imádhassák és szolgálhassák a falkavezért. A népmeséinknek is visszatérő eleme, hogy "felséges királyom, életem halálom kezedbe ajánlom", az ismert történelmünk túlnyomó részében önkényuralom volt, az érvényesülés feltétele mindig is a uralkodónak való benyalás, a hűséges szolgálás volt, a lázadókat viszont mindig elnyomták, kiirtották. A szaporodási esélyeik így mindig a seggnyalóknak, pribékeknek volt jobb, így mára nem csoda hogy elszaporodtak, de ezek már genetikailag is rabszolgák, társadalmi funkciójuk egy elnyomó hatalom kiszolgálása, és az ilyenek mindig nagyon boldogok, amikor szeretett alfa hímjük újabb csatát nyer az "ellenségek" felett.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 07:04:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"amiben még mindig nem értük el a 2006-os csúcsot."

Ahogy a 2010. eleji GDP-arányos államadóssági csúcsot sem. :DD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 07:05:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nagyköcsög, láthatóan a te gyomrodat feküdte meg, hogy nem tudod produkálni az Ellenzék nevű pártot. :D

Mankel 2018.08.02. 07:07:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: És ha így van miért erre adunk pénzt? Az előbb hivatkoztál arra hogy itt egy millió ott egy milló. Egy szavam se volt se az ebédre se a tankönyvre annak látom értelmét. Bár hogy a rózsadombon lakoknak miért jár azt nem értem de mindegy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 07:07:22

@6. Ienin:

"Majd ha vége az eu támogatásoknak úgyis összeomlotok, csak ki kell várni amíg ez megtörténik. Hamarosan eljön annak is az ideje."

Igazad van, várjuk ki. Addig is jóslás helyett inkább lottózz.

6. Ienin 2018.08.02. 07:15:20

@Ekrü: Osztán meg ha nem tetszik ez a stílus, kérdezd meg kedvenc ideológusodat, bayer "féreg" zsoltikát, mit keres a soraitokban. Ja, hogy elhajtana a halál faszára ha neki szóvátennéd a stílusát, kisbirka-rabszolga, és nem mered megtenni? Van ez így, tűrd a sorsod!

Mankel 2018.08.02. 07:16:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem érdekesek a EU támogatások nem fogunk összeomlani lesz egy GDP visszaesés és tönre mennek az ebből élő oli.. izé cégek azt csüssz szerintem jobb lenne ha egy fillért se kapnánk.

Ménár Atya 2018.08.02. 07:17:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Ménár Atya:" Nézd meg te fasz a költségvetés bevételének összetételét!
"ha helyettem a kormány a bankokat adóztatja"
Sötét buta vagy, akinek fogalma sincs a számokról! A pénzügyi szervezetek különadója 50 milliárd, míg a fogyasztáshoz kapcsolt adók 5 ezer milliárd. A legjobb példája vagy a buta fideszesnek aki bezabálja a propagandát, de a számokról fingja sincs."
Te,, neked igazad van, olyan jó hogy ilyen okos csapatban játszol, látom a számokon milyen rossz nekem .
Úgy szeretem amikor megmagyarázza az ügyeletes okoska hogy mindjárt csődbe is megyünk :)
Na akkor matekozzunk kicsit:
Fletó és a szoci ámokfutók alatt ,amikor tök jó volt az adórendszer, kerestem 10 ft-ot.
Ebből alig tudtam magam és családomat eltartani, az autóm szépen öregedett, de a gyerekeim mentek nyaralni, mert azt azért összeraktam, ez úgy 2004-től kezdődött.
Jött gonosz orbán a szar adórendszerével, most keresek 15 ft-ot azóta rezsim befizetve, tudok nyaralni a családdal, megtakarításaim vannak ismét , és az autóm amit 18 évesen lecseréltem pár éve egy hét évesre, azt most lecserélem egy vadi új ,igaz nem luxus, de egy egész jó K sport tourerre.
De most nagyon szar nekem tényleg, olyan rossz ez az adórendszer mert a fogyasztásom agyon van adóztatva B+ :D:D
Te ilyen bérajvékoló vagy, vagy nem érted amit írsz, esetleg olvasol?
Szoktál vásárolni amúgy, mert az üzletek tele vannak áruval, és vásárlókkal, és kössz , jobban élek mint az elvtársaid alatt.

6. Ienin 2018.08.02. 07:21:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te meg inkább bazd meg orbánc anyját. A liberális európa még mindig nem fogta fel, hogy kobrát ölelget a keblén. Láttunk már ilyet hitler idején. A liberális ember túl naív és jóindulatú, sokszor egy féreggel szemben is. De nem lesz mindig így, jövőre választ és változik Európa, és keményebben odacsap a férgeknek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 07:28:18

@Mankel:

"Bár hogy a rózsadombon lakoknak miért jár azt nem értem de mindegy."

Tipikus "fizessenek a gazdagok" jelszavú lumpenproli hozzáállás. Bebizonyosodott, hogy ezzel nem tudtok választást nyerni, de ti semmiből nem tanultok.

A jogérzékem azt mondja, hogy miért érne kevesebbet a rózsadombi gyerek. Vagy a Rózsadombon lakó többet fizessen a benzinért, a húsért, az óvodáért, a gyermektápszerért vagy a gyógyszerért stb. is?

Ha a rózsadombi szülő jogkövető ember, akkor nyilván többet is adózik, mint a józsefvárosi ember. Az adóján keresztül - meg pl. a több fogyasztása után fizetett több ÁFA révén - eleve többet fizet be a közösbe.

Azt is érdemes lenne kiszámolni, mennyivel csökkennének az efféle állami kiadások, ha a rózsadombi gyerekek után nem járnának az említett, többnyire EGYSZERI kedvezmények. Meglepődnél, mennyire bagatell összegek jönnének ki. Biztos, hogy épp ezzel kellene diszkriminálni a jobb keresetűeket? Tudod, nem a minimálbéres meg a közmunkás viszi előre ám az országot!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 07:29:17

@6. Ienin:

"Te meg inkább bazd meg orbánc anyját."

Nicktolvajocska, ez aztán a kristálytiszta és logikus liberrált érvelés! Gratula!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 07:30:13

@Mankel:

Ezt ne nekem írd, hanem a nicktolovajnak.

Mankel 2018.08.02. 07:31:49

@Ménár Atya: És éppen e melett a logika melett fogsz másra szavazni amikor jön a következő vállság mert nyugodjál meg jönni fog, mindig jön,ugyanis nem elveid vannak hanem korrupt vagy mint a Fidesz szavazók többsége.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 07:32:18

@Ménár Atya:

"A legjobb példája vagy a buta fideszesnek"

Megkúrt úrfi minden, csak nem fideszes.

Jakab.gipsz 2018.08.02. 07:34:03

@maxval balcán bircaman:

Érdekes ellen vetés! Csakhogy ha egy elmélet kiinduló pontja hibás akkor az egész elmélet hibás.

A Marxizmus esetében a hazugság a megfelelő kifejezés, azért mert az "ős-kommunizmus" elmélete fikció, a tehát sohasem válhat valósággá, pontosan ezen ok tette szükségessé a "vörös terrort".

Továbbá egy valamit nem tudott megteremteni, a kultúrát.

Ekrü 2018.08.02. 07:34:27

@chrisred: Eszembe se jutott Simicskát fényezni,inkább csak arra szerettem volna rávilágítani,hogy mintha hiányoznának balliberális oldalon azok a gazdag emberek akik hajlandók lennének áldozni a meggyőződésükért.Pedig vannak nagyon sokan akik az MSZP-SZDSZ alatt gazdagodtak meg.(pld.Kóka,Bajnai,de Gyurcsány és Botka sem szegény ember.)De láthatóan ahelyett ,hogy befektetnének egy pld.baloldali médiába,inkább elkótyavetyélik azt ami van,illetve jobbnak látják siránkozni meg temetni a sajtószabadságot.Hiányzik az a fajta áldozatvállalás,ami a jobboldalon megvan.És ez bizony a rájuk szavazó emberek felelőssége is,hisz miért nem kérik rajtuk számon.
"De mindenesetre egy most induló politikai mozgalomnak semmi esélye nincs arra, hogy ugyanolyan helyzetbe kerüljön, "-Dehogy nem,csak ez nem megy egyik napról a másikra,ami viszont hiányzik az a türelem.Nézd meg pld. a Jobbikot 2014-re a 2. legnagyobb párt voltak ,lehettek volna ők egyszer a váltópárt.De türelmetlenek voltak és a gyors haszon (kormányzópárt leszünk) elárulták azokat a szavazóikat akik azt a 2. helyet hozták nekik.Persze lehet néppártosodni, de nem úgy ,hogy kiöntöm a vízzel a gyereket is.Ráadásul azzal,hogy összeálltak Simicskával elvesztették az ártatlanságukat.Nem lehet oligarchiázni úgy,hogy nekem is van egy a hátam mögött.(Nem az a baj,hogy összeálltak,hanem ,hogy közben ezért támadták a Fideszt és ezzel hiteltelenné váltak)Szóval szerintem egy új pártnak először is világosan meg kell határozni,hogy melyik szavazói csoportot szeretné maga mögé állítani,következetesnek,egyenesnek kellene lennie,de ami a legfontosabb türelmesnek,mert semmi nem megy egyik napról a másikra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 07:37:36

@Jakab.gipsz:

Az elmélet kiinduló pontja: a kapitalizmus kizsákmányoláson alapszik, ez pedig szimpla tény.

Buenos Aires 2018.08.02. 07:37:53

Szívesen szavaznék olyan ellenzéki pártra, mely:
1. Azt a pár dolgot, amit a Fidesz jól csinált, nem akarná szétk.rni
2. Nincs külföldi gazdasági/politikai hatalmak zsebében (seggében).
3. Elkötelezett a nullás államháztartási hiány és a masszívan csökkenő adósságpálya mellett.
4. Nem vett részt személyesen a 2010 előtti korrupcióban (gyengébbek kedvéért, akkor is volt legalább ekkora, mint most)
5. A sajtószabadság értelmezése nem az, hogy bezárat minden most fideszes médiát és csak a libtard polkorrekt mocsok ömlik mindenhonnan.
6. Megakadályozza az ország demográfiai változtatásának nyugati terveit.
7. Nem akarná ismét nyugati kézbe adni a közműszolgáltatásokat.
8. Olyan törvényeket hoz, mely megakadályozza az elmúlt 28 év korrupciós gyakorlatának továbbvitelét. A törvény betartható lesz és erővel be is tartják.

Na, ha lesz ilyen ellenzék, (szemben a mai ostoba, de pénz és hataloméhes csürhével) akkor megfontolom, hogy rá szavazzak, addig legkisebb rosszként marad a fidesz.

6. Ienin 2018.08.02. 07:38:09

@Ménár Atya: Komolyan, ilyen szutyok autónak kinéző talicskát vettél újonnan? Osztán mennyibe került? 8 millióba, ami holnapra márcsak másfél lesz? Úgy húsz éve nekem is volt ilyen, de mivel az autónak nem nevezhető, vettem helyette prémiumot(audi, bmw mercedes felett kezdődnek) , amely típusokat nem keleti szittyaparaszt pusztán taknyolnak, hanem a bajoroknál. Ezt birom bennetek magyar fideszcsóringer köcsögök. Mikor azt hiszitek, hogy gazdagok vagytok, aztán rákell jönnötök, hogy a roncs újautótokkal jártok(amit ugyanúgy megvehettetek volna korábban is, ha nem vagytok balfaszok, mivel egy új opel bármikor elérhető volt, bármilyen normális fizetésből annak, aki nem volt balfasz) , a fizetésetek a béka seggén a bajorokéhoz képest még jelenleg is, csak 6-8 milliós opelre futja hitelből. És egyre csak maradtok le a nyugathoz képest. Majd amikor kápéra veszel új 5-öst húszmillióért, mint a bajorok, akkor dicsekedhetsz. De birkafalván olyan sose lesz.

Mankel 2018.08.02. 07:39:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Döntsük már el, hogy most akkor elvek melett politizálunk és szociál politikát akarunk folytatni és akkor a társadalmi szolodaritás jegyében az adót arra is használjuk, hogy a társadalmi transzfert elősegítsük és akkor fizessenek a gazdagok. Vagy libsik vagyunk és akkor meg mindenki oldja meg maga és akkor ne fizessenek gazdagok ( most inkább ez van amúgy). De ez a hibrid rendszer katasztrófa. Sikerült a legroszabb tulajdonságát átvenni minegyiknek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:43:47

@Ekrü: látod milyen hülye vagy? Gyurcsánynak 2009-ben kellett mennie, azaz a válság közepén, és nem a beszéd miatt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:46:03

@antiinternáci: katasztrofális erkölcsi helyzetben te vagy, meg Orbanisztán. és gazdasági helyzetben is. Románia elhúz mellettünk Orbán alatt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:47:27

@maxval balcán bircaman: "Azt mondod, nincs demokrácia, ha a pártok eltérő méretűek? "

hát ja, ilyen Fehéroroszország, Oroszország, Irán, Törökország szintű "demokrácia" van.

Emmett Brown 2018.08.02. 07:53:21

@Ménár Atya: nem Orbán miatt keresel többet, ahogy 2004-ben sem Gyurcsány miatt kevesebbet. Egyszerűen ennyi idő alatt jobb munkavállaló lettél, és szimplán halad előre a karriered.

Nem az a kérdés hogy mennyivel van több pénzed, hanem hogy 2004-ben illetve jelenleg a megkeresett 100 forint mennyibe került a munkaadónak, és ebből mennyit tudott a munkavállaló elkölteni. Ha erre tudsz elemzést mutatni, az igencsak jó lenne, mert a személyes példa akármilyen pozitív is, igazából értelmezhetetlen.

Mankel 2018.08.02. 07:57:00

@Emmett Brown: Ilyet ne várjunk el egy olyan társadalomtól aki azt elcsodálkozik azon, hogy lskástakarék pénztárt nem kotünk csak 4 maximum.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:57:02

@Ekrü: "anyagilag csődbe is viszik."

amikor a Fidesz ellenzékben volt, a Fideszre is ráverhettek volna egy 160 milliós adósságot, csak úgy, és tönkrement volna. valójában 2010-re a Fidesz már nagyon el is volt adósodva. nem bírt volna ki még egy ciklust ellenzékben.

Ekrü 2018.08.02. 07:58:23

@math0: Hát persze,kicsit se azért. :))))Most komolyan ez az új irányvonal,hogy így kellene tisztára mosni Gyurcsányt? :)))) Azért nem volt az olyan régen,hogy ne emlékezzenek az emberek....

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:58:25

@maxval balcán bircaman: "
El lettek számoltatva a nép előtt áprilisban. "

51% nem lért többet a maffia-kormányból, még úgy sem, hogy a választás el lett csalva, lopva.

Mankel 2018.08.02. 07:58:26

@Mankel: Lakástakarék-ra gondoltam

6. Ienin 2018.08.02. 07:59:37

Egyébként meg egy 20 éves e46-os bmw, amire vigyáztak, még mindig kenterbe veri az új kommersz autókat, amik pár év alatt az értékük negyedét érik. Tudom, mert autókkal foglalkozom, húsz éve még tudtak autót gyártani nyugaton. Egy húsz éves bmw az értékének a dupláját éri pár év alatt, egy új opel meg az értékének a negyedét, ha magyar szakszervizben szervizelik használt olajjal tuningolják és magyar parasztok használják. Amióta szittyaparasztok tákolják és szervizelik őket keleten, azóta esik szét mind. Már a pár éves toyota motorja is hullik szét, mert öntik bele a szakszervizek a takony, olcsó olajakat. Pár éves mazdák karosszériája olyan, mint a szita, az újaké meg alulról megnézve hámlik a rozsdától. Csak meg kell nézni egy 50 éves Bmw-t, vagy mercit, a motorja patyolat a karosszéria meg egyben. Hol vannak már az 50 éves opelek, mazdák? Melyik szeméttelep legalján? Amerikai fiatalok a youtubeon azzal szórakoznak, hogy 20 éves toyota camryk motorját szét tudják e pörgetni max. fordulaton, annyira össze van rakva. Nem mindig sikerül nekik. Ennyit a régi és autókról, hogy egy kicsit elkalandozzunk a jelenlegi magyar fideszposványtól. Látom most ujjongsz az új autódnak, igazad van örülj neki 20 éve én is így voltam, vele. Majd megtapasztalod, ha lesz jobb kocsid, hogy ezek a kommersz szarok és a prémium ég és föld. A bmw, mercedes már húsz éve olyan extrákat adott, amiről a mostani opelek, fordok vw-ek még álmodni se mernek. És ez így lesz a jövőben is, azért nevezik őket prémiumnak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:59:39

@torró: " Öszöd---i beszédre"

Látom, te is a kisegítőiskolában tanultad a helyesírást.

Ekrü 2018.08.02. 08:03:03

@math0:
"amikor a Fidesz ellenzékben volt, a Fideszre is ráverhettek volna egy 160 milliós adósságot, csak úgy, és tönkrement volna."-Hát persze :)))) Kár ,hogy ott van az a "volna".Komolyan azt hiszed,hogy ha "ráverhettek volna" akkor nem tették volna meg?Ha igen akkor nagyon naiv vagy. :)))

Emmett Brown 2018.08.02. 08:04:13

@math0: ha kevésbé lennél fasz, akkor lehet hogy nagyobb eséllyel vennének komolyan.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 08:09:26

@Szél Bernadett börtönben van már?: az IMF hitelt nem kell levonni. jól felvett hitel egy vállalkozásnak és országnak hasznos lehet. ha te azt hiszed, hogy Gyurcsány nem helyesen vette fel a hitelt, akkor körkörösen érvelsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 08:12:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a "bárki megvehette volna" egy cinikus pszichopata baromsága akkor, amikor Orbánnak olyan emberei vannak, akik állami és EU pénzekből lopnak, és úgy vehetik meg. amikor az emberektől lopott pénzből megveszik az országot kilóra, az nem demokrácia.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 08:13:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "egyfelől pazarlás az állami médiába töltött pénz, mert senki nem nézi/olvassa, másfelől a kormánymédia túlsúlya miatt nyert a Fidesz április 8-á"

a teleplakátolt országról elfeledkezel, te hülye barom!

Emmett Brown 2018.08.02. 08:14:54

@Ekrü: a Tocsik ügyben volt parlamenti vizsgálóbizottság, meg szerepelt a sztori a köztévén. Annak ellenére, hogy igencsak kínos volt a kétharmados kormánynak.

Ha Hornék úgy használták volna a 2/3ot mint a Fidesz az elmúltnyolcévben, akkor nem lett volna Orbán kormány 98-ban.

chrisred 2018.08.02. 08:14:58

@Ekrü: Már hogy a Számvevőszéket a politikai ellenfelek kinyírására használják? Nyilván megtehették volna, ahogy bárki megteheti, hogy a konyhakést a szomszédja hátába vágja. Na már most az a helyzet, hogy nem mimdegyikük kerül a bíróság elé gyilkossági kísérletért, csak az, aki valóban megteszi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 08:16:20

@Lehetnék én is: "Mennyire őskövület az adott független csatornán Kálmán Olga?"

Orbán Viktornál nagyobb őskövület és szar nincs ebben az országban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 08:17:04

@Lehetnék én is: tolvajok vettek meg lopott pénzből egy tévét. ez nem demokrácia.

chrisred 2018.08.02. 08:17:46

@Emmett Brown: Tegyük hozzá, bármelyik kormány azt csinálta volna a kilencvenes években, amit most a Fidesz, soha nem lettünk volna EU tagok, és most nagyjából Fehéroroszország/Moldova szintjén lennénk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 08:18:42

@ogli dzsí: "aki itthon nem gazdagszik meg az nyugaton se fog"

százezren szavaztak ellened, és nem csak pofáztak, hanem kivándorlással. te meg csak a szaros kis tyúkóladból nyomod a hülyeséget

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 08:31:08

@0dzsud0: 49%-kkal nem kéne. de a választásokat el is csalták, szóval...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.02. 08:44:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

szavazott 5.694.751 (100%)
Fidesz-KDNP 2.824.551 (49,27%)
ellenzék 2.870.200 (50,73%)
-- JOBBIK 1.092.669 (19,06%)
-- MSZP-PÁRBESZÉD 682 602 (11,91%)
-- LMP 404.425 (7,06%)
-- DK 308.068 (5,37%)
-- MOMENTUM 175.225 (3,06%)
-- MKKP 99.410 (1,73%)
-- kamupártok 107.801(2,54%)

Másfajta nézetben:
szavazott 5.694.751 (100%)
bizonyítottan tolvaj bandák* 3.815.221 (66,55%)
-- Fidesz-KDNP 2.824.551 (49,27%)
-- MSZP-PÁRBESZÉD 682 602 (11,91%)
-- DK 308.068 (5,37%)
nem kizárt, hogy tolvajok 1.879.530 (33,45%)
-- minden más

Még másabb nézetben:
szavazott 5.694.751 (100%)
jobboldal 3 917 220 (68,33%)
-- Fidesz-KDNP 2.824.551 (49,27%)
-- JOBBIK 1.092.669 (19,06%)
libernyákok 1.570.320 (27,40%)
-- MSZP-PÁRBESZÉD 682 602 (11,91%)
-- LMP 404.425 (7,06%)
-- DK 308.068 (5,37%)
-- MOMENTUM 175.225 (3,06%)
egyéb 207 211 (4,27%)
-- minden más

* az adott párt, vagy vezetője volt már hatalmon

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.02. 08:51:15

@math0: " .. 51% nem lért többet a maffia-kormányból, még úgy sem, hogy a választás el lett csalva, lopva .. "

68,33% nem kért (pontosabban: elhajtotta a f@szra őket) a liberálisokból, még úgy sem, hogy nyomták őket nyugatról :-)

chrisred 2018.08.02. 08:57:58

@Magánvéleményem: Ez egy kicsit zavaros lett, főleg a vége. Egy szokványos parlamenti szavazáson (csak azok számítanak, akik személyesen adtak le szavazatot), ez lett volna:

Fidesz-KDNP: 2 607 990 (47.36%)
Jobbik: 1 090 751 (19.81%)
MSZP-Párbeszéd: 681 454 (12.37%)
LMP: 402 347 (7.31%)
DK: 307 492 (5.58%)
MOMENTUM: 174 225 (3.16%)
MKKP: 98 758 (1.79%)

Emmett Brown 2018.08.02. 09:02:12

@Magánvéleményem: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: hagyjuk már ezt a baromságot. Nem az a baj, hogy egy 49%-ot elérő párt egy többpártrendszerben hatalomra jut, ez teljesen természetes, bár az aggasztó számomra hogy ennél jóval kisebb aránnyal is tükörsima lett volna, és igazából meg sem tudom mondani, hogy hány %-ig érzem fairnek a sima győzelmet. 49% nyilván oké, 45 is, de 38 már elég véleményes számomra.

De ami ennél is fontosabb, az az hogy miként viszonyul a hatalomhoz a kormánypárt, és a jelenlegi garnitúra felfogása sajnos borzasztó.

chrisred 2018.08.02. 09:07:04

@Emmett Brown: Ne feledjük, az elkúrók 2006-ban 2 688 317 listás szavazattal, összesen 49.71%-os eredménnyel nyertek.

0dzsud0 2018.08.02. 09:13:18

@math0: nincs Ellenzék nevű párt. olyan van például, hogy DK. nem egész 6%-ot kaptak, azaz a 94% nem rájuk szavazott. ki kormányozzon?

egy mellékes kérdés: ha valóban egyetlen ellenfele lett volna a fidesznek, az Ellenzék nevű párt, az vajon kapott volna annyi szavazatot, mint amennyit most kapott az összes párt együtt, aki nem a fidesz? vajon a jobbik támogatói simán rányomnak arra is, ahol mondjuk Gyurcsány a párt harmadik embere? és fordítva? a liberális demokraták a nácikra? vagy inkább otthon marad pár ember? vagy hány olyan lenne mint én, akinek ha a fidesz helyett egy olyan párt az opció, amiben a DK is benne van, akkor inkább a fideszre szavazna? már itt is kérdéses, hogy érkezne-e annyi szavazat az Ellenzékre, mint
a fideszre, és még azt az abszurd feltételt is megszabtuk, hogy nincs harmadik párt, aminek létrejötte megint csak az Ellenzéktől szipkázna el elsősorban szavazókat, nem pedig a fidesztől.

kifejtenéd az elcsalást? mert ez így, ebben a formában csak üres vagdalkozás. az index két, eléggé terjengős cikkben magyarázta, hogy nem történt rendszerszintű csalás. Kálmán Olga meghívott vendégei óvatosságra intettek a csalás hangoztatását illetően. szavazókörönként legalább két embernek kell kooperálnia, hogy csalást tudjanak elkövetni. szerinted ez hány ember? és senki nem köpött, ugye? hát persze...

Emmett Brown 2018.08.02. 09:30:46

@0dzsud0: ha a mostani választási rendszer lett volna érvényben 98-ban, akkor nincs kormányváltás.

Van egy csomó trükk a rendszerben ami nem igazán teszi fairré a választást. Egyfordulós egyéni, győztes töredékszavazatok, érvénytelen szavazatok kezelése (fix levonás mindenkitől arányosítás helyett), érdemi vita TELJES hiánya a kampányban, a kormány fő kampány üzenetének (Soros) teljesen egyoldalú és propagandisztikus találása a bizonyítékok elsumákolása mellett, külföldön szavazási lehetőségek (levél vs személyes).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 09:32:07

@math0:

Oroszországban és Törökországban többpárti demokrácia van.

Belaruszban a pártok nem játszanak szerepet, más típusú a demokráciát.

Iránt nem ismerem eléggé.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 09:33:08

@Emmett Brown:

A rendszer legnagyobb "trükkje": a 20 % alatti ballibek nem képesek kéthamardot szerezni.

6. Ienin 2018.08.02. 09:34:56

No, mikor darálják már be az indexet is, elvégre azt is eladta simlicska egy orbáncoligarchának, vag,y nem? Mikor szűnik már meg az itteni fórumozgatás ahogy az origon? Vagy ez más? Akkor az origo forumát zárták be és lettek orbáncseggnyalók, most meg magánemberek blogjait kéne likvidálni, ahol a sok fidesznyik makkszopogató osztja az észt? Pedig egyszerű a képlet, az index főoldalán lévő bloghivatkozásokat kell letiltani, az index cikkeit telebaszkodni menekültekkel meg sorossal. Ehhez eleg egy új főszerkesztő, aki átkalibrálja az egészet, az orbán és tolvaj cimborái kétes ügyeit taglaló újágírók kibaszkodásával egyetemben. Szerintem hamarosan eljön ez a gyönyörű pillanat is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 09:36:31

@math0:

A választás elcsalás ballib mítosz, semmi bizonyíték rá.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 09:37:21

@6. Ienin:

Igen, ez a következő lépés: leváltani az Index hiszteroballib serkesztőségét.

evighed 2018.08.02. 09:37:21

@Emmett Brown:
Egy népszerű, ütöképes ellenzéket ez a választási rendszer éppenhogy segített volna, mert azokat jutalmazza akik egyéniben jól mennek.

chrisred 2018.08.02. 09:39:22

@maxval balcán bircaman: Ahogy nálunk is más tipusú demokrácia volt 1990-ig. Népi demokrácia. Ha valaki jelzőt tűz a demokrácia szó elé, mindig a lényegét akarja semmissé tenni.

6. Ienin 2018.08.02. 09:39:40

@maxval balcán bircaman: Öreg neked fingod nincs arról mi az, hogy demokrácia. Nem csoda, hisz egy elmaradott csóringer balkáni szittyaparaszt pöcegödör tetején kukorékolsz, nyelveket nem beszélsz, a fejlett nyugaton nem jársz, csak és kizárólag az orbáni süketelést hallgatod a nyolc általánosod elvégezvén egy sokol rádión.

chrisred 2018.08.02. 09:41:05

@evighed: Nem látom a két tagmondat közti összefüggést.

evighed 2018.08.02. 09:44:39

@6. Ienin:
Faji vagy osztály alapon nézed le a régió állampolgárait?

6. Ienin 2018.08.02. 09:45:29

@chrisred: Akkor az orrbanisztáni milyen demokrácia is? Fasiszta demokrácia? Autorata demokrácia? Feudális demokrácia? Keresztes demokrácia? Illiberalista demokrácia? Unliberalista demokrácia? Rasszista demokrácia? Orrbanisztáni demokrácia? Nemzeti Erőlködés Rendszeri demokrácia?

Emmett Brown 2018.08.02. 09:46:44

@evighed: az egyfordulós rendszer az egységet jutalmazza.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 09:48:06

@chrisred:

Teljesen igazad van!

Ezért is kell a "liberális demokrácia" helyett jelző nélküli, nem-szűkített értelmű demokrácia.

evighed 2018.08.02. 09:48:53

@chrisred:
Valószinüleg ezért panaszkodsz a rendszerre. Az egyéni választókörzetekben kell népszerűbbnek lenni a fidesznél, nem a facebookon.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 09:49:04

@Emmett Brown:

2 forduló jelenleg az EU-ban 2 országban van: Franciaország és Litvánia.

Ballib Cenzúrázók Réme 28 2018.08.02. 09:51:42

Mégis mit vártatok ti Soros bérenc hazaáruló lippsik? Hogy Orbán Viktor majd hagyja Magyarországot az EU által gyarmatosítani? Hogy majd azt csinálja mint a ballib lippsik hogy majd telepíteti ő is be a multikat akik aztán majd kiviszik a profitot az országból? Hogy majd Orbán Viktor megengedi hogy ne ő parancsoljon ebben az országban hanem a Soros ? Meg a Junker?

Ennek a ballib világnak vége. A magyar emberek az EU egyetlen népe akik felismerték hogy az EU-nak vége, nem szabad velük együtt hanyatlani, hanem új szövetségesekhez kell csatlakozni, akiknél még van demokrácia, kereszténység és gazdasági csoda. Ezt ismerte fel remekül Orbán Viktor és teljesen igaza van amikor Törökországot csinál Magyarországból is, hiszen a magyar emberek nagyon is megérdemlik már ennyi évszázad szenvedés után hogy végre olyan sorsuk legyen mint a törököké.

SOHA TÖBBET BALLIBET, AKIK MARADNÁNAK AZ EU-BAN ÉS A TÖRÖKORSZÁGi JÓLÉTI DEMOKRÁCIA HELYETT NÉMETORSZÁGI HANYATLÓ MIGRRI GYARMATOSÍTOTT LIBERÁLFASISZTA SOROS BÉRENC ORSZÁGOT CSINÁLNÁNAK MAGYARORSZÁGBÓL!

6. Ienin 2018.08.02. 09:51:46

@evighed: Mindenféle alapon. De legfőképpen, hogy milyen rendszereket tűrnek el a nyakukon és szolgálnak rabszolgaként. Ez mindent elárul arról, hova tartoznak. A fejlett, nyugati demokráciákhoz semmi esetre se. Legszívesebben kibaszkodnám őket az euból, aztán bebasznám a FÁK közé őket, ahova valók.

6. Ienin 2018.08.02. 09:55:08

@Ballib Cenzúrázók Réme 28: Mivel nem hagyja, hogy a fejlett nyugattal azonosuljunk, mert akkor nem tud lopni és hazudni, megmarad neki az elmaradott kelet, ahol ezeket szabad. Sebaj, csak utána ne sirnkozz, faszfej, hogy balsors akit régen tép. Ez jár nektek, mint a törtélem során mindig, elmaradott birkák.

chrisred 2018.08.02. 09:57:12

@evighed: Nem panaszkodtam a rendszerre, de éppen ezért nincs összefüggés az általad leírtak között. Lényegtelen a pártok népszerűsége, ha egyszer az egyéni népszerűség dönt. Már egy éve leírtam, hogy az ellenzéki pártoknak nem is kellene jelöltet indítania az egyéni körzetekben, hanem mindegyiknek beállni a legnépszerűbb független jelölt mögé - lásd Hódmezővásárhely.

evighed 2018.08.02. 09:59:51

@6. Ienin:
Lenin is a FÁKból jött.
Akkor szar lehet az egódnak, te is onnan származol. A bajor kollégának mit mondasz honnan vagy, svájc, dél-tirol?

szepipiktor 2018.08.02. 10:00:18

@Magánvéleményem:
Javaslom, hogy a felsorolt statisztikádból ne hagyd ki a társadalom 1/3-át!!!
Mert a számok a szavazókat osztja szét, míg nem veszed figyelembe a összes választásra jogosultat.
A 2018-as választásnál 8 312 264 volt a hivatalos létszám!!!
Te írod, hogy 5 694 751 szavazott és ezt tartod 100%-nak, és ezt osztod szét.
2 617 513 magyar állampolgárt (ebben a kiskorúak, gyerekek nincsenek benne, de ők is részesei társadalmunknak, az oktatás, egészségügy miatt élvezik vagy szenvedik a politikusok tetteit és a családjukon keresztül jól élnek vagy éppen éheznek emiatt!), azaz 31,5% magyart!!!!!
.
Tehát:
Fidesz-KDNP: 2 824 551
Ellenzék összesen: 2 870 200
Passzív vagy elutasító: 2 617 513 (!!!)
Miről beszélünk?
Ne tételezzük fel, hogy a passzív halmaz a fideszt szereti (akkor elmentek volna, hiszen a fideszesek tüntetve szavaznak), így
5 487 713
NEM kormánypárti magyar állampolgár áll szemben a 2 824 551 hű vagy lefizetett fideszessel.
.
66% NEM kormánypárti jelenleg hazánkban.
.
A statisztika attól szép, hogy a saját véleményünkhöz formálhatjuk.
Ha a választási körzetekben egyetlen szavazattal nyer csak a fidesz, az elfedi a szavazók számát, elfedi a valós társadalmi arányokat. Ehhez formálták a szabályokat, hiszen ha egy helyen 100%-al nyer az ellenzék, és mindenhol máshol 1 darab szavazattal a fidesz, akkor is kétharmada van a hatalomban, miközben semmiféle többsége nincs a országban.
Csak a választási szabályoknak köszönhetően a parlamentben.
Ma 33%-al tehet BÁRMIT!!!
.
És ma - köszönhetően a hiteltelen ellenzéknek, a választások utáni csontvázaknak, nem a fidesz szavazók száma csökken jellemzően (az is, hiszen a megélhetésiek most nem látszanak), hanem az ellenzéktől távozik a választópolgár tömegesen a passzívak közé...
Ez az ellenzéki médiának fokozottan köszönhetjük, hiszen csak itt az index blogterében is két éve ment a kamu, a demagóg közhelyszemét terjesztése, az aktivista genderalapú neoliberális marhaságok propagálása a hazai problémát sulykolása helyett.
Itt soha nem olvashattál azon gondokról az lmp, a momentum, a jobbik kapcsán, ami mára már tény. Az mszp és a dk ekézése vagy fényezése legalább tettenérhető volt. Csak a lmp sztárolás olyan nagy kárt okozott, hogy emiatt 3-4 ciklusra garantáltan bebetonozták a fidesz 2/3-át.
.
Szóval a statisztika csak azt jelzi ma már, hogy a következő választás rohad alacsony érdeklődésű lesz és még alacsonyabb értékkel megduplázódik a kormány és a fidesz hatalma.
És utána csak az utolsó lépés jön, az egypártrendszer és a központosított diktatúra.
(Így esélytelen egy jobbközép polgári és keresztény alapú tömegpáűrt létrejötte is, így a passzív halmaz végleg elveszti a választási lehetőségét...)

Fülig José 2018.08.02. 10:00:20

@maxval balcán bircaman:
"Oroszországban és Törökországban többpárti demokrácia van."
birka bazmeg, korán reggel részeg vagy?

0dzsud0 2018.08.02. 10:00:32

@Emmett Brown: azért segíti a fideszt a választási rendszer, mert a fidesz messze a legerősebb párt...ha más lenne a legerősebb párt, akkor azt segítené. ez szerintem nem fair vagy nem fair, ez ilyen. az egyfordulós rendszernek én például kifejezetten örülök.

6. Ienin 2018.08.02. 10:01:31

@maxval balcán bircaman: No, szóval akkor csak az iskolai végzettségben tévedtem, látom nem tagadod a többit, a hat elemin kívül mással nem rendelkezel. Nem csoda, hogy egy gátlástalan, erkölcstelen, hazudozó, tolvaj politikus jogászcsaló szarkeverő a heréd köré csavarodott pórázon ránncigál.

chrisred 2018.08.02. 10:02:01

@maxval balcán bircaman: Nem ismerek olyan országot, amelyik úgy definiálná magát, hogy liberális demokrácia, mint ahogy a népi demokráciák tették és teszik. Ahogy olyan hirdetéseket sem látok, ahol elektromos tévéket hirdetnek, mert mindenki számára nyilvánvaló, hogy elektromos árammal működnek.

6. Ienin 2018.08.02. 10:04:18

@0dzsud0: A választási rendszer persze, hogy a fidesznek nevezett bűnbandát támogatja, hiszen magukra írták. Megpuccsolták ezek a rendszert, ahogy anno Mussolini és Hitler. Azért nevezhetjük méltán fasisztának őket.

N. Barbie 2018.08.02. 10:05:49

@Ekrü: "De félretéve a viccet Simicskája ha jól emlékszem egy másik pártnak is volt ,ráadásul ők készen kapták már a nagy vagyonnal,mégis sikerült csődbe vinni a pártjukat.Most őszintén,ugyan mit várunk az olyan vezetőktől aki 8 év alatt nem ,hogy kormányzóképessé teszik a pártjukat ,hanem anyagilag csődbe is viszik"

A tipikus fidesznyik cinikussag. nem eleg, hogy viktorod rauszit egy elvileg fuggetlen allami szervet egy ellenzeki partra (illetve tobbre is), ami konkret torvenytelensegek aran is romma birsagolja a kormanymaffia legnagyobb kihivojat, kvazi ellehetetleniti a partot, a fidesznyik meg jatsza a hulyet es karorvend, hogy huuu, hat nem is ertem hogy tudtak csodbe menni.
Ezt a masik tipikus habonydumat meg hagyjuk is, hogy kinkeservesen probalja a fidesznyikek hada ratolni masra a sajat oligarchajukat. Simicska bejelentkezett tamogatni a Jobbik-ot, mert bennuk latta a lehetoseget, hogy a fideszt eltakaritsak, ami az osfideszes szerint is mar regen szembement a valamikori celjaival. Nem kertek meg ra a Jobbik.

Arról nem is beszélve,hogy az adósságra összeszedett pénzt másra költik... Amennyi pénzt pár nap alatt összekoldult ellenzéki oldalon akár a Jobbik ,akár a drogos Juhász,abból már azért lehetett volna vmi értelmeset kezdeni.

Es milyen ertelmeset is? Par milliobol fogsz kampanyt rendezni, ami mondjuk a kedvenc tolvajaidnak milliardokba kerult? Vagy par milliobol fizeted ki a kb. 1,3 milliardos buntetest? Hagyjuk a dajkameseket.

"A Fidesz sem úgy kezdte ,hogy rögtön kormányra került,meg utána még 8 évig ellenzékbe voltak,de okosan gazdálkodtak.Mint kiderült nem kellet hozzá Simicska sem. "

Na igen, ilyen, mikor a szektas nagyon gyorsan elfelejti a szektavezerei botranyait es csak a szepre akar emlekezni.
Emlekszel az elhiresult fidesz szekhazbotranyra? Meg a modszervaltas elejen kaptak mar akkor milliardot ero szekhazat, amit atjatszottak fideszes cegbe majd eladtak, na innen lettek az elso milliardjaik. Szoval hagyjuk a mesemondat a 8 evig ellenzekbe okosan gazdalkodo fideszrol. Igy mar az indulasuk idejen meggazdagodtak, pluszba az akkori kormanyok nem kuldtek rajuk az allami szerveket szetbirsagolni, nem hoztak olyan torvenyeket, ami garantalta, hogy mas part ne jusson a kormanyzas kozelebe, folytassam?
Emlekszunk, ugye? Az mszp-szdsz kormanynak 75%-a volt a parlamentben, megsem rohantak atirni a valasztasi torvenyt a sajat javukra, mint a fideszed tette, nem irtak at az alaptorvenyt vagy barmit, amivel bebiztositottak volna a hatalmukat. Kicsit ciki a fidesznek, mikor egy ballib kormany mutat peldat politikai korrektsegbol, nem?

6. Ienin 2018.08.02. 10:08:24

@0dzsud0: Általában az ember mindig visszakapja, amit embertársainak ad. Kölcsönkenyér visszajár. Mivel a fidesz az elmúlt években szivatta ellenfeleit, ez valószínűleg fordítva is így lesz, ha eljön az ideje. Ennek az országnak nem sok jövőt jósolok ezek után.

szepipiktor 2018.08.02. 10:10:36

De mivel ez a poszt a sajtóról szól, érdemes lenne írni az eltelt 10-12 óra eseményeiről is.
Ugye a hírtv bedölt, az embereket kirúgdosták, műsorokat megszüntettek - de még nem Echo 2 a stílus.
Látva a azonnali változást, és kik kerültek azonnal képernyőre, én ki is vettem a Hírtv-t a csatornáim közül és ezt korábban nem tettem meg, most iden, mert már csak a habonyi szabványpropaganda sokadik szemete lesz a tévé...
Gond a magyarázat, az MI szerint VISSZAFOGLALTÁK!
Ja nem a fidesz vonata kanyarodott el a simicska tulajdonától, hanem a simicska ellopta tőlük a simicska tulajdonát képező televíziót. Most VISSZAFOGLALTÁK a tulajdonosától!!!!
Valójában kicsarolták, ellopták és hozzácsatolják a fidesz mai szerelvényéhez.
És ma már tömegesen jönnek a felszínre a aljas kis mocskok, a hirtelen felbátorodott volt komcsi besúgó besúgójellemek. Ma reggel az atv telefonos műsorában egy vidéki "paraszt" annak örült, hogy korábban látta összeverve, véresen csintalant.
Szóval a fideszes csürhe már a pogromokra készül...

evighed 2018.08.02. 10:13:10

@chrisred:
Na látod, érted te ezt. Olyan jelöltek kellenek egyéniben, akiket szeretnek az emberek, nem párt csicskák. Akkor fidesz megszivja a választási rendszerre el.

6. Ienin 2018.08.02. 10:15:27

@evighed: A tettek elárulják jellemed. Nem kell semmit mondanod magyarul, elég ha az ő nyelvükön értelmesen megszólalsz. Ha becsülettel helytállsz, akkor nyugaton elfogadnak, mert ott valódi demokrácia van. Ne az orrbanisztáni seggnyalásból indulj ki, ahol csak az érvényesül, aki benyal a führernek.

Fülig José 2018.08.02. 10:16:39

@szepipiktor: nem fogod tudni elmagyarázni ezeknek, én is többször próbáltam. szerintem nem tudnak számolni... de figyelem a próbálkozást, csak elmegyek csipszért... :-)

0dzsud0 2018.08.02. 10:16:51

@szepipiktor: "Ne tételezzük fel, hogy a passzív halmaz a fideszt szereti (akkor elmentek volna, hiszen a fideszesek tüntetve szavaznak), így
5 487 713
NEM kormánypárti magyar állampolgár áll szemben a 2 824 551 hű vagy lefizetett fideszessel."

Aki nem ment el szavazni, az nem ment el szavazni. Igazad van, ne tételezzük fel róluk, hogy fidesz-szimpatizánsok, de azt se, hogy ellenzékiek. Nem szavaztak. Pont. Nem ismerjük a véleményüket, a végeredményt ők nem befolyásolják, csak azok, akik elmentek szavazni. Hozzáadni őket az ellenzéki táborhoz több, mint nevetséges. Egy feltételezésem azonban nekem is van. Szerintem sokkal közelebb áll az igazsághoz az, hogy aki nem ment el szavazni, annak inkább megfelel a kormány, mint sem, hiszen ha elég rossznak tartja a fideszt, akkor négyévente egy kevés erőfeszítéssel tehet ellene. Ők nem tesznek. Most áprilisban 8-án, amikor látszott, hogy magas lesz a részvétel, mindenki meg volt róla győződve, hogy az eddig bizonytalan ellenzékiek most felálltak, és elmentek szavazni. Aztán kiderült estére, hogy ezek nagyrésze is a fideszre voksolt...

0dzsud0 2018.08.02. 10:20:17

@6. Ienin: pont az a lényeg, hogy nem a fideszt, hanem a győztest segíti. amekkorát nyer most vele a fidesz, pont akkorát bukhat vele, ha nem ő lesz a legerősebb.

Emmett Brown 2018.08.02. 10:20:56

@0dzsud0: mi lett volna 98-ban ha Hornék alakítják át így a rendszert?

Aerion 2018.08.02. 10:23:23

Amikor 2015 február 6-án bekövetkezett az úgynevezett gecinap, a Hír TV már több mint 12 éve létezett.

A nevezett nap előtt alig három hónappal, azok, akik itt, ezen a szánalmas bolsevik szemléletű blogon a könnyüket hullatják (sírnak majd rövidesen másmiatt is) még az utcákon üvöltöztek, hogy mocskooos híírtévé. Időről időre megnézem ezek fejét egy-egy pillanatra.

Amikor a Hír Tv 12 éves története egy csapásra véget ért egy idegbeteg barom állat gecizése miatt, akkor is temeted a sajtószabadásgot, tisztelt blogíró bolsevik, vagy akkor pezsgőt bontottál örömünnep gyanánt?

Na vajon melyik állahat közelebb az igazsághoz? Na vajon.

Te, meg a hozzád hasonló söpredék, soha nem tanultok semmiből, nem tiszteltek embert, Istent, kultúrát, nemzetet, semmit.

A szar a szart szereti.

Ez vagy te.

0dzsud0 2018.08.02. 10:23:38

@6. Ienin: "Általában az ember mindig visszakapja, amit embertársainak ad."
Ennek semmi valóságalapja, igaztalan közhely.

Amúgy nézőpont kérdése. A fidesz nézőpontjából ők most éppen visszaütnek az egykori ballib elitnek. De a politikai mocsok úgy általában nyilván megmarad eztán is, ezt én sem kétlem.

Aerion 2018.08.02. 10:27:15

@Emmett Brown:
Használták, ahogy tudták, de ezzel is elveszették a'98-as választásokat.

N. Barbie 2018.08.02. 10:28:13

@Ballib Cenzúrázók Réme 28: "Hogy majd azt csinálja mint a ballib lippsik hogy majd telepíteti ő is be a multikat akik aztán majd kiviszik a profitot az országból?"

O ezek a szokasos fidesznyik kamu dumak de unalmasak mar. Az ugye megvan, hogy most telepitett egy multit Debrecenbe viktorod? Az is, hogy meg tobbel tamogatja a fidesz a multikat, mint tette azt a ballib? Ertem en, hogy a tenyek a habonypropaganda ellensegei, de konkret hazugsagokat ne terjesszel mar.

" A TÖRÖKORSZÁGi JÓLÉTI DEMOKRÁCIA HELYETT NÉMETORSZÁGI HANYATLÓ MIGRRI GYARMATOSÍTOTT LIBERÁLFASISZTA SOROS BÉRENC ORSZÁGOT CSINÁLNÁNAK MAGYARORSZÁGBÓL"

Az ev vicce :DD
Joleti :DD Demokracia :)) Az b+
Ahol a kormany iranti egy rossz szoert masnapra bortonbe talalod magad, kevesbe szerencsesek meg a kivegzo osztag elott. Tenyleg ez a demokracia ismerve, ja nem, csak az agyhalott fidesznyik fejekben.

Torok joleti demokracia :DD
Torokorszag GDP/fo 15k USD, Nemeto. 45k
Munkanelkuliseg, 9,6%, No. 3,4
Inflacio 15,39%, No. 2%
Atlag munkaber 373 Euro, No. 3800 Euro
Minimalber 344 Euro/ho, No. 8,84 Euro/ora (gyengebb ertelmi kepessegu fidesznyikek kedveert: nem egesz egy het alatt megkeresi a nemet minimalberen dolgozo a torok havi minibalbert.)

chrisred 2018.08.02. 10:29:55

@Aerion: Az idegbeteg állat nélkül a hírtévének egy napos története se lett volna.

szepipiktor 2018.08.02. 10:31:28

@chrisred:
Nem érdemes beleállni birkával ilyenekbe!
Ő fogja a ballib fogalmat és mindet eköré ír. Ha a kötés-horgolás lapnál lennénk, a fordított hurkolásra is tudna ballibes kommentet írni.
Birka nem iskolázott, fogalma sincs az izmusokról.
Ugye olyan hogy liberális demokrácia nincs, hiszen a:
KLASSZIKUS libaralizmus ==== Demokrácia
De!
Amit látunk, ami eddig nyugaton volt, az a gazdasági liberalizmus volt, a jólétet, a fogyasztói társadalmat feneráló, a multik érdekeit szolgáló liberalizmus volt, azaz a multik, a gazdaság szereplői érdeke volt a demokrácia, hiszen abban működik a szabad FOGYASSZ! folyamat.
Ma meg a lenini, bolsevik NEOliberalizmus kezd ismét terjedni, ami baloldali és a demokráciához alapból nem köthető. Hiszen akkor lenin, sztálin, rákosi vagy kádár rendszere is demokrácia lett volna...
Birja rendre ballibsizik, azaz valamiért, valami érdek alapján egy diktatúrát szeretne hazánkban, csak esetleg nem a orbánét. Szerintem egy kis régi balos valaki, akinek a kádári világ megfelelő volt, lehet családi alap a besúgás is. Aki akkor jól élt, az soha nem fogadja el a változást.
.
Szóval nem a demagóg izmusok között kell mozogni, hiszen nincs aarchista-diktatúra sem, és nem lehetséges a librális-baloldaliság sem, ezek ÜTIK, KIZÁRJÁK egymást.
Az individualizmus és a konformizmus között van a választás!
Az individualista, önrendelkező, lokálpatrióta alapú állampolgár SZABAD, legalább lelkileg, gondolatilag szabad, így minden diktatúra számára (akár jobbos, akár balos, akár náci, akár neoliberális multikultis kozmopolita) KÁROS!!! Mert nem hagyja magát irányítani.
Lásd a ellenzékieknek sem kellettek a passzív polgárok, mert a passzívak őket sem akarják.
Az individulisták tanult, képzett gondolkodó lények - ez megint káros a pároknak. A komcsik is üldözték őket...
Ahogy az össze politikai oldal szándékosan összemossa a terrorizmust az anarchizmussal, úgy összemossák az individualizmus a nekik ellenséges vonallal. Látható, hogy a fideszeseknek a önrendelkező polgárok (mert maguk döntik el, hogy mi legyen egy társasházban, mi legyen a gyerekeikkel, hova kiránduljanak, mit nézzenek-olvassanak) kapásból a libsik, ballibek közé tartozók. Ahogy a neolib/neobolsevik mozgalmak is (#metoo, feminizmus, gendermozgalmak) kapásból kirekeszti, megbélyegzi és lejáratja azt, aki saját agyával gondolkozik és nem áll be kontroll nélkül a kijelölt sorba.
.
Most az a gond, hogy a média bezsebelésével a "hasznos" konformista halmaz nem fog már semmi alternatívát hallani, olvasni, kizárólag a propaganda lesz számukra elérhető, ahogy a gazdasági liberális rendszerekben is a reklám, a marketing jelentette a "propagandát".
Lényeg egy biztos szavazóbázis létrehozása, a sok ostoba megalkuvó emberkéből, amiből hazánkban elég sok van, így a fidesz hatalma évtizedekre biztosítva van.
Egészen addig, amíg a váasztások idején ad a "népnek" egy tál ételt, beigér valamilyen utalványt stb.
Az individualista látjam tudja ezt, a közemberke meg csak az üveggyöngyök csillogását. És szavaz, és szavaz.

Aerion 2018.08.02. 10:31:57

Gyurcsány ma krokodilkönnyeket hullatott, megszűnt a finomkodás.

Tényleg?

Megszűnt?

Istenem, hát mindjárt elsírom a magam bánatomban...

De hallga csak a toleráns beszédet:, csak itt ebben a bolsevik faszblogban feljebbről:

...Látom megjelent ez a fideszkurva józsefné, és osztja az észt ezerrel a kis kretén agytröszt. Tegnap, azelőtt és azelőtt hol voltál orbán és fidesz vezérek makkját szopkodó ribanc? Ja most már tudom, seysellen gyűjtögetted a kagylókat az állami pénzből összelopkodott fizetésedből és most értél haza. Most már értem, miért kussoltál eddig. Miért nem orbáncjózsefné a becsületes neved? Az jobban illik a kurva fajtádhoz ..

Megszűnt a finomkodás? Igen?

A bolsevik komancs anyátok velejét. Aljadékok.

A ti hangvételetek kezdetektől fogva olyan, mint a fenetebb ollvasható barom állaté. De ennek vége, ez valóban megszűnt.

Halál a bolsevizmusra, meg fogtok dögleni.

evighed 2018.08.02. 10:32:51

@6. Ienin:
Egyetértek. Gondolom első munkanapon elmagyarázták neked, hogy másokat subjektiv elveid alapján diszkriminálni nem ny.europai módi. Aztán mégis itt vagy és szennyezed a környezetet.

Aerion 2018.08.02. 10:33:33

@chrisred:
Olvtársam, az a sajtószabadság diadala lett volna.

Emmett Brown 2018.08.02. 10:34:35

@Aerion: mit használtak? Tocsik ügyben volt parlamenti vizsgálat (sőt a köztévé is beszámolt róla), nem tussolták/szaboltálták el, pedig simán megtehették volna. volt érdemi vita a kampányban, nem pörgött a Fidesz=bukott köpönyegforgató liberális párt mantra, pedig azt is megtehették volna.

Fülig José 2018.08.02. 10:37:09

@Aerion: te mérnem a zorigón osztod az ész, baromarc? itt semmi szükség rád.

0dzsud0 2018.08.02. 10:37:54

@N. Barbie: vedd észre, hogy egy kamunicknek írsz.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.08.02. 10:40:02

@Aerion: Ejnye, ejnye, nem szép dolog szidni a Mestert, mit fognak ehhez szólni a barátaid? A Viktor soha nem tett volna meg egy "idegbeteg, barom állatot" kedvenc oligarchájának, nem lett volna ő a NAV elnöke, egy "idegbeteg barom állat" nem teremtette és nem teremthette volna meg a fidesz pénzügyi alapjait, és a Vikor soha nem mondta volna róla, hogy a "Lajos volt közöttünk a legokosabb." Vagy csak a G napon lett hirtelen "idegbeteg, barom" állat? Addig nem volt az? Számodra és számára sem? Akkor értem.

Ezt és az érzelmi zajokat leszámítva, az alapok tekintetében természetesen igazad van: nehéz megbírkóznia az ún. ellenzéknek azzal a traumával, hogy a nap 24 órájában ócsárolt Simicska médiabirodalmából hirtelen egy antiorbánista/ellenzéki hangvételű platform lett, ahová ők idővel, pl. Kálmán Olgához óránként bejártak szidni a mocskos, fasiszta Orbán reszimet. Dilemma volt ez a javából. Nem heverték ki, és már nem is fogják. Ez lejön a blogposztból, valóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 10:40:05

@chrisred:

Akkor nem hallotál ballibeket, akik szerint a demokrácia egyetlen lehetséges verziója a liberális demokrácia.

Lehetnék én is 2018.08.02. 10:41:39

@math0: Próbáltál már olyan szöveget értelmezni, amelyik nem a te fejedből jön?
KO nem őskövölet, az lazán a dínók kihalása után volt. amikoe a tiszetességesen semleges ATV-től átigazolt a frissen tisztességesen semlegessé vált HÍR TV-hez.
Az már egy másik probléma, hogy legfrissebben nem tisztességesen semleges..
Csak azt próbáltam jelezni, hogy nem kár Olgáért, meg hogy a HÍR TV SOHA nem volt semleges.
Az Orbánról, mint kövületről a vélemény megoszlik, de ő a stat átlag szerint legjobb kövület. Nem muszáj szeretni, de a zsavazatok szerint a KÖZELÉBEN sincs sem másik kövület, sem friss "erő"

szepipiktor 2018.08.02. 10:48:57

@0dzsud0:
EZT írtam!
A passzívakat EGYIK oldal se száolja be, én csak a példá kedvéért adtam össze a fidesz elleni számokat, jelezve, hogy ami a propagandában x % az a valóságban jóval kevesebb.
A számok azt is jelzik, hogy a eredmény elérő ellenzéki pártok összesen nem érték el a passzívak számát, az összes ellenzéki is alig több azoknál.
Tehát nem, nem tartozik egyik oldalhoz sem ez az 1/3, de mivel egy társadalomban élünk, nem vehetők ki a számokból!!!
A környezetem 90%-ban passzív, de a tudatos passzív, azaz azok, akik azért nem mennek el, mert NINCS öket képviselú párt és ERKÖLCSILEG nem adnak szavazatot egyik megélehtésinek sem, hiszen hogy ki lop, ki korrupt, az nekik, az életük szempontjából lényegtelen. Az állampolgárok 2/3-nak semmi sem változik, bárki is jut hatalomra, hiszen a fidesz a sajátjait eteti, az ellenzéknek meg sem programja nincs, sem hiteles emberei és ha van is valami tervük, abban nincs köszönet. Gondolj a momentum oktatási vagy lakhatási terveire, az ma hazánkban egy 50 ezres diákhalmazt támogat (az ő "stadion" projektjük) míg a melegjogi vonaluk vélhetően a lakosság döntő részének lényegtelen, sőt sokszor még ellentétes is, azaz a szélsőjobb felé löki az embereket. De ott az lmp tudás és elképzelés nélküli ökoterrorizmusa, a globalizált multiukultúra kiszolgálása (a feminizmus és a gender vonal képviselete) ami szintén nem alternatíva a fidesszel szemben. A balosokat meg ismerjük, és a "fizessenek a gazdagok!" baromság meg eleve elriasztja a tehetségeseket, megrémíti a vállakozói szférát.
Vegyük figyelembe, hogy az összes ellenzéki párt kizárólag a közszférában dolgozókat és a nyugdíjasokat akarja támogatni, azaz növeni akarják a kassza kiürítését, hiszen az abba befizető vállakozói, termelő réteget mind elfeledi vagy eleve ellenségnek tekinti.
Szóval ez a passzív halmaz lényege, így ők valójában politikaiag aktívak, csak nem a felszínen, a PR marketing politika terén.
Ők azzal szavaznak, hogy elmenekítik a fiatalokat, a gyerekeiket! Ami a nemzet jövője számára visszacsinálhatatlan, de egy szűlőnek kötelező a gyermekének a megmentése. De a lábával szavaznak a tehetségesek is, így ismét a jövőnket éljük fel.
Tehát a választási adatoknál nem hagyható ki ez a jelentős halmaz, nem lehet egyszerű kamu önigazolás miatt a lakosság 1/3-t leírni, nemlétezőnek tekinteni és csak a 2/3-nyit számolni, az tekinteni 100%-nak!!!
Én csak erről írtam, nem gondolom, sők konkrétan tudom, hogy nem tartoznak a ellenzékhgez sem.
De egyszerűbb rájuk fogni, hogy lusták, hogy nem élnek a jogaikkal, hogy miattuk történik az, ami ma történik.
Hidd el, az ellenzék jobban megrémült volna, ha a passzív tömeg aktivizálta volna magát.

chrisred 2018.08.02. 10:51:03

@Lehetnék én is: A Hír TV 2003-2010 között kormánykritikus volt, 2010-2014 között kormánypárti, 2014-2018 között újra kormánykritikus. Tehát azért a működése legnagyobb részében úgy viselkedett, mint egy független médiaorgánum.

Lehetnék én is 2018.08.02. 10:52:05

@math0: az. hogy Gyurcsánynak mikor kellett volna mennie, több esélyes.
1. Amikor kiderült hogy GDP2-3%-kal nagyobb a hiány 2005-ben, mint az EU-nak bevallott.
2. A híres győztes TV-vita után, amikor olyan dolgokat hazudott a kemerába, amiről később bevallotta az öszödi mesében, hogy akkor is tudták, hogy szar, de kell a győzelemhez.
3. Amikor a 2005 végi adóváltozásokat 2006-ban azonnal visszacsinálták
4. Amikor az öszödi mesét leadta - igazából az lett volna talán a legelegánsabb
5. Amikor tüntettek az elqró ellen és ő lövetett
6. Amikor a parlamentben eljátszotta a bizalmatlanasági színjátékot - ott ásta el egyébként leginkább a nem gondolatszabad párttársait.
7. ezek után bármikor.

A válság, az nem ok lemondásra., sőt. Tudod, a menő államférfiak, hajóskapitányok, stb. pont a xarban nem hagyják ott a csapatot, különösen, ha a xarral szembeni ellenálló képesség lebontása nagyrészt a lelkén szárad.

chrisred 2018.08.02. 11:00:26

@maxval balcán bircaman: Mármint a kereszténydemokraták. Megnéztem, de az eredetiben, de nyilvánvalóan szónoki fordulat lehetett az ugyanolyan értelmű szavak halmozása, mert liberális, demokratikus demokráciákról beszélt.

' “We need a clear, common commitment to the European Union, to what we have accomplished, and to the values of our liberal, democratic democracies,” she said.'

N. Barbie 2018.08.02. 11:02:19

@0dzsud0: "vedd észre, hogy egy kamunicknek írsz."

Annyi kamunick van mar, hogy nem tudok eligazodni rajtuk. :)
Amugy meg van olyan fidesznyik, amelyik ezt valoban le is irta volna...

szepipiktor 2018.08.02. 11:16:17

@maxval balcán bircaman:
Birka, birka...
Te megint kamuzol!
Te azt ÁLLÍTOD - gyakorlatilag bárhol, bármilyen témánál -, hogy a "ballib" által képvisel bármi is hiteles, és arra építkezhetsz. (ugye te is használod, hogy "bal", de tudjuk, tapasztaltuk, hogy a baloldal soha nem volt igazmondó, gyakorlatiléag az egész baloldaliság a kamura, hazugságra épült)
Te valójában most azt montd, hogy a fénysebesség nem annyi, amennyi, mert idézel brit tudósokat, akik szerint 85600 km/s és nem 300000 km/s.
És te innentől ezt tekinted igaznak és erre építed a véleményedet.
Ha egy egyenletben van egy változó, ami 0-1 közötti értket vehet fel, akkor az általad jelzettek úgy 0,1 értékűek, míg a szükséges 1 lenne, de legalább 0,8-nál nagyobb.
ballib vélemények === 0,1
Most te az összes érvedet, véleményedet gyakorlatilag 0,1-szeres értékkel számolva írod meg, de 1-et hazudsz hozzá...
KIT ÉRDEKEL, hogy mi a ballibek állsápontja??? CSAK TÉGED, mert erre építed fel magad.
A társadalom számára azonban a ballibek a 0,1-es értéket képviselik, egy magyar állampolgárnak nem értékelhető kategória csupán.

arty1977 2018.08.02. 11:16:42

kurva anyjat minden fidesszavazonak. nemtok tobbet hozzatenni.

N. Barbie 2018.08.02. 11:22:18

@Lehetnék én is: "2. A híres győztes TV-vita után, amikor olyan dolgokat hazudott a kemerába, amiről később bevallotta az öszödi mesében, hogy akkor is tudták, hogy szar, de kell a győzelemhez."

Jo lenne mar bejezni a fideszeseknek ezt a viktor mentegeto dumat, ami nagyon elterjedt mostanaban ezzel kapcsolatban, hogy ugyanis gyurcsany azert mosta fel a padlot vikivel mert hazudott.
Nem jobarat, ez mar csak az idovel megszepult fideszmese. Megneztem valamelyik nap a vitat ujra.
Es ahogy emlekeztem, ugy tortent: azert alazta le feri viktort, mert feri szamokkal, statisztikakkal ervelt, amibe viki soha nem volt jo, kopni nyelni nem tudott rajuk, csak a semmitmondo, a mai habonypropagandahoz hasonlito dumat tudta valaszolni.
Egy kivalo, tomor leiras errol:"
"a már-már saját paródiáját előadó Gyurcsány Ferenc simán átgázolt Orbán Viktoron: a nem sokkal később Őszödi beszédébe belebukott szocialista kormányfő alapvetően felkészültebben érkezett a vitára, rengeteg számmal és adattal készült, míg Orbán terve az volt, hogy általános igazságokat és vádakat fogalmazzon meg az MSZP-kormánnyal szemben. Ezt a különbséget felismerve Gyurcsány rendkívül gyors támadásba lendült, és végig számadatokkal ostorozta a Fidesz elnökét, rendszeresen megjegyezve, hogy ha ő újra miniszterelnök akar lenni, akkor ismernie kéne a számokat, ismernie kéne az országot. Ebből a csapdából felkészületlenül nem lehetett kijönni, és nem is sikerült Orbán Viktornak."

Nameg az esz nelkuli igergetest tolta viki. 13. sot 14. havi nyugdij, egeszsegugyi dolgozok fizetesemelese, auto regisztracios dij eltorlese bizonyos kobcenti alatt, csaladi autopalya matrica aranak felere csokkentese stb. stb. Semmi nem valosult meg beloluk.
Es akkor irta mostanaban is tobb fidesznyik, hogy hat mi ertelme is let volna a vitanak orban es az ellenzek kozott, mikor az ellenzek ugyis csak egymasra igergetett volna. Na ja, ugy latszik viktorukbol indultak ki.
De legalabb gyurcsany kiallt, nem lenezo pokhendiskedett, mint viki. Nem mondta, hogy neki nincs komolyan veheto kihivoja, mint tette azt viki. Igen, nekem is kellemetlen, mikor egy elmebeteg gyurcsany mutat peldat viktornak es partjanak politikai kulturabol, de ez van.

Szoval ezek miatt gyalulta le feri viktort. nem csoda, hogy azota se mert kiallni vitazni, tanult belole, olyan vitaba o nem fog belemenni, ahol a betanult propagandaduma nem eleg, ahol nem a barati sajto alakerdezeseire kell valaszolnia.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 11:22:37

@szepipiktor:

Komolyan azt állítod, hogy nem általános álláspont liberális körökben, hogy nincs más demokrácia, mint a liberális demokrácia, s minden más demokrácia valójában féldemokrácia, sőt leplezett diktatúra?

chrisred 2018.08.02. 11:33:16

@maxval balcán bircaman: A polgári társadalmakban nincs alternatívája annak a demokráciafelfogásnak, amit támadsz. Ezért értelmetlen jelzős sxerkezettel ellátni. Mindenki, aki másfajta demokráciát próbál ráerőltetni a társadalomra, a polgári berendezkedés alapjait támadja.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.02. 11:37:10

@szepipiktor: "... Tehát:
Fidesz-KDNP: 2 824 551
Ellenzék összesen: 2 870 200
Passzív vagy elutasító: 2 617 513 (!!!)
Miről beszélünk?
Ne tételezzük fel, hogy a passzív halmaz a fideszt szereti (akkor elmentek volna, hiszen a fideszesek tüntetve szavaznak), így
5 487 713
NEM kormánypárti magyar állampolgár áll szemben a 2 824 551 hű vagy lefizetett fideszessel.
..."

Passzív vagy elutasító: 2 617 513 (!!!)
Ezek a jelenlegi ellenzéket is az annyukba kívánják, különben rájuk szavaztak volna... de hát, NEM TETTÉK!!!

Minden választási rendszerben vannak szavazásra jogosultak.
Minden rendszerben csak a leadott szavazatok számítanak, a többi lényegtelen.
Van olyan rendszer ahol az eredményesség függ a leadott szavazatok számától.
A választás eredménye a leadott szavazatok eloszlásától függ.
Tehát akinek nincs választójoga, illetve nem él a választó jogával, nem számít, és akárhogy számolhatod, de NEM SZÁMÍT BELE AZ EREDMÉNYBE.

Lehet rinyálni, csalást ordítozni, elutasítottságot emlegetni, de ettől még hétrét görnyedve leszophatod magad, akkor is a Csuti G. Napóleon lett a Kedves Vezető (hogy a f@sza száradjon le), a libsik pedig
igen erősen szopóágra kerültek. Mondhatni nyitott szájjal ordítva berohantak a f@szerdőbe, és még mindig csodálkoznak, hogy az egyik lompos a torkukra szaladt! Azóta sem tudnak vele mit kezdeni, csak szopogatják napestig.

Csoportosíthatod az eredményt ígyis-úgyis, de ez nem változtatja meg azt a tényt, hogy a magyar parlamentben a tolvajgazember politikusok képviselik az elsöprő többséget. És ebben a többségben a Csuti Csürhéje, a Maszopisták, és az Elkúrcsányiták is egyaránt érintettek. Erre szavazott a nép, így jártunk, erre gondolj, amikor legközelebb az urnákhoz járulsz, pl: jövőre az EP választások idején.

" ... Ehhez formálták a szabályokat, hiszen ha egy helyen 100%-al nyer az ellenzék, és mindenhol máshol 1 darab szavazattal a fidesz, akkor is kétharmada van a hatalomban, miközben semmiféle többsége nincs a országban.
Csak a választási szabályoknak köszönhetően a parlamentben.
Ma 33%-al tehet BÁRMIT!!! ... "

2006-ban a Maszop 2 336 705 szavazattal szerezte meg a képviselő helyek 49,22%-át
emellett a Csuti Napcsi Gyülevész Hada begyűjtött 2 272 979 szavazatot, mégis ellenzékbe került, pedig a TE számításod szerint a Fitsisznek 2 272 979 + 4 600 000 (nemszavazó/nemjogosult) kb 6 872 979 szavazata volt.
Azaz a Maszop 2006-ban kb 1/4-es azaz 25%-os aránnyal kormányozhatott... és ez a RÉGI választási szabályok szerinti úgynevezett arányos rendszer volt

Ne feszegessük a baromságok határait, azzal kellene foglalkozni inkább, hogyan lehet egy új, életképes, nem lejárt/vállalhatatlan arcokból álló ellenzéket gründolni, szalonnácik és 2006-os elkúró utódok nélkül. Ezzel lehetne megbontani a fityisz hegemóniáját, elvenni a szavazótáboruk jelentős részét, a mostani parlamenti pártokkal csak sorozatos és megalázó vereségre lehet számítani.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 11:47:06

@chrisred:

S ki akar polgári demokráciát? Én nem.

A Fidesz 1998 utáni polgározását még a ballib európázásnál is jobban utáltam. Jó hogy abbahagyták 2006-ban.

chrisred 2018.08.02. 11:47:34

@Magánvéleményem: 2006-ban a ballib erők 49.71%-os listás eredményébe bele kell számítani az SZDSZ 351 612 szavazatát is, mert egyébként az MSZP csak 43.21%-ot gyűjtött.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 11:48:53

@Lehetnék én is: az őszödi beszéd sem volt ok a lemondásra. Az egy jó beszéd volt.

Emmett Brown 2018.08.02. 11:50:38

@maxval balcán bircaman: a liberális demokrácia nem azt jelenti, hogy liberális pártok vannak kormányon. Olyan hogy keresztény demokrácia nincs (legalábbis állami berendezkedés témakörben) akárhogyan is szeretné Viktor ezt a fogalmat bevezetni, és a liberális demokrácia ellentétpárjaként beállítani, a kerszténydemokrácia ugyanis egy adott párt irányzatát jelenti, ugyanúgy ahogyan a szociáldemokrácia is.

És ez nem csak liberális körökben általános álláspont, hogy csak a liberális demokrácia a demokrácia, hanem mindenki, aki tényleg demokrata így gondolja, legyen bár konzervatív vagy baloldali vagy neadjisten tényleg liberális.

Mégegyszer: a liberális demokrácia NEM a hatalmon levők pártállását definiálja.

chrisred 2018.08.02. 11:52:08

@maxval balcán bircaman: Jogod van elutasítani a polgári társadalmat. De ahhoz nincs, hogy a polgári társadalom hívein számon kérd, hogy ők az egyéb társadalmi berendezkedési formákat nem tartják demokratikusnak.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.02. 11:53:07

@chrisred: Egykutya, akkor azok már úgy összenőttek, mint most s fidesz-kdnp, az eredményen nem változtat, a történet pedig csúfos véget ért.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 11:53:18

@Lehetnék én is:

"1. Amikor kiderült hogy GDP2-3%-kal nagyobb a hiány 2005-ben, mint az EU-nak bevallott."

Gyurcsányéknak az EU-val a költségvetésről olyan vitái voltak, mint Orbánnak az Eximbankkal.

"2. A híres győztes TV-vita után, amikor olyan dolgokat hazudott a kemerába, amiről később bevallotta az öszödi mesében, hogy akkor is tudták, hogy szar, de kell a győzelemhez."

Ez a szokásos kampányfogáás szinten volt. Orbán ennél küzben már milliószor többet hazudott.

"3. Amikor a 2005 végi adóváltozásokat 2006-ban azonnal visszacsinálták"

Ilyet szabad. Orbán is csinál ilyeneket.

"4. Amikor az öszödi mesét leadta - igazából az lett volna talán a legelegánsabb"

Erről már elmondtam, az a magyar politikai élet legjobb beszéde volt valaha.

"5. Amikor tüntettek az elqró ellen és ő lövetett"

A kurva anyád lövetett. Rendőrök lőttek, miután a töntetők elindítottak egy tankot. A randőrségtől ilyenkor azt várom,hogy lőjön. Te lehet, hogy azt várod, hogy Budapest utcáin tankok mászkáljanak következmények nélkül, de akkor te egy ostoba fasz vagy.

"6. Amikor a parlamentben eljátszotta a bizalmatlanasági színjátékot - ott ásta el egyébként leginkább a nem gondolatszabad párttársait."

A bizalmatlansági indítvány a legerősebb érv arra, hogy ne mondjon le. Ostoba fasz vagy.

Emmett Brown 2018.08.02. 11:53:18

@math0: szerintem is jó beszéd volt, de egyben lemondásra való ok is, a kettő független egymástól.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 11:54:48

@Lehetnék én is: a TV vitában Gyurcsány felmosta Orbánnal a padlót, a csuti geci gyáva paraszt azóta se mer vitázni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 11:55:18

@Emmett Brown: jó beszéd miatt nem mondunk le, meg vagy te buggyanva!

YINYANG 2018.08.02. 11:56:02

Minden úgy helyes, ahogy le van írva! Egyetértek! Szabad sajtót!

evighed 2018.08.02. 12:01:48

@math0:
Amikor visszaolvasod a kommentjeidet, látsz objektív érveket azon túl, szereted Gyurcsány Ferencet? Remélem ő is viszont szeret téged, különben szar lehet az életed.

0dzsud0 2018.08.02. 12:03:19

@math0: szerintem ő sem ok-okozatról beszélt. nem a beszéd miatt lett volna indokolt lemondania, hanem attól függetlenül. szerinted lemondani csak úgy lehet, hogy előtte szar beszédet mond az illető?

Emmett Brown 2018.08.02. 12:03:48

@math0: a beszéd nem önmagáért való, hanem hogy a tartalmát megfogadják. Erre (azaz hogy nézzünk végre szembe a tényekkel) sokkal nagyobb esély lett volna, ha Gyurcsány lemond, azaz példát is mutat hogy hogyan kéne ennek a dolognak működnie.

A beszéd tartalma jó volt, de Gyurcsány kvázi azonnal hiteltelenítette is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 12:03:53

@Emmett Brown:

"a liberális demokrácia nem azt jelenti, hogy liberális pártok vannak kormányon

Így igaz. S ki mondta, hogy azt jelenti?

"Olyan hogy keresztény demokrácia nincs (legalábbis állami berendezkedés témakörben)"

Ez is igaz. A kereszténydemokrácia egy liberális-konzervatív politikai irányzat.

"nem csak liberális körökben általános álláspont, hogy csak a liberális demokrácia a demokrácia, hanem mindenki, aki tényleg demokrata így gondolja, legyen bár konzervatív vagy baloldali vagy neadjisten tényleg liberális"

Ez is igaz, nyilván aki egyetért a liberális demokrácia rendszerével, az őt tekinti a demokrácia egyetlen jó alakjának. S nyilván a középjobb és a középbal ebben egyetért, hiszen mndkettő eleve a liberalizmus eszmerendszerán belül van. A mai tipikus középjobb, mondjuk a kereszténydemokraták egy liberális-konzervatív polgári irányzat. Míg a mai tipikus közébal a szocdemek, is mára - az 50-es évek végétől - egy liberális alapú, polgári irányzat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 12:04:50

@math0:

Viszont nem vitát kell nyerni, hanme választást. Ebben meg Orbán mosta fel a padllót Gyrcsányal, lásd idén: 5 % és 49 %.

0dzsud0 2018.08.02. 12:05:16

@arty1977: megfontolt, bölcs, ballib megnyilvánulás,. köszönjük

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 12:07:00

@chrisred:

Én abszolút toleráns vagyok, elfogadom, hogy más mást gondol.

Viszont joggal kritizálom, amikor mások meg a másként gondolkodókat hazug módon definiálják.

Semmi bajom egy tisztességes liberálissal. Nyilván nem értek vele egyet, de bajom nincs vele.

YINYANG 2018.08.02. 12:27:18

Ja! És szabad kormánysajtót! A kormánymédia nem egyenlő a FIDESZ médiával!

Neo07 2018.08.02. 12:27:33

El sem olvastam a posztot, meg a hsz-eket, mert nem érdekel, és időm sincs rá. Csak reflektálni szeretnék az Index-címlapi böffenetre:
tévedés, pont fordítva, most hozták helyre a HírTv-t, ami az indulástól kezdve jobboldali beállítottságú volt, egészen a 3 évvel ezelőtti tulajdonosi pálfordulásig és szakembergárda-cseréig.

Ebbe nem belelátni semmi komolyabbat, nem kell törökországot vizionálni, semmit. Annak idején a baloldali médiafölény ellensúlyozására jött létre a Hírtv, ami most három év után végre kikerült a nemzetáruló baloldal befolyása alól. Ennyi. Pont.

YINYANG 2018.08.02. 12:47:11

Sajnos nem kell már vizionálni Törökországot. Ami a sajtót illeti, már rég itt vannak a török, orosz állapotok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 12:51:14

@N. Barbie:

"Minimalber 344 Euro/ho, No. 8,84 Euro/ora (gyengebb ertelmi kepessegu fidesznyikek kedveert: nem egesz egy het alatt megkeresi a nemet minimalberen dolgozo a torok havi minibalbert.)"

Az mégis milyen szellemi képességekre utal, hogy havi minimálbért hasonlítasz órabérhez? Nem a matek miatt, hanem mert reálbért kellene reálbérhez.

Emmett Brown 2018.08.02. 12:53:50

@maxval balcán bircaman: akkor milyen demokráciák vannak még? népi? illiberális? miben különböznek egy liberális demokráciától?

chrisred 2018.08.02. 12:58:39

@maxval balcán bircaman: Értem, te definiálhatsz másokat úgy, ahogy akarod. De ha ők teszik ugyanezt, akkor az aljas hazugság.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 13:08:08

@evighed: "Amikor visszaolvasod a kommentjeidet, látsz objektív érveket azon túl, szereted Gyurcsány Ferencet?"

nem szeretem, látok. te nem bírsz egy kurva büdös érvet se hozni, és még van pofád ugrálni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 13:09:04

@0dzsud0: Szó szerint "okról" beszélt, te funkcionális analfabéna! Olvasd már vissza!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 13:09:40

@0dzsud0: "szerinted lemondani csak úgy lehet, hogy előtte szar beszédet mond az illető?"

nem. semmi ilyet nem mondtam, szélmalmokkal hadakozol. ostoba vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 13:10:50

@Emmett Brown: körkörös az érvelésed. Szerinted le kellet volna mondania, és ezzel indoklod, hogy szerinted le kellett volna mondania. Semmiféle tény nem volt, ami miatt, és szembenézés miatt le kellett volna mondania.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 13:11:44

@maxval balcán bircaman: Gyurcsány nyert váűlasztást, és felmosta Orbánnal a padlót. Orbán azóta is gyáva. Ez mutatja, hogy az a felmosás brutális volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 13:12:27

@maxval balcán bircaman: Gyurcsány nyert váűlasztást, és felmosta Orbánnal a padlót. Orbán azóta is gyáva. Ez mutatja, hogy az a felmosás brutális volt. Nem Gyurcsány gyáva kiállni vitára Orbánnal, vagy mással szemben. Egyetlen gyáva geci faparaszt politikus van ebben az országban: Orbán.

evighed 2018.08.02. 13:12:38

@math0:
Ezek szerint nem szeret. Sajnálom. Biztos nem lennél ilyen ingerült, ha rádírna néha a facebookon.

Ménár Atya 2018.08.02. 13:14:15

@YINYANG: Jujj de rossz itt az euban minden mi? :D
Te érted is amit írsz, vagy szimplán diktálja a marhaságot valami agitprop funkcionárius?
Mi bajod az oroszokkal, Gyurcsánynak annyira jó volt Putyin, hogy a házában látta vendégül, és a gyerekeinek anyuka betanította oroszul a köszöntését is.
Persze nem volt nehéz, hiszen a szülei egy diktatúrát üzemeltettek pártkatonaként orosz segédlettel :D
Na most xar került a palacsintádba mi, összezavartalak mint gyurcsányt a kígyók :D:D
youtu.be/lm4pKnTQyss

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 13:14:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az mégis milyen szellemi képességekre utal, hogy havi minimálbért hasonlítasz órabérhez? "

Arra a szellemi képességre utal, hogy tud szorozni, te viszont nem. Pofán szartad magad.

Emmett Brown 2018.08.02. 13:22:04

@math0: azzal hogy nem mondott le, hiteltelenítette a beszéd érdemi mondanivalóját, és csak municiót szolgáltatott a Fidesznek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 13:35:09

@evighed: "Amikor visszaolvasod a kommentjeidet, látsz objektív érveket azon túl, zsigerből utálod Gyurcsány Ferencet?"

0dzsud0 2018.08.02. 13:38:58

@math0: szerintem pont neked nem sikerül értelmezni. ő azt írta, hogy a beszéd volt a lemondás oka, nem azt, hogy azért volt az a beszéd a lemondás oka, mert az egy jó beszéd volt. szerinted pedig az, hogy az egy jó beszéd volt, felülírja annak tartalmát, és akkor már nem is kell lemondani miatta. hát milyen tökösen elmondta a Feri, hogy össze-vissza hazudoztak, egy ilyen beszéd után nyilván a mai napig ő kellene, hogy vezesse az országot, nem? de nézz csak mindenki mást hülyének. és ostobázd a kedves édesanyádat.

YINYANG 2018.08.02. 13:39:06

@Ménár Atya: Semmi bajom az oroszokkal:) Annál inkább a putyini diktatúrával és annak az orosz sajtóra gyakorolt folyamatos, enyhén szólva, nyomásával. Oroszországban a józan ész kivéreztetése zajlik.
Köszönöm kérdésed, válaszom: kifejezetten jól érzem magam az EU-ban és nem, nem diktál valami agitprop funkcionárius, viszont, ha jól sejtem, helytelenül értelmezted az általam írottakat.

0dzsud0 2018.08.02. 13:43:02

@math0: kiragadott szövegrészletre reagálsz, fentebb meg te szalmabábozol. szép. esetleg azt is láttad, hogy a reálbért is említi? akkor miért játszod a hülyét? vagy nem játszod? az még nagyobb baj.

Ekrü 2018.08.02. 13:45:01

@chrisred: @N. Barbie: Ha jól tudom az ÁSZ feladata a pártok ellenőrzése.Talán nem kellett volna törvénytelenséget/szabálytalanságot csinálni és akkor nem kaptak volna bírságot.Ha én szabálytalanságot csinálok,és utána ráadásul nem vagyok hajlandó bemenni az adóhivatalhoz egyeztetni és kapok egy tetemes bírságot akkor bizony nem a szomszéd vállalkozó,nem is az adóhivatal lesz a hibás hanem én.
"ogy kinkeservesen probalja a fidesznyikek hada ratolni masra a sajat oligarchajukat. Simicska bejelentkezett tamogatni a Jobbik-ot, mert bennuk latta a lehetoseget, hogy a fideszt eltakaritsak, ami az osfideszes szerint is mar regen szembement a valamikori celjaival. Nem kertek meg ra a Jobbik."-Lehetett volna nemet mondani neki.De a Jobbik vezetőinek fontosabb volt a pénz mint a saját elveik.
"Par milliobol fogsz kampanyt rendezni, ami mondjuk a kedvenc tolvajaidnak milliardokba kerult? Vagy par milliobol fizeted ki a kb. 1,3 milliardos buntetest? Hagyjuk a dajkameseket."-Ha én elkezdek adományt gyűjteni egy bizonyos célra és utána azt a pénzt másra költöm akkor bizony csalást követek el.A Jobbik becsapta mindazokat akik jóhiszeműen pénzt adtak neki az adósság kifizetésére.
"Az mszp-szdsz kormanynak 75%-a volt a parlamentben, megsem rohantak atirni a valasztasi torvenyt a sajat javukra, mint a fideszed tette,"-Jaj ,ne gyertek mát ezzel ,ugyan minek vátoztattak volna rajta 1989-ben ők hozták létre a saját szájízük szerint.persze ,hogy nem akartak változtatni rajta.A 2/3-ról pedig,ti tényleg azt gondoljátok,hogy amikor 2010-ben megszavaztuk az első 2/3-ot nem voltunk tisztába vele ,hogy új alkotmány lesz?Főleg úgy ,hogy előtte egy interjúban mikor megkérdezték Orbán Viktort akkor mondta,ha lehetőséget kapnak alkotmányoznak?Hisz az egész baloldali sajtó ezzel riogatott akkoriban. :)))))

evighed 2018.08.02. 13:45:12

@math0:
Az kommentjeimet nyugodtan visszaolvashatod, soha semmi sértőt nem irtam GyF-ről. Nem szavazok rá, ennyi. Amit viszont te elnézel neki (szemben Orbánnal) az már egyenesen komikus. :)
Ha szerinted GyF felmosta OVral a padlót a vitában, akkor hogyan értékeled GyF 2006os interjúját a CNN-en?

Emmett Brown 2018.08.02. 13:47:17

@math0: miért is? mi volt így a beszéd értelme? amikor kikerült, ki kellett volna állnia hogy igen, megtörtént, és ezentúl kurva jó lenne, ha ez többet nem történne meg, és egy összpárti megállapodáshoz (garanciák létrehozásához) kötve lemondott volna.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 13:50:36

@Emmett Brown:

Jelenleg nemigen van más, ill. persze vannak deklaráltan nem-demokráciák, pl. Szaúd-Arábia.

A jelenlegi demokráciák között csak az az elterés, hogy kevésbé lberálisak vagy több mértékben azok. Alapvetően minél kevésbé, annál jobb. De alapvetően más rendszer jelenleg nincs.

0dzsud0 2018.08.02. 13:55:09

@evighed: hagyd, ő ezt nem Gyurcsány-rajongásnak hívja, hanem racionális, intelligens, megfontolt választásnak. most, hogy ilyen kevesen vannak, még romantikája is van a DK-fanclub tagságnak, hiszen most bátran kijelenthetik magukról, hogy a szellemi felső 6%-ba tartoznak. :) ez Matyinak a minden.

evighed 2018.08.02. 14:02:00

@0dzsud0:
Igaz, én vagyok a hülye, hogy pazarlom az időmet. :DD

chrisred 2018.08.02. 14:04:06

@Ekrü: "Ha jól tudom az ÁSZ feladata a pártok ellenőrzése."

Nem, az ÁSZ feladata a közpénzek felhasználásának ellenőrzése, és nem csak az ellenzéki pártoké.

6. Ienin 2018.08.02. 14:04:51

@0dzsud0: Vagy kisfiam, pont ellenkezőleg, a szavazásról távolmaradóknak annyira ki van a töke a parlamenti pártokkal, hogy nem mennek szavazni. Magyarul a fidesznek is az ellensége ez a tömeg meg az ellenzéknek is. Ezt onnan tudom, hogy jómagam is ezek közé tartozom. Ha ezt alapul vesszük, akkor megállapíthatjuk, hogy fideszt többen rühellik, mint az ellenzéket.

Emmett Brown 2018.08.02. 14:06:52

@maxval balcán bircaman: mit jelent az hogy kevésbé liberálisak és ez jó? kevésbé szabad a sajtó és az jó? kevésbé lehet kritizálni a kormányt/elnököt és ez jó? a megválasztott végrehajtó hatalom 4/5/6 évig azt csinál amit akar, és ez jó? kevésbé szabadok a választások és ez jó? kevesebb információhoz jutnak a szavazók a köz tájékoztatására hivatott médiákból és ez jó?

mert ezeket jelöli a liberális jelző a demokrácia előtagjaként, nem pedig azt, hogy kötelező ratyinak/ateistának lenni (ha azt jelentené, akkor megérteném, hogy zavar, és el is fogadnám vita nélkül, de alapvetően semmi köze nincs hozzá)

6. Ienin 2018.08.02. 14:07:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te jó ég, a fideszkurva- orbánc makkszopogató megszólalt.

Ménár Atya 2018.08.02. 14:09:57

@YINYANG: Szerintem helyesen értelmeztem.
Mo. -ot összehasonlitani,ill párhuzamot vonni az ottai orosz-török állapotokkal, az unió tagjaként, hát elég meredek szerintem, és köze nincs a valósághoz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 14:11:00

@Emmett Brown:

Kevésbé érvényesülnek a liberál.is elvek.

A liberalizmus és a demokrácia ellentétes egymással, így minél kevésbé liberális egy liberális demokrácia, annál demokratikusabb, s fordítva.

N. Barbie 2018.08.02. 14:12:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az mégis milyen szellemi képességekre utal, hogy havi minimálbért hasonlítasz órabérhez? Nem a matek miatt, hanem mert reálbért kellene reálbérhez. "

Az alatt a 20 mp alatt amit raszantam a keresesre nem talaltam havi adatot nemetrol es mivel nem tudom milyen havi oraszam jatszik ott, minek szoroztam volna fel azzal ami nem biztos?

Okoska.

Emmett Brown 2018.08.02. 14:14:48

@maxval balcán bircaman: amiket írtam, azok mind liberális elvek (ha a liberálist a demokrácia előtagjaként tekinted, és nem adott pártok elveinek/törekvéseinek). ezeknek a kevésbé érvényesülése jó dolog?

0dzsud0 2018.08.02. 14:15:04

@chrisred: egyrészt ő sem azt írta, hogy az ÁSZ egyetlen feladata a pártok ellenőrzése, másrészt az a jelenlegi baloldali ellenzéki pártok "érdeme", hogy nem egyszerre történik az összes párt ellenőrzése. az egykori fidesszel történő kitolásuk most a fidesznek jött jól, néha visszaütnek a dolgok.

chrisred 2018.08.02. 14:15:27

@Ménár Atya: 98-ban Gyurcsány még nem politizált, viszont a 2002-es MSZP kampányban tevékenyen részt vett, szóval az inkább 3-2 mint 4-1, ha már. De pártelnökként a 3-1 a helyes arány.

0dzsud0 2018.08.02. 14:19:59

@6. Ienin: és honnan tudod, hogy a többi otthon maradó is olyan preferenciákkal bír, mint te? persze, minden lehet, találgatni is felesleges. a nemszavazókról annyit tudunk, hogy nem szavaztak. se többet, se kevesebbet. azt ellenben tudjuk, hogy amikor áprilisban rekordközeli volt a részvétel, az is a fidesznek hozott kétharmadot, pedig ennek ellenkezőjét gondolta előzetesen mindenki (főleg az ellenzék)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 14:24:41

@Emmett Brown:

Igen. Mivel a liberalizmus és a demokrácia ellentétes alapokon állnak.

chrisred 2018.08.02. 14:26:37

@0dzsud0: Nem tudom, hogy kerül ez ide. Arról volt szó, hogy az ÁSZ a feladatkörében bármikor megbüntethetett volna pártokat. De ez nem igaz, mert csak 2014 óta van ilyen közhatalmi jogosítványa, és csak az ellenzéki pártokkal szemben élt vele.

chrisred 2018.08.02. 14:31:45

@maxval balcán bircaman: Ami például a polgári szemléletűeket arra sarkallja, hogy a polgári szabadságjogokat elutasító szemléletet diktatórikusnak tartsák.

6. Ienin 2018.08.02. 14:39:02

@math0: Gyurcsány nem is a beszéd miatt mondott le. Azt büszkén vállalta, csak utána a világválság felmosta vele a padlót, az ország gazdasága megingott, ez vezetett a lemondáshoz. Egyébként a válság mindenkit szarba hozott, csak néhányan tudtak állva maradni. Az évszázad válsága volt, orbáncot szerintem úgy elmosta volna, hogy azt se tudtuk volna, hol van a teteme. Remélem jön még ilyen hogy megnzzük hogy muzsikál. Kifejezetten azt nézném meg, hogy ez a gyáva féreg egy fegyveres konfliktust hogy vezényelne le. Szerintem Trogirig futna, minr IV. Béla, vagy Mljetig, ahol most a faszát veri. Plane azokkal a fegyvereseivel akiket megalázott. Szerintem az első konfliktusban hátba lőnék egy adandó alkalommal.

N. Barbie 2018.08.02. 14:41:03

@Ekrü: "Talán nem kellett volna törvénytelenséget/szabálytalanságot csinálni és akkor nem kaptak volna bírságot"

Latom jol megtanultad az ezzel kapcsolatos fideszpropagandat.
A problema annyi, hogy az ASZ tobbszori keresre sem tudta bizonyitani a torvenytelenseget, tobbszori keresre sem volt hajlando elmondani, hogy megis honnan szedte azokat a plakatarakat, ami alapjan szamolt, egyaltalan hogy jott ki ez a buntetesi osszeg es meg sorolhatnam. Konkret rajuk vonatkozo torvenyi kotelessegeket szegtek meg, csak hogy mindenaron megfeleljenek a maffiafonok parancsanak: megbuntetni a Jobbik-ot.
Kvazi a legundoritobb modon eltek vissza azzal, hogy az ASZ dontese ellen nincs jogorvoslat. Nyilvan nem veletlenul nekik parancsolta meg a vajda, hogy lepjenek.

"Ha jól tudom az ÁSZ feladata a pártok ellenőrzése"
Igen, MINDEN parte, ugyanolyan elannal. Olyan nincs, hogy az egyik partnal nem talalok torvenytelenseget de kitalalok neki es szarra buntetem "hatosagi jelzes alapjan", kar hogy ilyen cimu ellenorzest nem is ismer az ASZ-re vonatkozo torveny, a masik partnal meg konkret bizonyitekok kerulnek elo csalasra, ott megsincs hatosagi jelzes, viszgalat es buntetes.

Igy konnyu. Ja, hogy fideszes kader az ASZ alnoke, nincs tobb kerdesem.

"Ha én szabálytalanságot csinálok,és utána ráadásul nem vagyok hajlandó bemenni az adóhivatalhoz egyeztetni "
Ujabb habonymedia hazugsag, tobbszor cafolva. Az ASZ bizonyitottan nem volt hajlando atvenni a Jobbik-tol a papirokat, mert csak, sot szo nelkul 3 nappal leroviditettek a beadasi hataridot, hatha igy kicsuszik a Jobbik, csak nem jott be a dolog, igy kenytelenek voltak az egyszeruen nem vesszuk at jatekot jatszani.

"Lehetett volna nemet mondani neki.De a Jobbik vezetőinek fontosabb volt a pénz mint a saját elveik."
A kovetkezo fideszmaszlag. Miutan evtizedekig csinal valamit a fidesz (tehat hogy Simicskan keresztul fillerekert kaptak a hirdeteseket), miutan mar eleget loptak es nincs ra szukseg, gyorsan megszavazzak, hogy akkor ezutan torvenytelen a dolog. Elegans, nem?
Penzrol meg elvekrol beszel egy fidesznyik? Az ev vicce.
Konnyu ugy okoskodni, hogy ket fideszes kore az egesz hirdetesi piac, igy ha egy valastas elott akarsz hirdetni, nyilvan, hiszen ha nem, akkor biztos a bukta, akkor valaszthatsz a plakat piac egyik felet uralo jelenlegi fideszes penzemberek kozott, akik persze nem fognak semmit megjelentetni ami ellenzeki, vagy az eppen a fidesszel osszeveszett volt fideszes penzemberbol.
Tehat csak azert, mert a plakat piacot is letarolta a fidesz, hagyod veszni a valasztast az "elveid" miatt.
Na ne bohockodjal mar.

""Az mszp-szdsz kormanynak 75%-a volt a parlamentben, megsem rohantak atirni a valasztasi torvenyt a sajat javukra, mint a fideszed tette,"-Jaj ,ne gyertek mát ezzel ,ugyan minek vátoztattak volna rajta 1989-ben ők hozták létre a saját szájízük szerint.persze "

Ne jojjunk ezzel, mert qrva kinos, hogy egy ballib kormany mutatott peldat, ugye? Megertem. Ok is valtoztathattak volna rajta ugy, hogy meg 30 evig ne jelentsen gondot mas part. Nem tettek. Viktorodnak meg elso dolga volt a 2/3-al a tovabbi hatalmat bebiztosito es szabadrablast megindito torvenyeket, valtoztatasokat hozni. Na ez a kulonbseg jobarat. En szegyellnem magam fidesznyikkent, ha politikai kulturabol meg egy ballib kormany is leelozne.

"A 2/3-ról pedig,ti tényleg azt gondoljátok,hogy amikor 2010-ben megszavaztuk az első 2/3-ot nem voltunk tisztába vele ,hogy új alkotmány lesz?Főleg úgy ,hogy előtte egy interjúban mikor megkérdezték Orbán Viktort akkor mondta,ha lehetőséget kapnak alkotmányoznak?"

Rizsa, nem kerdezett senki meg csak hasonlot sem. De ha mar felhoztad, te amugy buszke vagy ra, hogy a partod nem az EU, oktatas, nyugdij vagy akarmi mas rendszer jobba tetelere vagy hasonlo fontos dologra hasznalta a 2/3-ot, hanem azonnal atirtak vele a valasztasi torvenyt meg kiarultak aproert az allami foldeket a haveroknak, a letelepedesi kotveny bizniszt megalkottak stb. stb?

Kimaradt meg valami? Nem ,azt hiszem darabokra szedtem az osszes fidesznyik propagandadumat.

Emmett Brown 2018.08.02. 14:41:19

@maxval balcán bircaman: miért is? illetve tedd már meg, hogy leírod, hogy számodra mit jelent a XXI. századi demokrácia, mert úgy érzem hogy te valahogy másként értelmezed mint mindenki más.

0dzsud0 2018.08.02. 14:41:49

@chrisred: index.hu/belfold/2018/01/04/allami_szamvevoszek_fidesz_ellenzek_szerencse/

én pl. erről beszélek, így jön ide. olvasd el, hogy mi volt '94-ben

"Az egyszerűség kedvéért összevetettük a Fidesz és az MSZP ellenőrzéseinek időpontjait. A két párt gazdálkodását utoljára 1992-ben ellenőrizték egyszerre, aztán valami félrecsúszott, mert a szocialisták pénzügyeiről szóló következő jelentés már egyben vizsgálta a 92-es, 93-as és 94-es éveket, míg a Fidesz gazdálkodásáról készült külön 92–93-as, valamint a 94–95-ös évekről szóló beszámoló."

"Orbán pártjáról azt írták, hogy a beszámolóikban szereplő összegek egyenesen nem tükrözik a valós helyzetet, és több számvevőszéki elvet is megsértettek. Ehhez képest a szocialistáknál tapasztalt hiányosságokat főleg technikai jellegűnek nevezték. „A beszámoló pontatlanságát zömében a munkavégzés során előfordult néhány hiba, az egyes gazdasági események eltérő értelmezése, kisebb részben a belső információs rendszer egy elemének hiánya okozta” – írták.

Érdekesség, hogy a választások után a kormányra került másik párt, az SZDSZ gazdálkodását is 92-94 közötti periódusban vizsgálta az ÁSZ, míg a Fideszhez hasonlóan szintén ellenzékbe kerülő MDF ugyanúgy rövidebb ellenőrzési ciklust kapott, mint Orbánék. Vagyis annyi mindenképpen kijelenthető, hogy a választások után a kormányra kerülő pártok más számvevőszéki elbírálásban részesültek, mint az ellenzékiek."

szóval most kiakadni az ÁSZ gyakorlata miatt (legalábbis ballib részről) picit visszás.

6. Ienin 2018.08.02. 14:43:01

@maxval balcán bircaman: Szerintem neked fingod nincs arról hogy mi az a liberalizmus, ahogy a demokrácia fogalmát sem ismered. Biztos az elemiben még nem tanították hatodikig, utána meg már ugye hiányoztál.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 14:47:19

@Emmett Brown:

Igazi demokrácia nem lehet, csak kisebb közösségekben.

Ami lehetséges viszont, az a torzító, liberális tényezők kiiktatása. Alapvető a modern állameszme teljes felülvizsgálása, mely a gazdaságot magánügynek nyilvánította, abból kivonta az államot.

Ménár Atya 2018.08.02. 14:48:32

@6. Ienin: A hit ereje az megvan benned, bár a tények mást mutattak, hiszen 2006-ban nem vezettük be az eurót,mert elkúró fletó elkúrta, nem kicsit, nagyon, és a gazdaság már 2006-ban xarban volt, konvergencia program, az ország leminősítése, plusz a hazug ,semmittevésről kiszivárgott beszéd, (nem elmondott, elhazudott titkos beszéd), ez már bizony 2006-ban ott volt, 2009-es válság csak megmutatta, a valódi szoci gazdaságot.
Nem volt olyan, ezért a világon elsőként letérdelt az ország,és megroggyant, persze , aa patkány elsőként elhagyta a süllyedő hajót, mint kapitányt, hát.....árbócra tették volna anno az biztos.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 14:53:50

@chrisred:

A liberalizmus ellenzése leginkább nem azt jelenti, hogy ellenzi valaki a polgári jogokat, hanem arról: abszurdnak tartjuk azt a rendet, mely formális jogegyenlőságe mellett szarik a valós jogokra.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.08.02. 14:55:05

@maxval balcán bircaman:

"A liberalizmus és a demokrácia ellentétes egymással, így minél kevésbé liberális egy liberális demokrácia, annál demokratikusabb, s fordítva."

Az elnyomás és a diktatúra ellentétes egymással, így minél kevésbé elnyomó egy elnyomó diktatúra, annál diktatórikusabb, s fordítva.

---

Ne egyél annyi füvet, megfekszi a gyomrodat!

Emmett Brown 2018.08.02. 14:56:56

@maxval balcán bircaman: és milyen lenne egy "igazi" kisközösségi demokrácia?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 15:00:51

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Az elnyomás és a diktatúra ellentétes egymással"

Nincs köztül feltétlen elletét, sőt többnyire nincs.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 15:02:48

@0dzsud0: te elég agyalágyult vagy.

Emmett Brown szerint:

1) a beszéd jó beszéd volt
2) a beszéd a lemondásra való ok volt

Emmett Brown is agyalágyult, meg te is, mert egy jó beszéd a politikai életben semmilyen normális módon nem lehet ok a lemondásra.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 15:04:17

@0dzsud0: próbáld meg megfogalmazni, hogy mi a bajod, mert nem sikerült!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 15:06:57

@evighed: mint ahogy mondtam, nincenek objektív érveid. nem tudom, mire gondolsz a CNN interview okán.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 15:09:02

@Emmett Brown: szerintem meg nem. Semmi ilyen előírás, logikai, erkölccsi szabály nincs. Gyurcsány kritizált olyan dolgokat, amik korábban bevett dolgok volt, és egy fordulatot akart elérni.

CSak te lehetsz olyan hülye fasz, hogy azt hiszed, hogy egy fordulatot úgy lehet elérni, hogy lemond a politikus, aki belekezdett. Agyalágyult vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 15:11:03

@Emmett Brown: emlékszem, Edison is úgy fedezte fel az izzót, hogy amikor belekezdett, akkor lemondott. ostoba barom vagz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 15:11:49

@Emmett Brown:

Ahogy annak idején, 2400 éve a demokratikus görög városállamokban. Minden hatalom a népgyűlése, mely állandóan ülésezik.

Emmett Brown 2018.08.02. 15:12:29

@math0: a beszéd jó volt, mert egy addig teljesen eltemetett politikai tabutémát feszegetett, és hozott felszínre, változást sürgetve.

Annak érdekében, hogy az óhajtott változás bekövetkezzen le kellett volna mondania, mert a maradásával definiálta a személye a közbeszédet, és a beszédben felhozott hozzáállás (és annak érdemi kibeszélése) újra a mélybe merült, és megmaradt.

Nem azért kellett volna lemondania mert a beszéde jó volt, hanem azért hogy ez a jó beszéd érdemi fogadtatásban részesüljön, és elérje a célját.

Nem hiszem, hogy túl bonyolult logikai összefüggés.

evighed 2018.08.02. 15:13:09

@math0:
Mégis, pontosan mivel kapcsolatban szeretnél objektív érveket hallani tőlem?
Ha nem ismered az interjút, akkor ne is keress rá szerintem. Jobb az ùgy neked.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 15:13:52

@maxval balcán bircaman: hát az illiberális demokrácia eléggé nehezen elképelhető dolog. hülye országban lehet ilyennel etetni ideig órákig a birkákat.

de a demokrácia azt jelenti, hogy mindenkinek kb egyenlő szavazati joga van
a liberalizmus meg azt jelenti, hogy lehetőleg nagyon sok embernek lehessen nagyon sok mindent, ami nem túlságosan káros a társadalomra

na most olyat csak a hülye birkák szavaznak meg, hogy legyenek kevésbé szabadok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 15:19:54

@maxval balcán bircaman: te agyalágyult vagy, a szavak jelentését sem ismered.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 15:20:47

@evighed: "Mégis, pontosan mivel kapcsolatban szeretnél objektív érveket hallani tőlem?"

nekem az is jó, ha kussolsz, csak ne rinyálj, hogy én nem írok objektív érveket, ha te nem teszed azt! elmész a jó édes kurva anyádba!

Emmett Brown 2018.08.02. 15:20:48

@maxval balcán bircaman: a klasszik görög demokrácia valóban nem kompatibilis a liberalizmussal, de jelenleg a demokrácia kifejezésre ploitiaki beszélgetésben senki sem az ókori verzióra gondol (az max történelmi/filozófiai témában kerül elő), hanem a modern ún. tömegdemokráciára, ami viszont nem képzelhető el a liberális alapelvek/vívmányok nélkül.

Milyen államformát tartanál akkor alkalmasnak arra, hogy a XXI. században 10/100 milliós nagyságrendben igazgasson embereket/nemzeteket?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 15:21:53

@Emmett Brown: mondom, hülyeség az, hogy valaki el akar érni egy változást, és azzal kezdi, hogy lemond, azaz abbahagyja a változásért való munkát

te egy agyalágyult barom vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 15:22:33

@maxval balcán bircaman: retteg kiállni vitára, mert tudja, hogy nincs igaza.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 15:24:00

@Ménár Atya: "2006-ban nem vezettük be az eurót,mert elkúró fletó elkúrta, nem kicsit, nagyon, "

azóta sem vezettük be az eurót,mert a csuti geci elkúrta, nem kicsit, nagyon,

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 15:24:58

@Ménár Atya: egyébként 2006-ban nem lehetett volna bevezetni az Eurót, még ha háromszor akkora a GDP-nk mint az USÁ-é, akkor sem. fingod nincs az EU szabályairól.

evighed 2018.08.02. 15:25:11

@math0:
Azta. Vérnyomás rendben?

Emmett Brown 2018.08.02. 15:26:00

@math0: azáltal hogy maradt elősegítette a beszédben sürgetett változásokat vagy sem?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 15:30:31

@Emmett Brown:

Ki kell dolgozni a populista állam koncepcióját. Ez egyrészt visszatérés lesz a premodern korba, meghaldva a liberális zsákutcát, másrészt nyilván inkorporál elemeket a 3 modern eszmébőpl (liberalizmus, szocializmus, nacionalizmus( is.

Próbálkozások már voltak erre, pl. Argentína a 40-es és 50-es években a XX. sz.-ban, de nincs még kidolgpzva.

evighed 2018.08.02. 15:32:46

@Emmett Brown:
Nincs olyan európai demokrácia ahol egy vezető politikus a helyén maradhatott volna egy olyan kiszivárgott beszéd után, mint az öszödi. Tovább megyek, egy nyugati politikus már abba is belebukott volna, amikor GYF leterroristázta a Szaudi fociválogatottat.

Emmett Brown 2018.08.02. 15:41:30

@maxval balcán bircaman: a fő probléma, hogy miként kezeli egy rendszer a hatalom esetleges túlkapásait, illetve hogy van-e a populizmusnak egészségtelen szintje. az eddigi történelem azt bizonyítja, hogy igencsak érdemes lehetőséget adni egy békés hatalomváltásra (különben egy szint után erőszakosan következik be), illetve hogy az elburjánzó populizmus sohasem vezet jóra.

0dzsud0 2018.08.02. 15:45:58

@math0: összekevered a beszéd tartalmát és Feri előadásmódját.

Emmett Brown 2018.08.02. 15:50:48

@evighed: az első része abszolút így van, pont ezt baszta el Feri igazából, hogy hiteltelenné vált mint a változást sürgető vezető, és beszorult egy hatalmához görcsösen ragaszkodó faszkalap skatulyába.

Ha kiáll és azt mondja, igen ezt mondtam, vállalom, és számomra hogy ez megváltozzon fontosabb, mint hogy miniszetelnök maradjak, és amint a pártok/közszereplők kidolgoznak intézkedéseket hogy ez ebben formában ne mehessen tovább, akkor lemondok, de ezentúl aki ugyanerre az útra lép az szintén váljon politikai hullává/páriává, akkor így 12 év távlatából már elképzelhetőnek tartom hogy a magyar politika megtisztításáért végzett tevékenysége miatt államférfiúnak lenne tekintve, és ne továbbra is politikai hullának/Piszkos Frednek.

0dzsud0 2018.08.02. 15:52:37

@math0: úgy gondoltad, hogy Kovácsné nem tud szorozni, ezért nem érti a problémát (milyen életszerű). ezzel szemben te nem veszel tudomást arról, hogy ő a reálbért említi, mert önmagában a két számadat összevetése fals eredményt ad. ha itt forintra átszámítva ugyanannyit keresek, mint mondjuk a norvég átlag, akkor nem ugyanolyan, hanem jobb anyagi helyzetben vagyok, mint a norvég átlagpolgár. de ezeket meg kell tudni érteni az előző hozzászólásomból is. mivel ez neked nem sikerült, van egy rossz hírem...

Emmett Brown 2018.08.02. 15:54:35

@0dzsud0: az előadásmóddal sem volt szerintem komoly probléma, mert a trágársága nem öncélú volt, hanem nyomatékosító erejű (ami math0-ról nem mondható el) volt.

a probléma azzal van, hogy a beszédben elhangzottak semmilyen szinten nem álltak összhangban a tetteivel, egy bizonyos feltételekhez kötött lemondás viszont az lett volna.

chrisred 2018.08.02. 16:04:34

@maxval balcán bircaman: Ez valójában az illiberalizmus jellemzése. Amire olyan lelkesen hivatkozol mondjuk az orosz többpártrendszerű egyeduralomnál. Bárki megnyerheti a választásokat, feltéve hogy életben marad addig.

0dzsud0 2018.08.02. 16:07:51

@Emmett Brown: ugyanarról beszélünk, Gyurcsánynak általában jól ment a beszéd, de:

- a tartalom bőven indokolta a lemondást
- azért azt se felejtsük el, hogy ott Feri nem kiállt, és becsülettel előadta a nagyközönségnek a "szenvedélyes igazságbeszédet", hanem egyszerűen lebukott. egyáltalán nem az volt a szándék, hogy az ország előtt színt valljon, ha nem szivárog ki a felvétel, akkor részéről minden rendben. emiatt minden normális országban le kell mondani, csak itt nem kellett...

ez a faszkalap Brendel meg itt a mai napig mentegeti.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 16:10:03

@Emmett Brown:

Ha egységes a hatalom, nem kell soha leváltani. Pl. sorsolni kell a hatalom egy részét, mást réászt választani, harmadik részt kinevezni.

Ménár Atya 2018.08.02. 16:10:35

@math0: Miről beszélsz drága nyugger, a csuti geci,mintha teljesítené a feltételeket, ismét, és ha szükséges akkor akár be is léphetne :)
Ellenben fletó apád a kis táncoslábú hosszúmarhaság, hát bizony elkúrta, csődbe vitte az országot, ha nincs eu, akkor már te sem lennél, mert én,mint fiatalabb, már megettelek volna :D:D

Emmett Brown 2018.08.02. 16:11:00

@0dzsud0: még a kikerülés (lebukás) után is lett volna lehetősége, hogy kiálljon, vállalja és elindítson egy épkézláb változási folyamatot.

Ménár Atya 2018.08.02. 16:12:39

@Emmett Brown: A probléma azzal volt, hogy nem elmondta, hanem kiderült, mit mondott az ország felesküdött melnöke.
Ez verte ki a biztit a népnél.
A szép új világ egy lufi volt, ez a marha meg ki is pukkasztotta.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 16:14:15

@chrisred:

A nép nem szavaz azokra, akk csődbe vitték az országok. Oroszországban ezek a liberálisok hatalmon voltak 10 évig, a nép látta, mit tettek. Ennyi az egész.

Egyébként az orosz liberálisok képesek lennének bejutni a parlamentbe, olyan 7-8 %-kal, ha nem estek volna 3 részre.

Emmett Brown 2018.08.02. 16:14:41

@maxval balcán bircaman: a leválthatlan, örök, egységes hatalomról már sokan fantáziáltak. Sohasem lett jó vége, és az emberi természetet ismerve nem is lesz.

Emmett Brown 2018.08.02. 16:17:31

@maxval balcán bircaman: és ha a nép arra szavaz, hogy ne legyenek adók? vagy hogy rontsunk neki Romániának Erdélyért? vagy hogy mindenki aki túl nagy házban lakik/túl jó kocsija van annak a kurva anyját? vagy hogy mindenki aki külföldről felforgató jelleggel kommentel azt hazahozni, és lecsukni?

0dzsud0 2018.08.02. 16:17:59

@Ménár Atya: matyi0 olyanokat már nem fog fel, hogy a válság előtt -mint utóbb bebizonyosodott- még nagyon is jó lett volna az euró (ami a szocik miatt nem lehetett), ma meg már közel sem biztos, hogy annyira jó lenne. ő azt hiszi, hogy tök ugyanaz. ráadásul ahogy írod, az egyik oldal teljesíti a kritériumokat, de nem vezeti be, a másik oldal még olyan távol kerül a kritériumok teljesítésétől, hogy ha akarja, sem vezetheti be. matyi0 itt sem érez különbséget, elég okos gyerek.

N. Barbie 2018.08.02. 16:23:31

@0dzsud0: "szóval most kiakadni az ÁSZ gyakorlata miatt (legalábbis ballib részről) picit visszás"

Az a baj, hogy nem is akarod megerteni mi a problema, es mi nem tetszik a normalis, nem elfogult embereknek.
Senkit nem erdekel, hogy nem egy idoben ellenoriz partokat az ASZ. Nincs jelentosege.
A problema ott van, hogy:
- az ASZ ellenorzesi tervet a parlament hagyja jova. Parlamenti felhatalmazas nelkul ettol nem terhet el. Nincs olyan jogosultsaga az ASZ-nek, hogy "hatosagi bejelentesre" vizsgalodhat a parlament altal el nem fogadott szamviteli idoszakra. Egyszeruen nem tehet ilyet. A felettes szerve nem adott ra engedelyt. De ha megis megteszi, akkor ne csak az egyik part karara, hanem a kormanypartera is, amikor napvilagra kerultek ha jol emlekszek HirTV-s szamlak a fidesznek kampanyreklamokrol, amit "elfelejtettek" elkuldeni a fidesznek. Kvazi egyertelmu szamviteli csalas.
- mivel nincs az ASZ dontese ellen fellebbezes, igy nagyon szigoru szabalyok kotik, hogy mikor, hogyan buntethet meg valakit. Na ezeket a szabalyokat kovetkezetesen es modszeresen figyelmen kivul hagyta. Nem indokolta meg a buntetest reszletesen, tobbszori felszolitasra sem. Csak ment a lakajmediabol uzengetes, ami valljuk be meltatlan egy elvileg fuggetlen allami szervhez.
-konkretan hazudoztak folyamatosan, igy probalva legitimizalni a torvenytelen buntetest. Pont igy csinal egy fuggetlen allami szerv. Ja, nem.

A sor meg folytathato.
Na ezekkel van a problema, nem azzal, hogy nem egyszerre ellenoriz.

chrisred 2018.08.02. 16:25:05

@maxval balcán bircaman: A nép senkire sem szavaz. A választásokon nem közösségek, hanem egyének vesznek részt - jó esetben.

0dzsud0 2018.08.02. 16:42:52

@N. Barbie: tisztázzuk: értem a problémát, és egyáltalán nem tetszik az ÁSZ jelenlegi működése nekem sem, főleg az a része, amit a Jobbikkal művelt. az azonban nagyon irritál, mikor egy ballib akad ki ezen, akik miatt szar az egész. ha ugyanis egyszerre lenne az ellenőrzési ciklus, vagy a fidesznek is félnie kellett volna (kizárt), vagy a többinek sem a választások előtt. ezt a szocik szúrták el még '94-ben.

Emmett Brown 2018.08.02. 16:47:06

@0dzsud0: kíváncsi vagyok, hogy ráver-e az ÁSZ egy pár millát a Fideszre csak a látszat végett :)

6. Ienin 2018.08.02. 16:58:15

@maxval balcán bircaman: Nem, a demokrácia és a diktatúra ellentétes egymással. A liberalizmusból fakad a demokrácia, mert demokratikus csak úgy lehet valami ha liberális. Olyan demokrácia nincs ami nem liberális, mert a demokrácia alapja az egyenlőség, szabadság. Orbán rühes, korrupt, elnyomó rendszerének annyi köze van a demokráciához, mint a páviánnak a földigilisztához.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 16:58:50

@Emmett Brown:

Ma is így van: csak a láthatatéan hatalom dönt.

A veszélye a rossz döntésnek kisebb, ha az emberek megérzik a dolgok súlyát.

S mint mondtam, a kinevezés is alap. Azaz a hatalom egy része szamai alapú. Hiszen van, amihez kell a szakértelem is.

Emmett Brown 2018.08.02. 17:00:33

@maxval balcán bircaman: akkor Orbán hogyan jutott hatalomra, ha ő más, és a hatalom nem leváltható?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 17:01:52

@6. Ienin:

Nem a liberalizmusból fakad a demokrácia. A demokráciát 2500 éve találták ki, a liberalizmust 400 éve.

A liberalizmusnak NEM alapja az egyenlőség, ill. csak a formális jogi egyenlőség-

Orbán rendszere liberális demokrácia.

Emmett Brown 2018.08.02. 17:10:16

@maxval balcán bircaman: Esztergom tudna mesélni a rossz döntésekről és azoknak a súlyáról meg következményeiről.

Emmett Brown 2018.08.02. 17:13:00

@maxval balcán bircaman: nem ez a kérdés. Az a kérdés hogy ő miként jutott hatalomra a háttérhatalom által támogatott ballibekkel szemben, ha a láthatatlan hatalom létezik és nem leváltható. Vagy ő is a háttérhatalom zsoldjában áll?

N. Barbie 2018.08.02. 17:13:34

@0dzsud0: Teljesen mindegy, ha a maffiapartot most ellenoriztek volna akkor se kaptak volna buntetest. Mint emlitettem meg lett volna az alap a fidesz soron kivuli vizsgalatara konkret bizonyitekkal, megsem csinaltak semmit. Ez egyertelmu uzenet. A kormanypartot, a fonokunk gazdajat nem bantjuk.

Szerinted realisan feltetelezheto, hogy az az allami szerv, ami meg mert csinalni olyanokat, amiket megcsinalt, konkret torvenytelensegeket, azt erdekelte volna, ha a gazdajuk partja is most lett volna soros, kaptak volna buntetest? Ugyan mar.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 17:16:12

@Emmett Brown:

Azért mert a dolgok nem feketék és fehérek.

Továbbá, jól látható, hogy Orbán és a hozzá hasonlók mindig csak lassan tágítják a kereteket, mindig megkötik az alkukat a háttérhatalommal, legalábbis annak részével.

Ha Orbán komolyan szembe menne a rendszerrel, 72 órán belül már nem lenne kormányfő. Azt hiszem, ez nyilvánvaló.

Lehetnék én is 2018.08.02. 17:18:08

@math0: A Te kurva anyád.
Ha normálisan írogatunk, ne légy paraszt

Emmett Brown 2018.08.02. 17:40:39

@maxval balcán bircaman: ennyire ostoba lenne a háttérhatalom? Soros most bukott óriásit az országban, fizetett csatlósait megalázták és kiebrudalták, és ezt birka módjára tűri? Továbbá Orbán most hirdette meg a leszámolást a liberális demokráciával (a háttérhatalom közvetítő mechanizmusával), és erre sincsen érdemi reakció?

Ez a lassú tágítás nem tűnik fel a háttérhatalomnak annyi tapasztalattal amennyivel rendelkezik? Vagy ezek a dolgok még a megkötött alkukba beleférnek vajon? Ha te is látod, hogy Orbán a háttérhatalom lebontására, és paradigmaváltásra készül, akkor hogy lehet ezt a korlátlan hatalommal rendelkezők csak úgy hagyják? Vagy Orbán is meg van vezetve, csak úgy csinálnak mintha önálló lenne, és valójában egy báb a feszültségek levezetésére? Vagy Orbán csak elhiteti, hogy báb és dörgölőzve bomlasztja a háttérhatalmat, olyan módon amit az nem ismer fel?

chrisred 2018.08.02. 17:44:34

@maxval balcán bircaman: Ez olyan, mintha azt mondanád, a közlekedési eszközöket évezredek óta használják, a belső égésű motort meg csak 150 éve. Tehát a mai közúti közlekedés is működne az évezredekkel ezelőtti eszközökkel.

Ménár Atya 2018.08.02. 17:48:13

@Lehetnék én is: Ne vedd fel az öreg matyó ilyen.
Ne várj sokat tőle.
DK bulikon szívja magába ezt a demokráciát :D:D:D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 17:58:27

@Emmett Brown:

@Emmett Brown:

A háttérhatalmat nem úgy kell elképzelni, mint egy titkos szobában ülő összeesküvő bandát. Ez eleve egy heterogén társaság, melynek meglátásai és érdekei nem mindig telkesen azonosak.

Hogyan lehetett az USA-ban az eliten totálisan kívüli Trumpból elnök? Úgy, hogy az amerikai mély állam 2 fő részből ál, s az egyik eldöntötte, támogatni fogja.

Orbánról azt hiszem, hogy ő - mint jó politikus - időben megérezte a váltást, s az elsők közt csatlakozott hozzá. A fejébe persze nem látok.

Én úgy látom a mostani nemzetközi helyzetet, hogy miután az egypólusú világ projekt befuccsolt kb. 10 -15 éve, most a rendszerurak azon vitáznak, hová lépjenek. Maradni Amerikában vagy megpróbálni megnyerni Kínát.

Ez a helyzet sokkal nagyobb szabadságot ad a kisebb játékosoknak. Úgy látom, Orbán nagy hibát eddig nem követett el, mindig képes volt felülbírálni saját korábbi nézeteit.

Azt hiszem, 2030-ig be fog záródni a nagyob mozgásszabadság ablaka. Addig kell olyan helyzetet teremteni, ami az országnak jobb pozíciót fog biztosítani az új rendben.

Én azt hiszem, Amerika vissza fog vonulni, a NATO fel lesz oszlatva, s a 3 új világhatalom ki fog egymással egyezni. Az EU esélye, hogy 4. hatalom legyen, ha addig képes lesz együttműködni. Ha nem, akkor meg fog szűnni.

A V4-ek szerepe jelentős. Ők most az EU reformjának motorjai, de a nyugati hagyományos elitek erősen ellenállnak, különösen a Mertkell-Micron gumitengely. Sorsdöntő lesz 2019, sikerül-e végleg meggyengíteni a Néppártot és az Európai Szoci Pártot, mind kívülről, mind belülről. Ha ez a 2 hagyományos, ultraliberális erő nem gyengül meg jelentősen, 10 éven belül nem lesz EU.

6. Ienin 2018.08.02. 18:05:24

@maxval balcán bircaman: A mai modern fejlett demokráciák, mind egy szálig liberálisak. Egyébként orbáncnak és rühes hordájának kurva nagy szerencséje, hogy európa nyugat fele még liberális vele, vagyis elfogadja őt, engedékeny a politikájával. Sajnos a liberalizmus legfőbb hibája, hogy naív, és engedi, hogy ilyen orbáncférgek szétbasszák az eut. De nem sokáig lesz már így, jövőre választás lesz ott is, és orbánc tökére lépnek. Remélem.

evighed 2018.08.02. 18:05:33

@Emmett Brown:
Benjamin Netanyahu belpolitikai okok miatt megadta a kilövési engedélyt Sorosra és ezt Orbán gyorsan felismerte (talán szóltak is neki)

Emmett Brown 2018.08.02. 18:10:54

@maxval balcán bircaman: akkor hogyan kell elképzelni a háttérhatalmat? Akkor Soros nem is akart semmit, csak felfújta a Fidesz, vagy sikerült hősiesen megállítani a háttérhatalmat valahogyan?

Szerintem Trump a terv része, mivel a háttérhatalom ural mindent, ezért komoly károkat nem tud okozni a rendszerükben, és csak azért hagyták megválasztani hogy elrettentő példa lehessen, és visszajöhessenek az establishment tagjai. Majd ha túlterjeszkedik mint Kennedy, akkor meglátjuk mi lesz.

Emmett Brown 2018.08.02. 18:13:07

@evighed: szóval Magyarország miniszterelnökét Izraelből irányítják, és segítségül küldenek pár ex-moszados tagot neki?

6. Ienin 2018.08.02. 18:14:46

@maxval balcán bircaman: Olyan hogy v4 nem létezik. Egy szedettvedett kupleráj az egész. Még maguk sem tudják eldönteni, hogy keletre vagy nyugatra tarozzanak, de én úgy látom, hogya cseh, szlovák lengyel tengely nyugat párti, míg orbáncféreg keleti-nyugati vegyesfelvágott éppen melyik ballábával kelt fel. Egyszer putyinnal és erdogannal kefél, másszor meg tartja markát az eu segélyért a csóringer faszfej. No egy ilyen széthúzó kupleráj négyes élen csücsül a kretén orbán, akit a v4 akkor fog megszivatni amikor akar. Mint Trianon idején. Én nem bíznék annyira bennük.

evighed 2018.08.02. 18:16:52

@6. Ienin:
Amig a nyugat-europai cégek profitálnak Magyarországon, nem fog történni semmi. Ugyan ez a helyzet Törökországgal. Úgy hogy nyugodtan tartsd vissza a lélegzeted amig jönnek a büntetések meg a szankciók.

Emmett Brown 2018.08.02. 18:30:42

@evighed: Netanjahu a háttérhatalom oszlopos tagja, közvetítője vagy esetleg egy ellenálló volna?

evighed 2018.08.02. 18:35:35

@Emmett Brown:
Birca a háttérhatalom tudós kérdezd őt. Én csak gondoltam elmondom miért úszta meg a fidesz a soros-kampányt nagyobb nemzetközi botrány és az antiszemitizmus vádja nélkül.

Emmett Brown 2018.08.02. 18:40:51

@evighed: a háttérhatalom lényege pont az, hogy nem kell nemzetközi botrány, se antiszemitizmus mint vád, ha valaki útban van, akkor szépen félreállítják.

evighed 2018.08.02. 18:45:58

@Emmett Brown:
Azt, hogy háttérhatalom nem tudom értelmezni. Én nemzetközi politikáról és diplomáciáról beszélek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:12:10

@6. Ienin: így van, Gyurcsány a válság miatt bukott, amiről nem tehetett, és Magyarországot nem viselte meg jobban, mint más országokat. Persze voltak szerencsésebb országok, meg kevésbé exportorientált országok de voltak olyan országok is, amelyek rosszabbul jártak.

És igen, Orbánt még jobban elmosta volna.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:14:58

@Emmett Brown: "tedd már meg, hogy leírod, hogy számodra mit jelent a XXI. századi demokrácia"

ilyen bonyolultat ne kérdezz tőle, ilyen kérdésre nem szerepel válasz a Habony Műveknél.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:16:49

@maxval balcán bircaman: "mely a gazdaságot magánügynek nyilvánította, abból kivonta az államot. "

ja, te egy kommunista vagy, és azt hiszed, hogy a kommunizmus a demokrácia.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:19:13

@Emmett Brown: "azáltal hogy maradt elősegítette a beszédben sürgetett változásokat vagy sem? "

1848-ban a magyar szabadságharcosok nem mondtak le. elősegítették ezzel a szabadságharc célkitűzéseit? nem. 1956-ban a Pesti Srácok nem mondtak le, elősegítették ezzel a kommunizmus bukását? nem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:20:21

@Emmett Brown: te elég primitíven nézed a történelmet, ha azt hiszed, hogy utólag tudván, hogy mi sikerül, mi nem, azt mondod, hogy az a helyes, ami sikerült, és az a helytelen, ami nem.

btw. Gyurcsány csinált olyan változást, ami megmaradt, helyes, és azóta is úgy van, pl. a TB ellenőrzése.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:21:14

@maxval balcán bircaman: Argentína az az állam, amelyik minden évtizedben államcsődöt jelent, erre gondolsz?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:22:10

@evighed: "Nincs olyan európai demokrácia ahol egy vezető politikus a helyén maradhatott volna egy olyan kiszivárgott beszéd után, mint az öszödi. "

Orbán különb kiszivárogtatás önellentmondás, hazudoás, önpofánszarás után se mondott le. példál:

"Ne azt nézzétek, amit mondok, azt nézzétek, amit csinálok":

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:22:59

@0dzsud0: fingod nincs róla, mit jelentett az őszödi beszéd. hülye vagy te ahhoz, egyszerűbb dolgokat se fogsz fel, elmebeteg vagy.

0dzsud0 2018.08.02. 19:23:58

@math0: nem érv, suttyókám.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:23:59

@Emmett Brown: sokkal nagyobb bukás lett volna, ha lemondott volna. elismerte volna azt hogy az őszödi beszéd azt jelenti, amit a Fidesz hazudott róla.

0dzsud0 2018.08.02. 19:25:23

@math0: fingod nincs róla, mit jelentett az őszödi beszéd. hülye vagy te ahhoz, egyszerűbb dolgokat se fogsz fel, elmebeteg vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:25:43

@0dzsud0: négyszeres szorzónál a vásárlóerőparitás elhanyagolható. de hát hogy is fogná ezt fel egy olyan hülye, mint Kovácsné, vagy te?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:26:22

@0dzsud0: továbbá a német és magyar árak között nagyon sok területen semmi különbség nincs. az Aldiban Németországban olcsóbb tud lenni a paradicsom, mint Magyarországon.

chrisred 2018.08.02. 19:27:17

@maxval balcán bircaman: "Hogyan lehetett az USA-ban az eliten totálisan kívüli Trumpból elnök?"

Mert nem volt eliten kívüli, hanem egy közismert milliárdos, és az gáz-, olaj- és szénipari lobbi támogatta.

0dzsud0 2018.08.02. 19:27:24

@math0: négyszeres szorzónál a vásárlóerőparitás nem elhanyagolható. de hát hogy is fogná ezt fel egy olyan hülye, mint te?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:28:08

@Emmett Brown: faszt. Gyurcsány tettei összhangban voltak az őszödi beszéddel, a lemondással annak félreértelmezését támasztotta volna alá. kb olyan lett volna, mintha Rákóczi lemondott volna azzal, hogy tényleg felségsértő hazaáruló.

0dzsud0 2018.08.02. 19:28:14

@math0: mi a helyzet bármelyik szolgáltatással, te faszbarom? vagy mi a helyzet, ha ott szeretnék venni egy lakást, vagy itt, te faszbarom?

0dzsud0 2018.08.02. 19:29:03

@math0: ja, szegény Feriról még azt hittük volna, ha lemond, hogy tényleg hazudott. vagy várjunk csak...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:30:31

@Ménár Atya: "a csuti geci,mintha teljesítené a feltételeket, ismét, és ha szükséges akkor akár be is léphetne"

de nem lép. innen két lehetőséged van, te elmebeteg:

1) A csuti geci hülye

vagy

2) a csuti gecinek igaza van, kell a fasznak az euro, de akkor meg mit hisztizel, te fasz?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:31:41

@Emmett Brown: aki a lebukás után is sunyizott, az a csuti geci. sokszor.

0dzsud0 2018.08.02. 19:32:43

@math0: választhatja azt is, hogy a kérdés picit bonyolultabb annál, mintsem igen-nem választ lehessen adni rá. szerinted mi a jobb? ha a feltételek teljesítve vannak, és a jövőben bármikor mondhatjuk, hogy kell az euró, vagy az, ha mindegy, hogy akarjuk-e vagy sem, mert esélyünk sincs rá. a kedvenced az utóbbit tudta produkálni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:34:36

@0dzsud0: "a válság előtt -mint utóbb bebizonyosodott- még nagyon is jó lett volna az euró (ami a szocik miatt nem lehetett), ma meg már közel sem biztos, hogy annyira jó lenne. "

ja persze, és a Fidesz kommunisták jó kommunisták, és a Fidesz migránsok jó migránsok. kettős mérce

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:36:01

@maxval balcán bircaman: "a láthatatéan hatalom dönt."

persze persze, a Nessi és a Jeti meg a Bigfoot van minden mögött, meg a gyíkemberek.

elmebeteg vagy

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:37:21

@maxval balcán bircaman: a 2500 éve kitalált "demokrácia" részleges volt, mert rabszolgatartó társadalom volt. az csak a demokrácia modellje volt, de nem valósították meg.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 19:38:35

@maxval balcán bircaman: és a 2500 éve kitalált részleges demokráciában pont ugyanilyen korlátozott módon liberalizmus is volt képzeld el, még a nemi identitás toleranciája is megvolt!

0dzsud0 2018.08.02. 19:38:54

@math0: tudod, a szlovákokat kicsit kevésbé érintette érzékenyen a válság, mint minket, pedig alapvetően hasonló szinten állnak (álltak), mint mi. aztán a válság után már nem biztos, hogy annyira örültek, hogy a görög bankmentést is az ő pénzükből kellett végrehajtani. de sokkal nagyobb probléma, hogy Németország góliátként uralja a komplett eurozónát.

index.hu/gazdasag/2017/06/19/nemetorszag_trump_eu_kereskedelmi_tobblet_folyo_fizetesi_merleg_tobblet_a_nemetek_nagyon_rosszak/

szóval ez max. a hozzád hasonló pöcsök szerint egyszerű eldöntendő kérdés, de annyi ziher, hogy a válság előtt előnyt szereztünk volna az euróval.

Emmett Brown 2018.08.02. 19:56:51

@math0: de igen, elősegítették a szabadságharc és a forradalom célkitűzéseit azzal hogy nem mondtak le.

Kicsit figyelhetnél a nyelvhelyességre, ha már olyan komolyan veszed, hogy Őszöd melyik ő-je hosszú.

És mi valósult meg a beszéd tényleges mondanivalójából? Mert hogy nem a tb ellenőrzés volt a fő motívuma, az szinte biztos.

Feri hülye volt ahhoz, hogy felismerje hogy milyen magas labdát adott Viktornak, és a kezdeményezést csak úgy szerezhette volna vissza ha bejelenti a lemondását bizonyos feltételekhez kötve, amik a beszéd tényleges céljainak elérését szolgálták volna.

Ha nem ő a miniszterelnök, akkor lehet hogy a népszavazás is máshogy alakul, de akkor nagyon sokan el akarták küldeni a picsába, és meg is tették. Ez nem menti a fidesz obstrukcióját, de Feri fasz volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 20:02:24

@Lehetnék én is: nem írtok normálisan, hülye idióta módjára írtok. hazudtok, ostobaságokat írtok, teli pofával folyik a szátokból a szar.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 20:03:37

@Lehetnék én is: ti nem normálisan írtok, hanem beszoptátok Orbán baromságait, és azt böfögitek vissza.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 20:04:49

@maxval balcán bircaman: lényegében a háttérhatalom nincs, te is elismered. még Orbán meg Trump hatalomra jutását se tudta megakadályozni, azaz nincs.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 20:06:14

@evighed: "Amig a nyugat-europai cégek profitálnak Magyarországon, nem fog történni semmi. "

Orbán teli torokból szopja le a nyugati cégeket, te szerencsétlen elmebeteg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 20:07:31

@evighed: nyugati cégek nélkül Magyarország egy harmadik világbeli putri.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 20:08:41

@0dzsud0: fingod nincs róla, mit jelentett az őszödi beszéd. hülye vagy te ahhoz, egyszerűbb dolgokat se fogsz fel, elmebeteg vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 20:09:25

@0dzsud0: tehát leírtad, hogy nincs igazad. pofán szartad magad.

0dzsud0 2018.08.02. 20:10:27

@math0: fingod nincs róla, mit jelentett az őszödi beszéd. hülye vagy te ahhoz, egyszerűbb dolgokat se fogsz fel, elmebeteg vagy.

0dzsud0 2018.08.02. 20:10:55

@math0: tehát leírtad, hogy nincs igazad. pofán szartad magad.

0dzsud0 2018.08.02. 20:11:56

@math0: btw ezek szerint nem vetted észre a különbséget, te retard

evighed 2018.08.02. 20:16:58

@math0:

Matyi, az agyvérzés alábbi tünetei közül már több felismerhető nálad. Kérlek vigyázz magadra, nehogy reggelre a fél oldalad lebénuljon!

- átmeneti látásvesztés az egyik szemen,
- kettős látás, látótérkiesés,
- beszédmegértési zavarok,
- szóformálási nehézségek (afázia),
- zavartság, szédülés, fejfájás,
- hirtelen fellépő eszméletvesztés.

6. Ienin 2018.08.02. 20:38:00

@maxval balcán bircaman: "Nem a liberalizmusból fakad a demokrácia. A demokráciát 2500 éve találták ki, a liberalizmust 400 éve."
A liberalizmust nem 400 éve találták ki, az mióta az ember értelemmel rendelkezik létezik. Már az ősemberek néhány tagja is szeretett szabad lenni és bizonyos liberális értékekkel rendelkezett. A liberalizmus egy emberi jó tulajdonság, ami évmilliók óta létezik. Az ókori görög demokrácia is ezen pozitív emberi tulajdonságokból fakadt. Csak ugye az orbáncéhoz hasonló kapzsiság, elnyomás legyőzte azt.

6. Ienin 2018.08.02. 20:46:59

@6. Ienin: Már az ősemberek egy értelmesebb csoportja is tudta, hogy nem jó bezárva lenni, szeretett szabad lenni, és nem szerette, ha megmondják neki mit csináljon. Szeretett maga dönteni a sorsáról nem szerette ha orbáncféle törzsi vezetők mondták meg neki holnap melyik mammutot kell leölnie. De ez csak az értelmesebbje értette meg, a törsz buta birkái a vezért követték. Sokszor a halálba, mert a mammut eltaposta őket, mint egy csikket. A liberális ősember meg csak vihogott a barlang mélyén a törzs női baszása közben, ezen sok buta n akik a führerüket követték, és eltipródtatottak.

evighed 2018.08.02. 21:08:42

@6. Ienin:
Érdekel a téma a liberális ősemberről. Valami forrást belinkelsz?

6. Ienin 2018.08.02. 21:24:30

@evighed: Mindig voltak szabadon gondolkodó emberek. Ha más nem, akkor az ősközösség vezetője, a törzs vezetője, aki szabadon eldöntötte mi lesz a törzs sorsa a következő mamutvadászat során. Ez csak abban az esetben valósulhatott meg, ha a törzs többi tagja nem a liberális eszmék híve volt. Ebben az esetben a buta birka törzstagok követték vezetőjüket. Mint ahogy most is láthatjuk orbanisztánban. Amelyik törzs több liberális taggal büszkélkedhetett, ott felborult a hagyományos értelemben vett törzsközösség, a törzsi vezér mítosza, és közösen megvitatták melyik mammutot, mikor ölik meg, ki melyik nőt bassza meg a törzs fennmaradása érdekében.

6. Ienin 2018.08.02. 21:39:07

@evighed: Liberális=szabadságszeretet ez egy pozitív emberi tulajdonság
hu.m.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus
Ilyen megközelítésben minden ÉRTELMES ember bizonyos fokig liberális, mert csak az őrültek, erkölcsi szemetek akik pár forintért az anyjukat is eladják, vagy buta birkák szeretnek egy börtönben megrohadni, vagy egy diktátor alatt sinylődni.

evighed 2018.08.02. 22:41:32

@6. Ienin:
Amit ide belinkelsz az ősemberes sztori mellé, azt te elolvasod előtte? Vagy csak biztos vagy benne, hogy ugyis azt írják amire te gondolsz?
Ugyanis a linken a felvilágosodás korabeli (gyk 1700as évek) filozófusok/közgazdászok munkáját ismertetik.

Exploiter 2018.08.02. 22:46:12

@6. Ienin:

Európában (és itthon is) az emberek többsége liberális. Ez így van.
A gond nem itt van, és a probléma nagyon is bonyolult.
Talán segíti a megértést (és a helyzetet), ha azokat a szélsőbal csoportokat, akiket itthon gyakran tévesen liberálisnak neveznek, úgy hívjuk, ahogy kell.
Neo-marxisták.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 06:28:57

@Emmett Brown:

A háttérhatalom is emberekből áll.

Trump esete szerintem a háttérhatalmi belvillongások eredménye.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 06:30:18

@math0:

Nem, nem támogatom a népi demokráciát vagy a marxizmust. Az persze tény, hogy a marxizmus kisebb rossz a liberalizmushoz képest.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 06:32:32

@math0:

A nyugat megpróbált válságot okozni Oroszországnak, de nem jött össze.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 06:37:24

@6. Ienin:

Így igaz.

S ősidők óta létezik a telefon is, hiszen az emberek mindig beszéltek távolra is. Pl. a kőkorban magas hegycsúcsokról kiabáltak egymásnak, akár 150-200 méterről is.

Ugyanis a telefonálás az ember ősi ösztöne, évmilliók óta megvan, mióta az ember értelemmel rendelkezik.

Szóval álhír, hogy a telefont a XIX. században találták fel. Ezt csak Putyin hazugsággyárai terjesztik.

chrisred 2018.08.03. 07:36:06

@maxval balcán bircaman: Igen, így létezett a demokrácia is a polgári társadalmak kialakulása előtt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 08:06:13

@maxval balcán bircaman: az államkapitalizmust támogatod. kommunista vagy. vagy fasiszta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 08:06:56

@maxval balcán bircaman: a te receptedet követte, te mondtad, te hülye gyagyás. már megint fosod magad pofán telibe.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 08:07:52

@maxval balcán bircaman: ja értem, tehát ha világválság van, és Magyarországon is az van, akkor Gyurcsány csinálja. ha sehol nincs válság, de oroszországban van, akkor nem Putyin okozza.

elmebeteg vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 08:08:27

@maxval balcán bircaman: tehát a homoszexualitás tolerálása szerinted nem liberális dolog?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 08:09:32

@maxval balcán bircaman: "S ősidők óta létezik a telefon is,"

persze, van egy ősrégi Samsung 9-esed, ugye? te elmebeteg vagy.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 09:04:51

@math0:

Nem Gurcsány okozta a magyar válságot, csak picit rontott a helyzetetn, mert nem értett hozzá.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 09:06:03

@math0:

Kulturális liberalizmusról beszélesz, ami eleve más.

S természetesen nem az egy oltan társadalomban, ahol eleve természetesnek számított a homoszex és a pedofília.

Emmett Brown 2018.08.03. 09:36:12

@maxval balcán bircaman: az ugye megvan, hogy jelenleg az általad olyannyira lenézett/megvetett/ellenzett liberális alapelvek miatt oszthatod itt meg a nézeteidet?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 09:46:11

@Emmett Brown:

Nincs a 2 között semmilyen kapcsolat.

Manapság éppen a liberálsi médiák engedik a legkevésbé a szabad szólást.

evighed 2018.08.03. 09:50:04

@Emmett Brown:
Nézd, amig az aktuális rezsim elvei mentén beszélsz, nincs szükséged a liberális alapelvekre. Erdogan és Putyin mellet érvelni/kommentelni egyenesen támogatott az érintett országokban.
Csak azoknak fontosak a liberális elvek akik az aktuális rezsim ellen vannak.

Emmett Brown 2018.08.03. 10:17:37

@maxval balcán bircaman: jaja, origón szabad a kommentelés, míg az indexen tilos.

@evighed: értelmes ember mindig azon van, hogy az aktuális hatalom ne terjeszkedjen túlságosan, és ne önmagáért való legyen, még akkor sem, ha az intézkedések többségével amúgy egyetért.

evighed 2018.08.03. 10:27:36

@Emmett Brown:
A legértelmesebb embereknek is van legalább egy tucat témája amiről korlátozná, vagy esetleg be is tiltaná a diskurzust, mert sértő, irritaló számára.
Ezért még az úgymod legliberálisabb demokráciák is rátelepszenek a szólásszabadságra a saját kurzusideológiajuk.

evighed 2018.08.03. 10:28:56

@evighed:
Ezért még az úgymod legliberálisabb demokráciák is rátelepszenek a szólásszabadságra, a saját kurzusideológiájuk mentén.

chrisred 2018.08.03. 10:35:07

@maxval balcán bircaman: Azt mondom, létezett, mint a telefon a XIX. század előtt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 10:54:51

@Emmett Brown:

"origón szabad a kommentelés, míg az indexen tilos"

Mindkettőn csak a FB-on lehet kommentelni, s az Index sok embert letilt minden kommenteléstől, míg az Origo nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 10:58:32

@chrisred:

Cenzúra, letiltás. Mindezt sokkal inkább alkalmazzák a liberális médiák.

chrisred 2018.08.03. 11:05:21

@maxval balcán bircaman: Az indexen nem csak facebookos regisztrációval lehet kommentelni.

chrisred 2018.08.03. 11:08:38

@maxval balcán bircaman: Nem használnak ilyen eszközöket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 11:13:21

@chrisred:

Az Indexen SEHOGY nem lehet kommentelni, csak az Index FB-oldalán, ahnnan gyorsan letiltják az embert, ha "rpsszul" kommentel.

chrisred 2018.08.03. 11:29:57

@maxval balcán bircaman: Nekem sikerül, és szerintem még sok másnak is.

Emmett Brown 2018.08.03. 11:32:03

@maxval balcán bircaman: mivel az oldalak viselik a felelősséget a kommentek tartalmáért ez nem is csoda. És ezt nem a liberálisok vezették be.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 11:33:07

@Emmett Brown:

Ez kamu, te is tudpd. Nem bűncselekményt megvalósíró kommenteket távolítaínak el.

chrisred 2018.08.03. 11:33:36

@maxval balcán bircaman: Vagyis jogellenesen akadályoznak, hogy a véleményedet nyilvánosságra hozd? Ha ez igaz, akkor nyugodtan beperelheted őket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 11:37:00

@chrisred:

Nincs ilyen jog, Senki se köteles kommenteket engedni, ill. szabadon dönthet, ki kommentelhet és mit.

chrisred 2018.08.03. 11:37:01

@maxval balcán bircaman: Nem csak büntetőjogi felelősségük van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 11:38:06

@chrisred:

Mi más van? Oké, lehet pl., valaki szid egy céget kommentben, s a cég perel. Ezen kívül mi?

Emmett Brown 2018.08.03. 11:39:39

@maxval balcán bircaman: nem használok facebookot, úgyhogy nem tudom.

chrisred 2018.08.03. 11:41:09

@maxval balcán bircaman: Dehogy nincsen. A cenzúra, amire céloztál, nem azt jelenti, hogy az oldalukon nem kommentelhetsz, hanem hogy sehol, semmilyen formában nem jelentetheted meg a véleményedet, még a saját oldaladon sem. Ez pedig a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogának megsértése.

chrisred 2018.08.03. 11:43:05

@maxval balcán bircaman: A jó hírnévhez való jog nem csak a gazdasági társaságokat, a személyeket is megilleti.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 11:44:49

@chrisred:

S ki beszélt a szabad véleménynyilvánítás jogáról? Arról beszéltem: cenzúrázzák a kommenteket, kitiltanak kommentelőket.

chrisred 2018.08.03. 11:46:23

A kitiltás, letiltás meg olyan, mint amikor a bíró piros,lapot ad. Azzal, hogy az ő felületüket használod a véleményed kifejtésére, egyúttel elfogadtad a játékszabályokat is. Valójában neked nem a liberálisokkal van bajod, hanem a rendpártiakkal.

chrisred 2018.08.03. 11:48:19

@maxval balcán bircaman: Előbb még bűncselekményekről írtál, azt hittem, nem vagy tisztában azzal, hogy a személyes méltóság a büntetőjognál sokkal szélesebb védelmet élvez.

chrisred 2018.08.03. 11:51:24

@maxval balcán bircaman: Én meg arról, hogy a cenzúrázás téves kífejezés, mert az hatósági aktus, és a nyilvánosságrahozatal tilalmát jelenti. Te meg arról írsz, hogy egy adott weboldalon nem jelenhet meg a véleményed.

chrisred 2018.08.03. 11:56:25

@maxval balcán bircaman: De, ez volt a kérdés. Azt feltételezted, hogy a weboldalak üzemeltetői csak a bűncselekményt megvakósító kommentek tartalmáért felelősek. Ez nem igaz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 11:59:19

@chrisred:

Nem ez a vita lényege.

A lényeg az: eltüntetnek olyan kommenteket, kitiltanak kommentelőket, akkor is, ha az adott kommenért semmi jogi hátrány nem érheti őket.

chrisred 2018.08.03. 12:00:05

@maxval balcán bircaman: Az MTI-t törvény kötelezi hírügynökségi feladatok ellátására, vagyis hogy hivatalos híranyagot szolgáltasson a sajtó számára, tehát ebben a minőségében működhet cenzúraként.

Emmett Brown 2018.08.03. 12:01:04

@maxval balcán bircaman: nem használok facebookot, szóval nem, nem tudom.

chrisred 2018.08.03. 12:01:27

@maxval balcán bircaman: Akkor rosszul fogtad meg a lényegét. Biztosan követnek el hibákat, ők is emberek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 13:39:09

@chrisred:

Nme műkodhet, hiszen éppen te mondtam, a ceznúra állami tiltás a szólásszabadság ellen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 13:39:48

@chrisred:

Nem hibákat követnek el, hanem cenzúráznak. Ez nem hiba, hanem tudatos magatartás.

chrisred 2018.08.03. 13:49:29

@maxval balcán bircaman: Igen. És azt is írtam, hogy az MTI törvényben meghatározott állami feladatot lát el.

chrisred 2018.08.03. 13:50:09

@maxval balcán bircaman: Gondolod te. A valóság meg független ettől.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 13:51:40

@chrisred:

Csak hát esetében értelmezhetetlen a ceznúra ate értelmedben, hiszen sose lehetett bemkenni az MTI-hez és híreket írni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 13:52:26

@chrisred:

A valóság az, hogy törölnek kommenteket és kitiltanak kommentelőket, azaz cenzúráznak.

Emmett Brown 2018.08.03. 14:09:31

@chrisred: minden állami hírcsatornán (és a fideszes médiákban is) Macron gyökér testőre hír, az meg hogy részben Tiborczhoz kapcsolodó turpisságok miatt egy valag pénztől esik el az ország az meg nem. Az hogy az origó meg a tv2 nem számol be róla az még éppenhogy belefér (bár elmond mindent a hitelességükről), de az hogy a közmédia (ahol szerepelt az Őszödi beszéd meg a Tocsik ügy) erről nem tudósít az felháborító.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:10:42

@maxval balcán bircaman: így van, büdös ommunista vagy. vagy büdös fasiszta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:16:18

@maxval balcán bircaman: rontott az apád faszát, nem értesz hozzá!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:17:56

@maxval balcán bircaman: a kulturális liberalizmus nem liberalizmus, te faszfej?! a gazdasági liberalizmust a görögök még nem találhatták fel, mert sehol nem voltak hozzá.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:20:16

@maxval balcán bircaman: "Manapság éppen a liberálsi médiák engedik a legkevésbé a szabad szólást."

én még nem láttam, hogy egyetlen liberális média is börtönbe zárt volna bárkit is. ellenben Putyint, Erdogant és másokat láttuk már börtönbe zárni újságírókat.

te egy akkora elmebeteg köcsög fasz vagy, hogy pofán hazudsz minket, a jó édes kurva anyádat, te patkány!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:22:20

@evighed: de kurvára más az, hogy a legtöbb liberálisnak is van valahol egy határ, és egészen más maxval éktelen hazugsága, hogy a liberális média akadályozza legjobban a szólásszabadságot.

ez a két állítás 90-es IQ felett logikailag kurvára más.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 16:22:38

@math0:

Nem én tehetek arról, hogy a "liberalizmus" szó egyszerre 3 különböző dolgot is jelent.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:23:02

@evighed: az, hogy bizonyos dolgot tiltanak, és a "rátelepszenek", az kurvára más, ne túlozz!

chrisred 2018.08.03. 16:23:06

@maxval balcán bircaman: Fogalmam sincs, mivel keverheted a cenzúrát. Az nem arról szól, hogy álhíreket gyártanak és azt terjesztik mindenfelé. Az az orosz titkosszolgálat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 16:24:31

@maxval balcán bircaman: én ki vagyok tiltva a 888-ról, a PS-ről, a Magyar Időkről, Orbán Viktor lapjáról de nem csak személyesen, hanem szinte mindegyik oldalammal. nincs a jobboldalnál jobban cenzúrázóbb patkánymédia.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 16:25:31

@chrisred:

Álhírnek nevezni liberális szokás, így hívják a nem liberális médiák híreit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 16:26:15

@chrisred:

Ha a szóval van bajod, nevezzük ne,cenzúrának, hanem szabad vélemények elfojtásának.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 16:27:46

@math0:

Táged a ballibek is kitiltanak, mert iszonyúan trágár vagy. Azaz a te eseted nem politikai alaoú.

Te ha megnézed az általad említett oldalat, tele vannak ballib kommentekkel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:10:26

@maxval balcán bircaman: arról te tehetsz, hogy nem tisztáztad, melyikre gondoltál

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:15:59

@maxval balcán bircaman: álhíreknek teljesen jogosan nevezik a Breitbart és a 888 egy csomó hírét. konkrétan utánamentem olyan híreknek, amelynek a magyar verziója más volt, mint az angol, az meg más, mint a német.

például álhír volt, hogy Bécsben a középiskolások többsége muszlim, mert a statisztika csak a középiskolák egy típusáról szólt. de ezt már nem fordították le a magyar álhírgyárak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:16:43

@maxval balcán bircaman: " szabad vélemények elfojtásának."

nem tudod megmondani, miben nyilvánul meg az az "elfojtás". csak dobálózol a szavakkal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:17:48

@maxval balcán bircaman: sokszor nem azért, nem akkor tiltottak ki. a facebook meg nem is tilt ki azért.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:18:16

@maxval balcán bircaman: egyébként te iszonyúan trágár vagy, tehát a te eseted nem politikai jellegű.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.03. 17:20:12

@math0:

A FB is tilt, ha bizonyos témákban "rosszul" szólalsz meg.

De itt nem erről írtam, hanme arról, hogy az egyes FB-profilok üzemeltetői tiltanak ki.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:30:27

@maxval balcán bircaman: kommentek törlését és kommentelők kitiltását sokféle média csinálja, semmi igazolásod nincs arra, hogy a liberális inkább. de börtönbe záratni csak Putyin, Erdogan, és hasonló diktátorok csinálnak, na az a cenzúra, na az a szólásszabadság elfojtása. és ezek nem liberális demokráciák.

továbbá a Fidesz a plakátolás tiltásával csinált ténylegesen cenzúrát, mert az állam tiltott be, nem a Mari néni.

evighed 2018.08.03. 17:33:03

@math0:
"az, hogy bizonyos dolgot tiltanak, és a "rátelepszenek", az kurvára más, ne túlozz!"
Magyarországon tilos tagadni bizonyos történelmi eseményeket. Ha megteszed büntetést kell fizetni, rosszabb esetben közmunka. Az USA-ban nem tilos a faji alapú viccelödés, de ha a Majmok bolygója egyik szereplőjéhez hasonlitasz egy fekete politikust twitteren, szinte azonnal elveszted a munkádat.
Melyik a jobb vagy rosszabb szerinted?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:41:28

@evighed: "Magyarországon tilos tagadni bizonyos történelmi eseményeket. "

ezt a törvényt az illiberális Fidesz hozta. Pofán szartad magad.

"Az USA-ban nem tilos a faji alapú viccelödés, de ha a Majmok bolygója egyik szereplőjéhez hasonlitasz egy fekete politikust twitteren, szinte azonnal elveszted a munkádat.
Melyik a jobb vagy rosszabb szerinted?"

1) Az USA a jobb, mert a "szinte azonnal elveszted a munkádat" nem egy tény, hanem a te véleményed.
2) Mert a munkádat a munkaadód veszi el, nem az állam bünteti, azaz mehetsz olyan munkaadóhoz, aki hozzád hasonlóan rasszista.
3) Ez nem jelenti azt, hogy "legliberálisabb demokráciák is rátelepszenek a szólásszabadságra,", mert egy munkaadóról van szó, nem az államról.
4) Nem is sajtóról van szó.

Ezzel szemben Erdogan és Putyin lecsuk börtönbe, ha rosszul pislogsz, te faszfej!

Na az több, mint rátelepedés, és az állam csinálja, és a sajtóra.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:42:12

@evighed: Az USÁ-ban és Magyarországon is elvesztheted a munkádat, ha nem úgy dolgozol, ahogy a főnököd szeretné. Ez nem a sajtószabadság kérdése.

evighed 2018.08.03. 17:57:10

@math0:
- beszédmegértési zavarok,
- szóformálási nehézségek (afázia),
- zavartság, szédülés, fejfájás,
- átmeneti látásvesztés az egyik szemen,
- kettős látás, látótérkiesés
- hirtelen fellépő eszméletvesztés.

Az első hármon kivül melyik van még nálad az agyvérzés tüneteiböl?

Ui: nem kell válaszolni, mert úgy sem fogom elolvasni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 20:10:41

@maxval balcán bircaman: egyébként meg röhej vagy. A 888.hu oldalán például annyi a tágár, patkán náci, hogy sehol nem láttam még annyit magyar internetes fórumon. Ha ezeket kitiltanák, a 888-nak alig maradna olvasója. De nem tiltják ki őket, mert jó nekik a tárágár náci, nincs nekik semmi bajuk a trágársággal, csak azzal, ha valaki nem náci.

Úgyhogy de, politikai a cenzúra, faszfejkém, bebuktad, nem kicsit, nagyon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 20:12:32

@evighed: "agyvérzés tüneteiböl"

Rövid "ö"-vel. Akkor ennyit az agyvérzés tüneteiről.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 20:13:38

@maxval balcán bircaman: "S akkor hogyan vannak Oroszországban ellenzéki médiák? "

Nehezen. Alig.

0dzsud0 2018.08.03. 20:40:03

@math0: hát bántják a jó ferit :DDDD

0dzsud0 2018.08.03. 20:45:00

@math0:

"1) Az USA a jobb, mert a "szinte azonnal elveszted a munkádat" nem egy tény, hanem a te véleményed."

vs

"Ezzel szemben Erdogan és Putyin lecsuk börtönbe, ha rosszul pislogsz, te faszfej!"

csak a te tényeid a jó tények, igaz? :) hihetetlen, hogy pofán tudod szarni magad két mondaton belül.

0dzsud0 2018.08.03. 21:21:50

@math0: nem baj, ratyi, próbáljuk újra, segítek még egy kicsit.

"szinte azonnal elveszted a munkádat"

vs

"lecsuk börtönbe, ha rosszul pislogsz"

csak a te tényeid a jó tények, igaz? :) hihetetlen, hogy pofán tudod szarni magad két mondaton belül.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 21:37:47

@0dzsud0: te tényleg ennyire agykárosult vagy?!

en.wikipedia.org/wiki/List_of_arrested_journalists_in_Turkey

en.wikipedia.org/wiki/Media_freedom_in_Russia

0dzsud0 2018.08.03. 21:41:18

@math0: jaja, én biztos nem hallottam még a török és az orosz médiahelyzetről, milyen életszerű, te faszarc.

tehát: te leszarhatod más állítását, mondván az csak az illető véleménye, nem tény. de akkor hogy merészeled rögtön ezt követően a te tyúkszaros kis véleményedet tényként kezelni, te eltaposni való kártevő? :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.03. 22:14:35

@0dzsud0: tehát elismered, hogy igaz, amit a török és orosz médiahelyzetről állítottam, de egy mondattal lejjebb kétségbe vonod.

szólj az ápolódnak, nagy baj van!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.03. 22:16:13

@0dzsud0: " jaja, én biztos nem hallottam még a török és az orosz médiahelyzetről, milyen életszerű, te faszarc."

tehát hallottál róla.

" tyúkszaros kis véleményedet tényként kezelni"

de nem tény. pedig te is hallottál róla, de nem tény.

zólj az ápolódnak, nagy baj van nálad!

0dzsud0 2018.08.03. 22:26:50

@Brendel Mátyás: egyszerűen képtelen vagy értelmezni, neked tényleg fogalmad sincs, hogy miről beszélgetünk. majd "zólok" az ápolódnak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.03. 22:29:41

@0dzsud0: egyszerűen képtelen vagy értelmezni, neked tényleg fogalmad sincs, hogy miről beszélgetünk. szólj az ápolódnak!

0dzsud0 2018.08.03. 23:25:03

@Brendel Mátyás: zólj az ápolódnak, nagy baj van nálad!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.04. 00:17:03

@0dzsud0: egy másolási hibába tudsz kapaszkodni, neked csak ennyi maradt...

chrisred 2018.08.04. 04:15:45

@maxval balcán bircaman: Igaz, az illiberálisok úgy hívják, hogy fakenews. :)

chrisred 2018.08.04. 04:18:29

@evighed: Bárhol elvesztheted az állásodat, ha veszélyezteted a munkáltatód gazdasági érdekeit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.04. 07:42:20

@evighed:

Bfendel Matyinak alias math0-nak nem lehet agyvérzése, mert ahhoz először is egy agyra lenne szüksége.

0dzsud0 2018.08.04. 07:42:55

@Brendel Mátyás: egy másolási hibába tudsz kapaszkodni, neked csak ennyi maradt...

evighed 2018.08.04. 08:48:39

@chrisred:
Ez igaz. Sőt akkor is kirúghatnak, ha alszol a munkahelyen, vagy rászarsz a vezér íróasztalára, de most nem erről van szó.
Hanem arról, hogy az illiberális demokráciában (+Németország) beleírják törvénybe, hogy miről nem szabad diskurálni, míg pl. az Usa-ban, Nagy-Britanniában, Franciaországban nem. Ettől függetlenül ha elkapnak egy rossz viccel a twitteren vagy a facebookon, ugyanúgy büntetés jár érte.
(Lehet guglizni a példákat, Roseanne Barr, James Gunn stb.)
Nem direkt az állam büntet, hanem a rezsim általános ideológiája mentén NGO-k, úgy mond Social Justice Warrior szervezetek kényszerítik ki a büntetést azzal, hogy az elkövető megélhetését és vagy munkaadóját támadják.

0dzsud0 2018.08.04. 10:21:22

@evighed: még egy dolog, amit Brendel soha nem fog megérteni.

chrisred 2018.08.04. 13:25:41

@evighed: A munkaszerződés felbontása nem büntetés, ha jogszerűen történt.

evighed 2018.08.04. 14:31:05

@chrisred:
Latom nehéz. Esettanulmány:
Faszául dolgozol, nincs rád panasz a munkahelyen. Egyik péntek este kapatosan összefutsz Katikával számlázásról a kedvenc romkocsmádban, másra nem nagyon emlékszel. Másnap a haverjaid mondják, hogy vicceskedve orális kényeztetésre kérted fel Katikát, aki ez elől finoman kitért. Hétfőn behívnak a főnöködhöz, ahol ott ül a HR-es, Katikávak és az ő NGO-s ügyvédjével, akik elmondják, hogy vagy felmondasz, vagy kirúgnak és magánvádas eljárást indítanak ellened, amiért nyilvános helyen emberi méltóságában megaláztad Katikát. Te természtesen inkább felmondasz.
Nos, akkor most büntetést kaptál, vagy sem?

chrisred 2018.08.04. 15:38:12

@evighed: Tök jó ez a bevezetés. "Faszául dolgozol, nincs rád panasz a munkahelyen."
Mint az egyszeri ügyvéd, aki arra hivatkozik, hogy a védence a hét hat napján senkit sem ölt meg.

evighed 2018.08.04. 16:27:50

@chrisred:
:D
Ezen a poénon mennyit gondolkodtál?
A témához viszont megint nem sikerült érdemben hozzászólnod. Gondolom most is, mint mindig, csak a részvétel a fontos.

chrisred 2018.08.04. 16:41:30

@evighed: Mert nincs téma. Értelmetlen dolgon rugózol. Világszerte az emberek sokaságát rúgják ki (Magyarországon különösen), aki faszául dolgozik, nincs rá panasz a munkahelyén. És passz, ne mászik rá másokra berúgva, nem próbál másokat nyilvánosan megalázni, tisztességes emberként él. Csak a cégének nincs rá szüksége, vagy egy csókosnak kell az állása, esetleg valamiért nem szimpatikus a felettesének. Ilyen az élet. Hadd ne kelljen már a részvétemet impertinens seggfejekre pazarolni, amíg vannak, akik ezerszer inkább megérdemlik.

evighed 2018.08.04. 16:58:07

@chrisred:
Jól van. Szólj még hozzá párszor, legalább addig sem unatkozol.
süti beállítások módosítása