Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

Szél Bernadett az ellenzék egyetlen hiteles arca

2017. szeptember 30. - A te embered

A magyar ellenzéknek lassan heti rutinjává válik, hogy egy sor locsogás-fecsegés és siránkozás után bemennek Kálmán Olgához, összefogásra szólítanak fel mindenkit, majd jövő héttől újra a szokásos mederben folyik a nagy egyesítés, pontosabban bomlasztás. A jelen állapotok szerint nagyobb bukás jöhet, mint 2014-ben, arról nem is beszélve, hogy a "hihetetlen" gesztusokat tevő, a listája felét a többi ellenzéki pártnak felajánló MSZP Botka és Molnár hathatós közreműködésével lassan elporlad a semmibe.

De ne feledkezzünk el Tarjányi Péterről és a Magyar Progresszív Mozgalomról se, akik állítólag szintén valami összefogásszerűt szeretnének, ennek ellenére eddig nem sikerült mást elérniük, csak azt, hogy a Lattmann-sztori bedobásával az MSZP a biztos pártválasztók körében 10% alá süllyedt.

Tisztán látszik, hogy a demokratikus ellenzéknek nevezett bagázs fél évvel a választások előtt még a saját hatalmi harcait se fejezte be, sőt, talán a közepénél tart. Itt elsősorban nem azzal van a probléma, hogy a tökkelütött Botkát és inkompetens társait eltüntetni próbáló mozgalmak feltűntek, hanem az, hogy ez csak most történt meg. A választópolgárok egy része tudja, hogy a Gyúccsány balos, az Orbán jobbos, ezen információk birtokában pedig saját belátásuk szerint behúzzák valahova az X-et. Az viszont biztos, hogy senki nem fog utánanézni, ki az az MLP, az Együtt vagy az M betűt rejtélyesen, talán offshore-számlákon eltüntető P(árbeszéd) mégis mi a francot szeretne mondani az egyszerű embernek. 

Összefogásra tehát egyértelműen szükség van ahhoz, hogy ne legyen meg a 2/3. Nyilván politikai öngyilkosság lenne bármelyik fél részéről kimondani, hogy a '18-as választás már ősszel elbukott és a maximális cél a 2/3 megakadályozása lehet, de ettől függetlenül, ha nem történik valami isteni csoda vagy sugallat a balosok háza táján, ez várható. De mi az az apró reménysugár vagy ötlet, amibe (lassan) október elején bele lehetne kapaszkodni azoknak, akik nem szeretnének még négy évet egy ilyen lélek- és jellemtipró autokráciában élni?

Szerintem az egyetlen járható út az, ha az ostoba hatalmi harcok és a zsírosbödönhöz való beteges ragaszkodás helyett az MSZP, de főleg Botka László rájönne, hogy vele ez az egész nem fog működni. Beállíthatja magát nagymenőnek, aki egy fél listával megdobja a mérhetetlen ellenzékieket, de ezzel csak saját magát járatja le. Azzal nyilvánvalóan nem számol, hogy már csak a távozásával rengeteget erősödhet az összefogás esélye. 

szel1.jpg

Kép: Index

Minek kellene történnie? Számomra a legracionálisabb és legjobb megoldás az lenne ennek az őrült helyzetnek a kezelésére, ha az összes 5% alatti és feletti párt, nyilván a Jobbik és a Momentum kivételével beállna Szél Bernadett mögé. Engem nem érdekel az LMP, akiknek hét év alatt nem sikerült eljutniuk a nagyközönséghez, engem Szél Bernadett érdekel. 

Nemcsak hogy ő az ellenzék egyetlen hiteles és kis részben populárisnak is nevezhető embere, de emellett igenis megvan a karizmája ahhoz, hogy Botkával, Molnár Gyulával vagy Gyurcsánnyal szemben megszólítsa azokat a bizonytalanokat, akik tisztán látják ezt az összefogásnak nevezett bohóckodást, de Orbán rendszere sem kell nekik.

Sosem szavaztam az LMP-re, pláne nem 2014-ben, amikor egyértelmű volt, hogy csak egyszerű szimpátiát nyilvánítok ki, ha rájuk szavazok, hiszen a céljuk 2010-hez hasonlóan a parlamenti küszöb elérése volt. Persze fontos számomra a zöld gondolkodás, de sosem tartottam magam annak, illetve bár Schiffer Andrást egy nagyon intelligens embernek tartom, részben az ő számlájára írom, hogy azok a fontos felvetések és gondolatok, amiket az LMP mondott, nem tudtak a nagy nyilvánosság elé kerülni.

De ez most mind nem számít. Itt személy szerint egy ember számít, az pedig Szél Bernadett. A legutóbbi közvéleménykutatások szerint a Tarjányi mozgalmának megjelenése és Lattmann Tamás története huszonöt éves mélypontra küldte az MSZP-t, a Ron Werberrel együttműködő LMP viszont meglepően nagyot erősödött. Helycsere lenne? Talán ezzel járna a legjobban az ellenzék.

A helyzet viszont az, hogy a szocialisták egy-egy interjú közben képesek úgy beszélni az összefogásról, mintha nem is vennék észre a körülöttük zajló dolgokat. Mintha feltűnő sem lenne az, hogy ebben a játékban lassan ők lesznek a leggyengébb láncszemek. Ha viszont látják, csak nem beszélnek róla, inkább jobban tennék, ha felemelt fejekkel átadnák a vezetés lehetőségét egy olyan politikusnak, akinek neve hallatán nem szégyelli el magát az ember. Botka következő nagyvonalú ajánlata talán lehetne az, hogy visszavonul gyönyörű városába és inkább lokális szinten próbálja megoldani az emberek problémáit, ha már országosan nagyot bukott akkor is, ha ezt elismeri és akkor is, ha nem.

2017. 09. 30.

PODCAST

Rövidtávú tervem lenne a blog fejlesztése érdekében egy heti rendszerességű közéleti podcastet csinálni, amihez társat keresek, hobbi lévén fizetséget sajnos nem tudok felajánlani. Leginkább fontos társadalmi témákról, eseményekről lenne véleménykifejtés egyelőre még meghatározatlan időtartamban. Ha érdekel, kérlek írj az lk838535(kukac)gmail(pont)com email címre.

(Helyreigazításként tenném hozzá, hogy a közvéleménykutatások eredményét a Magyar Progresszív Mozgalom és Lattmann Tamás nem befolyásolta. Ezért elnézést kérek.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr4712913497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zenitó 2017.10.01. 13:34:56

Amikor ezt a Botkát a trónra emelték és sorra jelentek meg az ujjongó blogok,hogy micsoda szerencséje van az országnak, kommentben érdeklődtem, hogy mégis mit remélnek tőle. Miért képzelik azt,hogy új szavazókat tud hozni,mit tett le eddig az asztalra,mi jogosítaná fel egy ország vezetésére. Természetesen a megmondóemberek rögtön kiosztottak, miszerint Botkánál okosabb,talpraesettebb politikus még soha nem született. Most ugyanez a helyzet. Megint bedobnak egy nevet, megpróbáljál felépíteni, emészthetővé tenni,de ez is nagy pofára esés lesz. Emberileg nekem is szimpatikus Szél Bernadett, de abban reménykedni,hogy választók hadát tudja mozgósítani elég nagy szereptévesztés. De álmodozni jó.

Duplaxiii 2017.10.01. 13:36:07

A hölgy semmiképpen nem hiteles, ugyanis az LMP-hez tartozik, ami meg alapból nem hiteles!
Nincs programjuk a társadalmi problémákra, nem a nemzeti alapot képviselik, problémás kapcsolatban állnak az ökoterrorista Greenpeace-el, befogadták a trafikmutyi miatt sértett ez-fidesze állatorvos, aki napi szinten hazudozik a korrupció kapcsán és az LMP indulása sem tekintehtő demokratikusnak. Ja és nekik köszönhető a siffer is...
.
Egyetlen hiteles jelölt lehetett volna, még 2014-ben, Tétényi Éva!
Független, POLGÁRI, szakember, hatalmas tapasztalattal és gyakorlattal, és szintén nő.
Egyedül a fideszes korruptaknak és elvtelen seggnyalóiknak nem lett volna elfogadott.
De akkor is ment a cichart, ahogy most is, csak mára a többségnek felnyílt a szeme!
Ma egy neoliberális szélsőséges "zöldpárt" semmiféle társadalmi értéket nem képvisel.
Természetesen nem rosszabb a KISZ-titkár jellegű botkánál vagy bárki másnál, de ha összefogás, akkor a társadalom többségének a pártfüggetlen támogatása is kell.
Tőlem lehet ő a terézanya is, de akkor is az LMP vezetője, akik viszont a kdnp mellett a másik legkártékonyabb alakulat. Mert nem Magyarországot képviselik!

wiener 2017.10.01. 13:45:35

botkára kb akkor szavaznék amikor gyurcsányra és orbánra, bernadett meg aranyos de ne vezesse az országot egy nő most amikor krizis van, semmi rutinja, meg komolytalan is lenne, találjanak valakit aki hiteles és erős
és fogjanak össze vagy tovább tart a mostani kellemetlen kormányzás

Sir Galahad 2017.10.01. 13:51:43

Tényleg, az LMP mit mond a migránshelyzetről? Erről nemigen hallottam.

Jobb ma egy Orbán mint holnap egy kalifa 2017.10.01. 14:06:32

"Botka következő nagyvonalú ajánlata talán lehetne az, hogy visszavonul gyönyörű városába "

Az egyetlen igazan nagyvonalu az lenne, ha feloszlatna az mszp-t, es letezesuk minden masodperceert bocsanantot kerne az orszagtol.

morph on deer 2017.10.01. 14:21:40

@Jobb ma egy Orbán mint holnap egy kalifa:

Azért szarban leszel, ha orbán lesz a kalifa a nyugatbalkáni kalifátusban, fogadjunk, ;)

Brix 2017.10.01. 14:46:21

@Sir Galahad: Egyelőre nincs kialakult konszenzus migràns kérdésben, de Schiffer nyomkövetőt akart ràjuk tenni, anno...Elviekben nem üdvözlendő a migràció, ökopol szemszögből nézve...Meszerics sajnos túl liberó, es még sokan a pàrtban...De , sok a konzervatív is... @Duplaxiii: Van programja az Lmp- nek, amelyben alternatívàk vannak a jelen tàrsadalmi problémàira. Az Lmp egy nemzeti érzelmű öko pàrt ( volt) most kicsit balra torzultak, Shiffer nélkül, de még mindig nem a nyugati típusú zöld pàrt...

masada 2017.10.01. 14:50:16

Aki szerint az LMP hiteles vagy hogy ez a nő nyerhet az 0-t ért a politikához és menjen vissza ételrecepteket szerkeszteni

Brix 2017.10.01. 14:51:27

@Duplaxiii: Még annyit, pont a neoliberalizmust utasítja el az Lmp, legalàbbis az a garnitúra , akiket én ismerek: Schiffer, SRB, Vida , Turcsàny...Persze, Hadhàzy megjelenése a pàrt egyfajta ballib eltolódàsàt hozta...

Brix 2017.10.01. 14:52:40

@masada: Miért nem hiteles az Lmp? indok?

NaNehogyMár 2017.10.01. 14:58:26

Aki szerint ez a hölgy hiteles, az naiv.
Egy elvakult, irracionális, érzelmi alapon működő emberke, aki alkalmatlan személy szerint is, illetve támogatottságát (pártbeli tőke) tekintve is a kormányzásra.
Vicc ez a magyar ellenzék sajnos. Egyre inkább.
Nem sírni-ríni, hanem dolgozni kellene, meg kompromisszumokat kötni, ha hatalomváltás akarnak. De úgy tűnik nem, csak saját magát szeretné építeni mindenki. Miközben ugyanezért szidják a kormányt.
Folyamatosan sírva-nevetnem kell ezeken az erőlködéseken.

Jobb ma egy Orbán mint holnap egy kalifa 2017.10.01. 15:17:09

@morph on deer: Az teljesen mas, nem akarnek iszlam orszagban elni, de ha Orban akarna, akkor maximalisan tamogatnam.

DFK 2017.10.01. 15:17:50

Azért nem kis tudatlanságra utal, hogy a szerző azt hiszi,a pár napos Lattmann ügy látszódik a legfrissebb mérési adatokban. Az a következőben látszik majd.

ulpius66 2017.10.01. 15:52:28

Le a kalappal a Lattmann Tammáss előtt!

Képes ilyen blogokat olvasgatni... és még válaszolni is!

Kíváncsian olvasgatnám "Az én emberem" válaszát a Lattmann bejegyzésre......

Egyébként a Bernikével semmi baj nincs, csak az, hogy rettentő buta.
(mondjuk a Bernike "kitalálóinak" pont ilyen emberke kell, akit könnyű irányítgatni....)

alfacharlybravo 2017.10.01. 15:53:39

@zenitó: Érdekes nekem hányingerem van tőle

Kelly és a szexi dög 2017.10.01. 15:56:38

Ron Werber majd segít megmutatni, hogy tényleg lehet más a politika! :)

ulpius66 2017.10.01. 16:00:43

Hát akkor vegyük sorra a ballibsik miniszterelnök jelöltjeit! .... így fél évvel a választások előtt!

0. Lattmann -- bár ő csak virtuális jelölt volt, viszont mégis ő volt az első...
1. Botocska --- aki persze önjelölt, de kényszerből beállt mögé az MSZP
2. Vona, azaz Zázrivecz Gagyika ---- na Ő TÉNYLEG MINISZTERELNÖK SZERETNE LENNI
3. Karácsony Szilveszter --- a P miniszterelnök-jelöltje (a P támogatottsága kb. 0,1%....)
4. Bernike --- az LMP hivatalos jelöltje

.... és persze még nem jelölt a DK, az Együtt meg a Liberálisok és hasonló aberráltak......úgyhogy még bővülni fog a kör......

gigabursch 2017.10.01. 16:04:42

Örülök, hogy az önállóság mellett döntöttek.
Legalább elvált a szar a májtól.
Az Összefosás az nem nekik való.

Hogy ő-e a legjobb me jelölt? Ki tudja?! Mindenesetre a legesztétikusabb, az bizonyos.

Mindenesetre remélem bejutnak...

2017.10.01. 16:38:43

Én még ilyen távolról is drukkolok az LMP-nek, hogy bejussanak. Messze nem tökéletesek, de ezerszer inkább Szél Bernadett, mint bármelyik másik, Bitka, Gyurcsány stb.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2017.10.01. 16:39:10

@Duplaxiii: Tétényi Éva egyetlen ciklusa óriási szívás lett Esztergomnak, 2014-ben már polgármesternek sem választották meg újra, mire föl lett volna alkalmas ugyanebben az évben egyenesen miniszterelnöknek?

Egyébként az ö bukása nem a saját személyén, hanem a (posztban javasolthoz részben hasonló) helyzeten múlott:
Hiába van egyetlen személy (legyen az polgármester vagy miniszterelnök) körül konszenzus - ha az alapok szintjén nincs egyetértés, akkor a konszenzusos vezető sem fog tudni irányítani, mert nem lesz kit irányítania.

kvadrillio 2017.10.01. 16:54:06

ahbogy elnézem ezt a Bernikét, teljesen úgy néz ki, mint egy miniszterelnök !!! :O) Már úgy ios veselkedik !!!...De, ahogy elnézem a Vonát, ő is teljesen kezd úgy kinézni, mint egy minielnök !!! Gyurcsán pedig, teljesen úgy néz ki, mint egy volt minielnök !!!!! A Hadházi meg mint egy hadováló minielnök várományos... :))) Botkát pedig amilyen hévvel indult minielnöknek, .... már el is felejtettük ! :O)

api99 2017.10.01. 17:01:00

Teljesen hiteltelen ez a blog is.
Hogy lehet választásokról gondolkodni, beszélni és írni úgy, hogy figyelembe sem veszik az egyetlen lehetséges váltópártot.
Vegyétek már tudomásul, hogy két kimenetele lehetséges a 2018-as választásoknak:
Egy nagykapu ahol a fityesz újra győz és egy kiskapu, amin keresztül a jobbik leválthatja a mostani kormánypártot.
5milliónál most sem fognak jelentősebben többen szavazni, inkább kissé kevesebben.
2millió a fideszé (+/- egy kevés)
A 3 millióval még verhető lenne, ha egy kalap alá kerülne az a sok választó (2,5millió is elég lenne)
A jobbikot támogatókból olyan 1milla sosem fog mszpdkpmtököm.. pártokra szavazni. SOHA.
Ezt kell belátnia a szavazóknak. Ezért az egyetlen váltópárt a jobbik.
Ti meg itt szeletelitek a fingot ezekben a blogokban.

Minden olyan szavazat amit nem a fidesz kap, de nem is a jobbik , az elveszett szavazat - pontosabban a fideszt erősíti.
Azt kell észrevenni, hogy ezek a baloslibis pártocskák pontosan tudják, hogy csak talán van esélyük a bejutásra és csak biztosan tudják, hogy nem fogják leváltani ovt. Ennek ellenére azért indulnak, mert ha bejutnak folytatódhat a kedvenc semmittevésük - megélni lesz nekik miből.
Hogy mi van azokkal, akik rájuk szavaztak. Pont annyira nem érdekli őket, mint a fideszt sem a sajátjai.

altona 2017.10.01. 18:21:43

@gigabursch: legesztétikusabb? Azé' remélem láttál már másik nőt is :-)

Pop40 2017.10.01. 18:35:19

Mikor az ember látja ezt az ellenzéket, teljes joggal elhiszi, hogy ezek nem normálisak.

Széllel semmi gond, kitűnő miniszterelnök lenne. Csak éppen ideje lenne, hogy feltűnjön nekik, hogy egy kb 5%-os párt áll mögötte, aminek még a bejutása sem biztos.

Ettől kezdve mikor az lmp nekiáll arról mesélni, hogy ők ragaszkodnak a külön induláshoz, meg a Szél-kormány majd mit és hogy fog másképp csinálni, az embernek nem az jut eszébe, hogy igen, ez egy fasza csapat. Hanem szükségképpen az, hogy ezek nem normálisak. Szél-kormány, önállóan indulva, egy 5%-os párt élén. Aha.

Ez az ellenzék tényleg ennyire segghülye?

Pop40 2017.10.01. 18:39:29

@ulpius66:

Ritkán fanyalodok arra, hogy egyetértsek fideszes majmokkal, de ez most szentigaz.
A hülye ellenzékben az utolsó bolhafing párt is önállóan, saját miniszterelnök-jelölttel akarja megdönteni Vityát, meg a maffiáját.

Lassan több miniszterelnök-jelöltje van az ellenzéknek, mint szavazója.

tireless treehugger 2017.10.01. 18:48:08

szívesen látnák egy intelligencia versenyt a pocakos totyakos meg e csúcskanca között. 1000€-t teszek bernikére. Az sem ártana hogyha elmagyarázná orbánnak a fogamzásgátlás előnyeit úgy látom hogy terhes a főnök, szüksége volna némi felvilágosításra.

Mizantróp. 2017.10.01. 19:49:18

Szél Bernadett tökéletesen megfelelne.
(az országnak is)

2017.10.01. 20:14:20

@Duplaxiii: "A hölgy semmiképpen nem hiteles, ugyanis az LMP-hez tartozik, ami meg alapból nem hiteles!"

Az igazság az, hogy te vagy a leghitelesebb, ugyanis te a troll bandába tartozol. Különben a kutyát nem érdekli, hogy te kit tartasz hitelesnek, mert nem a te szájad íze szerint választ vezetőt egy ellenzéki párt. Eddig tudtál követni, pubi?

@api99: " az egyetlen váltópárt a jobbik"

Lehet, hogy neked az, mert nagyon hitelesek. Csak hogy rengeteg értelmes választó is van ám, azok pedig másképp gondolják ezt az "egyetlen" témát. Vedd ki a kezed a biliből.

@Sir Galahad: "Tényleg, az LMP mit mond a migránshelyzetről? "

Milyen migránshelyzetről? Ez itt nem Olaszország vagy Németország, az LMP meg nem a fidesz, Bernadett meg nem a Kim Viktor (még ép az elméje). Eddig tudtál követni?

flydomi 2017.10.01. 20:16:40

@Pop40: bruahahhah tetszik,hogy a sok megvezetett emberke fröcsög az 5%-ról. :)
Ha már egyszer a kormány alltal készített statot kell elhinni,akkor az biztos úgy is van. :)

vbn 2017.10.01. 20:27:11

@Pop40: "Lassan több miniszterelnök-jelöltje van az ellenzéknek, mint szavazója."

Nagy igazságot mondtál, Tesó! És ennek a folyamodványa az, hogy 2018-ban nem lesz kormányváltás! :-(

A Fidesz nagyon jól csinálja az "Oszd meg és uralkodj!" politikát...

2017.10.01. 20:39:46

@tireless treehugger: "csúcskanca"

A bőr a pofádról nem akar leégni ? Vagy betonszerű és csak vésővel jön le...

consul 2017.10.01. 20:46:35

Számomra az egész ellenzék egy vicc. Ez a balf@szkodás felér egy Benny Hill Show-val. Egyszerűen nem tudom komolyan venni, hogy képes lenne bármelyikük az ország vezetésére. Szél Bettiről is inkább egy hisztérika jut eszembe, semmint a programjukból tudnék felidézni bármit. Schifferről viszont olyan emlékeim vannak, hogy egy felkészült és korrekt képviselő volt, és ami talán a legfontosabb: hitelesnek hangzott, amiről beszélt. Ez utóbbi érzés nem jön elő Szél Bettit hallgatva.

tireless treehugger 2017.10.01. 21:04:00

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

A teljes képességeivel még adós, amit láttunk tőle az bemutatkozásnak és referenciának volt elég.
Mivel mindig az adottságait hangsúlyozó megjelenést választja ezért a csúcskanca szerintem helytálló. Semmi baj ezzel, általános emberi minőségbe beletartozik ez is. én meg vagyok akkora úr hogy észreveszem és elismeréssel adózok neki. Van itt még valami megbeszélni való?

theGentlemanus 2017.10.01. 21:24:54

Nincs azzal baj ha egy 5%-os párt miniszterelnököt jelöl, el kell hitetni ez emberekkel, hogy akár nyerhetnek is, így lehet az 5%-ból több, persze jó lenne ha tényleg lenne az ellenzékben összefogás, de nem egy össznépi ellenzéki váltsuk le a fideszt bagázs, hanem azokkal kellene összefogni, akik még nem járatták le magukat és vállalhatóak azon szavazók szemében, akik kiábrándultak a korábbi kormánypártokból, és nem szeretnének a szélsőséges Jobbikra szavazni. Az LMP megfontolhatna egy LMP-Momentum-Együtt-PM összefogást. Szerintem erősebben jönnének ki ebből, mint önálló indulásból.

morph on deer 2017.10.01. 21:54:16

A legnagyobb probléma - természetesen - a nevével van!
Hát hogy lehetne valaki egyszótagos névvel miniszterelnök, mikor az összes rigmus, mondóka, miegyéb a minimum két szótagos nevekre lett kitalálva! Pl.:
“Gyur-csány taka-roggy!” meg “orr-bán taka-roggy”, ésígytovább, szépen, ritmusosan, ahogy illik!

Na most képzeljétek el ugyanezt Széllel!
“Szé-é-él taka-rogggy!” - naugye!

Szóval sajnáljuk kedves Bernadett, de ilyen névvel magyar miniszterelnöknek lenni képtelenség!

Pop40 2017.10.02. 01:12:57

@vbn:

Ezt én is egyre inkább így látom.
PEdig ebben a választási rendszerben simán kétharmadot szerezhetne az ellenzék, ha lenne annyi minimális esze, hogy összefog. De nincs.

Szépen elindul majd 30 darab 3 százalékos párt, akkorát buknak, mint az ólajtó, és majd elmondják utólag, hogy miért a többi a hibás.

Orbánnak főnyeremény ez a segghülye ellenzék. Ha ezeken múlik, Vitya csak 90 évesen, végelgyengülésben bukik ki a miniszterelnöki székből.

Pop40 2017.10.02. 01:15:30

@flydomi:

Oké, öreg. Mindenki félremér, és az lmp-nek nem 5%-a van, hanem 10.
És? Mi is változik ettől?

Vagy azt akartad ezzel benyögni, hogy az lmp majd simán egyedül kormányt vált, mert hiába mérik 5%-ra, 40%-on áll?

Pop40 2017.10.02. 01:18:06

@consul:

"Egyszerűen nem tudom komolyan venni, hogy képes lenne bármelyikük az ország vezetésére."

Attól függ, mit értünk az ország vezetésén.

Ha azt a nonstop hazudozást és lopást, amit a fideszes maffia csinál, arra valóban egyik ellenzéki szereplő sem lenne képes.

Ha viszont nem ezt értjük alatta, hanem amit normális országokban szoktak érteni, akkor még a legbénább ellenzéki szereplő is jobb lenne a jelenlegi maffiánál.

Revolutionist 2017.10.02. 01:40:43

A hazaáruló náci rablógyilkos orbándiktatúra alól csak forradalommal szabadulhatunk fel. Még most van két verzió ebből. Az egyik a békés forradalom, a másik a fegyveres... Utóbbin nincs nagyon mit kifejteni... viszont a békés forradalom csakis a következőképpen történet meg viszonylag reális eséllyel (persze az sem túl sok). Szél Bernadett kell legyen egy kormányváltó összefogás közös csúcsjelöltje! Ez egy új és átmeneti ernyőszervezet kell legyen, mely egyetlen alerrnatívát ad az orbándiktatúra ellen... igen bizony a JOBBIKKAL IS BENNE (és a Momentummal, mindenkivel aki él és mozog a politikában és Orbánt akarja leváltani), hiszen a Jobbik célja KÖZÖS A BALOLDALI ELLENZÉKKEL!!! Egy közös és legalapvetőbb cél van, a közös minimum, hogy Orbán és rablóbandája takarodjon a kurva anyjába nem csak a hatalomból el, HANEM EGYÚTTAL A BÖRTÖNBE BE ÉLETFOGYTIG!!!! (és minden ellopott elcsalt vagyont és javakat visszavenni tőlük). Ebben a Jobbik és a többi ellenzéki párt és szervezet mind egyetért... ez elég kell legyen a kormányváltó összefogás megalkotására... Ez kell legyen a szavazólapon a illegitim hatalombitorló orbánmaffiával szemben!!!! Tehát a magyar nép egy Orbán vagy nem orbán jellegű szavazáson kell részt vegyen! Amint megbukott az orbáni náci hazaáruló rablógyilkos terror-rezsim, abban a pillanatban átmeneti ügyvezető szakértőkormányt alkotni (valódi szakértőkből szakirányú tudósokból nyilván), alkotmányozó nemzetgyűlést, és AZONNAL LETARTÓZTATNI AZ ÖSSZES FIDESZES VEZETŐT ÉS MEGKEZDENI A NEMZETELLENES RABLÓ TOLVAJ BŰNBANDA MINDEN TAGJÁNAK A BŰNVÁDI TÁRGYALÁSÁT!!!! Amíg ez zajlik az ügyvezető szakértő kormány vezeti az országot. Miután az összes nemzetellenes bűnöző országkirabló hazaáruló tényleges a helyére került tényleges életfogytigra és teljes vagyonelkobzás teljes holdudvartól is (strómanok, haverok, unokatestvérek, feleségek, sógorok, tesók, fiak, lányok, szomszédok stb MINDENKITŐL KIVÉTEL NÉLKÜL FILLÉRRE MINDENT!!!!). Ezek utána, hogy megtörtént az ország felszabadítása a maffiadiktatúra alól, állhat be egy tiszta tabula rasa, mely lehetővé tesz tiszta korrekt tisztességes igazságos és méltányos politikát, ekkor meghirdetni az új korrekt választásokat... Amin már minden erő (a Fidesz megtisztult utód szervezet is akár), úgy indul ahogy akar, szövetkezve, vagy egyedül mindegy... és ezután lehet egy korrekt kormányzás... csak ez a békés út!!! A másik verzió a nyílt fegyveres harc és vérfürdő! HARMADIK VERZIÓ NINCS!!! Az biztos, hogy magyarok milliói vannak az országban, akik NEM TŰRIK TOVÁBB AZ ORBÁN DIKTATÚRÁT, ÉS VAGY ÍGY VAGY ÚGY DE VÉGET FOGNAK VETNI ENNEK AZ ŐRÜLETNEK!!! ÉS EZ ABSZOLÚT ÉS TÖKÉLETESEN BIZTOS!!! Én szóltam....

gigabursch 2017.10.02. 07:27:43

@altona:
szövegértelmezés:
"me jelöltek közül"

me = miniszterelnök

Conchobar 2017.10.02. 08:03:22

"Számomra a legracionálisabb és legjobb megoldás az lenne ennek az őrült helyzetnek a kezelésére, ha az összes 5% alatti és feletti párt, nyilván a Jobbik és a Momentum kivételével beállna Szél Bernadett mögé." - Félő, hogy a posztíró nem érti a helyzetet. Az ellenzéknek volt 3 évearra, hogy fordítson a támogatottsági viszonyokon a kormánypárttal szemben a maga javára. Számos okból ez nem következett be. Innentől már csak a tűzoltás és a károk minimalizálása lehet számukra elérhető cél. Meg egymás szavazóinak csábítgatása, meg egymás lejáratása (nyilván mindannyian szeretnék, ha meg tudnának kapaszkodni a parlamenti székükbe valami módon). Néhány habozó, tanácstalan szavazó megszólításán kívül már csak erre elegendő ez a félév

Sexual Harassment Panda 2017.10.02. 08:18:57

Én is szivesen beállnék Szél Bernadett "mögé".

Morpheus. 2017.10.02. 08:22:54

A hitelesség terén nagy a deficit a 7 jelentősebb ellenzéki pártnál.

- Az MSZP baja a saját múltja
- A DK baja Gyurcsány múltja
- Az Együtt baja, hogy nincs jelen vidéken
- A PM baja, hogy szinte sehol nincs jelen
- A Momentum baja, hogy a Fidesz kreálmányának tekintik
- Az LMP baja, hogy Schiffer árnyéka még mindig rávetül
- A Liberálisok baja maga Fodor

A többiek nem is "látszódnak" a politikai térképen, sem a Munkáspárt, sem a MoMa, sem a Polgári Konzervatív Párt (pedig blogjuk elég színvonalas, csak épp nem állnak túl sűrűn szóba a kommentelőkkel). És ennyi ma az ellenzék. A Jobbikot nem veszem számításba természetesen.

ostvan1 2017.10.02. 08:52:21

Valóban, mint személy, ő a leghitelesebb, csak olyan kevés a támogatottsága, hogy minden rá leadandó szavazat csak a fideszt erősítené.

Erő e-meló 2017.10.02. 09:26:00

Legközelebb már a parlament takarítónője lesz az "egyetlen hiteles jelölt"?

Az LMP egy összegányolt valami, nem sok köze az eredeti céljához (ami már akkor is zavaros volt), most meg valami görögdinnye-párt akar lenni, kívül zöld belül vörös, nyilván a Ron Werber instrukciói alapján

Botka ma bejelentette hogy kiszáll, Schiffer már régebben kiszállt. Otthagyták a homokozót a kis ripacsoknak, akik legalább élvezik a butuska játszadozást

Erő e-meló 2017.10.02. 09:28:36

@Sexual Harassment Panda:
Ennél az idegesítő tyúknál azért jobbat is lehet találni. Bár igaz, hogy nem a magyar parlamentben, most hadd ne vegyük a választékot sorra

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.02. 11:30:29

"de főleg Botka László rájönne, hogy vele ez az egész nem fog működni. "

Megtette, lemondott. Mondjuk nélküle sem fog.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.02. 11:37:10

@Morpheus.:

"a Polgári Konzervatív Párt (pedig blogjuk elég színvonalas, csak épp nem állnak túl sűrűn szóba a kommentelőkkel)."

Vagyis egy újabb Elefántcsonttorony-párt. Ahogy a kommentelőkkel nem állnak szóba, még annyira sem állnak szóba "a néppel". Az a kedves vezetőjük sem kelt túl sok rokonszenvet, akinek volt bőr a képén beírni az egyik kommentjébe, hogy ő az egész magyar nemzetet akarja oktatni. :D Ez a szadeszos kioktató stílus valahogy nagyon megüli az emberek gyomrát.

Mondjuk olyan vezetőkkel, mint Péntek Péter nem is jutnak sehova. Ha jól emlékszem, engem akkor zártak ki a blogjukból, amikor meg találtam kérdezni, megvan-e már a 100 párttag. :P

==T== 2017.10.02. 11:53:41

Szél Bernivel az a legnagyobb baj, hogy buta. Viszont ő sajnos okosnak hiszi magát.

lorantka_a_gall 2017.10.02. 12:19:33

@Sir Galahad: Ugyan nem mai darab, és azóta Sciffer is visszavonult, de kb ez az állásfoglalás. Eleinte beálltak óbégatni a birkák közé, de aztán - mivel az ellenzék többségével ellentétben a fejüket néha gondolkodásra is használják - rájöttek, hogy nem lesz ez így jó.
mandiner.hu/cikk/20160222_felreertettuk_a_helyzetet_schiffer_andras_lmp_mandiner_interju

Zsoltbacsi 2017.10.02. 13:35:27

Véget ért tehát a Botkabaré, nagy kár, mert jól szórakoztunk. De indul a miniszterelnöki casting, ami még jobb buli lesz, ugyanis abban a teljes ellenzék részt fog venni. Rekeszizmokat felkészíteni.

Laciii 2017.10.02. 14:24:17

@Brix: "Van programja az Lmp- nek, amelyben alternatívàk vannak a jelen tàrsadalmi problémàira."
A bármiféle realitást nélkülöző rózsaszínködös firkálmányra gondolsz? Ami olyan komoly, hogy az önellentmondást nem veszik észre benne. Tartsuk itthon a fiatalokat azzal, hogy ha nem minimálbéren akar élni akkor szarrá-adóztatjuk a mocskos gazdag burzsuj szemét dögöt.
Ha a szaudi olajmennyiségen ülnénk akkor akár valós programnak lehetne tekinteni, de jelen állapotban a bármekkorát ígérhetünk úgyse lehet számon kérni kívánságlistájuk van nem programjuk.

Erő e-meló 2017.10.02. 16:26:07

@==T==:
Aki buta de okosnak hiszi magát, azt magyarul úgy hívják hogy ostoba

api99 2017.10.03. 02:37:49

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
"Csak hogy rengeteg értelmes választó is van ám"
Látom. Összeadni és kivonni nem tudtok.
A hitelesség lényegtelen. A szimpla matek megadja a választ.
Van egy 75%-os esélye a fidesznek ismét az újrázásra - leginkább az ilyen 'értelmes választók' miatt,
és van 25%-nyi esélye a jobbiknak leváltani.
Az összes többi esélye 0. Sőt, 0,0%
Aki erőlködik a balliberóglobalistatököm-pártocskákon, az mind a fidesz malmára hajtja a vizet.

api99 2017.10.03. 02:45:15

@Revolutionist:
A jobbik szavazóinak 3/4-e nem lesz hajlandó balliberóglobalistatököm pártok szagát hordozó jelöltre szavazni. Márpedig, ha valakit pl az lmpmszpdk... támogat, annak ilyen szaga van.
Ezzel vége is a dalodnak.

api99 2017.10.03. 02:48:06

@Morpheus.:
"...ennyi ma az ellenzék. A Jobbikot nem veszem számításba természetesen"
Állást foglalsz a mai politikai helyzetben és nem veszed számításba a 2.legnagyobb pártot.
Ennyi eszetek van.
Összesen.
:-(

gigabursch 2017.10.03. 07:25:40

@Morpheus.:
Így születnek a legnagyobb elszámolások, bukások, katasztrófák.
Természetesen.
Mert egy igen-igen fontos tényezőt kihagynak a szempontrendszerből.
süti beállítások módosítása