Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

Orbán lepaktál a szélsőjobbal

2018. szeptember 12. - A te embered

448 igen, 197 nem és 48 tartózkodás mellett fogadta el az Európai Parlament a Sargentini-jelentés néven ismert beadványt, melyben a névadó, az Európai Zöld Párt holland képviselője, Judith Sargentini fejezte ki aggodalmát olyan kérdésekben, amelyek Magyarországon szerinte aggályosak: ilyen az egyenlő bánásmódoz való jog, a korrupció, az összeférhetetlenség, a választási rendszer működése és a véleménynyilvánítás szabadsága.

A szavazás pikáns részét érthetően nem az adja, ahogy az Orbán politikájával nyíltan szembemenő Guy Verhofstadt vagy a hosszas tanácskozások után végül a jelentés elfogadása mellett döntő MSZP európai parlamenti képviselője, Újhelyi István szavazott, sokkal inkább Orbán saját pártcsaládja, az Európai Néppárt volt a döntő faktor a jelentés megszavazásakor, akik 2/3-os többséggel támasztották alá a jelentésben leírtak igazságtartalmát, köztük a Néppárt vezetője, Manfred Weber.

A szavazás végeredményétől függetlenül ugyanakkor naivság lenne azt gondolni, hogy innentől kezdve az EU és Orbán között levő hallgatólagos megállapodás az uniós pénzek kiszivattyúzását illetően változnának, a keresztény-konzervatív jobboldalisághoz tartozás viszont egyre határozottabban kérdőjeleződik meg a menekültválság hatására erősődő populista szélsőjobboldallal szemben. Orbán támogatóit már nem a mérsékelt jobboldalon kell keresni, hanem a skála szélén, ott, ahol Nigel Farage, Gert Wildeers, Recep Tayyip Erdoğan és Vladimir Putyin tanyázik. 

orban_1.jpg

Kép: HVG

Orbán Viktor nevében kell kikérnem azt az alaptalan feltételezést, hogy rasszista, antiszemita vagy szélsőjobboldali lenne: bár ott a szövetkezés Putyinnal, lepaktálás a rothadó kelet korruptságával és megannyi más eset, Orbán Viktor politikája, ideológiája és csaknem az összes cselekedete 2010 óta mind azt mutatják, hogy még szélsőjobboldalinak is kevés, hiszen azok - legyenek akármilyen gondolatok is - hisznek valamiben, ő pedig következetesen kitartott amellett, hogy annyi zászlót lenget, amennyit elbír és persze amennyire kifizetődő az. Magyarország miniszterelnöke annak a XXI. századi hullámnak a doyenje, amely vállaltan, sőt, büszkén nem hisz semmiben: az értékelvű politizálás az ő értelmezésükben megbukott és talán soha nem is létezett, helyette pedig egyszerre kell mindent és semmit mondani, majd ha az érdek később úgy kívánja, annak is az ellenkezőjét. 

felirat.jpg

Ebben a helyzetben pedig sorolhatjuk akár illiberálisnak, akár keresztény-konzervatívnak, de még fasisztának is Orbánt, ahogy a liberális elit álmából felkelve harsogja, a lényeg nem a kifejezéseken van, hanem azon, hogy a lehetséges szélsőjobbos váltás és a pártcsalád-csere a jövő évi európai parlamenti választások során végérvényesen egy olyan közegbe tereli Orbán Viktort, ahol egész egyszerűen nincs visszaút: egy liberális politikus lehet később jobboldali, egy marxista elfogadhatja a szabad piacot, de az, aki Putyin, Wildeers és Erdoğan mellé áll be a sorba, az nemhogy bármiféle konszolidáció lehetőségét dobja el magától, de azt is, hogy valaha is demokrata legyen.

A török, orosz és megannyi más autoriter, diktatórikus rendszer önmagát szívesen hívja demokratának vagy demokratikusnak, ahogy az NDK is tetszelgett ezzel a névvel, azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy ahol ellenzéki politikusokat vernek össze, csuknak le vagy gyilkolnak meg, az maximum a nevében kapcsolható bárminemű formában is a demokráciához. Orbán a Sargentini-jelentés elfogadása után egy hatalmas - szó szerinti - löketet kapott azt illetően, hogy a helye inkább a Svéd Demokraták, az Egységes Oroszország és az Igazság és Fejlődés Pártja között van.

A XXI. század politikai változásai, az egyenlőtlenségek sosem látott mértékű növekedése, a kizsákmányolás és a politika iránti apátia mind olyan részek egy nemzet és egy társadalom életében, melyek következményei többek között az, hogy Orbán Viktor milliók szemébe marad hiteles úgy, hogy ideológiáját és hitvallását olyan rendszerességgel váltogatja, mint az alsónadrágját. Még nem értünk el arra a szintre, ahol a miniszterelnök példaképei állnak, de ezzel a kis segítséggel nem sokáig kell várnunk arra, hogy országunkat büszkén nevezhessük a legvidámabb diktatúrának.

2018. 09. 12.

PODCAST 

A blog fejlesztése érdekében egy heti rendszerességű közéleti-politikai podcastet szeretnék csinálni, amihez társat keresek, hobbi lévén fizetséget sajnos nem tudok felajánlani. Leginkább fontos társadalmi témákról, aktuális eseményekről lenne véleménykifejtés. Ha érdekel, kérlek írj a bumerangblog19(kukac)gmail(pont)com email címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr8314236885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.13. 10:53:02

Egyelőre ez nem valószínű. A Néppárt szétrobbantása a valószínűbb út.

Csató 2018.09.13. 10:59:00

Az nem lehet, hogy a magát kereszténynek, konzervítívnak beállító európai jobboldal pucsított be a vadliberálisoknak és majdnem komcsiknak?

Mickey Pearce 2018.09.13. 11:02:03

Hát gratulálok a poszthoz.
Ez alapján akkor már nagyon várom hogy az Újhelyi Istvánt fényes nappal lelőjék az utcán, a bloggert elhurcolják és megverjék valami pincében, vagy a hazaáruló Helsinki Bizottság, Migszolg, stb tagjait belőjék a Dunába, a Sargentinit megmérgezzék plutóniummal, de be is lökhetik egy villamos alá... A felvázolt párhuzamból (török, orosz) ugyanis ez következne... Ha ezek az események esetleg sajnálatos módon mégsem következnének be, akkor ez a poszt ugyanúgy bullshit, mint a debil Sargentini jelentése.

Mickey Pearce 2018.09.13. 11:05:12

@Csató: Én fel nem foghatom hogy alakult ki az hogy a "magát kereszténynek és konzervatívnak beállító európai jobboldal" a fehérember gyerekek születésének támogatását rasszizmusnak és fasizmusnak, az érdekes idegen kultúrájú majomcsordák betelepítését pedig közös európai értekekként éljék meg.

Reepa 2018.09.13. 11:20:21

A sargentini jelentes nem egy komoly kutato munka eredmenye , hanem egy szubjektiv velemeny nyilvanitas...
Miert nem csinalnak hasonlo jelenteseket Romániában vagy Bulgáriában?...de végülis bárhol lehetne hasonloan egyoldalu szubjektiv lejarató jelentéseket gyártani
Erzodik az a mocsok kettosmerce...
Ha nem azt csinalod amit mi mondunk akkor serted a demokraciat stilus...
A poszt amugy egy bullshit...valosagtol tavol all es kretensegeket vizional...a persze nyalja a nyugati liberalis elit segget...

Ekrü 2018.09.13. 11:20:50

"de az, aki Putyin, Wildeers és Erdoğan mellé áll be a sorba, az nemhogy bármiféle konszolidáció lehetőségét dobja el magától, de azt is, hogy valaha is demokrata legyen.":
index.hu/kulfold/2018/08/17/merkel_es_putyin_olyan_joban_van_hogy_tegezik_is_egymast/
index.hu/kulfold/2018/08/07/erdogan_ismet_nemetorszagba_latogat/
No ,akkor elmondhatjuk,hogy Frau Merkel nem nevezhető demokratának,a németek pedig nácik,hisz ezt eltűrik. :))))

Emmett Brown 2018.09.13. 11:21:26

@Mickey Pearce: én fel nem foghatom, hogy a magát a keresztény és konzervatívnak tartó párt miért adott szabad Schengeni hozzáférést illetve állampolgárságot orosz/ukrán/szír/stb bűnözőknek illetve KGB ügynököknek.

morph on deer 2018.09.13. 11:21:33

@Csató:
Nem hiszem. Ha valaki ezt kívülről nézi, annak ez egyértelműen a populizmus, a hatalom bármi áron történő megvédéséről, és a kreszténységet csupán eszközkén használó autokrácia megerősítéséről szól.
Például így látja egy jereszténydemokrata néppárti képviselő, - jelzem, én is:

m.facebook.com/story.php?story_fbid=308650189945945&id=600453866990155&_rdr

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.13. 11:23:31

@Csató: Ez ebben a formában nem igaz. A néppárt tele van liberális értékrendű tagokkal, akik ezt eddig nyíltan nem vállalták fel, de most színt vallottak, a néppárt szakadni fog, akik orbán ellene szvaztak többen voltak, ezért valszleg maradnak, és lesz belőlük liberális néppárt, és lesz egy jobbközép néppárt, amibe Orbán lesz aki az észt ossza, ezekhez fognak csatlakozni a szalonképesebb széljobberek... ráadásként az erőviszonyok erősen fognak borulni a következő EP választáson, ahol bizony megjelenik az a széljobb és populista többlet, ami jelenleg nem látszik!

Reepa 2018.09.13. 11:25:26

Vegulis azzal hogy megszavaztak...azzal csak tovabb melyitik a szakadekot a ket oldal kozott...s ebbol hosszabb tavon ugyancsak Orban fog profitalni...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.13. 11:35:36

2019-ben EP választások lesznek.

A bevándorlás ellenes erők kerülnek többségbe, és a 224 darab Soros által listázott megbízhatónak titulált EP képviselők felel kiesik a faszba.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.13. 11:37:56

Az se semmi ahogy megszavazták.

Azzal vádolják Orbánt hogy saját kénye kedve szerint hozza a törvényeket.
MIdnezt egy olyan eljárásban amit megváltoztattak a védekezést ellehetetlenítve (kevés időt adtak), és a szavazási rendet semmibevéve, felrúgva azt (A tartózkodások figyelmen kívül hagyása), hogy meglegyen az áhított eredmény.

Az EU csak magából csinált bohócot, és bebizonyították hogy autokráciában, véleménydiktatúrában, és szólásszabadság eltiprásában senki nem versenyezhet velük.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.13. 11:42:08

Kicsit szégyellem magam hogy ennyire reklámozom Schiffert, de akit egy kevésbé egybites gondolat is érdekel, az szerintem olvassa el:

"A 7-es cikkelyes jelentés ajándék a kormányzati propagandának" - Schiffer András

azonnali.hu/cikk/20180802_-a-7-es-cikkes-jelentes-ajandek-a-kormanyzati-propagandanak

Mickey Pearce 2018.09.13. 12:04:05

@Emmett Brown: Most itt arról van szó hogy Európa a tökéletes demokrácia, mindenben igazuk van (náluk van az orákulum) stb, ami alapján mondhatnak erkölcsi itéletet másokról, az Orbánbanda meg kiskaliberű bűnözők. Ebben a kontextben mit nem értesz??

Egyébként más nyugati országokban is így van, pl szerinted a Londonban nagy számban tenyésző oroszok azok mi a fenék ha nem oligarchák (= bűnözők) vagy volt és jelentegi KGB ügynökök, stb.
Kb 8 éve csekkoltam hogy Svájcban ha befizetek 50 000 CHF-et egy SAJÁT ott nyitott bankszámlára és aláírom hogy soha nem támasztok semmilyen igényt a svájci szociális ellátórendszerrel szemben akkor kapok egyből letelepedési engedélyt. Na az milyen?? Szerinted hány bűnöző és titkosügynök lehet ott így :-)))

Ja még hogy te is értsél valamit ebből az egészből: szír bűnöző nincsen! Minden szír vagy IT szakember, vagy orvos, fogorvos és volt egy amelyik futballedző volt. Az, hogy az ilyen napsütötte arcú értelmiség megrohan egy (schengeni) határt lezáró rendőrsorfalat és fizikai erőszakkal áttöri, az nyilván nem bűncselekmény, hanem egy csodálatos progresszív tett Európa felvirágoztatása érdekében és maga a közös európai értékek manifesztálódása. Akinek ez nem tetszik, az nyilván rasszista, fasiszta, putyin- és erdoganbérenc és maga a sátán és nincsen helye Európában.

chrisred 2018.09.13. 12:05:02

@Rettegek mert ballib vagyok: Egy eljárás elindítása nem hozható párhuzamba egy törvény megszavazásával. Inkább ahhoz hasonlítanám, amikor a Fidesz képviselőcsoportja távolmaradt a plenáris vagy bizottsági ülésről, hogy a tárgyra vett ügyeket ne lehessen megtárgyalni. Orbán nem EP képviselő, ezért csupán vendégként hallgathatták meg. Neki kormányfőként módja lesz arra, hogy az Európai Tanácsban az eljárással kapcsolatos egyetértés megszavazásánál támogatókat szerezzen. Csupán hat szavazat kell ahhoz, hogy az eljárás lefolytatását megakadályozza.

morph on deer 2018.09.13. 12:06:17

@Magánvéleményem:
“lesz egy jobbközép néppárt, amibe Orbán lesz aki az észt ossza”
:)
A mit? Lózungokat, jelszavakat, hazugságokat talán, ha szót kap, de észt?
Azt honnan?

“ezekhez fognak csatlakozni a szalonképesebb széljobberek..”

Azokra gondolsz, akik csak fehér kesztyűben hajlandóak hajkurászni a migránsokat, vagy akik már nagy betűvel kezdik, hogy “Heil..”?

Az európai politikai értékrend szerint a fidesz már egy ilyen pártnak számít, azonos szinten például a svéd SD-vel.

Azért illő lenne már tisztán látni, hogy ki megy az autópálya ellentétes oldalán, itthonról is.

chrisred 2018.09.13. 12:07:16

@Ellenzéki Tüntető: Schifferék már annyira félnek a kormányzati propagandától, hogy mukkanni se mernek.

Mickey Pearce 2018.09.13. 12:09:36

@Rettegek mert ballib vagyok: Ha valakinek van bármi köze a joghoz, akkor az tudja hogy kb kétféle minősített többség szokott lenni: van az összes szavazásra jogosult kétharmada, illetve a szavazáson megjelentek kétharmada. Ha van a szavazáson olyan gomb hogy "tartózkodom", akkor a jogalkotó szándéka ( "spirit of the law" ) az volt hogy a tartózkodás is szavazatnak számít és a kétharmad igennek úgy kell meglennie. Ez teljesen nyilvánvaló, a dolgok logikájából következik. Az hogy az EP diplomával sem rendelkező csőcseléke ezt nem érzékeli, az pont nem jelent semmit (pl Martin Schulz érettségi nélkül tudott abból politikai karriertt csinálni hogy ha hazudott vagy ellopott valamit és ez valakinek nem tetszett, akkor azt gyorsan leantiszemitázta amivel teljesen megsemmisítette az illetőt: ezek a közös európai értékek. Kész csoda hogy minden épelméjű embernek kezd elege lenni belőle.)

chrisred 2018.09.13. 12:10:15

@Magánvéleményem: "A néppárt tele van liberális értékrendű tagokkal,..."

Ezt polgári értékrendnek nevezik, és a Néppárt alapeszméihez tartozik. Nem ők tehetnek arról, hogy a Fidesznél elavult politikai termék lett.

chrisred 2018.09.13. 12:17:35

@Mickey Pearce: Ez nem jogi, hanem szabályalkotási kérdés. Állítólag 1979 óta ez az eljárási szabály az EP szavazásainál. A szavazógépen pedig mindig ott a "tartózkodom" gomb, függetlenül attól, hogy minősített vagy egyszerű szavazásról van szó.

Mickey Pearce 2018.09.13. 12:27:07

@chrisred: "Állítólag" ... azért ahogy olvastam a témáról ez ennél bonyolultabb... kár hogy nem lett meg "rendesen" a kétharmad és így kell maszatolni pont egy olyan szavazásnál ami a jogállami normák manipulálásával vádol. Ettől problémás/nevetséges az egész. Az orbánék is betartják a saját maguk által alkotott szabályokat, nem-e??

röf 2018.09.13. 12:34:43

"...Európai Néppárt volt a döntő faktor a jelentés megszavazásakor, akik 2/3-os többséggel támasztották alá a jelentésben leírtak igazságtartalmát..."
A posztírón kívül mindenki tudja, hogy ez a szavazás nem a pontokba szedett marhaságokról szólt, hiszen azok nem állnak meg a saját lábukon.
Ez a szavazás Orbán külpolitikájának szólt.
Mit érdekli a még szűz Szardzsentinit vagy a hibbant Verhofstadt-ot a magyar sajtó(nem?)szabadság...
Vagy azt gondolta Újhelyi Pityu, hogy őérte aggódnak?
Noneee.....

dare 2018.09.13. 12:36:56

@morph on deer: Tökéletes fogalmazás, én is ezt érzem.
A baj csak az, hogy a 448 igen szavazóból csak pár tucat ilyen képviselő van, akiknek el is hiszem a megfogalmazott érzelmeit, és azonosulni tudok vele.

A többiből viszont vajon hányan érezhetnek így:
"Macron pártja, a „La République en marche” (LREM) azt is írta: örülnek annak, hogy az unió meghallotta szavukat, és hajlandóak küzdeni a kirekesztés és a nacionalizmus ellen, az EP döntése pedig erős jel kell legyen a magyaroknak és más nacionalista kormányoknak."
Túl erős a jel, már blokkolót kell feltenni hozzá.

morph on deer 2018.09.13. 12:38:41

@Mickey Pearce:
“Ha van a szavazáson olyan gomb hogy "tartózkodom", akkor a jogalkotó szándéka ( "spirit of the law" ) az volt hogy a tartózkodás is szavazatnak számít”

Ezzel csak két gond van.
Egyrészt a vonatkozó uniós szabályozás megkülönböztet két alaphelyzetet a tartózkodással és a tartózkodás nélküli szavazatszámîtással kapcsolatban, - és ez az a pont, ami véleményem szerint lehet vita tárgya, - az viszont nem, hogy A SZAVAZÁS ELŐTT MINDEN KÉPVISELŐ TISZTÁBAN VOLT VELE, hogy az eredménybe nem fogják beszámítani a “tartózkodom” szavazatokat, csak az igen és a nem szavazat számít!

Tehát aki egyetértett orbánnal, annak megvolt a lehetősége a NEM gomb megnyomására!
Aki viszont sem igent sem pedig nemet nem mondott az NEM VETT RÉSZT A DÖNTÉSBEN, - ergo: nincs értékelhető véleménye.

Innentől kezdve ennek a vitának sok értelme nincsen, hiszen bárki támogathatta - volna - orbánt, ha az lett volna a szándéka.

De nyilván nem tartották fontosnak, nem gondolod?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.13. 12:40:02

@morph on deer:

A 2/3-os törvények megszavazásához a képviselők 2/3-ának szavazata szükséges mióta világ a világ.
Teljesen mindegy hogy mit nyomtak az igeneknek kell 2/3-ot elérni.

Ebben az esetben Soros seggnyalói nem érték el a 2/3-ot, és azt tudták is hogy nem érik el.
Ezért rugták fel az EU-s eljárásrendet és vették semmibe a saját maguk által hozott törvényeket, eljárásrendet.
Liberálfasisztáknak nem számít holmi törvény, és eljárásrend.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.13. 12:40:16

@chrisred: Tartok tőle, hogy jövőre a szavazás során kiderül, hogy a fidesznyikeken kívül még igen sokak elavultnak fogják tekinteni azokat az alapeszméket. Utána térjünk vissza arra, hogy mennyire volt igazam :-)

@morph on deer: Látszik, hogy egysíkúan gondolkodsz, ezért neked megcsócsálom(Hofi után szabadon): Az "ész osztás" tipikusan pejoratív értelemben használt kifejezés. Szándékosan nem vezéregyéniséget írtam... de, mindegy. Már csak azt mondd meg, hogy Maszopita vagy Kurcsányita e vagy :-)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.13. 12:41:38

@dare:

Soros által listázott megbízható EP képviselők száma 224 darab. Az országot lejárató felszólalók 80%-a ezek közül került ki.
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.13. 12:42:42

@Rettegek mert ballib vagyok: Újra van értelmezve a 2/3 lényege. Mostantól az EP igazolta, hogy az 50%+1 szavazat 2/3-a elegendő az alkotmányozási szintű döntésekhez...

Valljuk be őszintén, ez nem az amire a liberálisok gondoltak, de ez a következménye!

Ekrü 2018.09.13. 12:42:49

@morph on deer:" Azokra gondolsz, akik csak fehér kesztyűben hajlandóak hajkurászni a migránsokat, vagy akik már nagy betűvel kezdik, hogy “Heil..”?"-Nem,szerintem inkább olyanokra akikkel a Kurz-félék nem szégyellnek koalíciót kötni,miközben arról osztják az ész,hogy ki a náci és ki nem az....

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.13. 12:44:30

@Mickey Pearce:

"Az hogy az EP diplomával sem rendelkező csőcseléke ezt nem érzékeli, az pont nem jelent semmit "

Ez nem igaz.
Pontosan tudták, hogy nem lesz meg a 2/3-d csak akkor ha felrúgják az eljárásrendet.
Magyarul szarnak a saját törvényeikre, eljárásaikra, bebizonyították Soros csicskái hogy mindenen és mindenkin keresztül átgázolva viszik véghez az akaratukat.

Azaz paradox módon éppen azt művelik ország világ előtt, amivel a magyar kormányt vádolják.
Lejáratták az EP-t és porig rombolták a hitelességük.

morph on deer 2018.09.13. 12:47:32

@dare:
“A baj csak az, hogy a 448 igen szavazóból csak pár tucat ilyen képviselő van, akiknek el is hiszem a megfogalmazott érzelmeit, és azonosulni tudok vele. ”

Egyetértek. Ugyanez sajnos mindkét oldalra elmondható. Bár nem csodálom, ilyesmi nem mindennap történik.

Engem ebben a felszólalásban az lepett meg, hogy kereszténydemokrata oldalról utasítja el az orbáni álkeresztény bohózatban való részvételt, és ennek azért van némi jelzésértéke.
Különösen a legújabb, a “kereszténydemokrata fidesz” kitaláció fényében, és hogy mi az eredendően is kereszténydemokraták véleménye erről.

Úgy néz ki, hogy az a bizonyos köpönyeg eggyel többször fordult a kelleténél.

Emmett Brown 2018.09.13. 12:51:24

@Mickey Pearce: vannak baromságok a jelentésben, de sok igazság is van benne. ők annyit látnak, hogy Magyarország a Fidesz vezetésével odaszart az asztalra, és ez érthető módon nem tetszik nekik.

Erre a svájci megoldásra dobjál valami forrást, mert ezt konkrétan nem hiszem el (maximum EU/EFTA tagországok polgáraira vonatkozhat). Már csak azért sem, mert ha létezne, akkor a magyar programot senki nem választotta volna.

Elhiszem, hogy Londonban sok ilyen arc van, csak a brit illetve a magyar állampolgárság megszerzése nem említhető egy lapon. egyfelől ott 2/5/10 millió font befektetéssel (nem kölcsönnel) lehet 5/3/2 év alatt állampolgárságért folyamodni, de nem automatikusan, hanem nyelvtudás/kultúraismeret/otttartózkodás szükséges. Ehhez képest Magyarországon elég 300k euró kölcsönt adni (és Rogán cimbijeit még legalább 40k euróval megtápolni) a szabad mozgáshoz Schengenben, illetve az egyszerűsített honosítási programban gyakorlatilag bárkinek aki hozott egy anyakönyvi kivonatot, hogy a dédnagyanyja magyar volt ahhoz hozzávágták az állampolgárságot (útlevéllel ofc), minden további ellenőrzés nélkül (nuku nyelvtudás/országismeret/itthon élés).

Ekrü 2018.09.13. 12:58:15

@morph on deer: "Az európai politikai értékrend szerint a fidesz már egy ilyen pártnak számít, azonos szinten például a svéd SD-vel. "-Akkor áruld már el nekem ,Kurz koalíciós partnere minek számít az európai értékrend szerint? És ha náci ugyan mit keres Kurz mellett aki a Néppárt tagja:Vagy szerinted ez úgy működik ,hogy vannak nácik meg nácibbak attól függően ,hogy az érdeketek úgy kívánja?És ugyan már ki dönti el .hogy kik a nácikobbak?Ti? Milyen alapon?Milyen alapon mondjátok pld.rá a svéd SD-re ,akire svédország 17,6 %-a rászavazott ,hogy náci,miközben a nyertes svéd szocialisták sem kaptak sokkal többet a maguk 26-28 %-jukkal.

pragmatika2 2018.09.13. 13:00:48

Szerintem a képlet egyszerű.
A migrik nem jutottak még el európa minden szegletébe. Ennek köszönhető, hogy ezek a politikusok még képben lehetnek. A viszonylagos jólétben az emberek nyugodtak.
Merkel gyengülése azonban már jelzésértékű.
Nem fogják fel az egyszerű kis agyukkal, a migri párti politikusok, hogy az, hogy szavazati jogot kap 2-3 millió új állampolgár, akik borítékolhatóan a libsiket fogják tolni, még nem az egész országot jelentik.
Ahogy nő a migrációs probléma, bizony úgy fognak a migrációellenes politikusok erősödni.
Ennek jelei már mindenhol mutatkoznak, lásd legutóbb Svédországban, ahol nem nyert ugyan a szélsőséges párt, de erősödött.

dare 2018.09.13. 13:02:46

@Rettegek mert ballib vagyok: Akkor a köztes képviselők csak helyezkednek, ha egyszer két sebesség lesz azon a válton, azért gondolom sokan szeretnék azt majd ajándéknak maguknak.

@morph on deer: Akik Soros és Kádár köpönyegéből bújtak elő, azoknál előfordul az ilyen.
A sok forgástól foszlott lett, és páran átlátnak rajta.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2018.09.13. 13:16:07

Áprilisban ki akart összefogni a Jobbikkal, és ki szólított fel minden jóérzésű demokratát, hogy támogassák az esélyes Jobbik jelölteket? :D

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.09.13. 14:07:17

"Geert Wilders és Recep Tayyip Erdogan", ja meg Hitler, Timur Lenk, a Sátán és Hasfelmetsző Jack. MIndenki aki Gonosz. Mint a fickó, aki elnyomja a népet, szélsőséges vallási ideológiák alapján modellezi újra a társadalmat és háborúkat vív, és az elvetemült gonosz, aki nem akarja, hogy idegenek elfoglalják az országát és hozzák magukkal a fent említett ideológiákat és politikai stílust.

Teljes agyhalál.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.09.13. 14:10:35

@Voznyák Pista: ha pedig majd lesznek elegen az "új európaiak", akkor meg leszavaznak megint csak rájuk. Jól ki van ez találva, ha elvesztenek 100k bennszülött szavazót importálnak helyettük 200k-t akárhonnan. Nem is ér véget ez, amíg az őslakos európaiak annyira kisebbségbe nem kerültek, hogy értelmetlen lenne pusztán az ő kifosztásukra politikai platformot létrehozni. Meg lehet nézni Dél-Afrikát, remek forgatókönyv lesz Nyugat-Európának.

VT Man 2018.09.13. 14:29:06

@dare:
""Macron pártja, a „La République en marche” (LREM) azt is írta: örülnek annak, hogy az unió meghallotta szavukat, és hajlandóak küzdeni a kirekesztés és a nacionalizmus ellen, "

A franciaknal nacionalistabb nemzet nem nagyon volt Europaban. A francia volt az, aki a legbuszkebben mondta, hogy "en francia vagyok"!

De ugy tunik, hogy ez a dicsoseg mar a multe.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.09.13. 14:39:42

Kígyó Brüsszel, álnok kobra!
Sebaj, húzzunk szélsőjobbra!
;-)

Emmett Brown 2018.09.13. 15:07:48

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: jaja, köcsög zuluk bevándoroltak az ősi búr földekre. illetve szavazatimport terén mi is elég jól állunk, ezt talán nem kellene feszegetned.

Emmett Brown 2018.09.13. 15:10:07

@Mickey Pearce: elvitte a cica a klaviatúrádat?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.09.13. 16:28:04

@Emmett Brown: "jaja, köcsög zuluk bevándoroltak az ősi búr földekre" Igen, így van te barom, pontosan így történt. A zuluk nem voltak őslakosok Dél-Afrikában bantuként, még a búroknál is később értek el arra a területre. Talán érdemes lenne kinyitni egy történelemkönyvet. Dél-Afrikában khoisan, nem-bantu feketék laktak nagyon gyéren. Majd jöttek a búrok. Majd még utánuk jöttek a feketék. Akik viszont csak jöttek és jöttek és még ma is egyre csak áramlanának Dél-Afrikába. De a fekete afrika lakosság még most is bőven növekszik, és habár előbb-utóbb majd csak megáll pár milliárdnál, bőven lesznek, sőt már vannak is annyian, hogy Európát benépesítsék ha erre van igény ideát. És elég világos csoportjegyek vannak sajnos az európai és "új európai" lakosok között, hogy egy szép nagy etnikai konfliktust érleljenek a jövőben, amiből jó lenne kimaradni, és inkább a már meglévő cigányságot integrálni, mint tovább bomlasztani a népet vetélkedő törzsekre.

Mert a búrokat nem meglopják, vagy időnkénti terrorizmustól kell rettegniük, hanem megölik őket a földjükért. Szépen, módszeresen, egymás után. És ha az nem elég gyors, akkor elveszik állami kisajátítással a földjüket és azután ölik meg őket. És persze ezt még csak szóva sem lehet tenni, mert akkora bűnözés van és etnikai villongások a fekete etnikumok között, hogy statisztikailag még csak nem is a feketék elől menekülő búrok a legnagyobb áldozatok bármennyien is halnak meg.

Persze a második világháborúban is több nem-zsidó halt meg, mint zsidó, kár is lenne panaszkodni, ugye?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.09.13. 16:32:46

@Frady Endre: igen, manapság már bárki szélsőjobbos, aki nem gyűlöli a fehér európaiakat. Ha szocialista, ha nem, ha Izrael-barát, ha inkább Palesztinát támogatja, ha Putyin zsebében van, ha tart az oroszoktól, egy a lényeg, hogy az európai emberek tűnjenek el, mint az indiánok, akinek pedig ez nem tetszik, és csak békésen inkább azt szeretné, hogy hagyják békén, az szélsőjobbos vad náci.

Csak az szereti igazán Európát, aki gyűlöli az európaiakat.

törppicur 2018.09.13. 16:33:25

@morph on deer: ne legyél már ilyen egyszerű.

A képviselők tudták, amit tudtak. Nem az Orbán-programról szavaztak, hanem a szargentini-jelentésről.

Ha akarták volna a tartózkodók, akkor megszavazzák, ugyanis arra lehetett igent nyomni. Sőt, ha elmeditálnak azon, hogy rajtuk múlik a 2/3, akkor még egy cseppet sem szabad pöcsölni. De valszeg röhelyesnek találták a jelentést, ezért nem szavazták meg.

Az meg, hogy sem igent sem nemet nem nyomott nem azt jelenti, hogy nincs értékelhető véleménye, hanem hogy szerinte a javaslat nem értékelhető. Qrva nagy különbség. És pont ezért van normális szavazásoknál a nem támogatom és a tartózkodom, ugyanis a javaslatnak kell meggyőzőnek lenni, és ezért számít be az ellenzem és a nem győzött meg (tartózkodom) is, és ezért fontos az, hogy valaki felvállalja azt hogy tartózkodik. Nem azt mondja magáról, hogy döntésképtelen, hanem az előterjesztés nem elégséges.

BiG74 Bodri 2018.09.13. 16:59:38

@törppicur:
Téged ezért fizetnek, vagy elakadt a lemez?
Pont le van szarva a nem szavazott, tartózkodott, mert eus állampolgárként nem meglepő, hogy nem számolták őket bele. Màs ügyeknél is használták már. A fityisz is tudta, az összes köcsög képviselő tudta. Magyar állampolgárként pedig ennél durvábbakat láttam a fityisztől, így most csak röhögök rajtuk, meg az őket mosdató jó jógász jó állampolgárokon. Aki pedig tartózkodott, nem szavazott, oda se ment, az meg bekaphatja, hülye népség mondhatnám, de nem mondom, mert ők pontosan tudták veled ellentétben, hogy mire megy ki a játék.
Szenvedsz itt, hogy hány százalék, meg szemét eu. Vagy nem érted az egészet, vagy már nyomod a hülye kormánypropagandát. Kurvára unalmas.

Mickey Pearce 2018.09.13. 17:21:32

@Emmett Brown:
A Svájcot privát bankát mondta amikor ott voltam (és igen, már EU állampolgár voltam).
UK-ba meg nem kell állampolgárság, elég ha ott tartózkodhat. Lehet hogy sokba kerül, de pont az mutatja hogy nem az átlag dolgozókra számítanak ezzel a konstrukcióval.
Befektetés, cégalapítás. Biztosan csináltál már ilyet: megalapítod a céget 5 millió GBP alaptőkével, a mérleg másik oldalán meg ot van a cash amivel azt csinálsz amit akarsz (pl veszel belőle ingatlant vagy "készletet" ami bármi lehet. Bűnözőknek, pénzmosóknak ideális :-)

Mickey Pearce 2018.09.13. 17:23:15

@Emmett Brown:
"elvitte a cica a klaviatúrádat? "

Ez milyen vicceskedés te seggfej? Én nem egy klaviatúrához nőtt propagandista vagyok mint úgy látszik te. Nekem van normális életem :-)

Mickey Pearce 2018.09.13. 17:25:46

@morph on deer: na ezt neked közben néhány nálad értelmesebb (vagy nem annyira elfogult ? ) már megvilágította különböző aspektusokból :-)

Mickey Pearce 2018.09.13. 17:33:21

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
Nekem 2015 vége felé egy Nyugaton élő zsidó (volt) barátom kifejtette hogy mivel a Holocaustot az európai fehéremberek hajtották végre, neki semmi problémája nincs azzal ha az európai fehérember "lecserélődik" harmadikvilágbeliekre. Próbáltam neki célozgatni arra hogy mekkora ötlet a mostanra debilitásig és önfelszámolásig agymosott zsidófaszszopó fehérembereket lecserélni aggressziv közelkeleti muszlimokra, de nem nagyon értette. Majd talán egy szép napon a családjával együtt lesz neki egy nagyon meredek "learning curve".

Mickey Pearce 2018.09.13. 18:06:26

@Emmett Brown:
A magyar kötvénybiznisz konstrukciója vérlázitó lopás, ebben egyetértünk. De ez nem függ össze a gazdag bűnözők beengedésével, azt lehetne jó pénzügyi konstrukcióval is. Amennyire ismerem az ügy hátterét, az alapkérdés a lopás volt és nem az ország finanszírozása. Aztán ezt sikerült a Habonynak meg a Rogánnak összetákolnia. Valamivel ki kellett fizetni a Habonyt :-)))
Ja az talán kevésbé ismert hogy Habony még 2009-ben szabályosan "elmenekült" Magyarországról mert a saját szavaivai idézve "nem akart részt venni abban ami a várható 2/3 után jön". Csak aztán mikor a Fidesz kormányzási "mesterterve" összeomlott mert az EU nem engedte elszállni a hiányt (és idióta fasz módon nem engedték figyelembe venni a magánnyugdíjpénztári hatást és ezzel igenis az EU idióta bürokraták kényszerítették a magyar és lengyel kormányt arra ami aztán történ), akkor az Orbán minden nap felhívta a Romániában élő és dolgozó Habonyt és a tanácsait kérte. Aztán ebből lett a megegyezés. Ott ült minden nap a Nobuban és jöttek hozzá sorban a "kliensek", kint meg egy 500as fehér Mercedes várta sofőrrel ami persze nem az övé volt mdeet legális jövedelme nem volt :-)))
Na megyek mert más dolgom is van, a klaviatúrát az asztalon hagyom :-)))

törppicur 2018.09.13. 18:35:12

@BiG74 Bodri: ne idegeskedj. Megárt.
Csak válaszoltam morph kollégának.

pragmatika2 2018.09.13. 19:00:25

@Mickey Pearce:

"Majd talán egy szép napon a családjával együtt lesz neki egy nagyon meredek "learning curve"."

Már van. Úgy tudom, hogy az afgán erőszakolós legény többnyire a VII. kerületben "udvarolt" a szebbik nemnek.

Emmett Brown 2018.09.14. 07:16:40

@Mickey Pearce: szerencsére itthon a csóróbb arcoknak is adtunk lehetőséget.

Emmett Brown 2018.09.14. 07:22:35

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: a zuluk mar ott voltak, amikor a portugálok felfedezték Dél-Afrikát.

Emmett Brown 2018.09.14. 07:31:03

@Mickey Pearce: mondom, ha ez az 50k bankbetétért tartózkodási sztori igaz lenne, és semmilyen más feltétel igaz lenne, akkor senki nem választotta volna a magyar konstrukciót.

Illetve: terrorista_ukrajna_magyar_allampolgarsag_karpatalja_honositas

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.09.15. 08:08:26

@Emmett Brown: nem voltak. Eleve a "Zulu" egy királyság, ami véres hódítással emelkedett fel már jóval az európaiak megérkezése után a XVIII századtól, de igazán ugye Shaka uralma alatt, ami a már a XIX. század. A bantu népek hagyományosan északabbra éltek, egészen biztosan nem Fokföldön, és az is kérdéses, hogy mennyire voltak jelen a tranvaal, orania régióban, de a búr telepesek egészen biztosan nem valakinek a földjén telepedtek, nem egy királyság, vagy törzs területén, hanem egy lakatlan, vagy legalábbis gyéren, nomádok által ideiglesenen hasznosított régióban. Az, hogy a xhosa és zulu királyságok mikor jöttek létre vitatható, de valószínűleg valamikor a zimbabwei összeomlás és az azt követő migrációs periódus és a búr trek között, ami már egy biztos igazodási pont, hiszen innentől a búrokon keresztül a szomszédos zulu királyság bekapcsolódott a nyugati civilizáció történelmébe.

Mindenesetre azon az alapon, hogy bantuk éltek a régióban, vagy a szpmszédos régióban, elvenni a búrok leszármazottjainak földjét, olyan földeket is, amiket több, mint száz év, már lassan kétszáz évvel ezelőtt békésen kezdtek megművelni, bárki elűzése, megkárosítása, bármilyen ország, nép, törzs határainak megsértése nélkül azt mutatja, hogy itt nem történelmi jóvátételről van szó, hanem egyszerű, erőszakos szerzésről. Ami éppügy, sőt sokkal kevésbé idegen a bantuktól, mint az európai gyarmatosítóktól.
süti beállítások módosítása