Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

A propaganda újra működésben

2019. március 04. - A te embered

Friss hír, hogy Nagy Blanka első fokon pert nyert az Origóval szemben. 

Az ügy persze szimbolikus, pont úgy fog elveszni a Ripost-Bors-Magyar Idők-Pesti Srácok-helyreigazítások éterében, ahogy az összes többi elveszett Vona Gábor homoszexualitásától a Simicska Lajostól kapott, pontosabban nem kapott autójáig, de érdemes egy pillanatra megállni és elmélkedni arról a rendszerről, amely egyrészt egy tinédzser lányt képes hetekig a médiájának nem nevezhető propagandatanyák által a középpontba rakni, magyarul lejáratni, és azokról az emberekről, egykoron újságírókról, bár ha Bordács Bálint annak gondolja magát, én inkább egy Borderline-szindrómás sorozatgyilkos vagyok, akik pont azzal a lendülettel képesek megírni Nagy Blanka állítólagos rossz jegyeit, mint amilyen lendülettel teszik közzé később az erről szóló helyreigazítást.

A kormány oktatásreformjai azért még nem tartanak ott, hogy cikkek tucatjaiban kelljen minden egyes magyar középiskolást vegzálni, akik éppen bukásra állnak, a lány igazi bűne természetesen az, hogy felszólalt a Fidesz ellen. Vagy ahogy egy disznótoros, pálinkás, átmulatott hajnal után Németh Szilárd gondolná: beleszólt a nagyok dolgába. Ez pedig, ha eddig nem volt világos, ősbűn. Ezért lett proli, ezért helyezték a Magyarországra importálódó migránsoktól rémálmokkal küszködő nyugdíjasok célkeresztjébe, ezért állították, hogy rossz tanuló.

blanka1.jpg

Kép: Népszava/Tóth Gergő

De számít-e az ebben a kérdésben, hogy Nagy Blanka mit mondott a kormányellenes tüntetéseken? A véleményem szerint nem. Hogy miért nem? Egyrészt, mert Nagy Blankának joga van kinyilvánítania a véleményét, legyen az akármennyire is otromba és trágár. Ha a beszéde tartalmának főbb elemeiről kellene értekeznem, nekem inkább volt problémám a felszólalás súlytalanságával és önmagában az ellenzékre is nagyon jellemző semmitmondással, mint a káromkodással, de fontos megérteni, hogy ez mind másodlagos, a fontos inkább az a kérdés, hogy bármilyen felszólalás bármilyen mondata predesztinálja-e a finoman szólva is kormányközeliséggel - még inkább seggnyalással, de nem akarom, hogy Bayer Zsolt később leprolizzon - illethető sajtóorgánumokat, hogy olyan komplett hazugságokat gyártsanak és kürtöljenek szét az országban, amiket később a Fővárosi Törvényszéknek kell cáfolnia?

Nem. Erre nincs más válasz.

Őszintén sajnálnom kell azokat a szavazati joggal rendelkező - ezáltal a komplett országot sajnálom - állampolgárokat, akik a "mi és ők" politikai felfogását a társadalomba juttató kampányguruk által megzavarodva és megannyi diktatúra, paternalista rendszer elszenvedőiként akár maguk, akár elődjeink révén a függetlenség és az objektivitás utolsó kis írmagját is kiirtották a gondolkodásmódjukból. Akik leülnek az újság elé és azt mondják: "nem számít, járassák csak le, amúgy is milyen csúnya dolgokat mondott a drága Áder Úrról". 

Nem azzal van a baj, hogy a kormánypárti szavazók nem értenek egyet Nagy kijelentéseivel, tekintve, én se értek egyet vele annyiban, hogy a bajszos fasz és mások után egy vízió vagy egy lehetőség felmutatása sem ártott volna, ha már bátorság, de a nyilvános meghurcoltatása, a cikkek, miszerint több tárgyból bukásra áll és hogy a hiányzásai meghaladják a törvény által lehetővé tett mértéket, olyan gátlástalan, undorító hazugságok, amit egy emberként kellene a maga hatalmas szolidaritásában, előkelőségében és morális fölényében fürdőző jobboldalnak visszautasítani. Persze ez nem fog megtörténni, még abban sem vagyok biztos, hogy szerzői egyáltalán vannak-e a cikkeknek, vagy csak Finkelstein onnan fentről lepottyantott pár sablonszöveget a Ripost szerkesztőségébe.

cikk2_1.jpg

Kép: HVG

Nagyon izgalmas, egyben szomorú felismerés lesz egyesek számára az, amikor, - mert hiszek benne, hogy ez megtörténik -, felébrednek abból a számukra kedves, de többségében keserű álomból, amiben immáron kilencedik éve ringatják magukat, ez az álom pedig arról szól, hogy az ország virágzik, lehetőségeink még sosem voltak ilyen mértékben, az emberek nem tudnak mit kezdeni a pénzzel, egy nyáron két országba megyünk pihenni, hajléktalanok nincsenek, a szegények nem állnak sorba ingyen ételért és legfőképpen, a kormánymédia igazat ír. Fogalmam sincs, hogy virágzó téveszméjük annak alapján áll-e ilyen szilárdan, mert olyan szégyenteljesen alacsonyra tették a saját fokmérőjüket, hogy azt egy mezei pocok is megugraná (nincsen szemkilövetés, költségvetés eltitkolása, őszödi beszéd), esetleg a Soros-kampány, ami Orbán Viktor legnagyobb politikai fegyvere és ami kiapadhatatlan lendülettel tör a végtelenbe és tovább, vagy egyszerűen, mert imponáló érzés a miniszterelnök állítólagos antikommunizmusába, korrupcióellenességébe, - te jó ég - védelmező erejébe és a folyamatos háborúzásába dörgölőzni. 

Ne dörgölőzzünk. Ítéljük el a rosszat, ahogy a Ripostot és a többi szennypropagandát, ha úgy gondoljuk, ítéljük el Nagy Blanka kijelentéseit, de dicsérjük és ismerjük el a jót. Objektívan, függetlenül. Így is tennénk, ha Magyarország tényleg polgári társadalom lenne.

2019. 03. 04.

E-mail: bumerangblog19(kukac)gmail(pont)com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr6014668059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.05. 05:21:54

Hiába nyer Blanka pert méregdrága sztárügyvédjeivel. A nép ítélete lesújtó vele szemben, azt sose tudja már megnyerni. Aki ugyanis a nép ellen fordul, tapsolva elnyomóinknak, az rongy ember, bármennyi pert is nyer.

BaGabi 2019.03.06. 03:44:55

@MAXVAL bircaman közíró: Hiába nyalod a fideszsegget birkageci köcsögöm, attól a TÉNY, mármint hogy EZT is beszoptátok seggszopók, TÉNY marad!
Köcsög kis birkagecike.

Etniez 2019.03.06. 06:59:35

Fideszes nem érez szégyent, mert ha igen, akkor kiutálja a többi szarházi, tehát biztos lehetsz benne, hogy leszarják az ítéletet.
Ez van sajnos.

nemecsekerno_007 2019.03.06. 08:47:01

Minden média propaganda lett, kár ezen rúgózni...

Etniez 2019.03.06. 10:32:43

@nemecsekerno_007: ez természetesen nem igaz, csak a fideszesek valóságában.

citrix 2019.03.06. 13:59:54

Nagy gáz lehet annál a rezsimnél amelynek egy tinilány ilyen fájdalmasan a tyúkszemére tud lépni. A Kárpátok új géniuszának a stadionépíttetés és a Lölő feltőkésítése mellett a plakátolás az a hobbija, csilliárdokat éget el közpénzből ordas hazugságok terjesztésére. Erre jön egy tinilány aki ennyire felbosszintja...
süti beállítások módosítása