Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

A nemzet árulói

2018. március 29. - A te embered

Egyes társadalmi csoportok bőszen hangoztatott mantrái közé tartozik a magyarság patikamérlegre állítása: mivel úgy gondolják, a zászlólengetés, a nacionalizmusuk és a piros-fehér-zöld profilkép beállítása lévén valamiféle kvintesszenciáját képzik a magyarságnak, ergo teljes felhatalmazásuk van arra, hogy mások nemzeti identitását nemhogy megkérdőjelezzék, de el is vitassák. Végre kiszakadván a magyar politika bűzös mocsarából most az elmúlt évek magyar futballjának emblematikus szereplőjét, Dárdai Pált és fiát, Palkót övező heves kritikaáradattal szeretnék foglalkozni, ami nemcsak rávilágít arra, hogy egy pár esztendővel ezelőtt még istenként tisztelt ember milyen hamar nyilvános lincselést kaphat a kommentszekciókban, de azt is megmutatja, milyen könnyű a fotel kényelméből olyan szavakkal dobálózni, hogy "hazaáruló", ha valaki nem azt és nem úgy teszi, ahogy azt néhány mélyen tisztelt hazafi elvárja.

A Dárdai nevet talán még az is ismeri, aki egyébként tudatosan kerüli a futball minden részét. Emlékszünk az EB-sikerre és azt követően a körúton fiesztahangulatot csináló tömegre. Ha Dárdai nem olt tüzet, majd energikusságával, hiteles és korrekt személyiségével nem kezd el csapatot építeni szinte ugyanazokból a játékosokból, akik mostanra Luxemburggal vagy Andorrával sem bírnak, akkor aligha jut nyolcaddöntőig a válogatott. Dárdait nem kell piedesztálra emelni vagy a lábát csókolgatni, mindössze annyit kell adni neki, amennyit munkája során kiérdemelt: tiszteletet és elismerést.

Most viszont történt, hogy a 18 éves fiának, Palkónak a Hertha közösségimédia-csapata egy kérdezz-felelek közben felhozta azt a bizonyos kényes "Németország vagy Magyarország?" kérdést is, Palkó elképesztő bűne - amiért a patriotizmus netovábbjai, a hozzászólók napok óta hevesen gyalázzák - az volt, hogy Németországot választotta. Azt a helyet, ahol született, ahol barátokat, emlékeket szerzett és ahol a jövőjét elképzeli. Hát nem gyalázat?

palko1.jpg

Kép: 24.hu

A társadalom ingerküszöbét az még nem ugrotta meg, hogy a válogatottat egykoron vezető Dárdainak vissza kellett térnie a Herthához, lévén megkapta a felnőttcsapatot, sőt, - teljesen jogosan - büszkék is voltak az emberek. Ritka pillanat az, amikor a top 5 bajnokság egyikében futballozik magyar és még ritkább, ha vezet csapatot edző. Dárdaival ez megtörtént, mi pedig örültünk. Aztán később, mintha csak valami frusztrációt akartak volna levezetni, egyre inkább célkeresztbe került a németségük. 

Kedves fotelpatrióták!

A lelketek mélyén ti is vissza tudtok emlékezni a tavalyelőtti örömötökre, a kijutás pillanatára, az EB-re, esetleg Dzsudzsák szabadrúgására a románok ellen: Dárdainak mindez szervesen köszönhető. Most viszont úgy írtok róla, az egykori bálványotokról, mint egy hazaárulóról, aki pofátlanul engedi azt, hogy jó esetben később a fia annak az országnak a mezét vegye fel, amelyet hazájának tekint. Ez tényleg akkora bűn? Kérlek keljetek fel abból a szaros fotelből, nézzetek ki az ablakon és végre lássatok valami valóságosat is: a büdösrománozás, a szőrös talpúzás és a tótozás sosem lesz egy pillanatig is egyenrangú azzal, amit Dárdai tett a magyar csapattal és ami még fontosabb természetesen, a nemzettel. Összehozott minket. A szocit, a fideszest, a jobbost, a balost, szinte mindenkit.

Nézzük már kicsit reálisan a dolgokat: azon túlmenően, hogy Palkó teljes joggal mondja Németországot a hazájának, mégis mit kínál Magyarország (és válogatottja), ami miatt olyan istentelen hazaárulás történt ezzel a döntéssel? Egy ilyen fiatal futballista, aki a német akadémiai rendszerben futballozott és aki ott járta végig a ranglétrát, az most valóban utazzon szépen haza és kezdjen mindent elölről ebben a magyar posványban? Mégis ki az, aki a karrierjét is figyelembe véve Magyarországot választaná?

Ami a legjobban zavar ebben az egész történetben, az a pofátlan képmutatás, amit a védőburokként működő számítógép mögött megengednek maguknak az emberek. A másra mutogatás, polgártársaink magyarságának elvitatása és a hazafiasság megkérdőjelezése olyan dolgok, amiket meg lehet tenni, csak éppen teljesen felesleges. Ugyanolyan magyar a szőke hajú, a kék szemű, a magas, az alacsony, a cigány, a zsidó, Dárdai Pál és Dárdai Palkó is. Csak kívánni tudom magamnak, hogy éljem meg azt a korszakot, amikor a széthúzás helyett az összetartás országa leszünk.

2018. 03. 29.

PODCAST

A blog fejlesztése érdekében egy heti rendszerességű közéleti-politikai podcastet szeretnék csinálni, amihez társat keresek, hobbi lévén fizetséget sajnos nem tudok felajánlani. Leginkább fontos társadalmi témákról, aktuális eseményekről lenne véleménykifejtés. Ha érdekel, kérlek írj a bumerangblog19(kukac)gmail(pont)com email címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr4813786376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2018.03.30. 02:39:55

Nélkülük nem lennénk nemzeth.
Magyarul beszélnénk, mindenki más magyarnak tartana minket. De mi magunk csak öntudatlan massza lennénk, néznénk a dunát-tiszát mint valami természetes dolgot és nem tudatosulna kiválasztottságunk. Magyarul beszélnénk de anélkül hogy tudnánk a világ legkülönlegesebb nyelvét beszéljük. Utaznánk a világban mint valami átlagember, így viszont emelt fővel ordíthatjuk le a nigériai taxist.

Ez teljesen jó így, ők ápolják a nacionalizmus hagyományait, ők fejlesztik tovább, az ő életük megy bele.

Én szívesen odaadom nekik, legyen az övék.

Én pedig szabad vagyok.

Megéri.

BiG74 Bodri 2018.03.30. 04:52:19

@tireless treehugger:
És amikor viszik a te életed, a barátaidét, szeretteidét?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.30. 05:45:37

@tireless treehugger: Ez nagyon zagyva volt. Sokat ittál az éjszaka, vagy király anyagot adott a dílered?

vergyula 2018.03.30. 06:57:43

Mi az a Hertha, valami NGO? Akkor Soros. Na jó, mindenképpen Soros. Én árpádsávosra mázoltam a kerítést, a küszöb le van kenve Erős Pistával, a ház felett éjjel-nappal egy drón turul köröz. Valahogy védekezni kell.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.30. 07:29:31

A drukkolás mindig felfokozott lelkiállapotot eredményez-

VáradiJános 2018.03.30. 08:04:35

@tireless treehugger: nem szavad vagy te, hanem egy hazátlan patkány

VáradiJános 2018.03.30. 08:07:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: pedig azt remélte, hogy egy magadfajta nagyonértelmiségi balfácán patkány megérti a szellemes magyargyűlöletét

Quadanium 2018.03.30. 08:13:24

@tireless treehugger: Miért nem lehet valaki nacionalista? Mert Ti azt mondjátok?

VáradiJános 2018.03.30. 08:14:58

Dárdaiékat nem kell bántani, de természetesen a cikkecske szerzőcskéje magasról leszarja őket és ha Magyarország lett volna a válasz, akkor most csak egy buta bőgatyás focista lenne és itt verné a poszt alatt a metélt farkát kurtpatkány és lihegbe börtönt ghostpatkány

Nagykörúton túli magyar 2018.03.30. 08:20:30

"Ugyanolyan magyar a szőke hajú, a kék szemű, a magas, az alacsony, a cigány, a zsidó, Dárdai Pál és Dárdai Palkó is."

Kivétel a (idegenek által meghúzott) határokon túli magyar, na azoknak aztán csorbítsuk a jogait, ugye?
Holott ők soha, DE SOHA NEM KÖLTÖZTEK EL SZÜLŐHELYÜKRŐL, a fejük felett döntöttek, nem úgy, mint a kitántorgók, akiknek ez a SAJÁT DÖNTÉSÜK VOLT!

Pan Modry 2018.03.30. 08:46:37

@krain:

Momentan a szlovakiai magyarok kifejezetten jol jartak ezzel, ugyanis nem kell elviselniuk Orbant es a fos bandajat. (Orbanhoz kepest a Fico rezsim is merfoldekkel jobb volt.)

Amikor 1968-ban Csehszlovakia egy turhetobb orszag volt, akkor a komcsi magyar hadsereg rajukrontott a szovjet csatlosokkal karoltve es kineveztek egy diktatort. Koszi ebbol nem ker a szlovakiai magyarsag, ne akarjatok Szlovakiat is megint szetbaszni faszfejek, ertve vagyok?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.30. 09:00:01

Dugó egy autópályán. Emberünk ül a kocsiban, szentségel, amikor bekopog valaki az ablakán.
- Segítségre van szükségünk. Orbánt elrabolták a terroristák, százmilliós váltságdíjat kérnek, különben leöntik benzinnel és felgyújtják. Most autóról autóra járunk és gyűjtünk.
- És a többiek mennyit adnak átlagosan?
- Hát... úgy fejenként öt litert.

Kelly és a szexi dög 2018.03.30. 09:00:16

@Pan Modry: te szlovák vagy, semmi közöd a magyarokhoz, érezd magad jól ott. Vicucnyimi cicinu - vagy valami ilyesmi - ahogy nálatok mondják...

tireless treehugger 2018.03.30. 09:12:48

@Quadanium:

Már miért ne lehetnél nacionalista?, már amennyiben tudatosul benned hod mit is csinálsz és mi ennek a következménye. Mert minden amit teszel amit mondasz ahogy viselkedsz az hatással van a környezetedre. És aztán a környezeted választ ad. Ha negatív dolgokat okozol a környezetednek akkor negatív választ fog kapni. És a nacionalizmus többségében negatív dolgokat jelent. A pozitívumok nem tudnak érvényesülni, illetve még csak nem is tudatosulnak, mivel a nacionalizmus mint ideológiai rendszer a rossz emberi tulajdonságokra/motivációkra épít.

Aki nacionalista az pontosan azon a helyen van és olyan helyzetben amit tudása/akarata szerint érdemel. Mégha önmaga nem is tud róla, nem is érzékeli, nem is érti. Mert ha értené akkor biztos hogy nem lenne az. És nem azért mert én mondom hanem azért mert ő maga is tudná.

VáradiJános 2018.03.30. 09:14:15

@tireless treehugger: Aki kozmopolita az pontosan azon a helyen van és olyan helyzetben amit tudása/akarata szerint érdemel. Mégha önmaga nem is tud róla, nem is érzékeli, nem is érti. Mert ha értené akkor biztos hogy nem lenne az. És nem azért mert én mondom hanem azért mert ő maga is tudná.

A te embered · bumerang19.blog.hu 2018.03.30. 09:15:31

Lehet cenzúrát meg Rákosi diktatúrát kiáltani, minden kommentet törlök, amiben magatokhoz képest is egy lesüllyedt szintet képviseltek.
Üdv!

Pan Modry 2018.03.30. 09:16:12

@Kelly és a szexi dög:

nekem nem egy hozzad hasonlo bunpartolo komcsi fogja megmondani hogy magyar vagyok vagy sem...

A te embered · bumerang19.blog.hu 2018.03.30. 09:26:27

@krain: Az oké, hogy neked a határon túli magyarság fontos, de miért hazudsz? Ugyanilyen joggal jöhetnének a barna hajúak meg a zöld szeműek, amiért kimaradtak a felsorolásból. Ki mondta, hogy csorbítani kell a jogaikat? Ki? Kicsit azt érzem, hogy ahhoz, hogy beprojektálhasd a szívedhez legközelebb állókat, inkább direkt értetlenkedsz.

Jobban tudja 2018.03.30. 09:37:54

@VáradiJános: Te rohadt gennyes szar cigány fidesztroll! Már rég a rácsok mögött lenne a helyed! De ott is fogsz megdögleni. A sors igazságot szolgáltat. És ne bízz abban, hogy a türelem irántatok végtelen!

tireless treehugger 2018.03.30. 09:53:36

@VáradiJános:

Kozmopolita pozitív ideológia, nem kirekesztő tehát részt vehet benne bárki, nem ellenséges mert nincs is igazán ellenfele, lehetőségeket ad nem pedig korlátokat, sokat kell tanulni utazni olvasni gondolkodni hozzá. És nem valami bazári olcsóság, így aki nem képes társadalmi-gazdasági-tudományos-technikai eredményt felmutatni annak nehéz a belépés.

teljesen ellentéte a nacionalizmusnak, mert a nacionalizmushoz mindent készen kapsz, beleszületsz, bármilyen gyenge képesség birtokában, rossz- és silány akarattal megkaphatod.
Ingyen, zörgős csomagolásban, instant fogyasztható ideológiai maszlag.

Nacionalizmusban úgy küzdesz a szabaságért hogy egyre több korlátot emelsz, így egyre inkább rab vagy. Nekem ez anakronizmus, értelmes ember ilyet nem csinál.

midnightcoder2 2018.03.30. 10:22:38

Őszintén szólva én pont leszarom hogy egy szórakoztatóipari szakmunkás minek vallja magát.

tireless treehugger 2018.03.30. 10:46:44

@midnightcoder2:

És szerintem a szórakoztatóipari szakmunkás is leszarja hogy te minek vallod magadat. A különbség az hogy ő magasabbról szarik, így te szaros leszel ő pedig nem . Impact factorban ő jobb, szóval van hova fejlődnöd.

pragmatika2 2018.03.30. 11:16:15

Amolyan fotelnáci vagyok én is, de ebben a dologban egyetértek a posztíróval. Aki úgy érzi, hogy ott kint teljesebb karriert építhet, tegye. Az ő döntése.
Sajnos be kell látnunk, a magyar futball csak névleg létezik. Az, aki úgy dönt, hogy itt akar pályát építeni, eleve halott. Akkor meg nincs értelme.
Rövidebben, aki focizni akar, ne ide jöjjön. Régóta mondom már, romokra nem lehet házat építeni, azokat előbb el kell takarítani. Toldozgatni foltozgatni, csak kidobott pénz, mert a leamortizálódott épületrészek az új elemeket is gyorsan tönkreteszik. (Hogy ezzel a példával éljek.)

Tényleg primitívség valakinek a szemére hányni, hogy nem a magyar fociban akar megrohadni.
Az azonban messze rendben van, ha valaki ott kint szerez szakmai tapasztalatot, és azt esetleg később itt is tudja kamatoztatni. (A jövő sok mindent hozhat még.)

neovolontaire 2018.03.30. 13:13:38

@Quadanium: mert a nacionalista komolyan azt hiszi, hogy a saját nemzetisége, mindegyik más nemzetiségnél magasabb rendü.Ezért utálod a románokat, a szlovákokat, a sikertelenségedet külsö tényezökre kened.Ha mindenki magyar lenne a Földön, akkor a hozzád hasonlok a szomszédját utálná

Quadanium 2018.03.30. 17:31:47

@neovolontaire: Az a baj veletek, hogy csak fehér és fekete létezik számotokra. A nacionalizmus nem csak úgy van jelen, hogy lenézek másikat, hanem úgy is, hogy nem engedem elvenni a hazám.
Utálom a szlovákokat a románokat, de nem azért meg jobb vagyok náluk. De ők sem azok nálam, ahogy az oroszok sem és a németek sem.
Azért utálom, mert elvették, ami a miénk volt egyszer. És nem haragszom azért, mert ők is így éreznek, ha a magyarok tették velük ugyanezt.

De akkor sem vagyok hajlandó meghunyászkodni, bármikor kiállok ezért.

Quadanium 2018.03.30. 17:35:17

@tireless treehugger: Miért negatív? Ez amolyan PC-s érv. Nem illik a jelenlegi képbe, pedig a világ többi része az, talán az EU a legkevésbé. Csak nézz szét és látod.

tireless treehugger 2018.03.30. 17:40:46

@Quadanium:

>>Azért utálom, mert elvették, ami a miénk volt egyszer.

Ki az a mi?, mert azt értem hogy mit vettek el? de nem értem hogy ki az a "mi" a miénkben??

tireless treehugger 2018.03.30. 17:47:11

@Quadanium:

>>Csak nézz szét és látod.

Inkább az lehet a baj hogy többet látok mint kellene.

Be kellene húzódnom valami lakásba, ingázni a munkahely és otthon között, venni egy tv-t és belemerülni a propagandába, félelemből építeni a világomat, elképzelni hogy lúzer vagyok és csak azért vagyok lúzer mert lipsik.

Majd egyszer kipróbálom, de egyelőre el vagyok így.

ostvan1 2018.03.30. 18:52:23

@Quadanium: "Azért utálom, mert elvették, ami a miénk volt egyszer". Ők ott, azon a területen születtek, éltek. És mi, magyarok úgy viselkedtünk velük, hogy nem akartak tovább velünk együtt élni. És a váláshoz találtak egy olyan szituációt, "bíróságot", aki kimondta a válást azzal a kiegészítéssel, hogy vihetik azt a földet, ahol éltek. Akár tetszik, akár nem, Trianon a mi hibánk.

Nagykörúton túli magyar 2018.03.31. 10:49:25

@ostvan1: Ők ott, akik azon a területen születtek Magyarországgal együtt szerettek volna élni. Azonban önrendelkezési joguktól megfosztották őket, nem nyilváníthatták ki akaratukat népszavazás útján. Nagyon is jól tudták ezt a nyugati hatalmak, ezért nem lehetett népszavazás.
Kivétel ugye Sopron (ott is ki kellett azonban ezt erőszakolni), az eredményét pedig ismerjük. Hogy hogy nem, pont nem az, amit írtál, azaz hogy nem akarnak velünk élni...
Hazugságokkal semmire sem mész, hazátlan senki!

ostvan1 2018.03.31. 12:36:56

@krain: Az 1911-es népszámlálás szerint a nagy Magyarországon a magyarok aránya 48,7 % volt (átlagban is kisebbségben voltunk!). Tehát, ha figyelembe veszem azt, hogy a Csonka-Magyarország majdnem 100 %-osan magyar nemzetiségekből áll, nyilvánvaló, hogy a többi területeken jelentősen túlsúlyban kellett lenni azoknak a nemzetiségeknek, akik (maguknak megszavazták) és elérték a különválást. Ha megnézed az 1911-es népszámlálás alapján készült "vörös térképet", akkor szemmel látható, hogy - bár lehetett volna a nemzetiségi megoszláshoz tisztességesebben igazodóan meghúzni a határokat - de az elveszített területeken jelentős kisebbségben voltak a magyarok. Szóval egy népszavazáson is vesztesek lettünk volna, ha egyszerre kérdezik pl. Erdélyt, Kárpátalját, a Vajdaságot, vagy a Felvidéket. Az lett volna tisztességes, ha városonként szavazhattak volna (mint Sopron), ám ezt - vesztes félként - nem is próbáltuk, de nem is tudtuk volna érvényesíteni.

antiinternáci 2018.03.31. 13:41:05

@tireless treehugger:

Az internacionalisták általánosan alkalmazott trükkje, hogy a politukai ellenfeket általuk kreált negatív tulajdonságokkal igyekeznek megfélemlíteni, dehonesztálni.
Így lesz a hazáját féltő, óvó patriótából náluk ún. "nacionalista". És így rágalmázzák "idegengyűlölő" néven azokat, akik -velük ellentétben- nem akarják, hogy a hazájukat tömegesen árasszák el bevándorlók.

Az internacionalistáknál hazugság=igazság. Orwell óta tudjuk.

antiinternáci 2018.03.31. 13:47:13

@ostvan1:

Igen, pont úgy jártunk a Kárpátokon túlról bevándorolt román migránsokkal, akik az évszázadok alatt többségbe kerültek, mint Európa fog a muszlimokkal.
Ahogy a bevándoroltak később elvették Erdélyt, és hazug ígéretik ellenére máig üldözik a maradék magyarságot, ugyanúgy fogják a muszlimok belakni és uralni Európát.
süti beállítások módosítása