Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

Viktor telefonál

2017. augusztus 22. - A te embered

Nem lennék most Orbán Viktor helyében. Na jó, igazából lennék, saját kisvasút meg stadion, szóval nem rossz dolog Orbán Viktornak lenni, de ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy az utóbbi egy hónap, nyaralás ide-oda nem igazán ment jól neki. Szinte a szemeim előtt látom azokat a hajnali pillanatokat, amikor csatakosan felébredve, kissé zavartan kérdezgeti a környezetét: hívott-e már a Gábor? A válasz pedig az volt, hogy nem. A Gábor még mindig nem hívott. Most aztán megtanulja majd!

„Jó napot kívánok, a Fidesz nevében keresem. Azért hívom, mert önnek is tudnia kell, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke megsértette a nyugdíjasokat. Azt mondta róluk, hogy szennyvíz folyik a szájukból, magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, és trágárul ordibálnak. Ez felháborító! A Jobbik szégyellheti magát! Nem először fordítanak hátat az időseknek, nem először sértegetik őket. Vona Gábor kijelentése csak a legutóbbi példa. Ne felejtsük el, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk! Köszönöm, hogy meghallgatott.”

Ha valaki a fülével is szeretné hallani ezt a 45 másodperces remekművet, itt tudja megtenni.

A nyugdíjasok radikalizálódása a Fidesznél az utóbbi években félelmetesen jól működött. Nem egyszer említettem már, hogy a szépkorúak szavazata mennyire elengedhetetlen egy párt számára, illetve kellő propagandával és kamuhírrel milyen könnyedén lehet bekebelezni a támogatásukat. Legalábbis a többi korosztályhoz képest sokkal könnyebben. 

Valószínűleg mindannyiunk közelében él egy olyan nyugdíjas, aki Wass Albert idézetekkel kergeti őrületbe a családot, árpádsávos még a takarója is, lefekvés előtt pedig a Kurucinfón beszél a beszivárgó, cionista zsidókról és a gyíkemberekről. A szélsőjobbos társadalom ezen részével már nemigen lehetne bármit is kezdeni. Ezzel szemben szomorú látni, hogy a Fidesz, aki magát kereszténydemokratának vallja, tehát valódi mivolta is kínos saját maga számára, radikálisokat csinál egy csomó felhergelt konzervatívból. 

Amit Vona Gábor Facebook posztjában leírt, azzal nehéz nem egyet érteni. Tűpontosan vázolja fel azt a réteget, amelyik egyben tartja, sőt, ha néha szakad, meg is toldozza a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Az igazi vicc a dologban, hogy írásának elején egyből kitér arra, hogy akinek nem inge, nem veszi magára. A Fidesz viszont tökéletesen magára vette, illetve "magára vetteti" a nyugdíjasokkal. Méghozzá vezetékes telefonon, egy héten keresztül.

Ez a húzás, amit Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója (nem nehéz munka) jelentett be, egyet jelent azzal, hogy a narancsosok nem hivatalos kampányba kezdtek. Fesztiválosan szólva ez a 0. nap, és alighanem ezt még sok fogja követni.

Minden tiszteletem a szüleink és a nagyszüleink generációjáé. Az én szüleim is nyugdíjasok. Nehéz dolgokat kellett átélniük, és megérdemelnék a nyugodt és tisztes időskort. Ehelyett viszont az aljas orbánizmus játékszereivé váltak. Történelmi traumáikra, érzelmeikre játszik a kormányfő, azokat nem feloldva, hanem felszítva manipulálja a nyugdíjasokat. Csak azért mert ott van a legtöbb szavazó. Erre pedig nem mentség, hogy annak idején a másik táborral ugyanezt tették a szocialisták.

Vona posztjában rengetegszer kitér arra, hogy ne értsék félre az írását: úgy, mintha maga is tudná, hogy ezt a későbbiekben valamilyen módon felhasználják majd ellene. És láss csodát, megtörtént. A Fidesz telefonálgatása a tökéletes bizonyítéka annak, hogy ma Magyarországon politikus nem mondhat igazat. Semmilyen formában sem. Ha a Jobbik, az LMP, vagy az MSZP felrója a Fidesz nehezen megkérdőjelezhető korrupciós ügyeit, arra a válasz tömény személyeskedés és undorító "nácizás, kispártozás, elmúltnyócévezés."

Ez egyúttal azt is jelentheti, hogy 2017-ben, egy állítólagos demokráciában, mely igazából egy autoriter állam, Vona Gábor vagy bárki más nem mondhatja azt ki, hogy Orbánék játszi könnyedséggel csapják be a nyugdíjas társadalmat. Mert jön a bosszú, természetesen nem azért, mert a drága miniszterelnök úr megsértődött azon, hogy nem kért bocsánatot, hanem mert kimondta az igazságot. Amit itt ugye nem szabad.

22.jpg

Kép: 24.hu

Ennek végeredménye pedig a sok csörgő telefon és az azt követő felháborodás. Ne legyenek illúzióink, ahogy eddig is, úgy most is sikerrel fog járni a kormánypárt akciója. Ha egy Teleshopos vagy egy csaló adathalász tízpercekig képes a telefonoknál tartani szegény embereket, akkor egy ilyenre is fognak szánni 45 másodpercet.

Remek aduász, hogy Vona írása nem egy újságban, vagy a tévében jelent meg, hanem egy olyan platformon, ami a nyugdíjasokhoz csak egy nagyon kis részben jut el. Így miért ne lehetne elhinni a rezsicsökkentő, keresztény miniszterelnök úrnak, aki ha úgy állnak a számok, év végén megint emel, hogy Vona szerint minden nyugdíjas szájából szennyvíz folyik és hogy vért akarnak ontani remegő kezeikkel. 

Arról nem is beszélve, hogy az elképesztően pofátlan ferdítések mellett még kutyáknak is nézi őket a Fidesz, akiket akkor hergel, amikor csak akar.

Ne felejtsük el, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk! 

A kedvenc részem. Hát persze. Ne felejtsük el. Sokkal egyszerűbben is ki lehetett volna fejezni: Újra kétharmadot szeretnék. 

2017. 08. 23.

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr4212771522

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifelé a papokkal az islolákból! 2017.08.23. 13:08:05

Ezt nem lehet elégszer leírni és kimondani. Pártoknak és papoknak az iskolákban semmi helye.

Trackback: Hazugságok ismétegetése 2017.08.23. 13:07:46

Ha egy hazugságot gyakran ismételsz, vagy vallássá, vagy politikává válik.

Trackback: Országos Választási Bizottság summák 2017.08.23. 13:07:20

Egy lista, amelyre vak és világtalan román, ukrán, szlovák, szerb feliratkozhat, de leiratkozni csak úgy lehet, ha lemondsz a magyar állampolgárságodról. Szerinted normálisak?  Hazai és nemzetközi, eus törvények és állampolgári alapjogok tömkelegét s...

Trackback: Híres kitalált személyek 2017.08.23. 13:06:08

Tarzan, Hófehérke, Winnetou, Havas John, ZombiJézus, Sherlock Holmes, Leia Organa Hercegnő, Tell Vilmos, Tibi Atya ... ZombiJézus a kakukktojás ebben az összeállításban, mert nem is eredeti kitalált személy, hanem koppintott személy. Korábbi valláso...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peetee 2017.08.23. 10:09:15

A szemellenzősöknek az elferdített, kifordított valóság kell, csak abban tudnak létezni. Elképesztő szinten zajlik az agymosás, és amikor azt mondom a vitapartneremnek, hogy én NEM azt kérem, hogy úgy gondolkodj, ahogyan én, csak azt kérem, hogy kezdj el végre gondolkodni...arra is az a válasz / megoldás, hogy balibbant / szoci-komcsi-libsi izé vagyok és ha nem orbánista Fideszimádó, akkor fúj és pokolba velem és most felhúzna az első villanypóznára. Lehet ilyen emberekkel értelmes érdemi eszmecserét folytatni egyáltalán?

paveway 2017.08.23. 10:37:14

Péterfalvi szerint csak azt hívogathatja a rezsim, aki belegyezett. Tehát ez az egész felhajtás csak a saját szavazóiknak szól. Őket meg minek molesztálni?
Jó lenne, ha a szavazók azt sem felejtenék el, mennyi botrányt tussolt el a T. miniszterelnök és környezete. Ha máshogy nem, egy gyors törvénymódosítással. Hogy az összes közpénz be van csatornázva a megfelelő zsebekbe. Hogy a kedves vezető hobbijaira számolatlanul mehetnek a tíz- és százmilliárdok, de a társadalom számára sokkal fontosabb és hasznosabb ügyek jó esetben is csak vegetálnak. Hogy a racionalitás és az ész semmit nem jelentenek ma Magyarországon, csak a pártakarat és az alkotmányos költségek. Fél millió magyar él külföldön, mert Magyarország jobban teljesít, erős és büszke. Kiutálnak bennünket az összes szövetségi rendszerből, mert gusztustalan a modorunk és nem tudunk csapatban játszani. Újra a szovjetekbe vagyunk szerelmesek, pedig '89-ben még zengett a "ruszkik haza". És lehetne folytatni a sort. Ezt se felejtsék el, kedves nyugdíjasok. Meg azt sem, hogy ezúttal is csak és kizárólag a szavazatuk fog érdekelni bárkit is, önök személyesen senkit. Abban biztosak lehetnek, hogy a számok jól fognak állni még a választás előtt és jönni fog az emelés. Kell a szavazat ugyanis, tetszenek tudni.

VaradiJanos 2017.08.23. 11:04:09

Cúna viktor molesztàl mindenkit, rohatttttt dikkkkktátol! Ész kojjupt nadon! Ész menekűt tudószokat ver adon a tekkel a határon. Pfúj! ...... és még így is inkább rá szavaz a magyar helyettetek .... nem ciki?

2017.08.23. 11:11:20

@VaradiJanos: de. Ciki. Te is ciki vagy.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.23. 11:12:11

Hiába na..

Tudtam én hogy eljön a nap, mikor az EU-s zászlót égető, egykoron nácinak kikiáltott Gárda szervezők, lesznek a ballibek mártírjai.

:DDD

VaradiJanos 2017.08.23. 11:45:21

@Könnyen elkaptuk, uram!: tudom, dràgám, ezért nyugodtan tagadj is le!

Attilajukkaja 2017.08.23. 12:10:37

Elolvastam Vona posztját. Ha nem tudnám, hogy ő írta, még lájkoltam is volna. Mert ebben spéci igaza van. Orbánék meg minden aljasságra, hazugságra képesek, ez köztudott. Ráadásul az adófizetők pénzéből terjesztik a hazugságaikat.
Nem hiszem, hogy ezzel a szöveggel vagy a kék plakátjaikkal plusz szavazókat szerezhetnek. A meglévő elvakult Fidesz hívőket meg már felesleges tovább győzködni.

konrada 2017.08.23. 12:43:40

@Attilajukkaja:
Hát már biztos elmondta valamelyik fideszes főmufti azt:
Mi csináltuk meg a "... akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. ...nem akar ...tani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. ....félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton .... még a ...nek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a ....s tüntetés."

;)

Attilajukkaja 2017.08.23. 12:48:24

@konrada:
"Hát már biztos elmondta valamelyik fideszes főmufti azt:"
Biztosan. :o)
Csinálják csak! Nem az ő zsebükre megy. A hülyének is megéri, ... de főleg a Fidesznek.

konrada 2017.08.23. 13:32:37

@Attilajukkaja:
...nem olyan hülye az, aki így csinál magának hatalmat, befolyást.
Az a hülye, aki beveszi.

...na jó, azért elég hülyének kell lenni ahhoz, hogy el is mondja, hogyan csinálta. Mert a hülyéket lehet hülyíteni, de azt nagyon rosszul érik meg, ha szemükbe mondják, ők a tudatlan eszközök..

De a végével egyetértek: ha a hülyének és pártjának megérte, úgy a fidesznek is megéri... ...sajnos.

Attilajukkaja 2017.08.23. 13:40:34

@konrada:
".nem olyan hülye az, aki így csinál magának hatalmat, befolyást.
Az a hülye, aki beveszi."
Úgy tudom, Trump örökölte a vagyonát és azóta elég sokat el is veszített belőle. Tehetséges showman, ... de ez nem elég egy szuperhatalom vezetéséhez. Talán az a hülye, aki ezt veszi be.

" ha a hülyének és pártjának megérte, úgy a fidesznek is megéri... ...sajnos."
Igen. De nekünk, magyaroknak, vajon megéri?

N. Barbie 2017.08.23. 14:00:56

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Az ember azt hinne, hogy legalabb ekkora undorito hazudozaskor, ami teljesen es szandekosan kiforgatott, osszeollozott bejegyzesen alapul, es ezzel hivogat nyugdijasokat a fidesz, na legalabb ilyenkor mondanak a fideszesek, hogy hat igen, ez azert tenyleg egy kicsit sok mar, vagy, hogy igen, ez valoban eleg undorito huzas.

De nem, hanem meg a hazudozasra ra is tesznek egy lapattal, mint te is.
Merthogy a hazugsagoddal ellentetben itt szo sincs arrol, hogy a Jobbik lenne mostmar a ballibek martirja. Egyszeruen egy tenyt tettek kozze, miszerint a fidesz most epp a Jobbik-kal kapcsolatban hazudozik.

2017.08.23. 14:04:09

@VaradiJanos: még azt istagadom, hogy magyar vagy.

röf 2017.08.23. 14:05:42

Ezt a telefonosdit speciel orbitális marhaságnak tartom, de attól még a lényeg a lényeg, a baloldal már nem csak a migránsokat cirógatja, hanem Simicskát is, Vonát is, a Jobbikot úgy Gárdástól-vonulóstól, Országgyűlésben zsidózóstól, cipőbe köpködőstől, zsidó alelnököt kizáróstól, szóval mindenestől.
Azért ehhez is pofa kell.

2017.08.23. 14:05:53

@N. Barbie: Nagyonjó Barbie! A lényegre koncentrálsz, és levonod a következtetést. Legmélyebb egyetértésem.

konrada 2017.08.23. 14:07:05

@Attilajukkaja:
Nem. ...de a mi szavazatunk is egy, meg a hülyéké is 1.
...és ők vannak többen. (S az se biztos, hogy mi nem-e közéjük tartozunk, csak másképpen...;)

...te most tényleg nem tudod, hogy az előzményben kitől idéztem???
Annyit elárulok, nem Dumb-tól, hanem olyantól aki ezen tette után - többek közt az ennek is köszönhető győzelmük után lett - persze némi szalonpuccsal - egy ország, és annak kormányzópártjának a vezetője olyan akkor még névtelen senkiből, hogy az adott párt egyik főseftese se tudta, hogy hívják, ....ny-nak, vagy ...nyi-nak...;))

2017.08.23. 14:08:34

@röf: nem. Terelsz. Hisz elfogult vagy. A lényeg a fidesz reakciója. Kiragadni a szövegkörnyezetből egy gondolatot, aztán azzal körbeházalni a nyugdíjasokat. Szánalmas.

2017.08.23. 14:10:31

@röf: egyébként biztos elkerülte figyelmedet, hogy a baloldal nemhogy simogat bárkit is, de önmagával is harcban áll.

röf 2017.08.23. 14:11:25

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Semmivel sem nagyobb fszság, mint a Lendvai Botox Ildikó 19 ezer forintjával (és persze a nyugdíjasokkal) választást nyerni, olyan áron, hogy az igéret teljesítésébe belerokkan az ország.

VaradiJanos 2017.08.23. 14:12:26

@Könnyen elkaptuk, uram!: pedig ahhoz a kérdéshez nem sok köze van a tetves fajtádnak

2017.08.23. 14:13:52

@röf: és? Lesüllyed Orbán Lendvai szintjére? Holnap már botoxoztatja is magát?

2017.08.23. 14:16:37

@VaradiJanos: az emberi fajon belül nincsenek fajták. Egyébként domesztikált egyedek csoportja lenne a fajta. Persze így értelek, hisz te nem vagy domesztikált. Egy igazi vadbarom.

has 2017.08.23. 14:18:26

@Peetee: A fidesz féle agymosási technológiát nem most találták ki:
Az ismétlés rábeszélő erejét Goebbels, a náci propagandaminiszter is érzékelte. A náci propaganda axiómája így hangzott, a tömegek azt tartják igazságnak, ami a legismerősebben hangzik. Goebbels így fogalmazott:

"Az emberek általában sokkal primitívebben értékelik a dolgokat, mint hinnők. A propaganda, épp ezért legyen végletesen egyszerű és folytonosan ismétlődő. Hosszabb távon az a rábeszélő győz, akinek sikerül kifejeznie a problémát a legközönségesebb szavakkal, és akinek van mersze örökké hajtogatni ezeket a szavakat, fittyet hányván az értelmiségiek ellenvetéseire?"

Attilajukkaja 2017.08.23. 14:27:05

@konrada:
" a mi szavazatunk is egy, meg a hülyéké is 1.
...és ők vannak többen. (S az se biztos, hogy mi nem-e közéjük tartozunk, csak másképpen...;)"
Ez igaz! :o))))

"...te most tényleg nem tudod, hogy az előzményben kitől idéztem???"
Nem.

"aki ezen tette után - többek közt az ennek is köszönhető győzelmük után lett - persze némi szalonpuccsal - egy ország, és annak kormányzópártjának a vezetője olyan akkor még névtelen senkiből, hogy az adott párt egyik főseftese se tudta, hogy hívják, ....ny-nak, vagy ...nyi-nak...;))"
Bakker, még mindig nem tudom. :o((

Bambano 2017.08.23. 14:32:22

@paveway: péterfalvi szerint a derékszögű háromszög befogója hosszabb, mint az átfogója.
ennek megfelelően kezelném az összes bemondását.

egyébként meg péterfalvi csak arról szólhat, hogy jogilag mi lenne a helyes, arról nem, hogy valójában mi történik.

VaradiJanos 2017.08.23. 14:34:09

@Könnyen elkaptuk, uram!: vannak fajták, ne okoskodj! Pld ti olyan hazaáruló-fajta paraziták vagytok.

konrada 2017.08.23. 14:44:53

@Attilajukkaja:
Akkor az egész sztornó. Az a poén már nem ér semmit, amit magyarázni kell.

Az idézet Gyurcsánytól van. (Debreczeni könyvében fedi fel, hogyan csinált köteles beszédet Kövér szavaiból. A főseftes meg a brókerügyben elhíresült Kulcsár volt, aki ezer szállal kötődött az MSZP-hez, de akkor még nem tudta, kis az a fentről leszóló Gyurcsányi...)

Attilajukkaja 2017.08.23. 14:48:52

@konrada:
"Az idézet Gyurcsánytól van."
Bocsi. Nem nagyon szoktam őt olvasgatni. :o(

konrada 2017.08.23. 15:03:25

@Attilajukkaja:
Pedig érdemes, mert ő egy őszinte Machiavelli, nem csak műveli a politikai intrikázát, megosztó hatalomgyakorlást, és egyéb machinációkat, de be is vallja azokat. (De legalábbis valamennyit abból), Emiatt igen tanulságos olvasmány ő a kívülállónak, hogyan manipulálnak a politikusok..

Netuddki. 2017.08.23. 15:14:10

Elmehet a Vona a sunyiba, de ez akkor is a dedó egy újabb szintje, a Sorosozás után. Mi lesz itt még a választásokig! A flinkenstein alulról szagolja az ibolyát, nincs aki mutassa az utat a fideszes barmoknak...

1ghost 2017.08.23. 15:16:50

@VaradiJanos:

Szóval idebújtál, te mocskos, bérhazudozó orbánista szaralak! Szeretnél még lopni tovább négy évig, mi? Szeretné a korrupt fideszes fajtád még fosztogatni az országot, ugyi?

Hát nem! Nyakatokra rakták a hurkot a magyarok, s ahogy közeleg a választás a kötél minden nappal szorosabb lesz. Telefonálhattok itt már akárkinek, erkölcsi hullák vagytok, akire már csak köp az ország, s alig várja, hogy végre megkezdődjön az elszámoltatásotok.

Netuddki. 2017.08.23. 15:16:59

@konrada: A gyurcsány idézettel a műveltségedet akartad fitogtatni? Hogyan jön ide a gyurcsányi?

Attilajukkaja 2017.08.23. 15:17:46

@konrada:
"Pedig érdemes, mert ő egy őszinte Machiavelli, nem csak műveli a politikai intrikázát, megosztó hatalomgyakorlást, és egyéb machinációkat, de be is vallja azokat. (De legalábbis valamennyit abból), Emiatt igen tanulságos olvasmány ő a kívülállónak, hogyan manipulálnak a politikusok.."
OK! :o)

konrada 2017.08.23. 15:22:40

@Netuddki.:
Kerékpárral...

Ezt egy másik poén volt kb.ugyanazon időből...
De nem akarom olyan előtt fitogtatni a műveltségem, akit ez zavar, ezért nem is akarom most ezt kivesézni. Aki foglalkozott már akkor is politikával, az tudja miről írtam...

VaradiJanos 2017.08.23. 15:25:17

@1ghost: szeretnék, igen, s fogok is, ha megüt téged miatta a guta, akkor is.

1ghost 2017.08.23. 15:35:11

@VaradiJanos: Elhiszem, hogy szeretnél, hiszen ti ilyen korrupt, tolvaj fajta vagytok.

Csakhogy nem fogsz, fiacskám. Mert bő egy év és a sitten rohadtok valamennyien, nem ússzátok meg. És ennek még örülhetsz is, mert ez számotokra a kedvezőbb forgatókönyv.

2017.08.23. 15:59:59

@VaradiJanos: a féle helyett használod, magyar....

2017.08.23. 16:01:40

@Bambano: hát, a két befogó együtt...

2017.08.23. 16:07:14

@VaradiJanos: a parazita az, aki élősködik. Én csak befizetek. De attól még nem változik a fizika. Hülye vagy.

Bambano 2017.08.23. 19:19:49

@Könnyen elkaptuk, uram!: ő nem ezt mondta. ha ezt mondta volna, nem szólnék egy szót sem.

2017.08.23. 19:23:53

@Bambano: én is csak vicceltem...(-:

tireless treehugger 2017.08.25. 18:52:06

>>....szóval nem rossz dolog Orbán Viktornak lenni,....
Aki akar valamit csak az megy közel , más már nagy ívben kerüli. Már a gyerekei is no-go zóna.

Csak kövesd le az életét és elég hamar feltűnhet hogy a kontroll nélküli becsvágy hogyan tette mentális beteggé.

Valamikor sokat beszélgettünk a hazugságaikba beleforduló és abból soha többet ki nem lépő "akarnok" vagyis hát zsarnok emberekről. Tipikus orbáni életút volt mindegyik, pontos mása, fiatalon kinevették őket aztán elborultak és a legszélsőségesebb hazudozásokkal felépítettek egy elképzelt birodalmat amit aztán újabb és újabb körkörös védelemmel vettek körül. A végén mindig csúfosan elbuktak.

És mindez csak azért mert az első időkben amikor még lehetőség lett volna kezelni vagy megállítani csak nevettek rajta. Ilyenek vagyunk, nem szoktuk a rendszer kihasználóit komolyan venni, hiszen majd a rendszer úgyis ledarálja. Viszont a hazugság mindig egy lépéssel előrébb járt, mindig talált magának kiutat, a rendszer pedig mindig csak ezekre válaszolt, mondhatni csak felégette a hidat mögötte ezzel kényszerítve egyre vadabb és rizikósabb hazugságokra. Itt tartunk most, a nyilvánosság kontrollja elől teljesen elzárkózó vezérrel, aztán már a teljes vezérkar is hasonlóan viselkedik, plusz kizárólag irányított és leszervezett propaganda kapcsolat a társadalommal, zéró valóságtartalom csakis jól előkészített ellenőrzött de teljesen hamis üzenetek...

valamikor gorbacsov elindított egy folyamatot ami ezt a mentális beteg vezetők által felépített rossz világrendszert bontotta le. Sajnos sokan vannak, ( legfőképp azok akik akkor sem voltak öntudatosak, illetve most sincs öntudatuk) akiknek ebből a folyamatból és a változás szükségéből semmi sem jött le. Szóval csak annyit akartam mondani hogy nemcsak orbán beteg, hanem sokmillió magyar is mentálisan beteg.., aztán persze hogy rázzák a dilihaza rácsait az ápoltak amikor "napóleon" épp nyerésre áll.
süti beállítások módosítása