Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

Bencze Péter analízise

2017. július 10. - A te embered

A nyári politikai uborkaszezonban mindig üdítően hat, ha történik valami izgalmas dolog a közéletben. Bencze Péter, az M1 riportere talán maga sem gondolta volna, amikor kikapta a nemes feladatot a szerkesztőségétől, hogy a nap végére egy igazi nemzeti hős válik belőle. Pedig az lett. 

Higgyétek el, borzasztóan kevés az olyan ember Magyarországon, akinek van olyan szórakoztatófaktora, hogy másfél perc alatt be tud szippantani emberek százezreit, de az elég keményen részeg Bencze Péternek sikerült, amihez asszisztál egy szintén spiccesnek tűnő alany és a műsorvezető is.

Elsősorban azt kell megvizsgálnunk, hogy mi is történt valójában.

Mindez a szombat esti Bajai Halfőző Fesztiválon esett meg, ahol az M1 átlagközönsége, a 60-75 év közötti nyugdíjas korosztály talán már sóhajtozott, amiért folyton ezeket a buta, érdektelen fesztiválokat mutatják a migránsok helyett. Ekkor azonban még ők sem sejtették, hogy a következő percek legalább olyan erejű médiatörténelmi pillanatok lesznek, mint amikor Pozsgay kimondta, hogy '56 népfelkelés volt. Na jó, ennyire talán nem, de most jó példának tűnt.

A videó, ha valaki még nem látta:

A kínos és érthetetlen szituációk sorozata már az első másodpercben kezdetét veszi, amikor a műsorvezető, Meszes Boglárka, akinek később még fontos szerep jut, Baján helyett azt mondja, hogy Maján. Na persze ezen fel lehetne akadni, ha nem tudná az ember, hogy ezek után mi fog következni.

Köszöntömm kedv.. kedves nézőket, őő, az biztos, hogy minden rekordot meg fog dönteni az eddigi halászléfőző verseny(??), ugyanis több mint húszezren álltak sorba azért, hogy főzhessenek, de nagyon sok helyi jelentkezett azért, hogy bemutat.. bemutat-HASSA a főzőtudományát. Itt is áll mellettem egy helyi csoport.

Itt érkeztünk el az első fordulóponthoz, amikor a piros főzőkötényt viselő csoporthoz lépett oda nagy nehezen, miközben ádáz harcot vívott az artikulálás és a beszéd különböző formáival. Ha ahhoz viszonyítjuk a dolgokat, hogy saturészeg, akkor ez a beköszönés még nem is annyira rossz, ám a lényeg még most következik.

Mindenféle illúziót a józanságával kapcsolatban akkor rombol le Péter, amikor szerencsétlen főzős versenyzőknek azt mondja 0:34-nél, hogy..

Köszöntöm a kedves nézőket, újra köszöntelek titeket. Hányan vagytok és mi volt a koncepciótok?

Igazából megtisztelő, hogy a riporter félpercenként beköszön a nézőknek, bár a bájából eléggé elvesz, hogy igazából a főzőcsoportnak akart köszönni. De nehogy azt higgyük, hogy hősünket bármennyire is kizökkenti a saját állapota, olyan mély eleganciával támadja le a hapsit, hogy lassan szegény Obersovszky Péter kemény bekérdezéseihez hasonlót.

Kérem szépen, sokan vagyunk, de nem elegen.

Halljuk a választ a hapsitól, aki talán látta Péterünkön a lazább hozzáállást és úgy döntött, hogy ő lesz az az ember, akinek nevét és képét hosszú évtizedekig olvassák, látják majd a kisdiákok a tankönyvekben, hiszen tulajdonképpen ő az a bátor ember, aki a köztévén kimondta a kimondhatatlant. 

bencze.jpg

Kép: blikk.hu

Kezdte ezzel a kiváló utalással, melyet Orbán mondott még 2002-ben azután, hogy Medgyessy vezette MSZP az első fordulóban jobb eredményeket ért el, mint a Fidesz. Döbbenet, hogy ebben a kis magyar történetben egészen Medgyessy Péterig érnek a szálak.

Ez a fesztivál körübelül már tíz éve itt a helyi népszopássá vált, akarom mondani népszokássá vált.

Igen, itt robbant a bomba. Ebben a pillanatban remegett bele a Kunigunda útja 64. alatt dolgozó operatőrök, szerkesztők, gyártásvezetők és műsorvezetők szíve. Akinek gyors a reakcióideje, itt már tudta, hogy minden elúszott. Akinek lassabb, még csak fel sem fogta, micsoda évtizedes, sőt, évszázados oltást láthattunk élőben, a szemünk láttára!

Hiszen az úriember Meszes Boglárka önmagában is sírva röhögős bakijára utalt, amikor népszokások helyett népszopást mondott, miközben többször is belezavarodott a szóba. A videót majdnem kilencszázezer ember nézte meg, tehát nyugodtan nevezhető netes hungarikumnak.

Erre a jelenetre reflektált tökéletesen a pali, aki pedig azt gondolja, hogy ugyanúgy a bonyolult magyar nyelv áldozatává esett, mint Meszes Boglárka, az nagyon téved. Nézzétek meg az utána levő másodperceket, már előtte készült, hogy kijavítja magát, hiszen arra is készült, hogy "rosszul" mondja. Az is árulkodik erről, hogy a saját kezébe vette a mikrofont.

Drága Péter a műsor során talán először mutatott valami meglepődöttséget, de a jó kis részeg "szarni bele" hozzáállás után ugyanúgy folytatta a mondókáját. Például megtudtuk tőle, hogy 22 éve rendezték meg először ezt a csodálatos fesztivált, miközben szegény műsorvezetőre visszakapcsoltak az együttérző kollégái, miközben hevesen mutogatott magára.

Talán azt fogta fel, hogy a népszopás neki szólt? Vagy Péter munkáját akarta egyszer s mindenkorra szabotálni? Lehet, hogy sosem tudjuk meg. Az is marha vicces, hogy amikor észreveszi, hogy rajta van a kamera, úgy tesz, mintha a riportra figyelne, miközben a keze ugyanúgy maradt.

Bencze Péternek köszönjük szépen.

Emlékeztek még, amikor anyukátok, apukátok szólt, hogy most már elég a játékból? Vagy emlékeztek arra, amikor rátok parancsoltak, hogy a karfiolt is megenni? Nagyjából én is így éreztem magam, amikor vége lett ennek a pokolian szórakoztató néhány pillanatnak. Az viszont roppant szomorú dolog, hogy megtudtuk, hogy egymást érik a fesztiválok példáuál Visegrádon és Tiszafüreden is, azt viszont nem, hogy Péterék a horvátok és szerbek mellett milyen nemzetiségű emberekkel beszélgettek még. Lekeverték szegényt.

Kedves olvasó, ezek után nézz kicsit magadba: még mindig feleslegesnek tartod a közmédiára költött tízmilliárdokat? 

 

UPDATE: A srác elmondta a Balatoni nyárban, hogy három hónapig nem fog dolgozni, de reménykedik benne, hogy kap még munkát. Állítása szerint nagyon beteg volt, gyógyszereket szedett és elfelejtette, hogy erre nem kellene pálinkát inni. A többit mi is láthattuk.

A támogatásod kedvelésekkel is kifejezheted:

Egymillióan Bencze Péter mellett

Ne rúgják ki Bencze Pétert!

2017. 07. 10.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr1212651959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása