Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

És a macskabagoly megérkezett

2018. január 07. - A te embered

Tudom, hogy Magyarország kormányzópártja és a komplett ellenzék alaposan megnehezíti annak a kérdését, melyek lennének az elmúlt másfél év legviccesebb, egyben legszomorúbb politikai hírei, de az MSZP önkormányzati képviselőjelöltje, Bangóné Borbély Ildikó és a róla (és macskabaglyokról) álmodozó Németh Szilárd csepeli jövőbeli harca biztos bekerül ezek közé. 

Röviden a történet: mit adott isten, 2014-ben Szabó Szabolcs, a nagy baloldali összefogás jelöltje megverte a rezsibiztost a választásokon, ezzel pedig országgyűlési képviselő lett. Aztán a napokban az újabb tavaszi megmérettetésre meglehetősen furcsán készülő MSZP bejelentette, hogy ők is indítják a saját emberüket, nevezetesen Bangóné Ildikót. Itt hozzá kell tenni, hogyha még maradt abban a pártban valaki, aki valóban fontos és értékes dolgokról próbál beszélni, emellett hitelessége megmaradt akkor az Bangóné, bár ebben az ügyben most ez másodlagos dolog.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi történt szegény Szabó Szabolccsal? Meghalt? Vagy 38 évesen megunta a politikát és visszavonult? Egyik sem, hiszen ő is indul, ez pedig azt jelenti, hogy az MSZP nyíltan rálicitált arra a Szabóra, aki négy évvel ezelőtt úgy tudta megverni Németh Szilárdot, hogy csepeli születése mellett már akkor is a Fidesz egyik fontos embere volt. (Akit érdekel az iskolaigazgatói múlttal is tűzdelt pályája, olvassa el ezt a remek portrét.)

Aztán délelőtt érkezett Juhász Péter, a magára maradt Együtt elnöke, aki népes facebook oldalán beleállt az MSZP vezetésébe meglengetve azt a Botka László által hangoztatott pletykát is, hogy a szocialistákat a Fidesz irányíthatja. 

bangone.jpg

Fotó: 24.hu

Való igaz, hogy komoly kérdések merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy egy győztes ellenzéki polgármester helyére miért akarják a sajátjukat a szavazatok szétforgácsolása mellett? Juhász is ezt próbálja fejtegetni, ami felnő az eredeti történet kínosságához. Hogy miért? Mert ő se nem újságíró, se nem politológus, akinek ezeket a dolgokat elemeznie kellene. Ő történetesen egy politikus, aki állítólag a Fidesz ellen küzd. Erre az első egyet nem értés és probléma után a facebookon találja meg a helyét annak, hogy még jobban tönkretegye mindkét párt esélyeit?

Az ellenzék és annak dilettáns emberei nem látják, hogy saját lehetőségeiket és megítélésüket akkor rontják el a legjobban, ha ilyen és ehhez hasonló ostoba csatározásba kezdenek a közösségi oldalakon. Ezzel szemben Juhász arról is ír, hogy az MSZP és annak elnöke már két levelére nem válaszolt, ami finoman aggályos, durván szólva elképesztően pofátlan. A Szocialista Párt hozott egy döntést, miszerint indítanak jelöltet, majd egyből ezután jött Juhász, aki beolvasott Molnár Gyulának. Esélyes, hogy ezután holnap vagy holnapután nem diszkrét telefonhívások vagy találkozások fognak összejönni, hanem facebookos közlemények, amiben az MSZP arról ír majd, hogy az Együtt nem is akarja a kormányváltást, amúgy is egy törpepárt, Juhász nem ért hozzá stb.

Nem nehéz kitalálni ennek a következményeit, sőt, kevesebb mint száz nap múlva látni is fogjuk. Sajnos kimondható, hogy a Fidesz egyetlen problémája az lesz, hogy a saját körein belül felmerülő személyi kérdéseket megoldja, minden másban biztos lehet a jelenlegi állás szerint.

A demokratikusnak nevezett ellenzék (direkt nem írom a pártok neveit, hiszen mindannyian ugyanolyanok) a saját szavazóit köpi szembe, amikor ilyen módokon szidalmazzák, alázzák egymást. Nézzünk meg egy csomó tévéfelvételt, amiben a pártok elnökei megállás nélkül arról beszélnek, hogy bár mindegyikük különböző, de az alapvető minimumokban egyetértenek. Ez lenne a minimum? Már abban sem lehetünk biztosak, hogy a "Tűnjön el Orbán és majd utána kitaláljuk", egyébként koncepció nélküli és elvben egytől egyig egyetértenének. 

molnar2.png

Az Együttesek még szerkeszteni is tudnak

Forrás: Juhász Péter facebook oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr413554681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2018.01.08. 00:25:23

Kezdek belefáradni. Már egyre nehezebb olvasni és figyelni a csatározást, ha én így érzek, a politikát elvétve figyelők akkor pláne így érezhetnek.
3 hónap múlva választás.
Még mindig nem tudjuk hány jelölt lesz a Fidesszel szemben, kik lesznek pontosan azok a jelöltek, lesz-e megegyezés az esélyes jelölt számára való visszalépésben?
Mikor lesz lehetőség egyáltalán, az ellenzéki jelöltek közūl kiválasztani a legesélyesebbet?
Kérdések, amelyekre mintha az ellenzék nem keresné a választ, azaz nem könnyítik meg a választást a választópolgároknak.
Viszont a vége úgy is az lesz, hogy mi fogunk dönteni, jó lenne ezt végre szem előtt tartani nekik.
Teljesen mellékes ők mit szeretnének.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.08. 00:35:20

@dare:

"lesz-e megegyezés az esélyes jelölt számára való visszalépésben?
Mikor lesz lehetőség egyáltalán, az ellenzéki jelöltek közūl kiválasztani a legesélyesebbet?"

Tökmindegy. A választók többsége sem maszopos, sem együttes, sem dékás, sem elempés, sem momentumos stb. jelöltre nem fog szavazni. Semmivel sem lesz rokonszenvesebb egy elempés attól, hogy tudom, a maszop vagy a déká is támogatja. :)

.Gordon Gekko. 2018.01.08. 01:16:32

ezek a pártok a kukába valók, nem a parlamentbe

hál istennek a momo meg az együtt már ott van, a maszop meg majd a választás után megy utánuk

gyurcsány pártja meg az lmp lehetnek a 'nyertesek' de már a 2/3ot se fogja tudni megakadályozni a zellenzék, most is a fidesz erősödik pedig a kampányt még el se kezdték

DFK 2018.01.08. 05:10:17

Szóval a csepeli szocik kénytelenek máshonnan importálni egy magyargyűlölő cigányasszonyt képviselőjelöltnek.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.08. 06:50:01

Mivel mindenki tud számolni a ballib oldalon, jól tudják, hogy az egész ellenzék egyött is kevesebb ember, mint a Fidesz, s a csak ballib rész meg a fele se a Fidesznek, így minek foglalkoznának lehetetlen feladatokkal, mint ami Zorbán leváltása?

A harc most, marad-e az MSZP vagy jövőre Gyurcsány átveszi? A kellemetéen pici ballibeket, lásd Együtt, Momentum, meg már közösen likvidálták.

röf 2018.01.08. 08:59:08

Az ellenzéki bohóckodás csak és kizárólag arról szól, kinek lesz helye az Országgyűlésben újabb négy évre, és kinek kell elmenni dolgozni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.08. 11:02:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Nem kellett azokat likvidálni, megtették azt saját maguk. OK, a Momentum kicsit tovább tartott, mint a kockás ingesek, de ugyanúgy a süllyesztő várja.

Duplaxiii 2018.01.08. 12:55:56

A poszt következtetése alapból hibás!
Miért pozitv ez a bagóné? Hiszen ő is tudja, hogy ott nem illenek elindulni, szemben az esélyessel.
Tehát ha vállalja, nem lép önként vissza, akkor nem pozitív egyén, hanem ócsak, megélhetési liba, hiszen az indulása kizárólag az ellenzéki hajó meglékelése!!!
Ki az a barom, aki ebben a helyzetben magát esélyesebbnek tartja, annál, akinek sikerült győznie???

A te embered · bumerang19.blog.hu 2018.01.08. 15:38:33

@Duplaxiii: " bár ebben az ügyben most ez másodlagos dolog."
Ez volt a bekezdésem utolsó mondata.
süti beállítások módosítása