Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

A magyar közélet 5 legnagyobb seggnyalója

2018. július 29. - A te embered

Nem a Figyelő óta tudjuk, hogy a listázások országa vagyunk, e kitűnő szokást pedig a magam részéről egy, a magyar közvélemény és társadalom által eddig figyelmen kívül hagyott összegzésben, a legkiválóbb hazai seggnyalókkal szeretném öregbíteni. Tudjuk, hogy vannak lázadók, rendszerellenes magányos farkasok, a mindenkori kormánypárthoz hűséges névtelen bértollnokok, szervilisek, majd mindennek a csúcsán az az 5 ember, akit az alábbiakban részletezni fogok. Bár egy általam nagyra tartott kommentelőm szerint ez egy "libsináci, buzináci blog", így alapos kételyek merültek fel bennem, hogy "buzináciként" vajon be kellene-e tiltanom a kommentelés lehetőségét, de végül úgy döntöttem jórészt a poszt fontossága miatt, hogy hozzászólás keretében megengedett a hiánypótlás, sőt, buzdítok is erre mindenkit.

A seggnyalás hazai megtestesítőiben pont az a csodálatos, hogy első ránézésre semmi jelét nem mutatja a maró szervilisségnek: lehet férfi, nő, magas, alacsony, vékony vagy Kövér, a legfontosabb munkaeszköze a szájában található. Merthogy a következő 5 személy kétségtelenül a magyar közéletben egyedülálló sikerességgel használják a nyelvüket. Lássuk:

Szöllősi György

Az a drága jó pogácsás Gyuri, hát hogy is lehetne rosszat mondani rá... Az igazság az, hogy seggnyalásban rendszeresen elöl járnak a miniszterelnök mellett fel-felbukkanó üzletemberek, miniszterek és államtitkárok, de micsoda skandalum az, hogy mindezek legnagyobbika a sport háza tájáról jön? 2007-ben lett a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója, amiben aligha végezhetett túl jó munkát, mert az egyetlen, amit a magyar társadalomnak kommunikál, hogy egy mesterségesen felpumpált pénzszivattyú, ahol a ghánai, 19 évesnek hazudott középkorú futballisták úgy adják egymásnak a kilincset, mint a sarki turkálóban az unatkozó háziasszonyok végkiárusítás idején. De Gyuri sikerét nem a szakmában, hanem a miniszterelnökhöz fűződő páratlan viszonyában kell keresni: kit érdekel a Nemzeti Sport főszerkesztői posztja, ha minden szombaton együtt pogácsázhat a magyar nemzet megmentőjével, a XXI. századi István királlyal? Amikor a Guardian két újságírója itt volt, hogy megnézze a felcsúti kolosszumot, még a mi Gyurink is szerepet kapott. Mutatom is a legkiválóbb jelenetet a cikkben:

“Now we made a good progress [in reviving Hungarian football], but everybody is critical here. Nobody will agree with me, everybody says it’s shit, but the fact is we are improving very well, and probably we are progressing – isn’t that right, Gyuri?”

“Absolutely Mr Prime Minister,” Szöllősi replied.

Absolutely Mr Prime Minister - ezek azok a dicső szavak, amik Szöllősi Györgynek jutottak. Raktározzuk el őket jó mélyre, sok eredetiséget fognak tartalmazni a jövő újságíróinak.

szollosi.jpeg

Kép: 444

Lakat T. Károly

Bár nem szívesen teszem, idéznem kell az Indexet: 

Egy tévés körökben terjedő anekdota szerint Lakat T. Károllyal nem érdemes tyúkhúslevest enni, mert ha püspökfalatot lát, reflexből azt is kinyalja. 

Lakat T. Károly az az ember, akivel a magabiztos ember szeret beszélni, az önbizalomhiányosnak pedig kéne: micsoda döbbenetes eleganciával énekelted te azokat a dalokat, én emlékszem, amikor először hallottam, hát le kellett ülnöm egy székre, beleborzongtam, egyszerűen beleborzongtam a hangodba, ahogy azokat a magas hangokat kiadtad magadból, hogy vagy te erre képes, egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogyan képes egy ember ilyen gyönyörű, mesebeli hangokat kiadni magából? Jaj, összekevertem a papírokat. Szóval nehéz dolog úszónak lenni?

Károlyunk minden helyzetben képes volt arra, hogy interjúalanyainak meg se kelljen szólalnia, vagy csak elköszönni a végén, mert közben olyan bókáradattal szórakoztatta a Nap-kelte nézőit, hogy az három teljes nap műsoridejére kifutotta volna. Csak jöttek és jöttek a jelzők, "csodálatos", "gyönyörű", "elképesztő", de tény, hogy Lakat T. stratégiája, miszerint máshoz nem fogható szervilisséggel leplezi azt, hogy fogalma sincs semmiről, a végsőkig bevált. Köszönjük!

 

Vadai Ágnes

Gyurcsány Ferenc hű társa, Vadai Ágnes a tökéletes DK-szavazót testesíti meg: ha Pápa fenegyereke, a Magyar Köztársaság legsikeresebb ex-miniszterelnöke azt mondaná, hogy a holnapi naptól fogva csődbe viszik az országot, de cserébe nem szavaznak majd a határon túliak, Vadai, Gyurcsány hű táborával egyetemben vele tartana. Bimbózó kapcsolatukat látva nem lennék Dobrev Klára helyében, hiszen - a Bors és a Blikk potenciális címlapjaival élve - a szerelem bármikor beüthet... Nincs olyan dolog, nincs olyan tett, amit Vadai a Niedermüller/Gréczy duóval együtt ne tudna megmagyarázni Gyurcsánnyal kapcsolatban, viszont amiért mégis ő került eme előkelő lista egyik helyére, az a szenvedélyessége, amivel pont úgy mosdatja a 2002-2010-es kormányzás szereplőit, mint ahogy a többszörösen bukott, korrupt haverjaival hazudja a Fidesz leváltásának lehetőségét.

vadai.jpg

Kép: Velvet 

Bayer Zsolt

A nemzet seggnyalója. Nem tudom, hogy a legnagyobb-e, de legalább a nemzeté. Az ő seggnyalása Vadaiéval ellentétben legalább nem bolsevik és sztálinista, amely kifejezéseket a fideszes kommentelők előszeretettel használnak, hanem nagybetűsen nemzeti. Bayer Zsolt az az író és újságíró, akinek tehetsége és érzéke tökéletesen megvan ahhoz, hogy ne kelljen szolgalelkű, az 5-ös párttagkönyvével büszkélkedő szócsövé válnia, de mégis, önszántából, barátságból, pénzért megteszi. Lényegében az sem számít, hogy mi az, amit éppen írni kell: az egyetlen lényeges, hogy védje Orbán Viktort és tűzben tartsa azt a fideszes tábort, amely április 8-án is kiválóan lett mozgósítva. Bayer Zsoltról mindenképpen el lehet mondani azt a pozitívumot, hogy nem tagadja suttyó jellemét, sőt, tudja is kamatoztatni azt a kormánypárti "újságírása" során. Keresztény értékekre hivatkozik, amit minden áron meg kell védelmezni, majd a vele egyet nem értőt elküldi a "széjjelbaszott, gecis zsidó kurva anyjába". Az ember, a jellem, Bayer Zsolt.

 

Hajdú Péter

Hajdú Péter pont azért tudott olyan sokáig fennmaradni a szétrohadó magyar média és bulvár posványában, mert ugyanolyan lendületesen tudott a szociknak és a fideszeseknek is nyalni. Hajdúval kapcsolatban az az érzésem, hogy kapcsolatai révén szinte bárkit be tud hívni a stúdiójába, ergo azon kevesek közé tartozik, akiknek lenne lehetőségük számon kérni, ehelyett csak beszél, beszél, beszél és nem mond semmit. Orbánnal, Gyurcsánnyal és más "emberarcú" politikusokkal pojácáskodik, ez nagyon megy neki, ahogy abban is kiválóan teljesít, hogyan lavírozzon mindkettő politikai holdudvar között úgy, hogy egyikből se rakják ki. Hajdú Péter olyan szintekre fejlesztette a seggnyalást, hogy jöhet ide náci, fasiszta, kommunista vagy liberális kormány, az biztos, hogy ettől függetlenül a Frizbi vasárnap 21:00-kor el fog kezdődni.

hajdu.jpg

2018. 07. 29.

PODCAST

 A blog fejlesztése érdekében egy heti rendszerességű közéleti-politikai podcastet szeretnék csinálni, amihez társat keresek, hobbi lévén fizetséget sajnos nem tudok felajánlani. Leginkább fontos társadalmi témákról, aktuális eseményekről lenne véleménykifejtés. Ha érdekel, kérlek írj a bumerangblog19(kukac)gmail(pont)com email címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr1914149173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.07.30. 02:55:48

Gyurcsány mőgőtt a szöszike az jóféle. A többi szar egytől egyig. Vadaika meg hiáb tolja be a fitness menüt, meg grillcsirkét meg a fiatal p...ket..olyan marad amilyen, egy talpig vidéki fa...csa.
süti beállítások módosítása