Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

Az alkoholizmus legitimációja

2017. június 30. - A te embered

 Az Országgyűlés egyik legszínesebb egyénisége, Pócs János a III. Jászsági Pálinkamustrán került mikrofon közelébe mindannyiunk legnagyobb örömére. Ugyanis amikor megnyílik Pócs János előtt a beszéd lehetősége, az garantáltan legalább akkora élménnyel fog felérni, mintha valami isteni kinyilatkozást hallanánk.

„A boldog gyerekéveknek az első kellemes illata, az a cefrének az illata volt, a Sanyi bácsiék szeszfőzdéjében, és ez az egész életemet végigkísérte. Ezután még inkább végigfogja.”

Ezek a mondatok egy országgyűlési képviselő szájából hangzottak el és ha sajnálatos módon nem is tudtuk meg, hogy a szesz, Sanyi bácsi vagy a cefre illata fogja még jobban végigkísérni az életét, alapvetően borzasztóan tragikus, hogy Fideszes és nem Fideszes honatyáink egyaránt, ha észrevétlenül is, de milyen keményen legitimálják a legitimációra egyáltalán nem szoruló alkoholt.

orban.jpg

Fotó: 444.hu

Ismerjük Keszthely polgármesterét is, akinek olyan különleges szervezete van, hogy lassabban bontja az alkoholt, tehát igazából nem is beszélhetünk ittas vezetésről, sőt, ez inkább áldozathibáztatásnak tűnik.

Miközben a mi drága miniszterelnökünk sem rest, hiszen arról papol a 2011-es évértékelőjében, hogy Európa olyan, mint az alkohol: mindkettő nagy célokra inspirál, de egyben meg is akadályozza, hogy elérjük azokat. Ez a gyönyörű hasonlat még el is férne a sok dakota közmondás mellett, ha maga Orbán Viktor és/vagy marketingesei nem gondolták volna úgy, hogy milyen királyság lenne, ha a miniszterelnök több időt töltene borok és pálinkák társaságában.

Így született a kép, ahogy Orbán és veje, a pályázatok örök második helyezettje, Tiborcz István pálinkázik, de az is emlékezetes pillanat, amikor Nemcsák Károlyékkal énekelt pirospozsgás arccal a fehérvári huszárokról.

orban2.jpg

Fotó: origo.hu

Megjegyzés: Egyébként az a vicc, hogy pont az az Origo írt bővebben az Orbány kormány alkoholpolitikájáról, amelyik ezt napjainkban már aligha tenné meg.

A sok más ehhez hasonló helyzet miatt az árokban fekvő kisembert miért is lehetne kritizálni amiatt, mert még tíz óra sincsen, de már úgy be van tintázva, hogy magáról sem tud? Hiszen ezekkel a nyilatkozatokkal és tudatosan készített képekkel, videókkal pont azt a hatást érik el, hogy azt a gondolkodásmód magját ültessék el az emberek fejében: ha neki lehet, nekem miért nem?

Az adatok és a számok csúnya dolgok, viszont az igazságot könyörtelenül megmutatják. Az igazság pedig az, hogy 2016-ban a magyarok fejenként 12,3 liter alkoholt fogyasztottak el. Senkinek nem szúrja a szemét, hogy amíg Tállai András azt mondja, hogy ha más területeken is olyan sikeres lenne a kormány, mint a pálinka ügyében, akkor elégedettebbek lehetnének, miközben Magyarországon halnak meg a legtöbben az alkohol miatt?

Azt kell megérteni, hogy nem az alkohol égett be a magyarság identitásába, hanem az alkoholizmus, ami viszont az alkohol mértéktelen fogyasztásának következménye. A magyar kormány pedig tökéletesen asszisztál ahhoz, hogy senkinek ne legyen lelkiismeret-furdalása a hatodik feles lehúzása után, hiszen a pia társadalmi elfogadottsága igazából az egekben van.

Ezután még képesek azt mutatni, hogy pont az ellenkezőjét csinálják, és évről évre Nemzeti Alkoholstratégiáról beszélnek, ami érdekes módon eddig sosem valósult meg, sőt, Balog Zoltán 2008-ban módosító javaslatot akart beadni az alkohol reklámja ellen, ám végül nem lett belőle semmi, mert ahogy ő mondta, nem akart darázsfészekbe nyúlni. Ezzel lényegében ő maga ismerte el, hogy a téma túl bonyolult és tabu téma, hogy foglalkozzanak vele.           

Szóval ez Magyarország.. Ahol téma a kerítés, téma a migránsok, téma Horthy Miklós kormányzó megítélése, Pest megye átnevezése, Paks2, a civilek, de az alkoholizmus nem. Hiszen az olyan magyaros.

gyur3.jpg

Fotó: hacseknem.blog.hu

2017. 06. 30.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr6312631609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása