Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

5 dolog, ami idegesít az emberekben

2015. szeptember 22. - A te embered

5 dolog, ami idegesít az emberekben. De nagyon. A lista persze csakis az én véleményemet tükrözi, ha a te környezetben is él egy-kettő kiállhatatlan személyiség akiket nem említettem meg, bátran írj komment formájában.

5. A tévében csak rossz dolgok vannak. De azért nézem!

Átlag életkor: öregebb korosztály

Mennyire idegesítő? -  mint Hajdú Péter

Biztos minden fiatalabb gyereknek beugrik, amikor lent volt a nyáron a nagymamánál, az önfeledt és mértéktelen szórakozásnak viszont pontban hat órakor vége szakadt. A drága mama kezébe vette az irányítást, egyúttal a televízió távirányítóját, és indulhatott is a hatvan percnyi töménytelen "feldarabolta, megölte, ketté vágta aztán megetette a kutyájával majd trafikot rabolt", és még az ehhez hasonló happy pillanatok. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ehhez olyan hangok párosulnak, hogy néhány sokat látott operaénekes sem tudna akkora hangterjedelemben és decibelben felkiáltani, mint drága nagymamánk egy-egy rosszabb hír hallatán. 

 

4. "Tisztelj, hisz öreg vagyok"

Átlag életkor: öregebb korosztály

Mennyire idegesítő? - mint Hajdú Péter

Könnyen lehet, hogy bennem van a hiba és ezután a nagymamák duplán fognak gyűlölni, de akkor sem tudok tisztelni egy olyan embert, akit egyrészt nem ismerek, nem tudom mit tett egész életében, ráadásul még el is várja, hogy tiszteljem. Szerintem nem a kor a lényeg, hanem a tettek, amiket elértél, legyen szó akár egy gyerekről vagy egy zsémbes boszorkányról, aki minden áldott pillanatban rosszallóan néz rád, ha véletlenül átrúgod a szomszédjába a labdát. Persze most nem arra gondolok, hogy egy tizenéves gyerek "szevasszal" köszönjön a közértből kilépve, amikor összefut Margit nénivel, sokkal inkább azokra a helyzetekre, amikor nem a kor számít.

oregasszony.jpg"Ha még egyszer nekirúgod a labdádat a diófámnak, a te dióidat fogom leszaggatni!"

Kép: veszbejarat.org

3.  A szkeptikus

Átlag életkor: minden korosztályban előfordul

Mennyire idegesítő? - mint Hajdú Péter

Az a kategória, amit egyszerűen nem lehet megkerülni. Biztos neked is megvan az a fickó a kocsmából, akinek "forever alone" tekintete még téged is depresszióssá tesz. Általában egyedül ül a söre mellett és azokat zaklatja elég szürke és szkeptikus meglátásával, akik közel vannak hozzá. Ha társaságban van, még rosszabb! Bármilyen beszélgetés és téma közepette, legyen az a magyar gazdaság, amit mondjuk tényleg csak szkeptikusan lehet kezelni, de ott van a politika, a filmek, mivel Hollywood ezer éve szart csinál. Nem kell a távolba mennünk, ha igazán szkeptikus embert akarunk találni, gondoljunk csak Gyurica Miklós órásara az Ötödik pecsétből, aki minden egyes kisebb vagy nagyobb pozitív kijelentés után hozzáteszi, hogy "És akkor nem hal meg?". Lehet, hogy engem irritál kifejezetten, mivel amúgy is szeretem azokat az embereket, akik nem nyavalyognak az élet szörnyű problémai miatt és boldogak, még ha nem is megy minden úgy, ahogy kellene, de ezekkel a derűs meglátású egyedekkel engem a világból és ki lehet űzni.

 

gyuricza_ur.jpg

 

 

Kép felirat nélkül: kulturmozi.blog.hu

2. A szószóló

Átlag életkor: fiatalabb korosztály

Mennyire idegesítő? - mint Hajdú Péter

 

Megint csak egy ismert alakról van szó, aki bármelyik helyi pub-ban könnyen feltűnhet. Képtelen vagy normálisan megenni a barátnőddel egy makarónit vagy egy gulyáslevest mindenféle morgolódás nélkül, hisz a melletted levő boxban egy társaság, és azon belül is EGY ember folyamatosan ontja magából a hangosabbnál hangosabb szövegeket, és (rosszabb esetben) még röhög is magán. Az egész estédet tönkreteheti ez az ordibáló gyökér és minden pillanatban arra tudsz csak gondolni, hogy esne hanyatt az egyik és takarodnának már innen. Nem csak a kinti szemlélőknek, valószínűleg a társaság tagjainak sem esik túlságosan jól, hogy nem elég, hogy minden pillanatban van egy viccesnek szánt, amúgy egyáltalán nem vicces dumája, még a többieket sem hallgatja végig. Aki meglát/meghall egy ilyet, fusson, amerre csak tud!

 

1. Aki minden mást csinál moziba, csak filmet nem néz

Átlag életkor: fiatalabb korosztály

Mennyire idegesítő? - mint Hajdú Péter és Sarka Kata együttvéve

A mai világba, ahol lassan minden forint aranyat ér, elképesztő, hogy még léteznek olyan emberek, akik a drága mozijegyük megvétele után kicsit sem magára a filmre, hanem a körülöttük két méteres körzetben levő tárgyakra és emberekre koncentrálnak. Kérdem én, miért? Miért érez az adott emberünk késztetést arra, hogy többi társa első számú célpontjává váljon és pont egy légkondicionált, sötét szobában kell messengeren megvitatni, hogy ki a szarabb CS:GO-ban. A mérhetetlen sok zajról már ne is beszéljünk, amit legtöbbször az otthonról hozott extrudált kukorica és kóla felbontásával, nyammogásával töltenek a fél tucat selfie megcsinálása után, amin igazából semmi nem látszódik, csak egy fekete folt, de azért kell. Ha ezek után a létező összes telefonos játékot kipróbálta hősünk, jöhetnek a barátok. "Hallod, az előzetesbe volt szexjelenet. Mikor jön már?". Vagy: "Annyira kimennék már hugyozni, de sötét van és félek, hogy elesek." Vagy: "Ez a szereplő annyira hülye LOL. Na meg a másik is XD. A kettőspontdét kihagytam?"

Ez az a réteg, amit talán mindennél jobban ismerek. Művészfilmkedvelők előnyben, oda általában nem pofátlankodnak be. Azért megnézném, várnák-e a szexjelenetet a Saul fiában. 

 

Mint már mondtam, a lista teljesen az én véleményemen alapszik, ha valami súlyos dolgot kihagytam, feltétlen írjátok meg.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr37804028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gringo 2015.09.23. 10:50:01

Ez a vékony betűtípus, fehér alapon borzasztóan szemfárasztó.

Célkereszt 2015.09.23. 11:15:50

Engem te idegesítesz ezekkel a hülyeségekkel.

ekat 2015.09.23. 11:20:50

Engem egy kicsit a -ba, -be-t a -ban, -ben-től nem megkülönböztetni tudók is idegesítenek. :D

decoati 2015.09.23. 11:33:40

Ez a második bejegyzésed? Really? Kihalt a blogszféra, vagy mi?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.23. 11:37:08

5. Ebben igazad van.
4. Ebben tévedsz.
3. Miért zavar téged a gondolkodás?
2. Miért zavar téged a gondolkodás?
1. Az igazi filmkedvelő otthon néz filmet.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2015.09.23. 11:57:08

+1 2015-ben felfedezi magának a blogolást és a második posztjában beröffenti a fikaágyút...

Tudományos libsizmus 2015.09.23. 12:33:29

6.) Az "5 dolog, ami idegesít az emberekben" típusú arcok.

commando 2015.09.23. 12:55:00

Egy hatodikat is hozzáraknék, a saját tapasztalatomból, ami felülmúlja nálam az előző ötöt együttvéve is: ha valaki rám mászik, és a számba beszél, ráadásul jóval hangosabban, mint kellene. Olyan közel jön, hogy már-már zavaróan érezhető a test-melege, ne adj Isten valami ocsmány szájszaggal párosulva, és csak mondja és mondja, hiába hátrálok, jön utánam. (no persze bizonyos esetben elviselhető, ugye, ha ...... szóval, na...... van akitől elviselném, sőt......)

vitaygeorgina 2015.09.23. 12:56:42

Nekem elég fájó pont Gyuricza, mint példa. Az a film az első perctől az utolsó percig összeszorította a gyomromat, és közben elaléltam a kidolgozottságától, és attól, hogy minden karakter teljesen autentikus volt, és hozták a lehetséges válaszokat arra az őrületre, amiben a film cselekménye játszódott. Neked inkább Márkus karaktere jött be, aki tojik a háborúra, és inkább pozitív életszemlélettel azzal van elfoglalva, hogy hogyan süsse meg a húst finomra? Engem az ilyen örök pozitív típus sokkal jobban idegesít, aki úgy van vele, hogy jaj, legyünk pozitívak, akkor is, ha a szomszédunk fejére esett egy bomba, vagy épp egy halom éhező gyereket rejtegetünk a deportálás elől, és inkább ne rontsuk cinikus megjegyzésekkel mások jó kedvét, hiszen a világban annyira minden rendben van.
Nem tudom, hány éves vagy, de nézd meg ezt a filmet újra, ha kicsit benőtt a fejed lágya.

cselaxi 2015.09.23. 17:55:14

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: csak azért írom le, hogy szemléletesebb legyen, a pont a Tied.

5. Ebben igazad van.
4. Ebben tévedsz.
3. Miért zavar téged a gondolkodás?
2. Miért zavar téged a gondolkodás?
1. Az igazi filmkedvelő otthon néz filmet.
süti beállítások módosítása