Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

Politikai elitünk nem is olyan megosztott, mint gondolnánk

2019. február 02. - A te embered

Ha az utca emberét megkérdezik arról, hogy kit tart a magyar politikai spektrum két ellentétes figurájának, bizonyára sokan mondanák az egyik végletben Gyurcsány Ferencet, a másikban pedig Orbán Viktort. Ez tévedés. Hogy mennyire, azt öt példa mentén próbálom szemléltetni, rávilágítva arra, hogy a rendszerváltás óta ismert hatalmi elit konfliktusainak többsége nem több egyszerű színjátéknál, míg a dolgok mögé nézve az alapkérdésekben tökéletes egyetértés van közöttük. 

Álságos rendszerkritika

Kis hazánk különös pikantériája egyebek mellett az, hogy még a rendszer közvetlen kiszolgálói is rendszerellenesek. Az abszurd fogalmának perfekt definíciója a 888-on felbukkanó "Mi vagyunk Soros ellenzéke"-szöveget látni, mintha a hatalom fenntartások nélküli kiszolgálásában csillagos ötösre jeleskedő újságírók bármilyen kontextusban is leírhatnák magukról, hogy ellenzékiek. Nem véletlen ez, jóval imponálóbb olyan megsebzett kisebbségieknek beállítani magukat, akik megkérdőjelezhetetlen hősiességgel védelmezik a nemzetet sötét vermekből előbújó, globalista zsidó bácsiktól, mint bevallani, hogy a zsinórban harmadik alkalommal kapott társadalmi felhatalmazás sem bizonyul elégnek ahhoz, hogy kezdjenek valamit ezzel az országgal. Érzik tehát, hogy a magyar társadalom tudatalattijában azért ott pislog a rendszerkritika már csak a múltbéli rendszerek milyenségének ismeretéből kifolyólag, így pedig tényleg nem könnyű úgy csűrni-csavarni a szavakat, hogy egy lassan kilenc éve kormányzó "koalíció" ne a rendszernek tűnjön, sőt, a látszólagos kritikája bizonyos szavazók körében hiteles és meggyőző maradjon.

Nagyon úgy tűnik, hogy ez mégis sikerül úgy kormánypárti, mint ellenzéki oldalon: de érvényes-e Gyurcsány Ferenc sokadik felszólalása, amiben a fennálló rendszer megbuktatásáról, azaz rendszerváltásról beszél, vagy Orbán véleménye a neoliberális európai elitről, amelyet úgy ítél el, hogy közben maga és politikája is szerves része annak?

dbelo20130708004-1024x576.jpg

Kép: 24.hu

Nem, azt pedig már most realizálni kell, hogy a rendszerkritika fogalmának hitelét saját magunknak kell visszaszereznie és nem ölbe tett kézzel nézni, ahogy ezek a félkegyelmű piócák a fogalom utolsó apró kis részét is kiüresítik. A valódi rendszerkritika abban nyilvánul meg, hogy a szekértáborok szintjéről felemelkedik és együttesen mond ítéletet a névlegesen baloldali és szintén névlegesen jobboldali kormányokról, a '89-es rendszerváltást követő vadkapitalista naivitásról, az azt követő posztszoci Kádár-nosztalgiáról, a szárnyát bontogató, akkor még européer köntösbe bújtatott Orbán Viktorról, a kudarcot kudarcra halmozó, korrupt és gátlástalan Gyurcsány-kormányról a jelenlegi helyzetig bezárólag.

Csak akkor van esélyünk egy tisztább politikai légkört teremteni, ha ez a gondolkodásmód szélesebb körben is elterjed. 

A multik végeláthatatlan hegemóniája

 Ha valamiben, abban pártokon átívelő egyetértés van, hogyha a mérleg egyik serpenyőjében a multicégek, a másikban pedig az általuk foglalkoztatott (értsd: kisemmizett) emberek vannak, ők mindig az előbbiek mellett döntenek. Nyilván nem könnyű egy olyan országban egyetlen kormánynak sem a szolidaritás és nem a pénz mellé állni, ahol az elmúlt harminc évben egy döntéshozó sem tartotta fontosnak, hogy kiépüljön egy olyan szociális háló, ami képes kezelni a pillanatnyi munkanélküliséget, ha a multik csak vállalhatatlan feltételekkel látják biztosítottnak az országban maradást, de ettől függetlenül is érződik az a furcsa jelenség, hogy a DK-s politikus, a fideszes politikus, a DK-s szavazó, valamint a fideszes szavazó is együttes erővel kezd világvégét vizionálni, ha olyan antikapitalista, szocdem javaslatokat hallanak, amelyek a multinacionális cégek megregulázásáról szólnak.

A DK-s Bauer Tamás éppen azon aggódik, hogy a győri sztrájk miatt már az ingolstadti törzsgyárnak is le kellett állnia, micsoda tragédia kérem, csak meg ne haragudjanak ránk; mindeközben a Momentumos Fekete-Győr András cseppnyi ellentmondást sem érez abban, hogy a túlórakeret kibővítése elleni tüntetések egyik hangadója úgy, hogy pártja az ALDE tagja; a multik kegyeiért leselkedő Fidesz részletesen felvázolja, milyen veszélyeket rejt a neolib Soros, a neolib Juncker, a neolib Unió, a neolib ellenzék; az LMP pedig egyfajta szimbóluma annak, mivé válik egy kezdetben hitelesen rendszerkritikus, multiellenes párt, ha szépen lassan beáll a sorba.

Még Európában is híján vannak azoknak a kezdeményezéseknek, amelyek ellent mernek mondani, nem félve attól, hogy a multik hegemóniájában érdekelt gigacsoportok a médián és minden létező platformon keresztül kommunistázzák és lejáratják őket. A rendszer könyörtelenségéből és az alternatívák hiányából fakad a magyar emberekben levő, kicsit bizarr kettősség, hogy egyrészt megvetik a multinacionális vállalatokat, hiszen érzékelik a letagadhatatlan visszásságait, mégis, a "semminél több"-elv alapján képtelenek, de nem is akarják megteremteni annak a lehetőségét, hogy határozottabb szakszervezeti kiállással humánusabb körülményekre és több fizetésre bírják a monstrumcégeket. (Az üdítő kivétel az ismert történet Győrben).

sztrjak.jpg

Kép: 24.hu

A rendszerváltás óta kisebb-nagyobb időközökre hatalomra került érdekszférák, közismertebb nevükön kormányok mindegyike sikeresen ültette el az emberek fejében azt a kitörölhetetlennek tűnő gondolatot, hogy a kisember ebben a játékban nem nyerhet. Meg kéne már mutatnunk, hogy ez nagyon nem így van.

Politikánk célja: a hatalom megtartása

Precedens sem történt arra vonatkozóan, hogy a választás által felhatalmazott mindenkori kormány az addigi szokásoktól eltérően a szavazás másnapján is emlékezzen a programjában foglaltakra. A tizenharmadik nyugdíj vagy a feltétel nélküli alapjövedelem hallatán orgazmust átélő tömegekkel szemben levő kisebbségben persze ott voltak azok is, akik az elmúlt évtizedek fájó realitását szem előtt tartva tudták, hogy a politikai programok hitelessége Szili Katalinéval vetekszik, hol balról, hol jobbról azonban mégis sikerült milliókat beetetni. 

Aztán kormányra kerülve minden miniszterelnök és miniszter azon fájó tudás birtokába került, hogy milyen veszélyes és bizonytalan is tud lenni, ha a partvonalon kívüli óbégatás helyett a bíró váratlanul int nekik, hogy nyugodtan álljanak be ők is. 

Így nem lett tizenharmadik havi nyugdíj, amelynek elvevőjéről sok fideszes és szoci nyugdíjas fog még összeveszni az idősek otthonában, így nem lett feltétel nélküli alapjövedelem, így nem került április 9-én börtönbe Orbán Viktor, így nem lett elszámoltatva Habony Árpád, így nem lettünk újra demokrácia...

Amikor világossá válik egy újonnan megválasztott kormánynak, hogy most ők a hatalom, az ideológusaik, pártvezetőik elméjében véletlenül sem annak a lehetősége tűnik fel, hogy köpjenek a hatalommániás elődeik arcába és mutassanak valami újat azoknak az embereknek, akik úgy gondolják, pont eleget láttak ahhoz, hogy tudják, ebben az országban nem fog változni semmi, sőt, mintha a megugrandó mérce az elődök korrumpálhatósága lenne, amely kihívást rendre elfogadtak politikai elitünk tagjai.

Taktikáznak, számolgatnak, osztalékot juttatnak és megoldják okosba, hogy aztán amikor a nép elzavarja őket, újra a kamerák kereszttüzébe juttassák magukat, hogy arról beszéljenek, ők mennyivel jobban csinálnák...

Soros és a románok

A hatalom minden áron való megtartásának szükségességében már megállapodtak kis hazánk politikusai Gyurcsánytól Orbánig. Bár úgy tűnik, a megosztottság és a különbségek nagyobbak nem is lehetnének, láss csodát, megint csak egy rugóra járt az agya mindenkinek: kell egy tökéletes ellenségkép, ami létezik, vagy nem létezik, veszélyes, vagy nem veszélyes, élő, vagy nem élő, igazából az a jó benne, hogy teljesen mindegy, mindössze azt a pontot kell megtalálni, amely által a magyar társadalomban megbújó félelemérzet tud akkorára dagadni, hogy az a közbeszéd tárgya legyen, más dolog pedig nem is maradt, mint ennek a félelemérzetnek egy forrást adni. (Idézet Habony Árpád könyvéből, Orbán és én, 2032, 72. old)

Könnyű azzal a felkiáltással élni, hogy az az ország meg is érdemli a vezetőit, amelyik tényleg elhitte évekkel ezelőtt, hogy több millió román elindul Magyarország felé vagy elhiszi jelen pillanatban is, hogy minden rossz dolog egy 88 éves öregembernek köszönhető, ugyanakkor kár lenne elfelejteni, hogy más nemzetek nem is éltek annyi ideig elnyomás és félelem alatt, mint mi: a nemzet DNS-ébe ültetett bizonytalanságérzet mentálhigiénés szempontból talán rosszabb, mint valaha, találékony politikusainkat azonban nem kell félteni attól, hogy a társadalmi félelmek és az abból következő atomizálódás, szekértáborokba verődés és elszigetelődés ne lenne gyümölcsöző állapot nekik. Sőt, amit látunk, hogy nagyon is az. 

soros.jpg

Kép: hvg.hu

A Fideszben 2015 óta elképzelhetetlen, hogy valami pozitív üzenettel kampányoljanak, a szabadkőműves páholyok összeesküvéselméleteit megidéző lejáratóanyagaikból tudjuk például, hogyha Orbán Viktor nincs, már Magyarország sem lenne, illetve aki nem egy irányba húz a kormány elképzeléseivel, az Soros bérence, mindemellett hazaáruló. Látható, hogy a megosztottság immáron nem elég a hatalmat birtoklóknak, egész részekre akarják szétszedni az országot, ennek megtételéhez pedig pontosan tudják, hogy a minket összetartó, közösséggé és társadalommá formáló értékek fenntartása helyett olyan dolgokra kell fektetni a hangsúlyt, amik bármikor vitaalapot szolgáltatnak arra, hogy összevesszünk karácsonykor a családi asztalnál, a helyi kocsmában, az orvosi rendelőben és a takarékban. A románok és Soros a mi jelenünk tökéletes szimbólumai lesznek annak a még meg nem született generációnak, akik - bizakodok ebben - talán már egy tisztább politikai légkörben, a demokrácia fogalmát értő és fontosnak tartó emberekként tekintenek vissza erre a pár, gyalázatos évtizedre.

Szimbolikus politizálás a lényeg eltakarásának érdekében

Közös érdekük, hogy a polgárosodás folyamatában félúton megtorpant Magyarország soha ne is kapja meg azt az alapot, amely esetleges támasza lehetne annak az első ránézésre halálraítélt kísérletnek, hogy a társadalom által hangoztatott függetlenség és szuverenitás ne csak a szavaikban, de a tetteikben is meglátszódjon például úgy, hogy nem kötnek ki úton-útfélen paternalista, tekintélyelvű rendszerek mellett. Bár Orbán Viktor papíron azt kínálja, hogy megszabadít a minket irányítani akaró nyugati fertőtől, arra viszont már érthető okokból nem tér ki, hogy a folyamatos háborúzások és összetűzések határon innen és túl csak arra szolgálnak, hogy az itt élő embereknek a mindennapi problémák forgatagában esélyük se legyen nagyobb perspektívában saját magukra gondolni. Például arra: tényleg így akartam, hogy kinézzen ez az ország? Ilyen vezetőkkel, ilyen mentalitással?

orbigyurcsi.jpg

Kép: 24.hu

Ha van is még ebben az országban az értelmiségen és az újságírókon kívül, akik vagy a munkájuk, vagy más okból kifolyólag, de fontosnak tartják a politikával való foglalkozást, gyanítható, hogy nem évtizedes távlatokban keresik a problémák forrásának okát, hanem megmaradnak Macedónia egykori miniszterelnökének botrányánál, Tiborcz Istvánnál, Mészáros Lőrincnél, Gyurcsány Altusánál, az ellenzéki tüntetéseknél és így tovább... A hallgatólagos megállapodás a mindenkori politikai elit között az, hogy a szimbolikus tettek - legyen az bármennyire meghökkentő és megosztó, sőt, annál jobb - mentén folyó álpolitizálás által senkinek eszébe se jut a régmúlttal, vagy a múltbeli tettek jelenkori hatásaival foglalkozni.

Ez a megállapodás pedig azért köttetett, mert csak ebben látta biztosítottnak mindkét oldal azt, hogy a három évtizede végrehajtott gengszterváltás után mostanra ne kelljen az arcukba kapott kínos kérdésekkel foglalkozniuk. És tényleg nem kell!

2019. 02. 02.

E-mail: bumerangblog19(kukac)gmail(pont)com

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr4414599142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2019.02.02. 15:21:54

Évek óta mondom, hogy ez egy bagázs. Kamu választás van, minden párt a FIDESZ, s a többi a fidesz alá tartozik.
Magyarország egypártrendszer, csak a sok pártnévvel eljátszották, hogy demokrácia van többpártrendszerrel.
Kamuválasztások vannak, amelyben eljátsszák, hogy van választási lehetőségünk. Ahogy létrejön egy új párt, gyurcsány azonnal rátelepszik, hogy szétverje, vagy senki ne szavazzon rájuk. Mert amelyik párt mellé áll gyurcsány, azt elsodorja a népharag.
Ezért van az összefogás is, hogy az legyen egy kerületben akit ők akarnak, nem az akit a pártok vagy a választók.
Van a kormányzó fidesz, és van a több pártot összefogó gyurcsányfidesz.

Populista Pista 2019.02.03. 10:32:25

A 23 millió román nem ide jött, a Soros Travel migrincsei annál inkább. Ijesztgetni lehet, aztán majd az idő eldönti, mi a valós veszély, és mi a hisztériakeltés. De a 23 millió románozós szöveg ennél sokkal nagyobb aljasság volt, mert szembeköpte a nemzeti egység gondolatát.

bekerült 2019.02.03. 11:03:30

@evilwolf:

Marhaság amit írsz !
A FIDESZ tényleg gondoskodott a saját ellenzékéről, a JOBBIK és az LMP létrehozásával és egyúttal biztosítva a 2/3-ot is, akárhogy is alakul.
A baloldalt szorították ki ezzel a játékból és nem is szeretnék, ha megerősödne.

A piacgazdasági feltételek miatt vannak gondjai a baloldalnak.
Nem egyeztethetők össze a vágyak és a realitás, hiába erőltetjük.
Demokratikus eszközök esetén, nem lehet a gazdaságot kényszerpályára állítani a hatalomnak tetsző módon.
Ezt minden hatalomra kerülő megismeri, amint hatalomra kerül.
Ebből kifolyólag nincs is más lehetősége, mint a hatalmon maradás feltételeinek biztosítása, vagy a bukás.

Ezt tanuljuk meg most, de alaposan.
A többi csak mese és vagdalkozás.

Sajnos nem rendelkezünk államférfiakkal, csak nagyon szőrmentén.
A legtöbben csak a saját hasznukat nézik a politikából.

Ehhez asszisztál ez a blog is, a nagy egybemosásokkal és befeketítésekkel.

bekerült 2019.02.03. 11:09:45

@Populista Pista:

Egy fenét volt aljasabb a 23 millió román témája.
Az is ép annyira volt realitás, mint a migráncsozás, bár a túlzás kellett a megértéshez mindkét esetben.
Akkor még a mi gazdaságunk jóval erősebb volt, mint a Román és hihetőbb volt a veszély.
A migráció kérdése viszont szimpla hazugság, mivel a fene se akar hozzánk jönni !

röf 2019.02.03. 11:15:34

A cikkel úgy en bloc nem értek egyet, de most csak az audis-sztrájkról....
Ez egy kiválóan kitalált, megtervezett, megszervezett, kivitelezett akció volt.
Biztos vagyok benne, hogy nem az audis szakszervezeti vezetők

röf 2019.02.03. 11:16:31

@röf: ....saját szellemi terméke.

Netuddki. 2019.02.03. 11:25:38

Ó B+, ez a romás, derékból meghajlós "főnökös" meghajlás! Ugyanez látható a farkasflórisos képen is, csak nála még jobban. :/

Populista Pista 2019.02.03. 12:40:58

@bekerült:
Ha senki sem akar hozzánk jönni, akkor minek erőltetik a kvótát? Ekkora nagy fasiszták ezek, hogy direkt kiszúrnak a szegény migrincsekkel?

felső határ nincs 2019.02.03. 12:55:48

Majdnem ugyanolyanok, csak Feri elqrta, Zorban meg nem qrta el.

Tok mind1, a magyarnak az elqras meg az el nem qras eseten is sir a szaja!

baldoc 2019.02.03. 13:31:46

Gyurcsány és Orbán között ég és föld a különbség!
A fideszes posztoló csak szeretné, ha azonosak lennének.
Hihetetlen, hogy 9 év nem elegendő értelemre jutásra.

Galebeb 2019.02.03. 14:44:26

@bekerült: Tökéletesen egyetértek. Az író nem veszi figyelembe, hogy a termeléshez minimum két feltétel kell:
1/ Tőke
2./ Piac
Ki rendelkezik ezekkel?
A szociális háló nem a multik miatt kell, hanem a piac miatt. Nagy mellélövés e cikk.

élhetetlen 2019.02.03. 16:04:46

@Populista Pista: Nem hiszem el, hogy van, aki még itt tart. A „kvóta” nem a betelepítésről szólt, hanem arról, hogy adott számú migráns kérelmét adott országban bírálják el. Addig vannak itt, amíg a kérelmüket elbírálják. Lehetett volna elutasítani kérelmet, és megadni. Akiét elutasítják, azt kiutasítják. Aki megkapja, az meg az EU-n belül szabadon mozoghat, és elpárolog Magyarországról. Mit nem értesz még? Egyetlen migránst sem akart senki arra kötelezni, hogy élete végéig Magyarországon éljen.

bekerült 2019.02.03. 16:24:37

@Populista Pista:

A kvóta erőltetése azok érdeke, akik a migráció célpontjai.
Ők az ezzel járó terheket igyekeznének lerázni magukról és a szövetségre hivatkozva kérik a terhek megosztását!
Az EU-n belül teljesen felesleges a kvótára úgy gondolni, hogy az egy végleges röghözkötést jelent. Az EU-n belül szabad a pálya és minden regisztrált oda megy ahova akar. Így a kvóta csak annyit tesz, hogy regisztrálják az adott országban a határátlépőt !

Hülyeség ettől félni, Ezt csak a FIDESZ teszi félelmetessé és ijesztget vele.
Sajnos sokan bedőlnek a FIDESZ hülyeségeinek !
Senki nem akar pl. illegális bevándorlást támogatni !
Ki az a marha, akinek ez lenne a szándéka ?
A FIDESZ mégis ezt mantrázza és sokan el is hiszik neki.

Sok buta ember van, akivel a FIDESZ azt tesz, amit akar !

2019.02.03. 17:12:35

A rabszolgatörvény tüntetések egyik érdekes rigmusa volt: "Hol van ilyenkor Gyurcsány?"

rallus 2019.02.03. 17:15:34

@bekerült:
1.Van az EU-ba illegális migráció?
2. Meg lehetne akadályozni?
3. Az EU megakadályozta?
4. Miért nem?
5. Mire képes egy hatalom, ha még a saját határát sem képes megvédeni?

Populista Pista 2019.02.03. 18:13:26

@bekerült:
Beázik a szomszéd háza, mert nem javította ki nyáron a tetőt. Erre aztán nem a tetőt javítja ki, hanem locsolóķannát fog és a szomszéd lakását is összevizezi. Erről szól a kvóta.

Populista Pista 2019.02.03. 18:23:38

@élhetetlen:
Gyerekmese amit előadsz.

Ha egyszer a migrincs beteszi a lábát, lehetetlen kiutasítani. Nincs útlevele és emiatt eleve nincs fogadó ország. Megfellebezi a döntést ezer fórumon Soros aktivisták jogi képviseletével, aztán orvosi papírokat szerez, eltűnik a nagyvárosi dzsumbujban és még ezer Sorosék által betanított migrincstrükk.

Ezt még a kisgyerek is tudja.

felső határ nincs 2019.02.03. 18:37:17

@bekerült: Hat hogyne

azt sosem hazudtak a hazai lipsik, hogy

nincs is migracio
nem kell kerites
nemallitjamegakerites
nincs is kvota

persze most mar biztosan igazat mondanak a lipsik, es a hiveik akiknek a memoriaja mint a molylepkenek...:)

nyihihi

élhetetlen 2019.02.03. 18:41:53

@rallus: „4. Miért nem?” Dolgoznak rajta, de „Magyarország nem volt hajlandó megszavazni a közös uniós álláspontot a bevándorlás kérdéséről az Arab Ligával tartandó hétfői tárgyalásra, írja a Handelsblatt.”. Nem ciki, hogy megpróbálják a migránsokat Európán kívül kezelni, és Mo ezt megvétózza?

Billy Hill 2019.02.03. 18:54:54

@bekerült: Tényleg nem vágod, mi volt a gond a románozással?

élhetetlen 2019.02.03. 18:57:08

@Populista Pista: Okosabb vagy. mint egy kisgyerek? Na, nem jön a kvíz. Több ezer embert nehéz kirakni egy országból, főleg, ha ott is akar maradni. De az első szám nálunk 1300 volt. Ezt nem tudjuk kezelni? Ezek majd eltünnek a budapesti dzsumbujban? És összedől az ország? Ezt csak egy kisgyerek tudja elképzelni, aki mindent elhisz egy felnőttnek, ahogy te Orbánnak. Orbán sokkal több ellenőrizetlen migránst engedett be a letelepedési kötvénnyel, és ne gyere azzal, hogy azok mind gazdag befektetők, mert akkor azzal lenne tele a kormány sajtó, hogy mit hoztak létre. Még gazdagnak sem kellett lenni, keleti bankok adtak kölcsönt erre, mert a magyar állam majd fizet, nincs kockázat. És ezt csak a hozzád hasonló kisgyerek nem tudja.

felső határ nincs 2019.02.03. 19:12:38

@élhetetlen: A letelepedesi kotvenyes le van ellenorizve, es letesz 300e eurot.

Tehat nem szorul segelyre se.

Ennyit tehat a budoslippsikrol.

élhetetlen 2019.02.03. 19:17:10

@felső határ nincs: Nem mondták, hogy nincs migráció, csak azt, hogy nem Mo a célország. A kerítés megoldotta az Európába irányiló migrációt? Csak kerülnek kicsit. Ne röhögtess. Persze, megvédtük Európát. És, a kerítésünk nem állította meg az európai bevándorlást. A kvótát meg már leírtam Populista Pistának, nem betelepítési kvótáról volt szó.
Off. Egy régebbi kommented a CEU ügyében. Csak azt kell teljesíteni, amit a többi egyetemnek, mondtad. Egyetlen dolog hiányzik, a megállapodás New York állammal, ami elő lett készítve, New York aláírná, de a magyar kormány nem, mert csak. Ezt hogyan teljesíthette volna a CEU? Csak mert olyan okos vagy, gondolom, tudod. On.
Nyihogj nyugodtan, attól még nem lesz igazad.

felső határ nincs 2019.02.03. 19:20:44

@élhetetlen: Az europai migracio az ottaniak baja, minket nem erdekel.

A lippsik lementek keritest bontani, es letagadtak a kvotat, most epp azt hazudjak nem betelepitesi a kvota, de senkit nem erdekel mit hazudnak.

A magyar kormany azert nem irja ala a megallapodast, mert Soros egyeteme nem oktat NY-ban semmi, ami egyertelmu kovetelmeny.

felső határ nincs 2019.02.03. 19:22:51

34 ezren szavaztak a komcsi elovalasztason

mi vagyunk a tobbseg (!) - nyihihi

élhetetlen 2019.02.03. 19:33:36

@felső határ nincs: Ne röhögtesd ki magad. „A letelepedesi kotvenyes le van ellenorizve.„ Rogán jól jövedelmező cégei nemzetbiztonsági ellenőrzést végeztek, miközben hírdetéseket adtak fel, hogy jöjjön, aki akar. „letesz 300e eurot” Azért azt ne felejtsd el, hogy a leteszem, az a kölcsönt ad, amit, miután a közvetítők lenyelték a hasznot, komoly veszteséggel fizet vissza az állam. Tehát nem szorul segélyre se. Az lehet, de ha befektetni sem akar, és ez nem is kitétel, akkor mit akar Európában? Biztosan csak Európa felvirágoztatása a cél. Hülye vagy?

felső határ nincs 2019.02.03. 19:37:34

@élhetetlen: Senkit sem erdekel mit akar a migri, vagy fizet/befektet es atvilagitjak, vagy mehet a tranzitzonaba

muhaha

ez a kulonbseg, a lippsik azt nezik mit akar a migri, kiulonosen ha nincs egy vasa se, analfabeta es illegalis hatarserto - azaz jo esely van ra hogy jo ballib valik majd belole

muhahaha

élhetetlen 2019.02.03. 19:57:41

@felső határ nincs: Hát így nehéz. „most epp azt hazudjak nem betelepitesi a kvota”, Ha utána is néznél a dolgoknak, akkor könnyebb lenne beszélni a dolgokról. Nem volt szó betelepítési kvótákról. A CEU, „A magyar kormany azert nem irja ala a megallapodast, mert Soros egyeteme nem oktat NY-ban semmi, ami egyertelmu kovetelmeny.”. Igaz, hogy a CEU honlapján fenn van New York állam hivatalos, pecsétes nyilatkozata, miszerint a CEU folytat oktatást Amerikában, igaz, hogy a törvény után csak az első évfolyam megy, de oktatnak. Te meg semminek nem nézvén utána, beéred a kormány szövegével. És, jaj de szuper lesz, hogy egy évvel azután, hogy kitelepült a CEU amerikai tagozata, majd közlik, hogy maradhatott volna. Ezt a pofátlanságot is el tudom képzelni, és azt is, hogy te ezt normálisnak tartod.
Tudod, ez olyan, mintha építesz egy házat, aztán azt mondják, hogy szabály ellenes, és lebontásra köteleznek. Lebontod, és egy év múlva kapsz egy újabb határozatot, hogy maradhatott volna. Kint vagy vele a vízből?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.02.03. 20:02:37

@élhetetlen: eu-s allampolgar se koltozhet oda ahova csak kedve tartja. kotve hiszem, hogy menekultstatusszal ezt meg lehetne tenni.

élhetetlen 2019.02.03. 20:03:34

@felső határ nincs: Na, így képzeltem, semmit nem értesz, csak jön a muhahaha.

felső határ nincs 2019.02.03. 20:05:52

@élhetetlen: Ne erdekel, mit hazudnak a lipsik a kvotarol, fogd mar fel! Tavasszal elkergetjuk oket Brusszelbol is, aztan majd azt fogjak hazudni hogy ok epitettek a keritest is..:)

A CEUnak nincs amerikai tagozata, azaz nincs minek kitelepulni.

"Tudod, ez olyan, mintha építesz egy házat, aztán azt mondják, hogy szabály ellenes, és lebontásra köteleznek."

Nem bontottak le a CEUt, lattam hogy ott van, igy nem vk kivancsi hogy mit hazudik errol a CEU.
Azt is lattam, hogy amerikaban nincs CEU epulet, igy errol sem erdekel, mit hazudik a CEU.

dunántúli gyerek 2019.02.03. 20:17:54

@élhetetlen: "A „kvóta” nem a betelepítésről szólt, hanem arról, hogy adott számú migráns kérelmét adott országban bírálják el. "

Ez nem igaz, egyertelmuen a betelepitesrol szolt. Csak ezt nem kajaltak be a keleti rabszolgak, ugyhogy elkezdtek utana arrol hamukazni a bevandorlasparti sajtoban, hogy csak el kene biralni, de a valosagban 250ezer euros buntetessel akartak fenyegetni azokat az engedetleneket, akik nem akarjak ELBIRALNI a kerelmuket?

Megis mi jo van abban, hogy a spanyolorszagba attutajozott marokkoi migri kerelmet a miskolci idegenrendeszet biralja el?

Te normalis vagy egyebkent?

Ezt szerinted komolyan elhiszi valaki a bal es lipsi oldalnak Europaban?

Populista Pista 2019.02.03. 20:45:03

1300 Németországból már kidobott és jogerősen kitiltott személyt fogak el tavaly. Ami persze csak a jéghegy csúcsa lehet, mert már rég nincsenek meg az eszközeik a hatékony ellenőrzésre. Ennyit az 1300 as számról.

Jakab.gipsz 2019.02.03. 20:48:47

T. Bumeráng !

A filozófia nem újságírás !

A tudomány filozófia nem az a műfaj, amit a nép-hatalom megszavaz.

Ez csak a sátánfajzat globalista Soros, politikailag korrekt nyitott társadalmában van így.

Ezért sátánfajzat Soros Gyuri.

élhetetlen 2019.02.03. 21:18:16

@felső határ nincs: „A CEUnak nincs amerikai tagozata, azaz nincs minek kitelepulni.”. Azaz, a New Yorki Oktatási hivatal hazudik, csak te tudod az igazat. Persze. Vicces. „Azt is lattam, hogy amerikaban nincs CEU epulet, igy errol sem erdekel, mit hazudik a CEU.”. Mi van, bejátad Amerikát, és láttad, hogy nincs CEU épület? Nem érzed hülyének magad egy ilyen szöveg után? „Nem bontottak le a CEUt, lattam hogy ott van, igy nem vk kivancsi hogy mit hazudik errol a CEU.”. www.origo.hu/itthon/20190128-ceu-plakatkampany-sorosegyetem.html. Majdnem olyan jó vagy, mint Kroó Zita origos újságíró. Soha, senki nem mondta, hogy a magyar akkreditációjú oktatást is elviszik. Az itt marad, csak töredéke az értéknek. A CEU nem hazudik, itt maradt az épület, a könyvtár, a közösségi terek, csak az amerikai akkreditációjú képzések mentek Bécsbe. És az ott elért eredmények már nem magyar eredmények lesznek, de te tapsolj!

dunántúli gyerek 2019.02.03. 21:26:29

@élhetetlen: Annak ellenere hogy ilyen nagy ertek, becsben kaptak egy romos szanatoriumot a kulvarosban, amerikaban meg egy 30 m2-es fabudit

muhaha, itt sem hianyzik senkinek

élhetetlen 2019.02.03. 21:32:16

@dunántúli gyerek: Én normális vagyok, és úgy gondolom, hogy az EU tagjaként viselni kellene az arányos teherviselést, pl. elbírálásokat. „Ez nem igaz, egyertelmuen a betelepitesrol szolt.”. Persze, te valamilyen belső, megbízható, nem tudom, milyen EU-s forrásból tudod, és csak neked mondták el. Ja. Nem érted, hogy azt, hogy valaki jogosan van-e az EU területén, azt mindegy, hogy Németországban, vagy Miskolcon vizsgálják ki? (mármint, ha a miskolci vizsgáló nincs kézzel irányitva, ahogy nálunk szokás).

dunántúli gyerek 2019.02.03. 21:39:25

@élhetetlen: Nem kell semmilyen aranyos retekletelepites, hiszen a legelejetol mondtuk, hogy itt nincs szukseg retkekre. Retekelbiralasra sincs semmi szuksegunk, fizessenek fel millio eurot/fo, akkor elbiraljuk, azt jonapot.

"Nem érted, hogy azt, hogy valaki jogosan van-e az EU területén, azt mindegy, hogy Németországban, vagy Miskolcon vizsgálják ki? "

Es ki szerint van jogosan az EU teruleten, mert szerintunk nincs. Tema lezarva..:)

élhetetlen 2019.02.03. 21:41:29

@dunántúli gyerek: Hát igen, tény, nem tudták elvinni a pazar budapesti épületet. Viszont kaptak 99 évet, hogy azt a „romos szanatoriumot a kulvarosban” megfelelővé tegyék. Az, hogy nem hiányzik senkinek, az túlzás, tudod, van akineknek számítanak az egyetemi rangsorok, és az ország ilyen irányultságú hírneve. Hogy neked ez nem számít, az nem számít. Melyik bunkót érdekli egy egyetem léte, vagy nem léte?

dunántúli gyerek 2019.02.03. 21:45:03

@élhetetlen: Par even belul kidobjak oket becsbol is, nem fog ott szaros gyuri beruhazni...

élhetetlen 2019.02.03. 22:26:12

@dunántúli gyerek: Nem tudom, de mintha már írtál volna olyat, hogy nem Magyarországon élsz. Lehet, hogy tévedek, de ott ahol élsz, nem lehet, hogy te vagy a retek? De, ha itthon élsz, akkor is te vagy a retek, ezzel a hozzáállással. „mert szerintunk nincs”. Kik vagytok a ti, akik döntenek,? Tudom, a 2/3-ad. „fizessenek fel millio eurot/fo, akkor elbiraljuk, azt jonapot.„. Nem tudom az összeget, de ez lett felajánlva, és el nem fogadva, miközben bűnözők jönnek, mennek a kormány támogatásával. Egy a lényeg, a te öbizalmad töretlen, függetlenül az agyi képességeidtől.

dunántúli gyerek 2019.02.03. 22:36:58

@élhetetlen: Hallottal mar az Europai Uniorol?

"Nem tudom az összeget, de ez lett felajánlva, és el nem fogadva, miközben bűnözők jönnek, mennek a kormány támogatásával."

Ahhoz kepest hogy hozzank jonnek a bunozok, nyugaton ontjak ki az oslakok belet a retkek, napi szinten.

muhaha

élhetetlen 2019.02.03. 22:49:08

@dunántúli gyerek: Hát igen, óriási a különbség, hogy a bűnözők, azaz arabok, vagy retkek „ontjak ki az oslakok belet”, vagy az ukrán maffia lövöldöz az utcán fényes nappal, és aki rossz helyen van véletlenül, az úgy járt. Igen, óriási a különbség, mondhatnám minőségi, hogy ki gyilkolt meg. Nem?

dunántúli gyerek 2019.02.03. 22:54:45

@élhetetlen: Foleg hogy az ukran maffia az utso 20 evben nem olt meg annyi embert Magyarorszagon osszesen, amennyit ezen a 7vegen a nyugat europai arabok

Meg mas jo peldat is tudsz mondani?

élhetetlen 2019.02.03. 23:06:19

@dunántúli gyerek: Hát kisebb létszámra kevesebb gyilkosság jut. De arra mit mondasz, hogy jobb, ha egy ukrán lő le, aki itt van, mintha egy arab szúr le, aki nincs itt, és nem is akar itt lenni. Ne válaszolj, mert csak hülyeséget írnál.

dunántúli gyerek 2019.02.03. 23:10:29

@élhetetlen: Te hulye vagy.

Ukran maffia mindig is volt Europaban, meg itthon, ettol meg nem lettek kivanatosabbak az arabok.

Azaz mirol beszelsz?

élhetetlen 2019.02.03. 23:11:22

@dunántúli gyerek: Ja, és gyere haza magyar, mármint te, mert itt biztonságban vagy. Az araboktól, de az államtól nem. Másnak kell a trafikod, akkor a másé. De azért gyere haza. Miért nem jössz, ha itt olyan tök jó, és biztonságos, és ott ahol vagy, csak rettegsz? Vagy csak pofázol, de jól vagy, és nem rettegsz? Hess...

dunántúli gyerek 2019.02.03. 23:34:12

@élhetetlen: Senkinek nem vettek el a trafikjat, ne farassz.

bekerült 2019.02.04. 08:14:40

@rallus:

Az EU-ban is van illegális migráció ! Nincs rá nagy szükség, mert jórészt a régi gyarmattartó országok a célpontok és oda szeretnének bejutni. Migrációnak a hazájukat elhagyni akarókat tekintjük. Minden ország érintett ezáltal még mi is. A mi lakosaink is migrálnak, hozzánk azonban nem nagyon igyekeznek. Tele a világ kint élő magyarokkal. Senki nem szereti az illegális migrációt. A FIDESZ hazugsága, hogy a menekültekre fogja az illegális migrációt és szándékosan összekeveri vele.

Kétségtelen, hogy vannak akik visszaélnek a menekült státusszal és ezzel leplezik az illegális bevándorlást. Ez ellen fel kell lépni és szigorúan kell elbírálni.
Rengeteg megoldás létezik a illegális migráció kiszűrésére, csak az a kérdés, hogy van e erre szándék. A illegális migráció kérdése jól is jön egyes hatalmon lévőknek, mert a fenyegetettség látszatát kelti és politikai nyereséget hoz.

Az EU nem hasonlítható hozzánk, mert mi soha nem voltunk gyarmattartó ország. A volt gyarmatok teli vannak az adott ország nyelvét jól beszélő migrációra hajlamos emberekkel és ez igen régóta fennáll. Megtanulták kezelni ezt a helyzetet és másként tekintenek erre a problémára. Gondoljunk csak a Franciák és az Algériaiak helyzetére.

Ők nem megakadályozni igyekeznek ezt, hanem hasznot húzni belőle. Magyarán, nem költeni akarnak rá, hanem nyereséget kihozni belőle. Az állandó védelem ugyanis költséges dolog és teljesen nem lehet megakadályozni. Lásd Amerika.

Az a hatalom, amely nem képes megvédeni a társadalmát bármitől, az elbukik.
A kérdés csak az, hogy mi az igazi védelem ? Szabályozni és integrálni, legálissá tenni a migrációt és ebből hasznot húzni, vagy teljesen elzárkózni, annak minden következményével együtt. Dubajban több a migráns, mint a helyi lakos, még sincs probléma, legalábbis nem tudunk róla, hogy lenne.

A hülyítéseket kellene nem bevenni egyeseknek és megkérdezni a hatalmon lévőket, hogy mit miért csinálnak. Folyik az agymosás és ez nem fog sokáig menni.

bekerült 2019.02.04. 08:27:23

@Populista Pista:

Hülyeség !
A kvóta nem erről szól, hanem a szövetségen belüli gondok megosztásáról.
Vannak országok, amelyek túlterheltek és ütköző szerepet töltenek be. Egy szövetségen belül pedig, a segítség természetes. Nem arról van szó, hogy befogadjunk bár kit is, hanem az adminisztrációs terhek egy részét végezzük el. A befogadás nem is lehetséges, mert az EU-n belül mindenki oda megy ahova akar, ha már regisztrálta magát. Majd bolond lesz nálunk maradni, mikor innen is elmennek az emberek.

A kvóta, a FIDESZ ijesztgetésre használt eszköze és csak az dől be neki, aki nem veszi a fáradtságot és nem gondolkodik.
Erről szól a kvóta nálunk !

bekerült 2019.02.04. 08:38:18

@felső határ nincs:

Ne hazudj !

Senki nem mondta, hogy nincs migráció !
Miért is tenné, hiszen tudjuk érzékelni ?
Most momentán nem érzékelünk belőle szinte semmit !

Egy hülye kis kerítés tényleg nem old meg semmit, csak a pénzt költjük rá és gondunk van vele. Ezt már ismerhetnénk, máshonnan nem az átkosból !
Mit oldott meg ?
Semmit !
Minden begyűrűzött hozzánk és csak bennünket zárt el a külvilágtól !
Az a baj, hogy rövid az emlékezete egyeseknek !
Mondjuk neked !

Olyan értelemben, ahogy te gondolod, tényleg nincs kvóta !
A szövetségen belüli gondok egy részét viszont illik vállalni, ha már az előnyét élvezzük..
Ez a rész a mi kvótánk !
Ha nem tetszik, akkor ki kell lépni a szövetségből és megoldódik a helyzet !

bekerült 2019.02.04. 08:42:56

@Billy Hill:

De, vágom !

Csak azt is vágom, amit ezzel kapcsolatban túlspanolnak a hatalmon lévők !

Azt is mondták, ugyanis, hogy nem a szavazati jog kell nekik és lám, hova jutottunk !

Ezért volt a románozás is, mert már akkor látszott, hogy mi lesz belőle !

Megmondta Mikola és be is jött !

Populista Pista 2019.02.04. 10:41:33

@bekerült:
Németország túlterhelt? Hány migrincs lépett be az EU ba Német határon?

Mürkül saját buta politikája miatt túlterhelt Németország. Ezt a buta politikát nyomatja fullban erről szól a kvótázás, aminek sokféle változatát előadták már. Te azt nyomatod most amelyik megbukott rögtön az elején, amikor a migrincsek nem akartak Magyarországon regisztálni és ujjlenyomatot adni. Bármelyik kreténnek tudni kell hogy ez nem műxik.

bekerült 2019.02.04. 17:19:42

@Populista Pista:

Németország annyira túlterhelt, amennyire hagyják !

A bevándorlók számára ők jelentik a célpontot.
Elég szarhelyzetben vannak, mert öregszik a társadalmuk és kevés a munkaerő.
Ha voltál náluk, akkor tudhatod, hogy vannak olyan települések, hogy fiatalt se látsz.

Elképesztő hülyék tudtok lenni.
Még magatok is elhiszitek, hogy van olyan ember, aki a saját maga ellensége !
Kellenek nekik a migránsok.
Természetesen nem az ingyenélők, hanem a boldogulni vágyók.

Meg fognak birkózni a feladattal, nem kell őket félteni.
Merkel se egyedül van ebben a játszmában, a társadalom többsége mellette van és nem fosnak az egésztől, mint ti.

Hogy mit akartak a migránsok és mit nem, nálunk, az megér egy misét.
Egy biztos, csak át akartak rajtunk keresztül menni, eszük ágában se volt itt maradni.
Ezért nem akarták, hogy itt regisztrálják őket.
Mert akkor ide is küldhetnék vissza őket !
Engedni kellett volna őket, mint ahogy ezt s tették Orbánék, egy kis kötözködés után.
Ez kellett a feszkóhoz, hogy a csúnya migráns képét fel tudják festeni.
Még, hogy az EU-t védte Orbán !
Röhely !
A saját pecsenyéjét sütögette a hatalom érdekében !

Na, ez nem fog működni sokáig !
A nagy bukfenc már meg van alapozva !

A kvótázást fel se tudod fogni
süti beállítások módosítása