Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

Káderek országa

2018. augusztus 17. - A te embered

Orbán Viktor rendszerét megannyi nézőpontból elemezték már, ezen elemzések többségének visszautasítását pedig a köztévé és a többi, az állam által üzemeltetett médiafelület, valamint az egyszerű kormánypárti szavazópolgárok együttes erővel elvégezték. Volt válasz minden ügyre, ami csak a Fidesz háza táján felbukkant: van ok Tiborcz István ügyködéseire, Mészáros Lőrinc és a hazug "nemzeti tőkésosztály" létrehozására és a hazugságra, valótlanságokra alapuló híreknek nevezett lejáratókampányokra: nincs olyan téma, amit ne lehetne bevédeni a Figyelő vagy a Demokrata hasábjain. 

Az sem újdonság, hogy a kormánypárt - azzal, hogy április 8-án kvázi mindenhol erre felhatalmazást is kapott - a közszéfárban gond és gátlástalanság nélkül ültetheti be a jobbnál jobb minőségű bársonyszékekbe az embereit. Tudjuk azt is, hogy mit csinálnak ezek az emberek: aláírnak és bólogatnak. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy ezek a szolgalelkű, opportunista kinevezettek nemcsak a nagypolitikát vagy különböző járások igazgatóságait lepik el, hanem összességében az összes olyan szférát, amire a Fidesz rá akarja tenni a kezét.

Ez alól nem kivétel az oktatás.

felirat.jpg

Őszintén felmerül bennem a kérdés, hogy egy teljesen átlagos, középosztálybeli Fidesz-szavazónak, aki számára semmiképpen nem hízelgő sem a stadionok építése vagy a Mészáros Lőrinc-jelenség burjánzása, de mégis rájuk szavaz, vajon mit szól a napokban megjelent hírekre, miszerint indoklás nélkül utasították el egy olyan ember iskolaigazgatói pályázatát, aki mögött ott állt az egész iskola, köztük a szülők, a diákok és a tanárok is? A Debreceni Ady Endre Gimnázium vezetéséért szintén induló, de kívülről érkező Türk László történelemtanár pályázatát a 32 éve tanító Rózsavölgyi Gáboréval ellentétben gond nélkül elfogadták. 

Vajon mi lehet Türk László lenyűgöző győzelmének az alapja? Az, hogy fideszes önkormányzati képviselő.

Innentől kezdve pedig teljesen mindegy a történetben, hogy hol történt meg az eset vagy kik voltak a pályázók, hiszen túlságosan is jóhiszemű dolog lenne azt gondolni, hogy ezelőtt ne történtek volna és ezután ne történnének hasonló vagy pont ugyanilyen esetek.

De mégis ki az, aki saját politikai meggyőződése és szimpátiája okán asszisztál ehhez?

Itt még csak véletlenül sem politikáról van szó. Sokkal inkább arról, hogy a Fidesz kisajátítani és birtokolni akar mindent, amivel csak megerősítheti a hatalmát. Nem számít, hogy Rózsavölgyi egy megbecsült tanára volt a debreceni közösségnek, hiszen a főbenjáró bűnét és bukásának okát, hogy nem fideszes képviselő, ez semmiképpen nem tudja megszépíteni. Ahogy az sem érdekes, hogy ellenfele még csak nem is tanított abban a gimnáziumban, ahol egyszerre csak kinevezik igazgatónak. Az egész sztori teljesen nyilvánvaló okok miatt úgy bűzlik ahogy van, kvázi védhetetlen, ezt tagadni hazugság, helyeselni pedig egyet jelent a magyar nemzet lassú haldoklása közben járt örömtánccal. 

ddd_1.jpg

Kép: 444

Orbán azonban kiváló érzékkel játszik rá arra, hogy ma Magyarországon több százezer ember gondolja azt, hogy a Fidesz tévedhetetlen, a saját gondolatait pedig pártokhoz kell igazítania. Ebben az esetben viszont előáll az a helyzet, hogy sokan örömmel, vagy csak egyszerű beletörődéssel szemlélik azt, hogyan válik az egész országunk - jelen esetben az oktatást is beleértve - hataloméhes emberek játszóterévé, ahol úgy rakosgathatják a kis bábuikat egyik helyről a másikra, ahogy csak a kedvük megkívánja. 

Magyarországon az egészséges kormánykritika műfaja is alapvető hiányosságokban szenved: a rendszerváltás óta nincs más képlet azon kívül, hogy mi meg ti. Alternatíva nyújtása és valós ellenzéki munka nélkül a Fidesz a pofánkba röhögve fogja kétmondatos levelekkel leszavazni az egész város által támogatott igazgatókat és tanárokat.

Mert megtehetik.

Mert megengedjük nekik.

2018. 08. 17.

PODCAST

A blog fejlesztése érdekében egy heti rendszerességű közéleti-politikai podcastet szeretnék csinálni, amihez társat keresek, hobbi lévén fizetséget sajnos nem tudok felajánlani. Leginkább fontos társadalmi témákról, aktuális eseményekről lenne véleménykifejtés. Ha érdekel, kérlek írj a bumerangblog19(kukac)gmail(pont)com email címre.

MSZM - CSATLAKOZZ A MAGYAR SZOCIÁLDEMOKRATA MOZGALOMHOZ

A Magyar Szociáldemokrata Mozgalom, rövidítve az MSZM azért jött létre, hogy lehetőséget nyújtson azoknak az embereknek, akik hisznek abban, hogy a progresszív baloldal megújulhat, a szociáldemokrácia képes felvenni a versenyt a XXI. századdal és hogy a megosztottságból és ellenzékiségből jól éldegélő, többszörösen megbukott képviselőket el kell zavarni.

E-mail: maszmo2018(kukac)gmail(pont)com

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr3714185921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.08.17. 13:53:38

Ne engedjétek.

Az eredményeiteket érdeklődve várom.
Eddig nagyjából NULLA.
Innen könnyű fejlődni.

Budapest a kutyaszar városa 2018.08.17. 20:30:20

Lassan eljutunk oda, hogy annál jobb, minél rosszabb.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.17. 21:04:30

Muszáj leváltani a régi bagázst. Az oktatást a béka segge alá vitték ezek! Még így is túl sokáig maradtak, Orbánnak már előbb el kellett volna zavarnia őket. De türelmes volt hozzájuk, pedig nagyon nem kellett volna.

Anselmo 2018.08.18. 01:29:07

Mindegy, mert a pedagógusok pár éve már amúgy se rendeznek kormányellenes tüntetéseket, amióta a Fidesz bevetett egy trükköt: elkezdte teljesíteni a szakmai követeléseiket. Szóval a kormány elnyomó politikája miatt már pedagógustüntetéseket se lehet tartani. (Hol van már a jó öreg kockásinges időszak, amikor a tanárok még a diákjaikat is kockás ingbe bújtatták - mert nyilván a gyereknek is ugyanaz volt a politikai véleménye, amit a tanár elvárt. Ez a szabadság kerül most veszélybe a fideszes káderekkel).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.18. 09:29:02

A mészárosozás kb. annyira hatásos ballib taktika, mint a migránssimogatás.

prakp 2018.08.18. 11:34:25

@Éhesló: Érdeklődve várom ennek a rezsimnek az eredményeit. Muti meg, légyszi! Te mit látsz?

Belzebubo 2018.08.18. 13:49:58

@Nagyorrú Barbi: Azt már láttam, hogy az az élősködő rezsim hova jutott és hogyan porladt a semmibe. Ennek az élősködő rezsimnek még ennyi sem kell hogy lássuk hova süllyed és hogyan fog a semmibe porladni

Belzebubo 2018.08.18. 13:51:52

@Szél Bernadett börtönben van már?: Igen, már Csurka megmondta, hogy a szakértelem egy kommunista ármány...

Belzebubo 2018.08.18. 13:57:38

@maxval balcán bircaman: Igen, a közpénzek lenyúlása, az állami korrupció egy nagyon sikeres és kívánatos dolog, ha te is részesülsz belőle. Nagyon sok országban működik is remekül, soroljam? Na ide tartozik ez a rezsim és nem Európához

GallaiG 2018.08.18. 14:24:25

Csak azt nem értem, miért nem ébredtek rá, hogy amíg 2006. október 23-ért bocsánatot nem kértek - minden mismásolás, felelősség áthárítása - nélkül, addig Orbán bármit megtehet. Akkor is, ha az egészet ő, és az őt madzagon mozgatók szervezték. Ügyesek voltak, meg kell hagyni!

GallaiG 2018.08.18. 14:29:55

@GallaiG: gondolatjel jó helyre:

Csak azt nem értem, miért nem ébredtek rá, hogy amíg 2006. október 23-ért bocsánatot nem kértek - minden mismásolás, felelősség áthárítása nélkül -, addig Orbán bármit megtehet. Akkor is, ha az egészet ő, és az őt madzagon mozgatók szervezték. Ügyesek voltak, meg kell hagyni!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.18. 14:49:15

@Belzebubo:

A nyugat módszere: a világból lenyúlni a pénzeket. De az téged bezzeg nem zavar.

Tangooo 2018.08.18. 16:46:34

Két év múlva nyugdíjba megy, ezért nem választották meg (öt vére szól a megbízatás).
Engem sem kérdeztek meg, hogy akarom-e, hogy nyugdíjas korba érjek. Nem voltam boldog vele, bár, ha bírónak állok, akkor életem végéig űzhetném a mesterségem, még akkor is, ha a hamut is mamunak mondanám.

Éhesló 2018.08.18. 20:11:18

@prakp: szerintem láthatod, ha érdekel:
www.valasztas.hu

Az MSZM eredményeit hol találom?

prakp 2018.08.18. 21:01:01

@Éhesló: Ez mind eredmény? Ezt szerintem következménynek hívják...

LebensraumamOsten 2018.08.19. 11:15:33

@Szél Bernadett börtönben van már?: Vajon neked mit hoz a jövő? Gondolkoztál már róla? Ja persze nem, agyhalott vagy.

Éhesló 2018.08.19. 14:52:57

@prakp: szövegértési gondjaid lehetnek, mert az agyadig csak a válaszom eleje jutott el.
Keresd fel az ápolódat hátha a segítségével megérted a második felét is és akkor folytatjuk, ha a géphez engednek ismét.
süti beállítások módosítása