Bumeráng

Felsőfokú ponyvafilozófia

Istenként imádják Orbánt a facebookos támogatócsoportok

Bár az ötlet, hogy öregembernek kiadva magam jussak el olyan pontjaira az internetnek, ahova soha nem szerettem volna, nem tőlem jött, hanem Hanula Zsolttól, de jócskán megihletett és kicsit kifordított formában ezúttal a méltán híres, de többségében zárt facebookos Fidesz-csoportokba próbáltam beszivárogni.

Az első és legfontosabb feladatom az volt, hogy az összes létező kormánypárti oldalt, újságot és szervet belájkoljam, így a Bayer Zsoltot támogatók körétől kezdve a bajai fideszesekig mindenkit gazdagítottam egy lájkkal,a billentyűzet nyüstölése és a különböző csoportok keresése közben azonban a személyazonosságom előéletén is gondolkodnom kellett. Így született meg Özv. Horti Gézáné, leánykori nevén Lenkei Erzsébet:

img_20180318_174007.jpgÖzv. Horti Gézáné (Lenkei Erzsébet) 1947. május 31-én született Kecskeméten dolgos szülők gyermekeként. Öt testvére közül ma már csak egy él, de mivel Jutka nem fideszes, ráadásul Svédországban él, így nem tartják a kapcsolatot. Gézáné hatalmas szívének bal oldalán az unokák, jobb oldalán a Fidesz foglal helyet. Imádja a lejáratókampányokat ellenzéki politikusok ellen, kedvenc oligarchája pedig Garancsi István, mert mindig jólfésült, amikor Orbán mellett látja. Gézáné gyakori beszédtéma a városában, állítólag jelentett is anno, annyi viszont biztos, hogy unokája, Lilike elmondása szerint az győzte meg legjobban nagyanyját a facebook-oldala elkészítésében, hogy korlátlanul lehet jelentgetni. Fun fact róla, hogy egy hétig nem evett a 2006-os választások után, amikor véletlenül az SZDSZ-re szavazott. Gézánéval fogunk együtt bandukolni az internet mély, keresztény-konzervatív bugyraiban!

Az összes fideszes csoportba bekéredzkedtem, ahol a jelentkezésem elküldése előtt sok esetben kérdésekre is válaszolnom kellett. Leginkább a pártállásomra voltak kíváncsiak illetve burkolt formában próbálták kiszűrni "az oda nem tartozókat" olyan kérdéseket feltéve, szerintem van-e a "ballibás újságíróknak egy igaz mondatuk?" vagy "van-e olyan ember, aki a miniszterelnökkel méltó lehetne egy vitára?" Természetesen jó fideszes módjára válaszoltam és többségben néhány órán belül vissza is igazolták a jelentkezésemet. (Semmit nem bíztam a véletlenre, még a borítóképem is fideszes volt.)

Az első tapasztalatok alapján pont azt kaptam, amire számítottam: a facebookos jobboldali kommunikációs tér nem más, mint egy jól megszervezett safe-space, melynek többségében nyugdíjas tagjai időt és áramot nem sajnálva szorgosan ostorozzák az ellenzékieket, miközben nincs olyan perc, ahol legalább egy tucat tag ne istenítené a kormánypártot és legfőképpen Orbán Viktort, akire kvázi kisistenként tekintenek. Ne legyen kétségünk afelől, hogy a Fidesz támogatói csoportjainak ezen része számára már nem egyszerű szimpátiáról van szó, hiszen olyan szintű fanatizmus és istenítés zajlik ezekben a csoportokban, aminek láttán Putyin bérkommentelői is elegánsan csettintenének.

Hogy miért is safe-space? Kezdjük ott, hogy ez a több tízezer ember, akik már a felvételük előtti kérdőívben számot adnak arról, mennyire szeretik a Fideszt, nem azért szeretnének tagok lenni, hogy vitatkozzanak vagy eszmecserében vegyenek részt esetlegesen olyan emberekkel, akik nem ugyanúgy gondolkodnak, mint ők. Na ez a fajta gondolkodásmód, amit a tagok kedvesen megköszönnek és visszautasítanak. Ebben a közösségben senkinek nincs szüksége vitára, pláne nem olyanokkal, akik a "másik oldalon" vannak és Soros kottájából játszanak. Bizonyára örökös kitiltás és a kommentfalak árnyékában megtartott nyilvános lincselés járna annak az embernek, aki egy pillanat erejéig is megpróbálna rávilágítani olyan dolgokra, amik a napimigrans.info-n aligha jutnak el a csoport tagjaihoz.

Bizarr dolgokat is sikerült látnom, elsősorban az a választásról szóló poszt tetszett nagyon, ahol egy csomó fideszes arról diskurált, nagyon félnek attól, hogy meg nem nevezett személyek meghamisítják a szavazólapokat és ezért saját tollat fognak magukkal vinni. Igen, fideszesek tollat visznek magukkal, mert attól félnek, hogy meghamisítják a lapjukat. Szívesen megkérdeztem volna, vajon személyesen Soros György vagy esetleg Hadházy Ákos fogja kisatírozni az X-eket, de mivel Gézáné Horti illiberális, orbánista személyét nem akartam kitiltásokkal veszélybe sodorni, így inkább belájkoltam az aggódó hazafiakat.

Egy másik alkalommal bár a kommentelő azt írta, nem rasszista és "nem a mi hibánk", de már a határon lőni kellene.

viktor.jpg

Másnap harminc értesítés érkezett, a tegnap bejelölt ismeretlen ismerősök visszaigazolásán kívül viszont én is kaptam felkéréseket, egyből nyolcat, szóval a személyes ismeretség vajmi keveset számít ennek az összetartó társaságnak akkor, ha címer van a profilképeden vagy ócsárolod az ellenzéket.

Minden csoportra jellemző volt, ahol tagságot nyertem, hogy az adminisztrátorok szigorú keretek között tartják az embereket és sok esetben a cikkeket is ők osztják meg és a tagoknak csak hozzászólni lehet. Mostanában az ellenzék sikertelen tárgyalása és azon belül Gyurcsány állítólagos részegsége valamint Putyin győzelme volt a téma. Előbbire kollektív röhögés, utóbbira hatalmas öröm és boldogság volt a jellemző reakció.

Nem állíthatom, hogy a PestiSrácok vagy a Demokrata írásaiban a hazugságokat nagyítóval kellene keresni, de legalább - ha más nem is - szerkesztőségük van és hivatalos módon működnek, viszont még náluk is, sőt, Bayer Zsoltnál is nagyobb népszerűsége van olyan clickbait és hazug oldalaknak, mint a napimigrans.info, a hungaryexpress.com, hirmagazin.eu vagy a mindenszo.hu. Mivel ezek a honlapok anonimitásban, impresszum nélkül írják a kattintásvadász és nyilvánvalóan ostoba, szánalmas hazugságaikat, a következményektől sem kell félniük. (A fent említett kettőnek sem, mielőtt még.)

A közösség pedig joggal lenne felháborodva ezeken a dezinformációkkal, konteókkal és összeesküvés-elméletekkel teli blogokon, ha egy szavuk is az igazságot és az objektivitást tükrözné. De nem azt. Ezt viszont - nyilvánvaló okokból kifolyólag - senki nem akarja közölni velük.

Kalandozásom mindössze 36 óráig tartott, de tanulságos menet volt. Az itt hozzászóló, beszélgető nyugdíjasok elsősorban társaságot, másodsorban egyetértést nyernek a mondanivalójukhoz, ez a két elem pedig biztosra vehetően még hosszú időn keresztül itt fogja őket tartani. A probléma ebben a helyzetben nem abból áll, hogy egy számukra szimpatikus pártot támogatnak és ezt ki is nyilvánítják a közösségi oldalukon, hanem abból, hogy cseppnyi mennyiségben sem győzhetőek meg arról, hogy a másként gondolkodók teljes elutasítása mennyire rombolja a politikai párbeszédet és a nyílt vitát. Az itt töltött rövid időm sajnos alátámasztotta azon feltételezésemet, miszerint a két oldal - akár a dzsungel két szélén élő törzs - sosem fog ténylegesen találkozni egymással, már ha azt találkozásnak vesszük, amikor az egyik térről a másik felé kurvaanyáznak a Békemenet és a Kétfarkúak felvonulóinak címezve.

2018. 03. 19.

PODCAST

A blog fejlesztése érdekében egy heti rendszerességű közéleti podcastet szeretnék csinálni, amihez társat keresek, hobbi lévén fizetséget sajnos nem tudok felajánlani. Leginkább fontos társadalmi témákról, eseményekről lenne véleménykifejtés egyelőre még meghatározatlan időtartamban. Ha érdekel, kérlek írj a bumerangblog19(kukac)gmail(pont)com email címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr9113750572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2018.03.19. 20:26:24

legalább közelebb kerültél a megértéséhez hogy miért nem lesz változás. sem orbánnal sem nélküle. Nem orbánnak van országa hanem az országnak van orbánja. aztán ha kipukkant akkor kinöveszt másikat.

szabojanos002 2018.03.20. 12:24:23

"a másként gondolkodók teljes elutasítása mennyire rombolja a politikai párbeszédet és a nyílt vitát" - érdekes, hogy 2-2.5M ember birkázása, Gyurcsány "Nincs alku Orbánnal" szlogenje nem számít másként gondolkodók teljes elutasításának.

röf 2018.03.20. 12:36:44

"…egy jól megszervezett safe-space, melynek többségében nyugdíjas tagjai időt és áramot nem sajnálva szorgosan ostorozzák az ellenzékieket, miközben nincs olyan perc, ahol legalább egy tucat tag ne istenítené a kormánypártot és legfőképpen Orbán Viktort… "
Saját magatoknak mondotok ellent… napi tíz írást szenteltek a ballib tanoknak, miszerint Orbánék csak a fölső akárhány ezernek kedveznek, azok kapják a mannát.
Mindrenki más kárvallott, óriási a mélyszegénység, minden romokban, és az ország túlnyomó többsége le akarja váltani a kormányt. Idáig értem.
Ehhez képest legutóbb a kormány kivitt az utcára 200 ezer embert, az ellenzék meg 2 ezret.
A hódmezővásárhelyi választás után felerősödött az ellenzéki Zayongás… ergo biztosan van kormányváltó ellen-fészbuk csoport is.
Talán ha onnan is küldenél egy helyzetjelentést.

neko1967 2018.03.20. 12:39:09

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"ILyen csoportok más pártoknál is vannak."

Ha lennének ilyen csoportok, akkor mondjuk a 888 újságírói már régen beépültek volna, és vezércikkekben hozná le a leleplező irásokat a kormánypárti média.

De minthogy ilyen csoportok nincsenek - legfeljebb a választásokig összehoznak néhányat a fidess trollok - nincsenek cikkek sem!

Jakab.gipsz 2018.03.20. 12:42:52

Imé egy politikailag korrekt á-civil , a Soros gender diktátor kisinasa. Ugye milyen cuki.

különvélemény 2018.03.20. 12:43:07

Kalandozz orbán utáló csoportokban is.
Van ott minden, orbán 2 ezer milliárdos vagyonától mészáros legújabb (privát jetek között is) luxus repülőjéről szóló kamu cikkekig.

neko1967 2018.03.20. 12:44:32

@röf:

"a kormány kivitt az utcára 200 ezer embert"

Igen.Falun a polgi bemegy a hivatalba, a iskolába, óvodába és elböffenti, illetve elröffenti magát: Ki jön a birkamenetre?
És senki sem meri azt mondani, hogy én nem!

"Saját magatoknak mondotok ellent… napi tíz írást szenteltek a ballib tanoknak, miszerint Orbánék csak a fölső akárhány ezernek kedveznek, azok kapják a mannát."

Sztálint is szerették sok-sok millióan! Még azok is akik a gulágra mentek! Nagy úr a butaság!

neko1967 2018.03.20. 12:52:12

@különvélemény:

"Van ott minden, orbán 2 ezer milliárdos vagyonától mészáros legújabb (privát jetek között is) luxus repülőjéről szóló kamu cikkekig."

1. Hivatalosan Don Viktorio egy év alatt 250.000 Ft takarított meg. Ehhez képest 2000 milliárdos vagyon nem is tűnik olyan elrugaszkodottnak.
2. Mészáros vagyona Mészárosé? Hallottad már beszélni? Mármint értelmesen?
3.24.hu/belfold/2018/01/26/elokerult-meszaros-lorinc-titokzatos-luxusrepulogepe/
Ha ez kamucikk, kérjen helyreigazítást, pereljen. De ilyen nem történt........

Zacskóstej 2018.03.20. 12:58:54

@röf: "Ehhez képest legutóbb a kormány kivitt az utcára 200 ezer embert"

Ha ilyen nyerő helyzetben van a fidesz...akkor minek kell buszoztatni a lengyeleket,románokat stb?

Visceroid 2018.03.20. 13:01:56

@neko1967: Katasztrófa ez az ország, komolyan. Ekkora mélyrepülést, mint amit az elmúlt 30 évben csináltunk nem csinált senki Európában. Mondhatnám azt is, hogy ekkora böszmeséget. Nem tudtok mondani olyan sikert, amire büszkék lehetünk. Ja, építettünk pár stadiont. Lassan a románoknak is lesz eurójuk, mi meg itt leszünk Európa közepén mint valami fekete lyuk.

Zacskóstej 2018.03.20. 13:08:06

@Visceroid: Mindjárt jön valami droid és azt mondja hogy vizes vb....meg olimpia is lett volna,csak a libsik elszúrták .

krisanty 2018.03.20. 13:10:13

@szabojanos002: legyen csak másfélmillió , a levélszavazatosok nem kifejezett birkák . de a többi keményen megdolgozott ezért a jelzőért .. mert nyájként viselkednek ... birkák na .. ez nem teljes elutasitás ... ők a nagyszüleink akiknek a világ túl gyorsan változik , nem birnak lépést tartani és ezért próbálják azt visszatartani .. viszon ők azok akik elutasitják a párbeszédet . ők eröltetnek egy olyan szerkezetet ami régen cenzurával , zárt határokkal , internet nélkül sem működött .. a fiatalok meg nem kérnek ebből .. de ki kérdi őket? kevesebben vannak . nehezebben befolyásolhatók . szélesebb látókörüek .. nehéz őket háromszavas mondatokkal hergelni .. birkák kellenek ide és vannak is . egyszerre ugyanazt ugyanúgy gondolják . egyszerre fordulnak 180 fokot például ruszkiügyben ha vezér is fordul . birkák vagytok .pont . nem kell ezen megsértődni

röf 2018.03.20. 13:14:29

@maxval bircaman szeredőci anyabaszó:
Ugyan, azok a kecskét szeretik.
Közben lehet gázt adni a szarvával...

röf 2018.03.20. 13:18:19

@Zacskóstej:
Ne aggódj, legközelebb már jönnek osztrákok és olaszok is :)

különvélemény 2018.03.20. 13:19:34

@neko1967:
Látom te is benne vagy azokban a csoportokban.

Hol szerepel, hogy mészárosé a gép? Ja sehol.
Nem is éri meg ilyen gépeket vásárolni, nagyon kevés az az üzletember, aki ki tudja használni.
Kivétel persze a szupergazdagokat, mert nekik mindegy. De közülük is csak kevésnek van saját tulajdonú, ők is csak bérlik, vagy résztulajdonosok.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.20. 13:23:15

@neko1967:

Én már voltam ilyen csoportban. 1 hozzászólás után örökre ki is zártak.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2018.03.20. 13:24:11

@röf: Nem látom az ellentmondás. A hit nem azon múlik, hogy annak valaki nyertese vagy vesztese, hanem azon, hogy az egyén önazonosságát mennyire segíti elő. Ha valaki a Kádár-korszakban szocializálódott, akkor akkor is az akkori reflexek helyességét fogja gondolni, ha közben vadul komcsizik - mint ahogy a Kádár-korszakban is vadul komcsiztak - csak nem nyilvánosan.

maxval bircaman szeredőci anyabaszó 2018.03.20. 13:24:33

@krisanty: Aki az oroszok barátja, az nettó hazaáruló, ennyi !
Mit akarnak a vén szar silány nyuggerek ? Orosz katonacsizmákat a Corvin közben ?
Volt már olyan, rohadt állatok !
A csúti geci már az orosz barátságáért megérdemli, hogy a szemét dombon rohadjon !

neko1967 2018.03.20. 13:26:05

@különvélemény:
"Hol szerepel, hogy mészárosé a gép? Ja sehol."

Elolvastad a cikket?
Szövegértésből 1-s!

Fülig José 2018.03.20. 13:41:16

a lehetőség adott: majd I. Viktor király országát ezek a hű alattvalók fogják fenntartani...ja nem is, már most sem érnek forintot se, és leadja a rendszámot mind 10-15 éven belül...oszt akkó' a királlyal mi lesz?

szabojanos002 2018.03.20. 13:46:20

@krisanty: kettős mérce, önámítás, mások véleményének teljes elutasítása, a tolerancia hiánya, gyűlöletkeltő birkázás - csak nem egy baloldali szavazó? :D

invalid user name 2018.03.20. 13:48:58

A Jobbik és a DK körül vannak ugyanilyen elvakult rajongói csoportok

A maszop rajongói 70+ korosztály, nagy részük már nem internetezik.

Momentum, kutyapárt, lmp, együtt -- ezeknek nincs ilyen elvakult rajongótábora

krisanty 2018.03.20. 13:57:32

@szabojanos002: óóó .. most fogok először szavazni .. ahogy sokan mások is . :) .. ne jobb-balozz egy olyan kommentre ami öreg-fiatal bontásban beszél . hogyismondjam .. terelésnek tűnik .. a politikusok mindig is az öregeket vették meg és őket hülyitették ..

neko1967 2018.03.20. 13:57:42

@invalid user name:
"A maszop rajongói 70+ korosztály"

Nem nézted a birkamenet résztvevőit? Pont az általad megjelölt korosztály! Ruhák alatt még mindig őrizgetik a pártkönyvet!

@szabojanos002:

Kettős mérce? Tiborcz börtönben van már?

"Sukoróra tervezett kaszinó- és turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere-szerződés ügyében a Szolnoki Törvényszék 2015 szeptemberében hűtlen kezelés kísérlete miatt 4 év börtönre ítélte Tátrai Miklóst, az MNV Zrt. volt vezérigazgatóját,"

Felhívom a figyelmedet, hogy bűncselekmény "kísérlete" miatt kapott 4 évet!

Pénzmosás és befolyással üzérkedés kísérletéért is lehet börtönt kapni?
Mert akkor Kósa Lali is retteghet!

szabojanos002 2018.03.20. 14:04:41

@krisanty: Tudod, szerintem az a terelés, hogy még mindig nem válaszoltál a kérdésre, amit feltettem. :) Hogy ne kelljen visszakeresned, megismétlem, a Gyurcsány féle "nincs alku", vagy az LMP és Jobbik féle "nem közösködünk senkivel" szlogen mennyire demokratikus, és mennyire elfogadó mások véleményével szemben? Amúgy tehetséges vagy, gyorsan felvetted a "végtelenül elfogadó és toleráns vagyok, de ha mást gondolsz mint én, hülye vagy és kész" hozzáállást.

krisanty 2018.03.20. 14:16:59

@szabojanos002: a demokráciát nem sérti az tuti .. és hogy elfogadó más véleményével szemben ? sok munka volt ilyen éket verni a társadalomba most meg azt várnád fogadják el hirtelen ? miért ? nem tökmindegy mit csinálnak ? majd a szavazók eldöntik ugyis . ... ez amit idézőjelbe tettél az utolsó mondat meg mi a fene ?

Orbánra szavazol vagy meghalsz te mocskos sorosbér 2018.03.20. 14:35:31

""Istenként imádják Orbánt a facebookos támogatócsoportok""

ORBAN TOBB MINT ISTEN !!!

skatka 2018.03.20. 14:37:41

@röf: A felelős választópolgárnak kritikusnak kell lennei a kormánnyal akkor is, ha a korábbi választásokon rá szavazott, és akkor is , ha nem;akkor is ha ismét rá fog, és akkor is ha nem. És a felelős választópolgárnak kötelessége elismerni azokat a vívmányokat, melyeket az aktuális kormány elért függetlenül attól, hogy rájuk szavazott vagy nem (értem ez alatt pl. hogy a családtámogatási rendsezr valóban támogatja a családokat, és ez ennek a kormánynak az érdeme. Ezt nem csorbíthatja az, hogy adott esetben nem tudja mindenki a maximumot igénybevenni). Tehát ha én teszem azt választottam egy pártot, amelyik kormányt alakított, az ki van zárva, hogy én annak minden intézkedésével mardéktalanul egyetértsek. Ilyenkor nem az értékrendemet és ítéletemet kell a kormányhoz adaptálnom (vagyis istenként tisztelni a kormányt vagy a vezetőjét), hanem igenis kritikusan meg kell látnom, hogy miben hibáztak. És el kell gondolkodnom azon, hogy EZEK ELLENÉRE a következő választásokon őket választom-e vagy pedig nem.
És ezért rosszak ezek a zárt csoportok, mert ilyen körülmények között a kritika nem tud meggyökerezni (ismétlem, a kritika és nem a zsigeri ellenállás). És arra, hogy az egyik oldalon talált valaki egy/több ilyen zárt csoportot, annak visszásságait megírja, nem az a megfelelő válasz, hogy a másik oldalon is van ilyen zárt csoport (mert minden bizonnyal van). Ez olyan óvodás (megütött, de meghúzta a hajamat, de ő meg csúnyán nézett, stb. stb.)

Zacskóstej 2018.03.20. 14:38:50

@Orbánra szavazol vagy meghalsz te mocskos sorosbér: Nem tudom eldönteni hogy troll vagy vagy sem. Ez mondjuk azt is jelenti hogy vannak nagyon jó trollok és vannak ilyen félkegyelmű droidok is.

szabojanos002 2018.03.20. 14:40:11

@neko1967: Én az ellentmondásokat üldözöm. Az egyik oldal kettős mércéje nem indok a másik oldal kettős mércéjére. A kérdésem az volt, hogy Gyurcsány, az LMP, a Jobbik "nem kötünk egyezséget senkivel" hozzáállása mennyivel elfogadóbb mások véleményével szemben, mint a Fidesz tábor elzárkózása? A jobboldali ellentmondásokat jobboldali fórumokon tárom fel. Itt most baloldali ellentmondások vannak.

roli101 2018.03.20. 14:45:45

Sajnos azokkal, akik vallásosan hisznek a suttyóban, azokkal demokratikusan, intelligensen nem lehet és nem érdemes beszélgetni. A hit felülírja a józan eszet, így olyan dolgokat is elhisznek, amelyek a valóságtól távol állnak. Hitler, Sztálin is nagyon jó volt ebben. Akkor fogok hangosan nevetni, amikor a suttyó behívja az orosz csapatokat, mert meg kell védeni a hazát a nyugati támadásoktól és a sok nyugdíjas ott fog állni a záhonyi Tisza-hídnál örömmel integetve az orosz katonáknak. És ez sajnos reális lehetőség.

MEDVE1978 2018.03.20. 14:48:46

Ilyen alapvetően a legtöbb pártnál van vagy lehetne. Az ilyen jellegű facebook csoport megadja a rajongóknak azt amire vágynak, megerősítést, közösséget. Külön jó, hogy az "idol" többnyire igyekszik távol tartani magától a napi stikliket és így korlátlanul lehet tisztelni. Az sem meglepő, hogy nyugdíjasok a fő jelenlevő csoport, hiszen nekik a koruk miatt már nem kell szembesülniük közvetlenül több kellemetlen tényezővel, amit a FIDESZ-nek tulajdonítanak...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.03.20. 14:49:18

@neko1967: bezzeg a szemkilövető, milyen sok embert tudott az utcára vinni :D

ostvan1 2018.03.20. 14:57:27

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: " 1 hozzászólás után örökre kizártak"
Szóval nem piskóta, hogy vannak körök, ahol a te gondolkodásod már a magas színvonal miatt gondot okoz. Elismerésem.

morph on deer 2018.03.20. 14:57:58

@Orbánra szavazol vagy meghalsz te mocskos sorosbér

Asszem elcseszted, mert az “örök élet” a Kétfarkú ebek ajánlata, nem az orbáné!

A rossz hír viszont az, hogy ha az orbánra szavazol, ha nem, meg fogsz halni így is, úgy is!
Ezért kell a Kétfarkúakra szavazni! :))

felucca02 2018.03.20. 14:58:31

@szopjátok le a arabjaitokat tetű sorosbérencek:
Jaja, mondjuk aki akkor csecsemőként kékcédulát hamisított, az most hetvenéves korára feldolgozta a történteket, levonta a tapasztalatokat és már sokkal veszélyesebben fogja csinálni. Egyetértek, rettegek!

neko1967 2018.03.20. 14:59:32

@enpera:

Milyen szemkilövető? Ez valami fidessnyik legenda?

morph on deer 2018.03.20. 14:59:56

@enpera:
“bezzeg a szemkilövető, milyen sok embert tudott az utcára vinni :D”

És hogy találtak oda?
Fehér bot?

roli101 2018.03.20. 15:00:22

@enpera: Az már régen rossz, ha a politika az utcán van. Ha az a verseny, hogy ki tud több embert buszoztatni, lefizetni, hogy az utcára menjen. Egy normális, demokratikus országban nincs ilyen. Egy jól működő országban a politikával nem is kellene napi szinten foglalkoznia a szavazópolgárnak. Én annak örülnék, ha azt se nagyon tudnám, hogy ki a miniszterelnök, viszont a keresetemből jól tudnék élni, ha a kórházban azonnal, jó körülmények között meg tudnék gyógyulni, ha a gyerekemből az válna az iskolában, aki lenni szeretni, ha évente többször elutazhatnék a világ bármely tájára pihenni és ezt nem kellene letagadnom a munkahelyemen, félve az irigy besúgóktól, ha a közszférában a vezetői pozíciókba nem tehetségtelen, lusta rokonok, barátok kerülnének, ha nem azt kellene látnom, hogy valamit dupla áron, de szar minőségben csinálnak meg a haverok.
Nekem ez fontosabb, mint az, hogy milyen jól beszél a miniszterelnök, mennyire fess vagy karizmatikus vagy az, hogy hány embert tud az utcára vinni saját egóját növelendő. Egy kormány akkor működik jól, ha a miniszterelnököt bármikor leváltva nem esik szét az ország. De nem vagyunk egyformák, a fideszes elsősorban hinni akarnak.

krisanty 2018.03.20. 15:15:40

@szabojanos002: látom megakadtál ... elfogadható ha nem egyezkednek , vagy ha a felszin alatt egyezkednek az is .. nem sért egyik se senkit ... amit nem értek hogy szembehelyezed a másik tábor izolálásával . nekik fenn kell tartani a migránspánikot azért van elzárva .. szóval ez a két dolog hol van egy platformon ?

n3spr3ss0 2018.03.20. 15:20:20

@szabojanos002: Ezen nincs mit csodálkozni, ezek TÉNYEK!

n3spr3ss0 2018.03.20. 15:22:04

@enpera: Egyetlen brigantinak sérült meg az egyik szeme, az is azért mert beleszaladt a gumilövedékbe.

arabok balrol 2018.03.20. 15:23:02

Hott mind1 nekem hanyan tamogatjak aFBon.

En csak szavazok Orbanra, nem FBozok.

n3spr3ss0 2018.03.20. 15:24:19

@röf: röfi, mert mindenki önként, dalolva ment a kormány mellett tüntetni.Ne röhögtess.

Boar. 2018.03.20. 15:25:37

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"Én már voltam ilyen csoportban. 1 hozzászólás után örökre ki is zártak. "
Ja...elfelejtetted a lényeget...
"Ki nem szólt csak bégetett, az kapott dicséretet"

A tudomány sosem téved! 2018.03.20. 15:25:44

Na... az indexes propaganda portál címlapon prédikál a dezinformációról bérblogjában...
pfff... a plafon nem szakad le?
Sok sikert 2018hoz elvtársak?

Boar. 2018.03.20. 15:27:26

@maxval bircaman szeredőci anyabaszó:
"Aki az oroszok barátja, az nettó hazaáruló, ennyi !
Mit akarnak a vén szar silány nyuggerek ? Orosz katonacsizmákat a Corvin közben ?"
Mámikák úgy látszik, máig visszasírják azokat a jó kis gangbang partykat amiket a dicsőséges vörös hadsereg rendezett a tiszteletükre...

szabojanos002 2018.03.20. 15:31:55

@krisanty: Lehet azt gondolni, hogy egy Fidesz támogató a migránsok miatt szavaz a Fideszre, csak az ilyen fajta általánosítás szokott nagy zakóhoz vezetni. Mások véleményének elfogadása jegyében nem lenne az ellenzék számára célravezetőb esetleg megkérdezni tőlük, hogy miért szavaztok a Fideszre, és megpróbálni bevenni a politikájukba mondjuk a CSOK-ot, Varga gazdaságpolitikáját, vagy épp a közmunkaprogramot, ha azt válaszolják? Csak kérdezem. Nyilván az ellenzéki pártok mindent kiválóan csinálnak.

blah 2018.03.20. 15:33:55

inkább koporsóra kéne gyűjteniük már...

krisanty 2018.03.20. 15:39:32

@szabojanos002: épp ez a három dolog !! hahh .. megkérdem a gyereket a csokról , vagy a közmunkáról mit mond ... szerinted mit fog ? ? ? a gazdaságpolitika csak nyitotta az ollót .. most te nem válaszoltál : hol is vannak az általad osszevetett témák egy platformon ?

neko1967 2018.03.20. 15:43:12

@roli101:
Vekerdy Tamást egyszer megkérdezték, hogy milyen miniszterelnököt szeretne. Valami olyasfélét válaszolt, hogy unalmast, olyan könyvelő félét, aki nem akar állandóan háborúzni, csak végzi a dolgát!

szabojanos002 2018.03.20. 15:44:09

@krisanty: Belátom, igazad van, ignorálni kell azt a milliós embertömeget, nem ér semmit a szavazatuk, a véleményük, ha ők nem lennének, áradna a szeretet az országban. Mind a migránsok miatt szavaznak a Fideszre. Meggyőztél. Tényleg.

protézisesh 2018.03.20. 15:45:57

@roli101: a gond csak azzal van, hogy hiaba hoz barki ÉSZÉRVEKET, ti egybol birka/suttyo/náci/xenofob jelzovel nyittok.
Nincs ebben az orszagban ertelmes parbeszed, de az mindig KÉT félen mulik...

Tények? GDP novekedes az EU-n belul egyik legmagasabb, raadasul folyamatos a kormanyra kerules 3. evetol kezdodoen. A nemzetkozi hitelminositok felfele minositenek bennunket, inflacio szinte nincsen, jegybanki alapkamat alig valami.
A kulso adossagallomany belsore cserelodott, a magyar allam a magyar megtalaritasokkal hitelezodik. Pont mint japan.
A munkanelkuliseg rekord alacsony, a kozmunkasok szama 170.000-rol csokken, a foglalkoztatottsag novekszik. A kozmunkasok fele 3 megyeben (baz, szabolcs, hajdu) van, amik mindig is az orszag legelmaradottabb regioi voltak.
A kozmunkas a 0-28.000Ft segely helyett keres 47ezret, ami nem sok, de majdnem a duplaja a korabbinak.
Az allassal rendelkezok (es legalabb atlagbert keresok) nem 38, hanem 15% szja-t fizetnek. (Tudod: atlag, tehat sokan alatta, sokan felette). A dolgozo csaladok adojovairas formajaban kapjak a tamogatast, ezzel is a FELELŐS GYEREKVALLALOKAT tamogatjak.
A stadionokon tul epultek-epulnek Duna-hidak, autopalyak, gyorsforgalmi utak, korhazak, egyetemi campusok, uszodak. Videken is, nem csak Felcsuton es Bpesten.
A kerites ota nem evi 100.000 migrans halad at ELLENORIZETLENUL az orszagon, hanem 1000, az is csak ellenorzes, regisztracio es dokumentalas utan.

Mi a baj? Lopnak. Igen. Ahogy gyurcsanyek is loptak, csak mellette az orszagot is elkurtak. Akkor is szar volt a korhaz, az iskola. Most Semjen helikopterezett egyszer, a balos vilagban Koka Janos ipari (?)miniszternek volt sajat helikoptere. Most Penztaros Lorinc, nalatok Leisztinger/Nyerges...
Ugyanugy megvannak a szaremberek az ellenzekben is, mint a fideszben. Csak a fidesz egyreszt mozditott elore az orszagon (lasd fentebb), masreszt vegre ki meri mondani, hogy Magyarorszagon a magyar kormanynak a magyar emberek erdekeit kell kepviselni. Nem a ciganyoket (600 evnyi sikertelen integracio utan), nem a gyarmatositasba belerokkant orszagokbol jovo idegeneket es nem a nyugatrol betelepult tőke erdekeit.
Es ez csipi a szemet sokaknak...

Az igeretek meg mind arrol szolnak az ellenzekben, hogy akinek van, attol vegyunk el es adjuk oda azoknak, akik az elmult 30ev alatt pont SEMENNYIVEL sem jutottak elobbre, csak kozben valahogy 200ezer helyett 800ezren lettek. Es nem azert, mert lecsusztak, hanem azert, mert ennyire szaporák.

Te jossz, bizonyitsd be, hogy tudsz tobbet a birkazasnal.

neko1967 2018.03.20. 15:50:33

@szabojanos002:

Menj le faluba, és kérdezd őket a politikáról, a következő válaszokat kapod:

- Miért szavaz a fidessre? Mer' nem engedik be a migráncsokat, meg azt a párhuzamost. Ja nem a Sorost.
-És van itt migráns? Dehogy van, de ide ne is jöjjenek, mert megpocsékolják a lyányainkat! Bár a fiatal lyányok már kimentek abba a veszélyes Bécsbe, meg Brüsszelbe! A migráncsok közé! Nem is tudom miért mentek el! Igaz, munkalehetőség 20 km-es körben nincs!

Mi a véleménye Orbán Viktorról?

Az nagyon rendes ember! Most is adott bözsi utalványt, mi rá fogunk szavazni! Ezt mondta a polgármester elvtárs is!

krisanty 2018.03.20. 15:50:54

@szabojanos002: nem látok más üzenetet a fidesztől ... migráns. ennyi .. lefutott egy xszázmilliós plakátkampány a fidesztől .. egyetlen üzenetre emlékszem csak .. migráns . soros terv ... nosza egy sansz győzz meg te is ! mutass bármit ahol a határokon kivül , netán eus szinten megemliti a sorostervet a vezér . hogyan harcol ?

neko1967 2018.03.20. 15:54:11

@protézisesh:

"Magyarorszagon a magyar kormanynak a magyar emberek erdekeit kell képviselni."

Akkor miért képviseli az orosz érdekeket?

Magyar emberek érdekeit? Legfeljebb a fidess szavazókéit!

HALÁL A LIPSIKRE LIPSIT AKAROK ŐLNI !! 2018.03.20. 16:04:56

@neko1967: "hogy unalmast, olyan könyvelő félét, aki nem akar állandóan háborúzni, csak végzi a dolgát! "
Igen ezt szeretnek a libbantak, hogy szo nelkul lesutott szemmel nezzuk, ahogy az arabok elfoglaljak az orszagot. De aki ennyire imadja az arabokat, az inkabb, miert nem koltozik oda hozzajuk miert itt akar iszlam alamot berendezni a kereszteny europa kellos kozepen ?????????????
Egyaltalan honan mereszelik azt venni, hogy az arabok felsobbrenduek, a feher boru keresztenyek meg megsemmisitendo, eluldozendo alantas nepseg ???

HALÁL A LIPSIKRE LIPSIT AKAROK ŐLNI !! 2018.03.20. 16:06:11

@neko1967: "Magyar emberek érdekeit? Legfeljebb a fidess szavazókéit! "

TOBBIEK NEM MAGYAROK I!!!!!!!!

protézisesh 2018.03.20. 16:16:37

@neko1967: oke, te most bebizonyitottad, hogy VELED nem lehet tenyekrol ertelmesen beszelni. Mellesleg a lenezo buta megnyilvanulasoddal megsertetted Magyarorszagnak azt a kb 7 millio lakosat, aki nem Budapesten vagy szocialista nagyvarosban lakik.

Harmadreszt (innentol kivsit szemelyeskedek, ha mar te is ennyire kozvetlen voltal) gondolom te sose jartal még faluban sem, nemhogy szoba elegyedtel volna videki emberekkel. Gondolom te is az a “pesti” vagy, akinek a szulei/nagyszulei Bekescsabarol/Salgotarjanbol koltoztek fel Pestre, munkasszallora az 50-es evekben. Az ilyenek szoktak a “legpestibbek”, legmultikulti-kozmopolita-toleransabbak lenni (legalabbis a neten), mert az emleket is el akarjak felejteni a felmenoik disznoszaros gumicsizmajanak...

szabojanos002 2018.03.20. 16:28:45

@krisanty: Azt hinni, hogy a Fidesz-tábor a kormányzati kommunikáció miatt szavaz a Fideszre, elég távol áll a valóságtól, persze hinni lehet. Viszont amíg ez a tábor egyben van, addig nincs az a választási rendszer, amelyben ne a Fidesz alakítana kormányt. És mi az ellenzék megoldása? Ahelyett, hogy kommunikálni próbálna velük, és meggyőzni őket, hogy nem lesz nekik rosszabb, azt mondja, hogy ők mind birkák. Igen. Így kell ezt a helyzetet kezelni. Ettől majd nem mennek el szavazni, vagy az ellenzékre szavaznak. Éljen mások véleményének elfogadása, tiszteletben tartása, a vita, meg a kommunikáció! És itt nem nagyon lehet ám a Fidesz-táborra mutogatni, akinek szavazóra van szüksége, és akinek itt okosan és nem birkázva kellene kommunikálni, az az ellenzék, meg az ellenzék támogatói.

krisanty 2018.03.20. 16:44:04

@szabojanos002: no itt sok mindenben igazad van . bár arra a táborra nem sok pozitiv jelző van .. nemzetieknek hivom öket olykor XD .. na de csináljunk megint egy mérleget : aki nem fideszes az libsi , hazaáruló , sorosbérenc satöbbi ... folytassam ? és mindez a kormány szájábol is .. ellenzéki politikus használja a birka szót ? ez is itten van még kérem ..

hordalek 2018.03.20. 16:46:50

@neko1967: most akkor fidess vagy polgármester elvtárs?????

neko1967 2018.03.20. 16:51:54

@protézisesh:
"bebizonyitottad, hogy VELED nem lehet tenyekrol ertelmesen beszelni. Mellesleg a lenezo buta megnyilvanulasoddal megsertetted Magyarorszagnak azt a kb 7.000.000 "

1. Szabolcsi vagyok!
2. Feleségemen keresztűl vannak falusi rokonaim! Közéleti szempontból buták, tájékozatlanok! Ez tény!
3. Munkám miatt napi szinten találkozok falusiakkal! Akinek nincs legalább érettségije, fogalma nincs a világról! Pl fogalma sincs Tiborczról vagy az Olafról!
4. Falvakban információ forrás:
- migráncs 1 tv
- kossuth rádió
- megyei lapok (tulajdonos Kim Dzsong Viktor)
Ebből gyűjtenek információt a világról. Olyan is az!
5. Az értelmesek Budapesten, "szocialista nagyvárosban" vagy külföldön él!

neko1967 2018.03.20. 16:53:13

@hordalek:
A "hivők" fejjében ez összekeveredik.
Lásd "Tállai elvtárs"

N. Barbie 2018.03.20. 19:35:24

@szabojanos002: Ertem en, hogy ez jol hangzik fidesznyikek koreben, csak tenyszeruen hazugsag.
Egyik ellenzeki part sem kampanyol azzal, hogy a fideszes birka.
A kampany 2 reszbol all: 1. akinek van programja ( a fideszen kivul szerintem mindenkinek) az azzal ES 2. probalnak ramutatni a fidesz szanalmas hazugsag- es lejarato kampanyara veluk szemben.
Merthogy az a sajnos igen nagy szamu reteg, akik kizarolag a "koz"TV-bol informalodnak immar 8. eve, egyszeruen fogalmuk nincs a valo vilagrol. Csont nelkul beveszik az alaptalan sikerpropagandat, a mocskos, undorito lejarato kampanyt az ellenzekiekrol stb.
Ha mar kozTV. Kerdezem a fidesznyikeket, hogy hol b@szott eddig, hol mert olyat megcsinalni eddig a kozpenzbol fenntartott rendszer, hogy 2 het eltelt a kampanybol, de meg egyetlen egy ellenzekit sem hivtak vagy szolaltattak meg. Kizarolag a fidesz mocskolodasa mehet.
Hogy mar az egyebkent szinten fidesz tobbsegu ORTT is megbirsagolja oket 1 millara (ami amugy nevetsegesen alacsony).
Hol volt ilyen eddig? Igen, az aktualis kormany mindig kicsit tobb feluletet kapott a kozmediaban. De, hogy 8. eve kizarolag kormanypropaganda menjen, es meg kampanyban is ennyire nyiltan elfogultak legyenek? Nem volt ilyen eddig. Szegyen gyalazat.
De gondolom fidesznyikeknek ez is belefer a legalabb valasztaskori egyenlo feltetelek biztositasaba.
Hogy arrol ne is beszeljunk, hogy a fideszes vezetesu telepuleseken tomegevel szedetik le a kiskiralyok az ellenzeki kampanyplakatokat. Mert megteheti.
Szegyellhetitek magatokat, hogy a szavazatotokat adjatok ilyen pokhendi tolvaj szarhaziak uralkodasahoz.

szabojanos002 2018.03.20. 20:00:06

@N. Barbie: Fantasztikus érvelés, igaza van, az ellenzék tényleg jól csinál mindent!

Neo07 2018.03.20. 20:45:29

"...mint egy jól megszervezett safe-space..." ,"...miért is safe-pace..."
Anglománia, vagy rosszabb esetben anglofétis? Vagy nem tudsz teljesen magyarul? Mert nem látszik, hogy csak választékosságból használtad volna.
Segítek: pl. biztonságos hely

Teljesen természetes, hogy vannak úgynevezett rajongói csoportok. Talán nem dől össze benned egy világ, ha elárulom, hogy kedvenc vezérednek, Gyurcsány prímszám Ferencnek is vannak ájult rajongói, elég csak egy utcai rendezvényen körülnézni.

A te embered · bumerang19.blog.hu 2018.03.20. 20:54:36

@Neo07: Hali. Nem vagyok anglomániás és anglofétisem sincs, bár úgy gondolom, még mindig jobb anglomániásnak lenni, mint nem tudni angolul. Segítek, safe-space és nem safe-pace, ha már tőlem idézel ugye.

És egy kérdés: miért Gyurcsány a kedvencem?

protézisesh 2018.03.20. 21:10:14

@neko1967: nna, csak meglett, hogy te is az vagy, aki megtagadja/lenézi/ szégyelli a gyökereit és azt hiszi, hogy pesten szarják a spanyolviaszt...

Neo07 2018.03.20. 21:21:43

@A te embered: hehe, neked nem szokott a billentyűzeted kihagyni?
Mert Gyurcsány a szélsőbaloldal vezéralakja, kedvence, sokak számára karizmatikus személy. De ha neked Soros vagy Karácsony a kedvenced, azt is megértem.

Apropó, Soros!
Tudtad, hogy Soros istenként tekint magára (imádja magát)? Erről nem akarsz "oknyomozni"?

Jessss 2018.03.20. 21:28:28

@szabojanos002: sikerult felsorolni majdnem az osszes fantasztikus sok sikert amit a fidesz elert! Ennyi! Mindig is boszme volt a akik ezeket eltetik. De most mar hogy kivulallokent nezem. Most mar 100% biztos vagyok benne. Egy nagy CBA- as zacskoban elnek!!!

neko1967 2018.03.20. 21:28:58

@protézisesh:
Szövegértés nem az erős oldalad!
Mint már írtam, tapasztalatból beszélek, illetve írok!
A falusi ember hallott Sorosról és fél tőle - de lövése nincs róla, hogy kicsoda - retteg a migráncsoktól, különösen ha pirézek - bár túlnyomó többségük akkor lát migránst, hogyha az afrikai származású háziorvos rendel - szóval tájékozatlan, vagyis ebből a szempontból buta! Azok a gyerekek, akik továbbtanultak, és lehetnének a helyben lakó értelmiségiek, már régen elköltöztek.

Ez betűvel sem cáfoltad, amit leírtam a falusi emberek töbségéről.

Nem tagadom meg a gyökereimet - jogász vagyok, de van tisztességes szakmám is szakmunkás bizonyívánnyal, és mindig is melós leszek- de ettől függetlenül nem fogok gyökérként gondolkodni!

Neo07 2018.03.20. 21:32:46

@n3spr3ss0: "Egyetlen brigantinak sérült meg az egyik szeme, az is azért mert beleszaladt a gumilövedékbe. "

A "briganti" öngyilkos lett azóta, nem bírta elviselni, hogy rosszkor volt rossz helyen, és jobbik szemét lőtték ki. (javítsatok, ha rosszul tudom, én most nem kérdezem meg a gúgöltöl.) Nem tüntetni volt, amennyire én tudom, hazafelé ment. Tanár volt.

szabojanos002 2018.03.20. 21:35:47

@Jessss: Jaja. Az ellenzéknek szavazóra van szüksége. Felvetem, hogy a birkázás helyett esetleg beszélni, kommunikálni kellene velük, ahelyett, hogy amint megjelenik egy, az arcába ordítja mindenki 8 év búját bánatát.. Hülyeség. Tévedtem, belátom. Tényleg. Tök jól csinál mindenki mindent. Így kell.

A te embered · bumerang19.blog.hu 2018.03.20. 21:39:04

@Neo07: Sorostól kapom a fizetésem, miért is írnék róla negatívat?

Neo07 2018.03.20. 21:45:56

@A te embered: Pontosan erről van szó. A szélsőliberalizmus által megálmodott új világban államok nincsenek, az állam feladatait a kiszervezések révén cégek, céghálózatok, ilyen-olyan alapítványok végzik. Míg egy államban a sajtó (mint elvileg független hatalmi ág) kötelessége a negatív dolgok megírása, addig egy cégen belül nincs, nem lehet ilyen demokrácia, mert a fizetést adó főnökről nem lehet rosszat írni...

feketeesfeher 2018.03.20. 22:41:07

@Neo07: "Mert Gyurcsány a szélsőbaloldal vezéralakja"

Ne röhögtess, mert leesem a székről.
Gyurcsány és a DK leginkább liberális balközép, mérhetetlen messze van a szélsőbaltól.

Boar. 2018.03.20. 22:51:54

@Neo07: Az meg sem fordul a korlátolt agyadban, hogy nem mindenki bálványimádó? Hogy nem kell ahhoz "kedvenc" a másik oldalról, hogy az ember gyomra felforduljon a csúti geci &co. bűnszövetkezettől?
Ez a ti szerencsétek, te csököttagyú barom, hogy a normális embereknek a magadfajta bálványimádó gyökerekkel szemben kellene felvenni a harcot és a ti aljas játékszabályaitok szerint.
Erre a szintre sokan nem szerettek volna lesüllyedni, azért volt kicsi a részvétel 2014-ben de mostanra nem hagytatok más megoldást.

Boar. 2018.03.20. 22:52:55

@Neo07: "addig egy cégen belül nincs, nem lehet ilyen demokrácia, mert a fizetést adó főnökről nem lehet rosszat írni... "
Juj...öngólt teccet rúgni...jó nagyot...

tireless treehugger 2018.03.20. 23:07:42

@Neo07:

>>....addig egy cégen belül nincs, nem lehet ilyen demokrácia,
>>mert a fizetést adó főnökről nem lehet rosszat írni...

Nem demokrácia hanem szólásszabadság és véleményszabadság amit reklamálsz. És nem szükséges leírni.
Ismerőseinket amúgy sem szoktuk nyilvánosan kibeszélni, de ez meg már etikett szóval megint nem demokrácia.

A rendes cégek nagyon demokratikusak, ebben az esetben arra gondolok hogy kisebbségi véleménnyel is lehet mindenkire vonatkozó döntést elérni.

NBarbieReloaded 2018.03.21. 00:00:28

@szabojanos002: Erveles? Mit kene ervelni egy pofatlan hazugsagra? Csak siman megcafoltam.

krisanty 2018.03.21. 02:15:34

@szabojanos002: te tényleg felvetetted hogy beszélni , kommunikálni kellene ?! feltünt hogy bármit mondanak , valami másra válaszoltok , tereltek ? feltünt az hogy a legfelső szinten is el lehet intézni bármit úgy hogy : nem , mert soros ?! érthető ha kissé fusztráltak , dühösek az emberkék nem igaz ? nincs jól ez igy .... és csak halmozódik , halmozódik .. ki tudja mi sül ki belőle ...talán tényleg ideje lenne igazából kommunikálni ... de ez egyáltalán nem a jelzőkre vonatkozik .. ideje lenne ha a valódi problémák uralnák a közbeszédet

ügyfélszolgálatos 2018.03.21. 02:36:36

Ennek az orbán rendszernek kurva nagy szopás lesz a vége. Lehet hogy még el tart 20 évig, de a végén mindenki megkapja majd a számlát. Mint 45-ben a horty rendszer után amikor jöttek a ruszkik és benyújtották a számlát...

neko1967 2018.03.21. 05:07:43

@VáradiJános:
"lipótvárosi patkány vagy és ezt előnyödnek véled"

Erre az "értelmes" hozzászólásra még kósa lali is elismerően csettintene!

neko1967 2018.03.21. 06:35:41

@enpera:
"kurva anyád legenda, libsi köcsög
Akasztófán kéne végezned"

"És a gyűlölet leginkább baloldalt van!"

Te is egyike vagy rezsi szilárd és kósa lali szerelemgyerekeinek.
A sziszi szépségét és a lali eszét örökőlted!

Neo07 2018.03.21. 11:39:47

@tireless treehugger: "Nem demokrácia hanem szólásszabadság és véleményszabadság amit reklamálsz" Ha nincs szólásszabadság, akkor demokrácia sincs. Egyébként épp Macron elvtárs dolgozik azon nagyon, hogy a netcenzúrát bevezesse, azaz a másként gondolkodók nem írhatják majd le a véleményüket.

"...ebben az esetben arra gondolok hogy kisebbségi véleménnyel is lehet mindenkire vonatkozó döntést elérni. " úgy gondolod hogy vállalat dolgozói szavazáson leválthatnak egy nagyfőnököt? vagy netalántán a tulajt? Ne röhögtess.

neko1967 2018.03.21. 13:45:49

@enpera:
Tévedtem! Még kósa lali színvonat sem éred el!

neko1967 2018.03.21. 13:46:27

@enpera:
Helyesen: színvonalát!

tireless treehugger 2018.03.21. 20:19:42

@Neo07:

elsőre nem tudtam eldönteni troll vagy más vagy-é?, a válaszod meggyőzött arról hogy buta.

Fogadjunk hogy nem érted, így tuképpen nem is neked szól.

szia

Bumeráng

Elérhetőség

Szidalmazós, anyázós és dicsérő leveleket a bumerangblog19(kukac)gmail(pont)com email címre várok.

Podcast

Amennyiben érzel potenciált magadban, hogy egy senki által nem hallgatott érdektelen podcast egyik résztvevője legyél, kérlek írj a fent található email címre. Fontos társadalmi problémákról, ügyekről és napi politikáról lenne szó.

Friss topikok

  • ételizésítő: @Igazamvanvagyigazamvan?: Magyarul nem lett leváltva, mert nem ő volt a miniszter. És még te besz... (2019.03.22. 20:08) István, ezt így nem lehet
  • citrix: Nagy gáz lehet annál a rezsimnél amelynek egy tinilány ilyen fájdalmasan a tyúkszemére tud lépni. ... (2019.03.06. 13:59) A propaganda újra működésben
  • bekerült: @dunántúli gyerek: Hányat soroljak ? (2019.02.04. 17:24) Politikai elitünk nem is olyan megosztott, mint gondolnánk
  • a szürkebarát ötven árnyalata: a fityisz a példája annak, hogy mivé lesz egy ország és az értelmisége, ha eluralkodik rajta a feu... (2019.01.28. 15:32) Mit üzen Ady öröksége?
  • MAXVAL bircaman közíró: A háttérhatalom hamarosan dönt. Ha túl veszélyesnek tartják a németeket, Anglia marad az EU-ban. ... (2019.01.15. 05:29) Egyenes út a semmibe