Bumeráng

Felsőfokú ponyvafilozófia

Tiszta lelkiismeret

Elvtársak, nyugalom! Nincs olyan csengeri euromilliárdos vagy ügynökaktát lobogtató oligarcha, aki kifogna rajtunk.

Orbán Viktor gondosan, az utolsó szalmaszálig megtervezett rendszere biztonságot nyújt minden odatartozónak. A miniszternek, az államtitkárnak, a politikai holdudvar összes tagjának és az újságírónak is. Az egyetlen, amit elvár cserébe, az a lojalitás. Lojalitás, seggnyalás, csendben maradás, a szavak változhatnak, de a lényeg ugyanaz.

Egy demokratikus országban Szita Károly remegő kezekkel várná a telefonhívást a tajtékzó miniszterelnöktől, aki azonnali lemondásra szólítja fel és közli, hogy emberileg is nagyot csalódott benne. A NER Magyarországán azonban elég egy internetkapcsolat és egy facebook fiók ahhoz, hogy a mélyen tisztelt polgármester úr közölje az álláspontját:

Az én lelkiismeretem tiszta, nem félek tőled, Simicska Lajos!

Egy cseppnyi kétségem sincs abban, hogy Szita Károlynak tényleg tiszta a lelkiismerete. Egyrészt a Fideszben politizál, ahol alapvető elvárás, hogy a munkaidő alatt végzett hazudozás és gerinctelenség ne okozzon álmatlanságot a delikvens képviselőnek, másrészt miért is lenne pont Kaposvár polgármesterének rossz a lelkiismerete, amikor nála százszor nagyobb hatalommal bíró kormánypártiaknak sincs az ügynökkérdést illetően.

A rideg valóság az, hogy bár tagadhatatlanul nem örülnek a Fidesz háza táján se ennek az ügynek, se Kósa Lajos csengeri kalandjának, de abban mindkét úriember biztos lehet, hogy pozíciójukban nem fogja érinteni őket még akkor sem, ha maga a Pápa könyörög Orbánnak a leváltásukért. Abban biztosak lehetünk, hogy az első szöget akkor ütik be a Fidesz koporsójába, amikor ilyen és ehhez hasonló botrányokért bármilyen felelős is lesz a kormányoldalon. Egyedül senki nem fog bukni.

szita1.jpg

Kép: 24.hu

Persze ahhoz egy ellenzék is kellett, hogy Orbánnak fikarcnyi veszélyérzete se legyen, miközben Simicska fokozatosan löki ki azokat a bizonyos csontvázakat a szekrényből. Az MSZP előbb egy exhibicionista, hatalommániás embert választott meg miniszterelnöknek, aki rövid idő alatt összehozott egy őszödi beszédet, néhány szemkilövetést és azt követően Gergényi kitüntetését, miközben kormányzása kivétel nélkül olyan korrupciós ügyekkel volt tele, mint amilyeneket manapság a Fidesz-KDNP produkál. 2010-ben mindez egyenes következmény volt a 2/3-hoz, sőt, az Orbánhoz közel álló emberek szerint kifejezetten unja a belpolitikát, mert úgy gondolja, egyetlen kihívója sincsen.

Szita Károly és Kósa Lajos története valamiképpen összefolyik. Nemcsak azért, mert történetesen mindkettőt Simicska Lajos Magyar Nemzete jelentette meg és ez felveti, hány ilyen ügy kerül még nyilvánosságra az áprilisi választásokig, de azt is érdemes megfigyelni, milyen arcátlan kivagyisággal reagáltak mindketten a hírekre. Szita Károly azt is írhatta volna: na és? Mi van akkor, ha tényleg jelentettem?

Orbán Viktor egy következmények nélküli országgá tette Magyarországot. A felismerés nem új, de mindig újra és újra megbizonyosodhatunk erről. Nincsen következménye a hazugságnak, az ellopott milliárdoknak, a kimondott szavaknak, semminek. Régen félve tettem fel ilyenkor a kérdést, hogy tényleg egy ilyen országot akartunk-e? Mára nem kell, a választ tudom és ha nem következik be valami csoda, április 8-án erről ismét tanúbizonyságot tesz társadalmunk.

PODCAST

A blog fejlesztése érdekében egy heti rendszerességű közéleti podcastet szeretnék csinálni, amihez társat keresek, hobbi lévén fizetséget sajnos nem tudok felajánlani. Leginkább fontos társadalmi témákról, eseményekről lenne véleménykifejtés egyelőre még meghatározatlan időtartamban. Ha érdekel, kérlek írj a bumerangblog19(kukac)gmail(pont)com email címre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr8113747830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2018.03.18. 13:10:53

“A miniszterelnök ellátogatott az operatív törzshöz, hogy maga is megbizonyosodjon arról, hogy a szervek felkészültek a várható nehézségekre.”

Így aztán “hazánkban minden út járható”, kivéve amelyik egyenes...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.18. 14:02:35

Hiéba is próbálnak a ballibek a korrupciót demagóg módon tematizálni, nem fog ez bejönne.

A korrupció tizedrendű kérdés.

midnightcoder2 2018.03.18. 14:27:34

"Orbán egy következmények nélküli országgá tette Magyarországot."

Orbán ? Elvtársak, hol éltetek ti az elmúlt 30 évben ?
Két ciklus alatt egy ország vagyona vált semmivé a privatizáció alatt, úgy hogy nem teremtettünk belőle hazai ipart, az államadósság drasztikusan megemelkedett a Kádári szinthez képest, és még az emberek is jóval szarabbul éltek. Lett következménye ? Semmi. Megyó és Fletó a jóléti rendszerváltás során duplájára növelte a GDP arányos államadósságot, bepozicionálta az országot a térség egyik vezető gazdaságából a béka segge alá. Lett következménye ? Nem. Fletó a győztes 2006-os választás után nyíltan beismerte, hogy a választók megtévesztésével nyertek, és amúgy hazavágták a gazdaságot. Lett bármi következménye ? Lófaszt mama! Fletó ügyesen elmenekült a süllyedő hajóról, majd DEMOKRATIKUS koalíció néven alapított pártot, az őt bevédő baloldal pedig ma DEMOKRATIKUS ellenzéknek hívja magát. És simán összeállnának Szálasival is egy választási koalícióra, ha megígérik, hogy a nyilasok az esélyek körzetekben átszavaznak az MSZP-re.

na4 2018.03.18. 15:01:26

Megy a ballibber hiszti. Érik a zakó.

Ratyi Manó 2018.03.18. 15:39:55

@midnightcoder2: csak a Fidesz volt becsületets. Tiborc még nem miniszter? És micsoda példakép Lőrinc is. Ja nem

Ratyi Manó 2018.03.18. 15:41:07

@egy_ember_: hogy a liberalizmus megbukott és csak Orbán kormánya képviseli a magyar érdekeket. Ezt copy-paste-eli mindenhova. Neki nincs véleménye, felmondja a magyar 1-et, a kormánypropagandát.

rallus 2018.03.18. 15:44:01

Simon Gábor és Czeglédy a kézzel fogható, de megmagyarázhatatlan bécsi letétek ellenére ártatlannak tekintendő, de a Simicska lapjában megvádoltakat azonnal le kell lőni... Ügyes, bár lopott ötlet, mert a náci titkosszolgálat így keverte kémgyanúba a legjobb szovjet tábornokokat, akiket aztán Sztálin gondosan kivégeztetett...

A te embered · bumerang19.blog.hu 2018.03.18. 15:50:41

@rallus: Mikor hallottál olyat tőlem, hogy Simon Gábor és Czeglédy ártatlan?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.18. 16:04:17

@egy_ember_:

Az, hogy a közösség működése hasznára van-e a közösség tagjainak.

rallus 2018.03.18. 16:13:38

@A te embered: Őszinte leszek, el sem szoktam olvasni amit írsz...

Eddiexx 2018.03.18. 16:32:58

@rallus: mi a jó büdös francot keresek akkor itt?

Punxsutawney Mormota 2018.03.18. 16:43:33

Olyan jó lesz látni, amikor ezek a bértrollok egy-két hónap múlva megveszik a repjegyüket, hogy Londonban mosogathassanak... :D :D :D

A te embered · bumerang19.blog.hu 2018.03.18. 16:50:49

@rallus: Mindössze két kérdésem van ezek után:
1. Mit vársz most, hogy bekommenteltél egy baromságot egy olyan poszt és olyan blog alá, amit nem is olvasol?
2. Ha nem olvasol, honnan tudod, hogy a balosokat védem? :D

Jakab.gipsz 2018.03.18. 17:29:59

@Punxsutawney Mormota: Mint például Dániel Péter és Kertész Ákos, ugye ezt akarjátok ?

nemecsekerno_007 2018.03.18. 17:33:35

Jaja KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ORSZÁG

- Annak sincs például semmi következménye ha valaki 7700 Ft TB-t fizet havonta.
- Ugyanolyan ellátásra jogosult mint aki 100 ezret fizet.

Jaja, következmények nélküli ország. Mégis mit vártok?

William Kidd 2018.03.18. 19:09:42

Kovetkezmenyek nelkuli orszag... Hmm ha jol emlekszem ezt egy Fritz Tamasnak nevezett, jobb sorsra erdemes ember mondta annak idejen Gyurcsanyi oszodi beszede kapcsan. Hja valtoznak az idok, ahogy a betonszilard erkolcs es moral is. Ami egyik esetben bun, a masikban mar bocsanatos.

Budapest a kutyaszar városa 2018.03.18. 19:35:27

Gyurcsány országlását összehasonlítani evvel az ördögi, álmagyar, horthysta-rákosista , tudatosan romboló és országrontó , jogfosztó, államilag szervezett bűnbanda pénzszivattyú rendszerével, ostoba és kártékony csúsztatás.

közép dunántúli régió 2018.03.18. 20:24:11

@Budapest a kutyaszar városa: Gyurcsánynak már csak azért is el kellene tűnnie, mert neki köszönhető a Fidesz kétharmad.

Bogyó 2 2018.03.18. 21:22:54

@midnightcoder2: "Két ciklus alatt egy ország vagyona vált semmivé a privatizáció alatt, úgy hogy nem teremtettünk belőle hazai ipart, az államadósság drasztikusan megemelkedett a Kádári szinthez képest, és még az emberek is jóval szarabbul éltek"

Pontosítsunk. A Horn-kormány is sok mindent értékesített, de az államadósságot konkrétan ők csökkentették a legnagyobb mértékben, nem emlékszem pontosan de 25% körül. A szocik jelentősen növelték második-harmadik kormányuk alatt az adósságot, de duplájára nem, 50 valahányról 80 valahányra ment fel, és azért volt egy világválság is, az tény, hogy ez csak enyhítő körülmény, de azért az is érdekes, hogy Orbánék 8 év alatt, majdnem végig 2/3-dal kormányozva, konjunkturális időszakban 70% alá sem mentek, miközben a MANYUP-ot is beszántották. Ez felér 15%-os növekedéssel.

Abban igazad van, hogy az adatok meghamisításáért Gyurcsánynak felelnie kellene valamilyen módon. De ez amit mondasz ez nem rendszerszintű dolog. Zuschlag-ot leültették, Gyurcsánynak csak le kellett mondani, mert az MSZP is kihátrált mögüle, lehetővé vált a kormány ellenzékének a 2/3-os győzelme, mert kisebbségben már nem maradhattak hatalmon. Ma mindez nem lehetséges, a fidesz földesurak bármit csinálnak, se leváltva, se leültetve nincs senki, és a rendszer olyan, hogy a hatalomváltás is csak földindulás esetén lehetséges, amíg csak kicsit vannak kisebbségben, addig hatalmon maradnak, többségre sincs szükségük, mint egy normális helyen.

Bogyó 2 2018.03.18. 21:25:53

@nemecsekerno_007: Miért szerinted más ellátásra kellene, hogy jogosult legyen? Ezt társadalombiztosításnak, egy szolidaritáson alapuló jóléti ellátásnak hívják, nem üzleti konstrukciónak. Aki szegény dögöljön meg, igaz?

nemecsekerno_007 2018.03.18. 21:29:01

@Bogyó 2: Nem ezt svédasztalnak hívják.

Bogyó 2 2018.03.18. 21:31:12

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Dehogy is! Ez a fő kérdés! Lőrinc barát puttonyáról szól a választás jelképesen, aki gondolkodik, tudja. Pénz, pénz és pénz. Migráció, Bankok, multik, liberális diktatúrázás, mindez csak népetetés, hogy a zsírosbödön tovább tömhető legyen. Majd akkor adok igazat neked, ha a liberális diktatúrától szenvedő svájciak, norvégok, dánok, hollandok megrohamozzák a menedékkérelemeikkel Putyint vagy minket, de valahogy ez nem akar megtörténni, ellenben....

Bogyó 2 2018.03.18. 21:33:14

@Punxsutawney Mormota: Szerintem a fidesz-trollok Kelet felé menekülnek. Egy ideig. Aztán sírva haza.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.19. 05:57:15

@Bogyó 2:

Az emberek a több pénzhez mennek, nem x vagy y rendszerhez.

A kérdés az tehát, hogy miként tudjuk biztosítani számunkra a több bért. Vajon úgy, ha az általunk létrehozott profitot odaadjuk a nyugatnak?

Bumeráng

Elérhetőség

Szidalmazós, anyázós és dicsérő leveleket a bumerangblog19(kukac)gmail(pont)com email címre várok.

Podcast

Amennyiben érzel potenciált magadban, hogy egy senki által nem hallgatott érdektelen podcast egyik résztvevője legyél, kérlek írj a fent található email címre. Fontos társadalmi problémákról, ügyekről és napi politikáról lenne szó.

Friss topikok

  • ételizésítő: @Igazamvanvagyigazamvan?: Magyarul nem lett leváltva, mert nem ő volt a miniszter. És még te besz... (2019.03.22. 20:08) István, ezt így nem lehet
  • citrix: Nagy gáz lehet annál a rezsimnél amelynek egy tinilány ilyen fájdalmasan a tyúkszemére tud lépni. ... (2019.03.06. 13:59) A propaganda újra működésben
  • bekerült: @dunántúli gyerek: Hányat soroljak ? (2019.02.04. 17:24) Politikai elitünk nem is olyan megosztott, mint gondolnánk
  • a szürkebarát ötven árnyalata: a fityisz a példája annak, hogy mivé lesz egy ország és az értelmisége, ha eluralkodik rajta a feu... (2019.01.28. 15:32) Mit üzen Ady öröksége?
  • MAXVAL bircaman közíró: A háttérhatalom hamarosan dönt. Ha túl veszélyesnek tartják a németeket, Anglia marad az EU-ban. ... (2019.01.15. 05:29) Egyenes út a semmibe