Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

Sok minden kiderül a hódmezővásárhelyi választásból - írásom a Kolozsvári Szalonnán

2018. február 25. - A te embered

A Kolozsvári Szalonnán megjelenő írásomat ide kattintva olvashatod el.

"A választópolgárok nemcsak a polgármester személyéről döntenek. Döntenek arról, szeretnék-e egy következő választás alkalmával a saját nevüket a politikai szekértáborok által akár saját indíttatásból, akár megrendelésre készült szórólapokon látni? Szeretnék-e az osztálypénz mellett a vécépapírt, a krétát és a takarítók munkabérét is fizetni? Szeretnének-e beállni abba a hosszú sorba, melynek végeláthatatlan messzesége könnyen megtéveszt bennünket, azt a hazug illúziót keltve, hogy a nép egyet jelent a Fidesz szavazóval? Szeretnének-e egy olyan országban élni, ahol mindaddig fejsimogatásban részesülnek, amíg a megfelelő kottából játszanak?"

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr8113696790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2018.02.25. 11:30:13

Az ország még nem érett meg a változásra, az illiberalizmus vagyis a "kuss, mi így szoktunk leszállni a bicikliről" még nem érte meg a természetes véget. Ha csak kicsit buknak akkor viharos évek következnek, ha kicsit nyernek akkor is. Ha nagyot nyernek akkor folytatódik a rémálom. Hogy nagyot bukjanak és elinduljon valamiféle progresszió pedig egyáltalán nem esélyes.

Szóval csak annyit akartam mondani hogy a mai választás nem jelent semmit, a félelmek és vágyak keszekusza keveredése nem teszi lehetővé a tisztánlátást.
süti beállítások módosítása