Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

5 indok, amivel a politikusok rázzák le a riportereket

2016. április 28. - A te embered

Valószínűleg az én perverzióm, mondjuk nem is nagyon dicsekszek vele, hogy nagyon szeretek parlamenti videókat nézni. Teljesen mindegy, hogy Lendvai Ildikóról legyen szó, mikor észre sem veszi, hogy a mikrofonját már rég kikapcsolták, vagy Tóth Sándor MSZP-s képviselőről, aki annyira felidegesíti magát, hogy egy szép nagyot káromkodik mindenki előtt, vagy netán a csodálatos Kövér Lászlóról, aki úgy osztja ízes szavaival az ellenzéket, hogy azt minden pillanatban öröm hallgatni.

Így tehát összegyűjtöttem öt remek indokot, amivel a politikusok néhány pillanat alatt teljesen lerázhatják a folyton kínos dolgok között turkáló riportereket. FIGYELEM! A poszt leendő honatyáknak, politikusoknak is jól jöhet későbbre, így a fiatalabb generáció is ugyanolyan érdekelt lehet.

5. - Nem vagyok képben/máshol kérdezzen

Ó igen! Hisz miért is ne tudna semmit egy olyan dologról, amiről néhány nappal ezelőtt még döntött a saját szavazatával. Nincs is szebb, amikor a tiszteletreméltó képviselő úr meglepődve veszi tudomásul, hogy megkérdezik esetleg a vasárnapi boltbezárásról vagy a netadóról. 

Az ügyesebbek ilyenkor a "kecske is jól lakjon, a káposzta is megmaradjon" módszert választják, azaz elhárítják magukról a válaszadást, de beajánlanak egy másik politikust. Remek!

 

4. - Rohanok

Néha ennyi az egész.. Amikor már a távolból látni, hogy a balliberális média nem kevés tagja ott vár az ajtó előtt csillogó szemekkel, válaszokra éhes tekintettel, na akkor elő a nyúlcipővel! Kedves gyerekek, ezért érdemes sportolni, hiszen akármennyire is az a munkád, hogy ne csinálj semmit, néha fel kell készülni ilyen hirtelen helyzetekre. 

Nem kell mást csinálni, mint a kamerák kereszttüzében valahogy kicsusszanni és már el is van kerülve a sok kellemetlen kérdés.

 

3. - Telefon

Bombajó megoldás! Nem lehet arra fogni később, hogy egyszerűen nem akart választ adni, vagy nem volt tisztában a dologgal, hiszen szemmel láthatóan a magyar kormány fontos ügyeit intézi telefonon keresztül, szóval tulajdonképpen hálásak lehetünk amiatt, hogy a teljesen felesleges interjúk helyett igazi, komoly dolgokkal foglalkozik a drága politikusunk.

 

2. - Doorstep, nem fogod fel?

Ez az a kategória, amit Kósa Lajos már-már tökélyre fejlesztett. A dolog lényege az, hogy egész egyszerűen ne engedd, hogy egy-egy sajtótájékoztató után csak úgy hirtelenjében kérdezzenek: határozd meg, miről legyen szó! Amikor pedig valami szánalmas újságíró ezt nem tartja be, hosszasan magyarázva mondd el neki, hogy ez dórsztep sajtótájékoztató, vagyis csak olyat lehet kérdezni, ami nem kínos számodra. 

 

1. - Beszélgetni

Az egyik legnehezebb része ennek a mesterségnek, hiszen kiváló beszédkészség szükséges hozzá. Ilyenkor egyáltalán nem kell kétségbeesni, ha leszólít egy riporter: a lényege az, hogy beszélj valami teljesen másról. Valami olyan dologról, ami azt a bemocskolhatatlan tényt erősíti, hogy a munkád jól működik és meghozta a sikereket. 

Vagy ha nem a munkádról, akkor kérdezz rá az operatőr vállán levő kamerára, kérdezd meg, hogy mennyibe került és milyen adatai vannak, de akár a mikrofont is szóba hozhatod, ha az tetszik.

Tudom, hogy nehéz egy olyan emberrel kedélyesen elbeszélgetni, aki épp azért van itt, hogy téged megpróbáljon lejáratni, de a siker érdekerében ez muszáj. Valamit valamiért.

 

Ezek tehát a jó politikus legfontosabb indokai ahhoz, hogy másnap ne nevessen rajtuk több százezer ember az interneten és ne kelljen obszcén szavakkal tarkított dalok ihletét adni egyes feltörekvő szerzőknek. Ha ezeket a lépéseket betartod, nem te mész a siker után, hanem fordítva!

A poszt Gyurcsány hibájából született meg.

parlament.jpg

Kép: quiz.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr808670792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.04.29. 13:10:18

Az index kitiltásának a napján a farkasflóris a telefonját szorongatva slisszolt el a kérdések elől. Fogadjunk, hogy nem volt senki a vonal túlsó végén.

Apropó farkasflóris. Hogyan nincs még ez a közpénzsikkasztó börtönben?

csak egy néző 2016.04.29. 14:42:38

@Tibi !:
Pedig a fia már nagyon várja a cellában.

nemecsekerno_007 2016.04.29. 14:57:46

@Tibi !: Hány éves is vagy te Királyfi?!!! :)

nemecsekerno_007 2016.04.29. 15:00:23

Jajj, ez a bulvárújságírás :( Már szinte csak ez van, mert a jónépig csak az 1 perces "hírek" jutnak el. És ebbe ti is beleálltok?!

nemecsekerno_007 2016.04.29. 16:50:21

@fidesz maszop dk egykutya: Jaja, szinte csak az van. A töketlenkedés meg a deficites elmélkedés.

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.29. 17:19:31

@nemecsekerno_007: tudom. Ahelyett hogy dolgozna mindenki a pártodért, és kussolna :( brühühü
süti beállítások módosítása