Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

Vendégírás: A komplett ellenzék megbukott

2018. április 01. - A te embered

Képviselő választás előtt állunk, ami elvileg azt jelentené, hogy a magyar állampolgárok csoportjai megválasztják azokat az embereket, akik majd a Parlamentbe kerülve képviselik az érdekeinket. Az érdekeinket, amelyek közül egyet nagyon nagyon egyértelműen a pártok tudomásukra hoztunk: azt szeretné a magyar állampolgárok túlnyomó többsége, hogy a jelenlegi kormány leváltásra kerüljön (és itt most eltekintenék a minősítéstől, a jelzőktől a „kormány” és a „leváltás” esetében is, bár lenne tere a jelzős szerkezeteknek). A tudomásukra hozást markánsan kimutatták a közvélemény kutatások, és bebizonyította a hódmezővásárhelyi polgármester-választás is.

Mindehhez képest, a nagy felismerés után (Hódmezővásárhely) csak nem akar megtörténni az ellenzék részéről a népakarat egyértelmű érvényesítése, vagy a maximális törekvés a népakarat érvényesítésére. Még mindig tart a pártonkénti képviselő helyek számolgatása, a töredékszavazatok közötti turkálás, a veszítsünk, de mi legyünk a legjobb másodikat teória, a szavazók úgy is tudják, hogy ki az esélyes, és majd arra szavaznak, valamint a hasonló blabla dumálás. Valójában sajnos továbbra is tart a „csak egy ellenzéki jelölt maradhat” koordinációt kizáró viselkedés.

Azt is kimutatták már a közvélemény kutatások, hogy a népnek nem sok bizodalma van a politikában, a pártokban. Ezen belül az a véleményem, hogy az ellenzéki oldalon nincs szabad szemmel is jól látható tömeges párthűség, pártszimpátia.  A „melyik pártra szavazna, ha most hétvégén lennének a választások” kérdésre egy-egy párthoz behúzott X mellett nincs ott az „és Ön mennyire hisz ebben a pártban” kérdés! Vagyis szerintem ezen X-ek jelentős része, még ha pártokhoz is kerültek, mégiscsak a „jobb híján” értékkel bírnak.  Az ellenzéki pártoknak egyszerűen nincs értelmezhető erős, „párthű” tömegbázisa, számomra emiatt legitimitásuk sem. Olyannyira nincs, hogy fel sem tűnne, ha egy két párt eltűnne a palettáról!

Persze lehet ezzel nem egyetérteni, és erősnek tűnhet ez az állítás, de kérnék szépen ellenkező példát mondjuk a tekintetben, hogy a kormány, és a FIDESZ égbekiáltó ország rombolása elleni tiltakozásul melyik pártnak sikerült értelmezhető létszámú tüntetést (sajnos még nem értelmezhetőt sem) összehoznia? Mert ugye a CEU-, a civilek-, a diákok- és a jobb oktatás melletti, az internetadó elleni, egyik tüntetést sem az ellenzéki pártok szervezték! A mentsük meg a Jobbik párkasszáját összejövetelt nehéz tüntetésnek, és egyáltalán nem lehet tömegesnek nevezni!

ellenzek.jpg

Kép: origo.hu

Melyik pártnak sikerült március 15-én valós tömegrendezvényt csinálni a saját színpada előtt? A Jobbik tábora elfért egy kivetítőnyi területen, az LMP  terembe menekült az égés elől, a komplett baloldal, és társult egységei laza együttállással töltöttek meg egy terecskét. Dicséret a Kétfarkúnak, ha valódi pártnak hinném őket, akkor ott lettem volna!

Na, és ezek azok az ellenzéki pártok, amelyek valamilyen ködös pártideológia alapján magyarázzák, hogy miért nem érvényesítik a népakaratot! Ja, igen értem én: pártfinanszírozás…. csesszétek meg! Egyáltalán nem vagyok boldog attól, hogy emiatt a viselkedés miatt majd több pénz folyik be a pártkasszákba, ugyanakkor, ha ez így marad ezerszeresével több folyik ki az adófizetők pénzéből, a zsebünkből, az országból!

Nyugodtan kimondhatjuk: egyik ellenzéki párt sem tudott minket érdemben mozgósítani! Egyik párt sem tudott olyat mondani és tenni, amivel magához vonzaná a bizonytalan tömeget. Mindezt úgy, hogy Mi megmondtuk, hogy mit akarunk hallani: álljatok össze, váltsuk le a FIDESZt! Na, ebből mondatból az „álljatok össze” nem tűnik megvalósulónak, de talán még így is van némi esélye a „váltsuk le a FIDESZt”-nek.

Ha netalántán egy nagyon erős részvétel mellett a szavazók tömegeinek sikerül eltalálni az egyéni listán az esélyes jelöltet, és ezáltal elzavarni a most hatalmukkal visszaélőket, ez akkor NEM LESZ a most ellenzéki pártok sikere! Nem szeretném látni, és már most utálom a mégiscsak vágyott képet hogy ott áll a pódiumon bármelyik, vagy akár az összes most ellenzéki pártvezér, és mellüket döngetik, hogy ők győztek! Nem, mert ha így lesz, akkor sem ti győztetek! Megbuktatok, vesztettetek, már most, amikor az egyéni képviselőitek, és a komplett pártvezérkarotok nem vette figyelembe a népakaratot! Lehet, és nagyon remélem, hogy így lesz, minden alkalmatlanságotok ellenére tolunk át titeket a célvonalon, de ezzel nem ti győztök!

Tiszteljetek meg minket, vegyétek komolyan a többségi akaratot, le kell váltani ezt az ország romboló kormányt! Ha ezt megteszitek és összeálltok végre, azzal talán még kivívhattok egy kis elismerést. Ha nem, akkor a nép tudni fogja, hogy a demokrácia érdekében először a mostani ellenzéket kell leváltani! Ha ez így lesz, akkor a ti napjaitok is meg vannak számlálva!

László

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr2813791636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepipiktor 2018.04.01. 20:29:55

Az írás azt igazolja, hogy ma sokan godolják azt, hogy a nép valami irányítható tulajdon és a távirányító a pártok kezében van.
Már régen nem aatól függ a mostani választás kimenetele, hogy melyik párt mit csinál.
Mert a pártok több mint egy éve elfeledkeztek a választókról, az állampolgárokról és folyamatosan a saját kis pecsenyéjüjet toszogatják a tűz fölé.
Ennem meg folyamatosan segíti őket a saját lakájmédiájuk, bloggertársadalmuk
A pártok elfelejtették, hogy az amerikaimarketing alapú akciók, a sok ostoba aktivista lufieregetés és a számtalan senkit el nem érő demagógiájuk most nem hatásos.
Ma már 60% fölötti a csalódott, passzív választóhalmaz!!! Ők azért lettek azok, mert mára az összes párt, 28 éves pályafutásuk alatt már többször becsapta őket. Egy mszp, dk miért hiszi, hogy kaphatnak biankó csekket? Az LMP miért hiszi, hogy hazánkban a multinacionalista globalizált neoliberális elvek a többségnek kellenek? A jobbik miért hiszi, hogy a többség elfeledi a korábbi évek aljasságaikat?
A pártoknak már nincs ráhatásuk a dolgokra!
Ha a 60% egy része elindul, ha az emberek begurulnak, akkor majd ők eldöntik, mit akarnak!
Ma már nem nyilatkozik senki, nem mennek tüntetni, ma ebből levonni bármit is, csak a szokásos demagóg struccpolitika.
Az emberek vagy eldöntik, vagy otthon maradnak és legyintenek az egészre.
A aljasság az, hogy az ellenzéki pártok az emberekre tolják a felelősséget! Hogy ha nem mennek el...
De ugye azért kell elmenni, hogy az mszp, a dk, az lmp stb. maradhasson a meleg irodákban, továbbra is jusson munka nélkül a milliós jövedelem.
A pártokat nem az ország, hanem a saját jövőjük érdekli, és ha a nép legyint, akkor minden párt a döntő többséget teszi felelőssé.
Mert valós programot, alternatíván nem myújtanak, biankó csekket akar mind.
Ha a fidesz marad és az ország elpusztul, az nem az emberek, hanem a 28 éve garázdálkodó, mszmp-ből származó, tulélő galádok hibája.

szepipiktor 2018.04.01. 20:33:13

@naivugyfel: Barátom, 2022-ben már SEMMI sem lesz!!!
Azt hiszed, hogy erdogáni mintára nem lesz fél év alatt az összes mostani ellenzéki vezető a sitten? Hogy még lesz blog.hu? Hogy nem kopogtatnak majd hozzád is éjjel a hatóságok?
Ti tényleg nem látjátok a fától az erdőt?
Itt NINCS TOVÁBB, ha marad a mostani. Nem lesz EU, nem lesz NATO, nem lesznek nemzetközi szerződések. Lesz megint pirosútlevél és kapunk vasfüggönyt - körbekörbe...
A putyini ütközőzóna leszünk, mert akkor a szovjet elvtársaknak már csak ahhoz kellünk, hogy megszerzhessék Ukrajnát.
Én már megéltem. Te?

Brix 2018.04.01. 22:03:49

Annyi csak a probléma, hogy a Fidesznek még mindig van min. 30%-os társadalmi támogatottsága, ami a megkreált, második forduló nélküli , fondorlatos választási rendszerben szinte lehetetlenné teszi az összefogást... Nem a pártokat kell hibáztatni, hanem el kell menni és a legerősebb ellenzéki jelöltre leszavazni. Ennyi... Talán úgy lesz esély , hogy a Fidesz relatív többségbe szoruljon, ha nagyon sokan mennek el...

Bolshevik 2018.04.01. 22:06:22

@szepipiktor: "Azt hiszed, hogy erdogáni mintára nem lesz fél év alatt az összes mostani ellenzéki vezető a sitten? Hogy még lesz blog.hu? Hogy nem kopogtatnak majd hozzád is éjjel a hatóságok?"

Ja ja ez ugyan az utóbbi 8 év alatt nem történt meg, bár már számtalanszor megjósoltuk, hogy összedől az ország, diktatúra lesz, betiltják a kritikus hangokat, és ezt nyolc év alatt évi negyvenszer legalább elmondtuk, de MOST MÁR TÉNYLEG ÍGY LESZ, a következő fél évben már tutibiztosan, istenuccse így lesz!

Brix 2018.04.01. 22:07:22

@szepipiktor: "Az LMP miért hiszi, hogy hazánkban a multinacionalista globalizált neoliberális elvek a többségnek kellenek? " Na ez az, ami soha nem volt jellemző az LMP-re , hiszen mindig is egy erősen antiglobalista párt volt. ..

frikazojd · http://kocs.ma 2018.04.01. 22:22:54

Nem értem hogyan lehet még mindig bármire is értkéleni a március 15-i 100-150ezer fideszest.
Ha épp a Kétfarkúéknak van gyakorlatilag végtelen pénze, ők buszoztatnak oda nyuggereket meg románokat, ha a Munkáspártnak, akkor ők.

vaffanculo 2018.04.01. 22:26:47

@szepipiktor: igazad van. És én szeretnék bízni a Népben :)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.01. 23:33:23

Majd ha benőtt a fejed lágya.rajossz.nem is a Fideszt kell eloszor leváltani hanem az ellenzéket. ..ha lesz masik ellenzek az sikert érhet el.talan.
Jövőhéten jiszavazoshow.szavazzatok ki a mz ellenzéket a parlamentből.

moonlight777 2018.04.02. 00:40:28

Amíg az ellenzéki oldal tele van bukott, hiteltelen politikusokkal akiknek aktív köze van ahhoz, hogy az ország 27 év alatt idáig jutott, és akiknek aktív közük van ahhoz, hogy 8 éve szabadon garázdálkodhat a fidesz, amíg ez a politikai garnitúra nem húz el a picsába, és nem rontja tovább a közmorált, addig esélytelen bármit is építeni... olyanokkal, akik szintén csak romboltak eddig??? Csak olyanra fogok szavazni, akik újak, akiket bár minden erővel mocskolnak, de legalább nem volt közük 27 év alatt az ország aljas kirablásához és a lakosság nyomorban tartásához....

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2018.04.02. 00:53:24

Most néztem a Medián márciusi mérését:
39% Fidesz
33% Az összes többi ellenzéki párt
28% Bizonytalan

Ez alapján arról beszélni, hogy a magyarok túlnyomó többsége kormányváltást akarna sajnos költői túlzás.
Itt először inkább az ellenzéket kellene leváltani EGY darab életképes erőre, és csak azután foglalkozni a kormányváltással.

kalbász 2018.04.02. 01:14:33

Retardáltak, pont a az állandó jajveszékelés meg a fidesz eredményeinek elhazudása miatt maradunk otthon.

Évekig kerestem alternatívát mert a fideszre nem szavaznék, de basszátok meg a k anyátok rátok még úgy sem. Főleg hogy tök semlegesként, nem szektatagként keresek alternatívát akkor max. tiltotok a nagy szabadság nevében. Mert nem mondom vissza a balos szektapropagandát.
Menjetek a picsába.
Szarok vagytok és hiteltelenek.
Ostobák és pont azt csináljátok amivel vádoljátok a fideszt.

Ezek a lopás mellett (mert az konstans nálatok is retkek) csinálnak is valamit.
Ti meg vegyétek észre geci hiteltelenek vagytok.

wagrog 2018.04.02. 01:40:21

@kalbász: Na nézzük mit is csinálnak: Versenyképesség, gazdaság növekedés szempontjából sereghajtók vagyunk az egész régióban. Az egészségügy katasztrófális állapotban, ezrek halnak meg évente gyógyítható betegségekben, akik mind élhetnének tovább ha imádott Orbánod nem rohadt stadionokra meg gyűlölet propagandrára öntené a péznt. És akkor a lopásról még nem is beszéltünk.

Csak tavaly 65 MILLLÁRDOT költött Orbán propagandára. Felfogod bmeg?
65 000 000 000 Ft egyetlen ki.aszott év alatt!!! Menjél már be egy kórházba aztán nézzél szét, hogy nem lett volna-e ennek jobb helye máshol mint egymás mellé kirakott 8 k..va Soros plakátban?

Eközben Mészáros Lőrinc egy csőd szélén tengődő senki kis gázszerelőből az ország egyik leggazdagabb embere lett, több mint 200 cég van már a nevén.
Aztán ott van még Tiborcz, Garancsi, Vajna, Habony és a többi.

Ezek a te k..va eredményeid!

moonlight777 2018.04.02. 01:54:46

@wagrog:

És ehhez hozzátenném még azt az irdatlan adóterhet, amibe majd bele döglik a hazai kkv és mikro vállalkozási szektor, meg a dolgozók is..... a világelső magas áfa kulccsal egyetemben... (adózás a szakterületem, csak megjegyeztem)

továbbá ne felejtsük ki az eredmények közül a szociális háló teljes felszámolását, a kiszolgáltatott emberek tömegeinek magára hagyását, kvázi halálra ítélését.....

babbaba 2018.04.02. 04:02:52

Szerintem mindenkinek hála nagy Jobbik győzelem van kilátásban. És minél jobban mondják, a ballikak, hogy ők aztán nem szerepelnek a Vona kormányban, ha azok nyernek akkor se (ugye, inkább az Orbán mondta a nagyeszű Karácsony), annál nagyobb arányú lesz ez a győzelem.

feketeesfeher 2018.04.02. 04:56:24

@babbaba: "Szerintem mindenkinek hála nagy Jobbik győzelem van kilátásban."

Ja, az.
Nagy Jobbik győzelem.
:)))))

Észre kéne már venni, hogy a magyar társadalom erősen tagolt.
Nem az a megoldás, hogy majd várjuk, hogy melyik másik kisebbség tudja lenyomni az összes többi kisebbséget a fidesz helyett, hanem az, hogy a demokrácia arról is szól, hogy el tudjuk viselni a sokféleséget, képesek vagyunk kompromisszumokra, és a hatalom az azt jelenti, mindenki véleménye számít.

babbaba 2018.04.02. 06:36:02

@feketeesfeher: Majd meglátjuk ecsém. Én a családom és a közeli ismerőseim legalább a háromnegyede rájuk szavaz, bár egy éve még a negyedük se rájuk akart. (Kétségtelenül nem reprezentatív, de a különböző fórumokon is nagyon megerősödött ez a fajta hang, akár az egy évvel ezelőttihez képest is.) És sokan nem is Jobbikosok, de látják a baloldallal semmire nem mennek, viszont a Köpcöst sem hagynák tovább meglopni a magyarokat. (Ugye a tótok, lengyelek hatvan százalékkal fejlődtek az utóbbi tíz évben és a válságkor ők is visszafelé fejlődtek, mi meg hússzal se. A fizetéseinkről nem is beszélve. Egy magyar proli harminc százalékkal kevesebbet keres mint egy tót, pedig húsz éve éppen fordítva volt. Már átjárnak dolgozni a határmentéről, mert ott nem csak a kereset jobb, hanem a munkaadók sem nézik őket beszélő szerszámnak. És ezt nem olvastam valahol, hanem tapasztaltam, személyesen a felvidéki rokonaim, barátaim révén . Mindenkinek egy élete van. Hagyják azoknál az irányítást akik nyomorban tartják őket már a környezetünkhöz képest is?)

És akkor még a Fideszből kiábrándult tanultabb arcokról ne is beszéljünk, akiknek ez a
színvonalú propagandanyomulás, már nagyon nem jön de. Ők biztos nem szavaznak a bolsikra, de a Jobbikra annál inkább.

Úgyhogy, egy hét múlva meglátjuk. Én egy éve mondom, hogy komoly meglepetést várok a kimutatott papírformához képest, és azóta csak erősödtem ebben a hitemben, minden jelet figyelemmel kísérve.

n3spr3ss0 2018.04.02. 06:43:47

@Bolshevik: neked fingod nincs a valóságról.

chrisred 2018.04.02. 06:55:30

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Megnézted a hódmezővásárhelyi választás előtt is? A kormány az agresszív propagandával az érzelmi szavazókat gyűjti a táborába, akik szívesen terjesztik a nézeteiket, büszkélkednek a politikai hovatartozásukkal. Ezért lelkesen vesznek részt a közvéleménykutatásokban. Míg azok, akik ellen ez az érzelmi hangulatkeltés irányul, nyilvánvalóan óvatosabbak, titkolják a politikai preferenciáikat. Ezért adnak torz képet a jelenlegi mérések.

MACISAJT 2018.04.02. 07:14:30

" azt szeretné a magyar állampolgárok túlnyomó többsége, hogy a jelenlegi kormány leváltásra kerüljön (és itt most eltekintenék a minősítéstől, a jelzőktől a „kormány” és a „leváltás” esetében is, bár lenne tere a jelzős szerkezeteknek). A tudomásukra hozást markánsan kimutatták a közvélemény kutatások, "

Ordas hazudozás:

hvg.hu/itthon/20180314_median_kozvelemeny_kutatas_marcius

MACISAJT 2018.04.02. 07:19:40

@babbaba: "Úgyhogy, egy hét múlva meglátjuk. "

Lassan, max még 6 nap és eljön az igazság pillanata.

Momentum eddig tartott. A Belvárosi ficsurok és fapinák,Csurka " apák és fiúk" forgatókönyvének megtestesítői. Mire voltak ők jók? Egy (olimpiai) hekkelésre.
Utána meg azt hitték, az a száz-kétszáz ezer stabil magyargyűlölő , mindaz ami az szdsz lényege is volt, az megszaporodott és az már az övék. Közben lófaszt, azok ugyanannyian vannak és oszlanak a dk,együtt, párbeszéd,lmp,mszp (és most "taktikai átszavazások okán, jobbik) között.

Együtt& Juhász.- törülköző bepillangozott.

Párbeszéd: az 1% árnyékminiszterelnök bukása után ős is a "Liberálisok" sorsára jutnak.

MSZP- bevállalták a 10%-os küszöböt. Most aztán izgulhatnak hogy egyáltalán azt megugorják-e.
Mondjuk,a történelem igazságot szolgáltatna ha kiesnének, már csak a múltjuk miatt,
de a 2002-es kormányváltás is pl. csak úgy jött létre hogy Csurka MIÉP--je 4,37%) illetve Kupa (ál)Centrum pártja( 3,9%) elvittek a semmibe 800 ezer szavazatot, zömében a jobboldalról.

És persze kérdés: mi lesz április 8 után azokkal az operettnácikkal, akibe eddig Simicska beletolta mindenét? Mert négy év ellenzékiség már nem éri meg , így is anyagi teljesítőképességeinek határait feszegeti.

LMP? Maradhatott volna stabil váltópart, ehelyett a Szélek beleálltak a Soros vonalba. Kár.
De ezt sem hiszem hogy maradna.

Szóval, vágjuk a centit: már csak 6 nap .
És a kérdés hogy UTÁNA mi lesz ezekkel a hitelességüket teljesen felélő ellenzéki pártokkal?
Nagy valószínűség szerint ugyanaz mint a 2014-es "összefosás" után, csak hogy most a simicsikás, zazriveczes -féle jobbikkal is kiegészülve.

chrisred 2018.04.02. 07:28:59

@MACISAJT: A Jobbik operettnáci része Morvaival az élen már régen a Fidesz oldalán békemenetel.

MACISAJT 2018.04.02. 07:47:50

@chrisred: " A Jobbik operettnáci része Morvaival az élen már régen a Fidesz oldalán békemenetel. "

"Minőségi csere" zajlik...:P
Cserébe megkapták heller ágnest, alföldi róbertet és a komplett bagázst:P
Ja és a fővárosban, ahol a Jobbik sehol sem áll, arra buzdítják szimpatizánsaikat hogy menjenek és szavazzanak a gyurcsanyistákra, pl. a kiváló bauer tamásra...:P

NyihihiP

chrisred 2018.04.02. 08:26:19

@MACISAJT: Ezek soha nem voltak és nem lesznek jobbikosok. A mai Jobbik azokból a polgári körösökből áll, akiket a Fidesz valaha azzal hitegetett, hogy ők lesznek a középosztály. De azóta kiderült, hogy legfeljebb a gépházban dolgozhatnak a narancsoligarchák luxus óceánjáróján.

Kivlov 2018.04.02. 08:32:49

Max. akkor lehetne kormányváltás, ha az mszp meg a dk nem indulna.

MACISAJT 2018.04.02. 08:33:42

@chrisred: "Ezek soha nem voltak és nem lesznek jobbikosok. "

Miért, simicsekről gondoltad volna valaha?:P

Viszont ha ma valaki teljesen tájékozatlan politikában.Mert ilyenek is vannak , nem kevesen.
Akkor van egy egyszerű támpont: meg kell nézni mit javasolnak népünk bevált ellenségei.
És ha azt látod hogy a hellerágnesek, alföldik,schillingek , scheppelek, cas muddek stb. azt próbálják beadni hogy szavazz bárkire, akár az operettnácikra , vagy "jobboldaliak" arra buzdítanak (csak ma kettő adta elő ezt az indexen) hogy még a bauerekre is.. csak a Fideszre ne...

akkor te pontosan tudhatod mi az amit Magyarországnak SEMMIKÉPP SEM szabad csinálnia.
28 év alatt megtanulhattad, hogy ha valamit "ezek" akarnak, az Magyarországnak és a magyaroknak egyáltalán nem jó.

MACISAJT 2018.04.02. 08:43:11

A ballibák haláltusája zajlik. Most aztán utolsó reménységük ( az 1%-os pártocska árnyék miniszter jelöltje mellett) az elsimicskásodott operettnácikkal való összefogdosás-
gyurcsánnyal, szél bernadett-tel, karácsony gergellyel, hellerágnessel és simicskával együtt zazrivecz r a Spinoza klubban ajánlkozik.

És ez a Dohány utcai lakodalmas kutyahányásra jellemző formáció jelentkezne Magyarország vezetésére.
Na ne már.

Muhaha

protézisesh 2018.04.02. 08:43:46

@szepipiktor: arany fokozatú minősitett bérrettegő komám, maga a tény, hogy az ostobaságaidat leirhatod, az cáfolja állitásaidat...

Tisztességes Természettudomány 2018.04.02. 08:43:51

Nyugalom, a kormányzásképtelen ellenzék utolsó előtti feladata lenne csak a választások megnyerése. Utolsó feladata a kormányalakításra tett, befuccsolt kísérlet lenne. Utána egy új választáson elsöpörné őket a népharag. Most ezt akarják megelőzni, és próbálnak 5% feletti eredménnyel túlélni. Kivéve az MSZP-t, akik annyira korruptak, hogy egy tiszta arcért bevállaltak egy fantompárttal való közös indulást is. Így nekik már a 10% alá esés is végzetes lehet.

chrisred 2018.04.02. 08:47:14

@MACISAJT: "Miért, simicsekről gondoltad volna valaha?:P"

A rendszerváltó politikacsinálók mindegyikéről tudtam, hogy bármire képes a hatalomért.

A felsoroltak felét nem is ismerem, a másik fele már régen nem számít semmit sem a magyar közéletben. Nincs jelentősége, hogy mit akarnak, és nem is lesz. Ők most olyanok, mint az elromlott óra, ami napjában kétszer a pontos időt mutatja. Teljesen pillanatnyi és alkalmi helyzet, hogy az érdekeik egybeesnek a magyar választópolgárok többségének érdekeivel.

hordalek 2018.04.02. 08:49:41

@moonlight777: hagyjuk a 27%-os AFA-t, mert a DonElquro emelte 25%-ra. Az volt a húsbavágóbb emelés, nem a + 2%. Azt gyakorlatilag meg sem érzted, max a költségvetés.

chrisred 2018.04.02. 08:52:27

@hordalek: Bajnai emelte 2009. szeptember 1-től, vagyis fél évvel a választások előtt. Ideiglenes intézkedés volt egy ideiglenes kormányfőtől, amit a Fidesz állandósított, vagyis a +7% minden sara ott van a jelenlegi kormány nyakán.

protézisesh 2018.04.02. 08:55:43

@wagrog: utosók a régióban? Vegulis a bronzerem a dobogo utolso helye. Merthogy akar gazdasagi novekedesben, akar munkanelkulisegben, akar inflacioban az eu28 elmezonyeben vagyunk. Ugy, hogy a tarsasagi ado is az egyik legkisebb europaban. Emellett sose fizettem olyan keves adot, mint mostansag, (15%) a szakmunkas minimalber mar 180eft.
Es kozben valahogy csak sikerult visszafizetni a boszme altal felvett imf hitelt is, az allamadossag belso adossag (= lakossagi megtakaritas), vagyis a gazdasag stabil, a nemzetkozi minositok felfele minositgetnek minket az 1% alatti jegybanki alapkamat mellett/ellenere is.
Es amig a boszme viaduktot meg alagutat epitett a siksagra, addig ma mar (kvazi)autopalya vezet szombathelyre, illetve kapuvar kornyeken jar a sopron fele vezeto ag is.
Egyebkent az utolso ciklusban 120mrd ment az egeszsegugyre, korhazfelujitasokra is. Igen, lehetne tobb. Igen, a stadionprogram 10 eves 100milliardjat is korhazra kellett volna kolteni. De valakinek ke is kellett am rohasztani ennyire az egeszsegugyet... mert en ugy latom, hogy a szoci kormanyok ugy loptak, hogy kozben még az aprobol se jutott az orszag fejlesztesere (tudod, imf torlesztesre ment), az uj arcok meg egyszeruen szanalmasak, nincs ra jobb szavam.

Lmp “most mi jovunk” miben, a lopasban? A tobbinek a nevét se tudom, nemhogy a programjat. Ahogy a vendegblogger irja, az ellenzek is elkurta ezt a 8 evet, mert kb annyi ellenallast fejtett ki, mint lepke a rinocerosz ellen...

protézisesh 2018.04.02. 09:00:00

@moonlight777: mire gondolsz, a 10%os tarsasagi nyeresegadora? Az afara, ami most 2 (KETTŐ) szazalekkal magasabb, mint korabban volt? Az a 2% sorsdonto?
Vagy te nem hallottal arrol, hogy afat az is fizet, akinek fekete jovedelme van, igy az afa gazdasagfeherito hatasu?
Vagy az a baj, hogy aki nem csinal SEMMIT az ne is kapjon semmit? 28rol 47ezerre nott a szocialis ellatas. Jaa, hogy ezert dolgozni kell? Az elet mar csak ilyen.
A balos/ellenzeki/indexes statisztikak is kimutattak, hogy a lakossag 30%a gazdasagilag stagnal, a maradek 70% (a dolgozok, vallalkozok, alkalmazottak) pedig gyarapodnak.

chrisred 2018.04.02. 09:16:34

@protézisesh: Értem én, hogy az állam munkáját megkönnyíti, ha mindenkit megbüntet az áfával, nem csak azokat, akiknek fekete jövedelme van. De miért kellene azoknak is tapsolni hozzá, akik tisztességes munkával keresik a pénzüket, és mondjuk a gyereknevelés terheire rakódik a plusz 7%-os teher? Aztán a multiknak biztos jó, hogy adóparadicsom lettünk, de a magyar munkavállalóknak rohadtul nincs közük hozzá.

Tehetetlen Dodó 2018.04.02. 09:26:05

" hogy a kormány, és a FIDESZ égbekiáltó ország rombolása elleni tiltakozásul melyik pártnak sikerült értelmezhető létszámú tüntetést (sajnos még nem értelmezhetőt sem) összehoznia?"

Talán csak nem azért, mert ez a "kormány, és a FIDESZ égbekiáltó ország rombolása" javarészt a képzeletben és persze az ellenzéki média összes hullámhosszán létezik?

eßemfaßom meg áll 2018.04.02. 09:42:18

@szepipiktor: "Barátom, 2022-ben már SEMMI sem lesz!!!" Ezt olyan 1992 környékén kezdte el sulykolni a progresszív ellenzék, és azóta mindig "nemlesznek következő választások" ha épp nem az mszpszdszésmaradványai van a kormányon.

eßemfaßom meg áll 2018.04.02. 09:55:18

@Brix: "ami a megkreált, második forduló nélküli , fondorlatos választási rendszerben " 1994-ben a progresszív európai demokrata mszp-szdsz kétharmados kormány ELSŐ dolga volt ( pár hónappal az aktuális választás előtt) az önkormányzati választásokat átalakítani "megkreált, második forduló nélküli fondorlatos" választássá. Azóta is úgy választjuk az önkormányzati képviselőket mégse volt belőle világvége.

Nem rinyálni kell hanem a sok éve létező (nem 5hónappal a választások előtt alakították át mint 94-ben) szabályrendszerben nyerni. Nyilván ez nehéz ha nincsenek hozzá elegen a választók, de erről legkevésbé a választási rendszer tehet.

"Nem a választási rendszer a kicsi hanem a pofátok nagy"

eßemfaßom meg áll 2018.04.02. 10:04:30

@wagrog: "Na nézzük mit is csinálnak: Versenyképesség, gazdaság növekedés szempontjából sereghajtók vagyunk az egész régióban."

Nyilván az államcsőd széléről és a régió legaljáról ahova Ferenctestvér és baráti köre pár év alatt sikeresen levitte az országot, Ferenctestvér és barátiköre a régió élére ugratta volna az országot mostanra, ha maradhat a trónon 2010ben.

És nem, nincs harmadik alternativa, vagy a patásorbán vagy Ferenctestvér és barátiköre közül lehet választani.

flydomi 2018.04.02. 10:06:38

@protézisesh: . Merthogy akar gazdasagi novekedesben, akar munkanelkulisegben, akar inflacioban az eu28 elmezonyeben vagyunk.
--Ja-ja.Csak elfelejted,hogy az egész EU-most jól teljesít.Mi meg nagyban függünk a németektől,akinek a faxán lógunk,és ha nem szopjuk,akkor nem lenne itt semmi gazdasági növekedés. :)( A munkanélküliségről csak annyit,hogy ccc 500 ezren külföldön dolgoznak,közmunkában 170-180 ezren.Így az elmúlt 8 év álma egyik pontja majdnem teljesült:1 milla munkahelyet teremtünk. :) Aprópo.Közmunka.Legnagyobb részük vidéken van,ahol semmi érdemi beruházás nem történik,mert nem az a cél,így jórészt munkát nem találnak a vidéki emberek.

Ugy, hogy a tarsasagi ado is az egyik legkisebb europaban. Emellett sose fizettem olyan keves adot, mint mostansag, (15%) a szakmunkas minimalber mar 180eft.
---Heeeeee?????180k?Ezt az ordas hazugságot honnan veszed?
A kevés adórol annyit:a gazdagoknak kedvez a mostani adozási rendszer.

Es kozben valahogy csak sikerult visszafizetni a boszme altal felvett imf hitelt is, az allamadossag belso adossag (= lakossagi megtakaritas), vagyis a gazdasag stabil, a nemzetkozi minositok felfele minositgetnek minket az 1% alatti jegybanki alapkamat mellett/ellenere is.
---Igy igaz.Azért is ment a lecsóba a Manyup. :) Sok-sok millió ember pénze,ami elpárolgot,miközben azt mondták,hogy az állami nyugdíj jobb és jobb lesz. :) Hát nem lett jobb.Sőt.rosszabb lesz,mert érdemben nincs érdekük,hogy ezt a rendszert fenntartsák. :) .

Es amig a boszme viaduktot meg alagutat epitett a siksagra, addig ma mar (kvazi)autopalya vezet szombathelyre, illetve kapuvar kornyeken jar a sopron fele vezeto ag is.
---Mennyibe is kerül egy autópálya?2-3x annyiba,mint nyugaton. :) Még a hülyének is megéri építeni....

Egyebkent az utolso ciklusban 120mrd ment az egeszsegugyre, korhazfelujitasokra is. Igen, lehetne tobb.
---Eus pénzből. :) De azt is nehezen "adják" oda a kórháznak. :)

Igen, a stadionprogram 10 eves 100milliardjat is korhazra kellett volna kolteni. De valakinek ke is kellett am rohasztani ennyire az egeszsegugyet... mert en ugy latom, hogy a szoci kormanyok ugy loptak, hogy kozben még az aprobol se jutott az orszag fejlesztesere (tudod, imf torlesztesre ment), az uj arcok meg egyszeruen szanalmasak, nincs ra jobb szavam.
---Most is megy a lopás ezerrel.Rezsicsökkentés,ahol még mindig a hivatalos ár felett adják a cuccost. :) Köszönjük meg a világpiaci árnak,hogy nagylelkűen csökkentették az energia árakat,amiből még így bőséges lenyúlás megy a kisember számlájára. :)

Ha az unios támogatások csökkenni fognak-már pedig fognak :)-akkor majd meg lehet nézni,hogy a Nagy csodálatos magyar gazdaság hogyan fog teljesíteni. :) A Paksi-Kínai hitel meg fog duplázodni,amit kamatostul vissza kell fizetni,és a 2020-ig lévő unios támogatásokat már lehívták. :)
Remélem,hogy marad a 2/3-ad,és akkor majd ez a szép lufi tovább pöffeszkedik,míg hirtelen egy nagy durranásal kidurran.De akkor is majd ráfogják a világ gazdaságra. :)

eßemfaßom meg áll 2018.04.02. 10:16:53

@wagrog: "Eközben Mészáros Lőrinc egy csőd szélén tengődő senki kis gázszerelőből "

Van aki gázszerelőből lesz milliárdos pár évtized alatt és van aki a KISZ Központi Bizottságának titkárából apró segítséggel pár év alatt. Ilyen a kapitalizmus.

eßemfaßom meg áll 2018.04.02. 10:20:54

@flydomi: "Azért is ment a lecsóba a Manyup. :) Sok-sok millió ember pénze,ami elpárolgot"

A Manyup volt az a csoda, hogy az emberek beteszik a nyugdijjárulékuk egy részét a haveribankba az állam pedig felveszi jó kamatra ezt a pénzt, hogy nyugíjat fizethessen belőle. Semmi másról nem szólt mint a haveri bankoknak fix nyereséget biztosítani az államadósság konstans növelésével.

Cpeti654321 2018.04.02. 10:33:06

@protézisesh:

Az adózással kapcsolatban kérdeznék néhányat meg a csoda béremeléssel kapcsolatban.
1. Tényleg jó ha valaki bruttó 1M huf mellett 15%-ot adózik és akinek most felpattintották a bérét 180e huf pénzre ő is annyit? Ez tényleg oké?
2. A Főni ha már kitalálta ezt a fene jó béremelést akkor miért nem ment utána a szolgáltatási árakban is? Mert ugye a multit ha érinti is a béremelés a termékét külföldön értékesíti és nem igazán foglalkozik a megnövekedett bértömeggel - jó esetben még állami megállapodása van, hogy kevesebbet fizessen, mert ő a "nagyfoglalkoztató" - és lazán kiköhögi azt. Különösen a kedvencem ebben a témában az évente veszünk fel újat, mert a foglalkoztatási hivatallal karöltve az újonnan felvett dolgozókra a kihirdetés másnapján kimerítik az állami dotációs keretet..
Mi a helyzet a KKV-kal akik a magyar GDP kb. felét adják. (ez mondjuk meglehetősen alacsony, mert a hanyatló nyugaton ez az arány kb. 65-70%) Ők hogy faszba köhögjék ki a növekményt, ha kib....tt multi vagy egyéb ügyfele, nem hajlandó megfizetni a többletet? (itt most ne jöjjünk azzal, hogy akinek nincs tőkéje ne vállalkozzon, hisz itt kitermelhetőségről van szó)
Például: Svájcban minden elszámolható a vállalkozásra ami oda kapcsolódik, nincs differenciálva, hogy milyen Áfa, melyik levonható, stb mint nálunk. Ezért mindenki kér mindenről számlát.

Tegyük fel Gézu a lakatos, legyárt egy kaput és kerítést az inasával akinek br. 180e HUF a kezdője.
Szól a megrendelőnek, hogy na komám ez akkor nem X+Áfa hanem Y+Áfa.

Megrendelői reakciók:
1. nem kell, nem rendeli meg és keres olcsóbbat
2. megkérdi, hogy lehet e számla nélkül.

A mester gondolkodóba esik, hogy most mi legyen. Számla nélkül jó ugyan, de akkor miből lesz az Inas fizetve adó és TB ügyileg? Hisz nem lesz bevétel ami ugyan lesz, de fekete... Tehát még se jó, meg egyébként is ez lopás az államtól, aki mondjuk biztosítson ingyen buszjegyet a nyugdíjasoknak. Na a hanyatló nyugaton ilyen sincs mármint ingyen buszjegy.
Ezt lehetne még ragozni napestig.

Eme kormánynak valóban volt néhány jó intézkedése mely a gazdáságra volt serkentő hatással, azonban véleményem szerint többet rombolt mint adott.
Hogy az emúttnyócévben - tudod 2010-ig napjainktól - hány ember lett milliárdos a parlamentből, hogy itt állunk a fekete autók érkezésének küszöbén az nagyon nagy baj.
Mert például - ne adja Isten - kirángatnak a feleséged mellől éjjel az ágyból és addig vernek a kocsiban míg be nem értek a modernkori kihallgatóhelyre akkor nem lesz ilyen nagy mellényed hidd el.
Az országban nincs jogbiztonság, csak egy bizonyos körnek - igaz ellenük sosem indul nyomozás -, de te kapsz a fejedre, ha van 100e huf fekete bevételed és nem adózol utána.
Korrupció ismert az ókori görög társadalmak óta, mert ugye a baksis fogalma is jött valahonnan bár konkrétan arab eredetű.

A totális hiba, hogy sokan nem látják a fától az erdőt és az erdő mögött megbúvó fiatalságot aki riadt szemmel nézi, hogy ugyan ez mi a fene? Hogy lehet az, hogy amiről a nagyszülők meséltek itt van újra a kapuban?
Nekem a közelmúltban született gyermekem és a feleségem most döbbent rá, hogy vajon mi fog várni e gyerekre, hogy vajh biztosan ilyen jövőt akarunk neki, hogy ne a tehetség hanem a nyelvhossz legyen az életnek meghatározó mércéje? És hol fogom taníttatni? Talán lesz összeszerelő szak robot helyett valamilyen szakiskolának mondott posztkommunista felújítatlan épületben?
Szóval ki kell és lehet mondai bátran, hogy ez a XXI. század kommunizmusa amiben élünk fél diktarúra jelleggel és erőltetnek ránk. Nem sok idő kell és már nem lesz könnyen átjárható a határ, hogy az ember új életet kezdjen.

Cpeti654321 2018.04.02. 10:35:25

@flydomi: igaz, szíves figyelmedbe ajánlom a kommentemet hasonlóan csak más megvilágításban

chrisred 2018.04.02. 10:39:30

@eßemfaßom meg áll: Miféle kapitalizmus, ahol csak a tűzközeliek rokonai, barátai és üzletfelei érvényesülnek?

fda 2018.04.02. 10:47:39

"nagyon egyértelműen a pártok tudomásukra hoztunk: azt szeretné a magyar állampolgárok túlnyomó többsége, hogy a jelenlegi kormány leváltásra kerüljön ....

A tudomásukra hozást markánsan kimutatták a közvélemény kutatások, és bebizonyította a hódmezővásárhelyi polgármester-választás is."

Említesz konkrét közvélemény-kutatásokat?

A hódmezővárosi polgármesterválasztásból is ezt a következtetést tudtad levonni országosan?

Elég erős állítások ezek.

Egyébként hadd kérdezzek, kedves cikkíró: ha a választás előtt 1 héttel az összes ellenzéki párt egyetlen kampánytémája, hogy le kell váltani a kormányt, és miképpen kellene ÖSSZEFOGNI, akkor egy nyerés esetén miféle kormányzás lesz ebből? Egy vacak plakátháborúban nem tudnak megegyezni, mindenki a maga arcát akarja rajta látni. Ezek akarnak kormányozni? Egy akkora patthelyzetet csinálnának, ha véletlenül nyernének, hogy lehetne kiírni új választást 1 hónap múlva.

Abba ne is menjünk bele, hogy a sok hataloméhes senkinek teljesen mindegy milyen módon, csak nyerjen. Mi az hogy visszalépés? Aki pl. az egyik vagy másik pártocskára akar szavazni, az mit tegyen, ha a választás előtt 1 héttel a kedvence "visszalép"? Ilyenkor a kormány elleni bosszúból szavazzon ész nélkül arra, akit majd lát a papíron? (Ki tudja, ki hova lép addig, ugye...)

Az egyetlen elvhű megoldás az lehet, hogy nem trükközöl, hanem arra szavazol, akinek az elveivel, az eddigi munkásságával egyetértesz és úgy gondolod, hogy az ő csapata jól tudná irányítani az ország dolgait.

flydomi 2018.04.02. 10:50:15

@Cpeti654321:
Lesz ez jobb is a fidess éra alatt. :)
A birkák,mikor öntudatra ébrednek,már késő lesz nekik is. :)
Irigylem azt a skill a vezírtől,hogy képes a saját híveit is az orruknál vezetni. :) Ezt mesterien csinálja.
Köszönjük meg nekik az alaptörvényt is. :)
El fog jönni az a szép korszak,ami Észak -Koreában divat. :) Ezt akarták a birkák,hát megkapják majd. :)

(remélem,hogy az Unió ahogy tervezi,az eus pénzek támogatását az Europai Ügyészségbe való belépéshez köti. :) Csúnya-csúnya EU.Beleszól az eus pénzek elköltésébe. :) Így remélhetőleg 2021-től nukut se fogunk kapni az amúgy "csökkentet" támogatásbol . :) )

morph on deer 2018.04.02. 10:56:03

@chrisred:
Hmm...
Tűzközeli, azaz “meleg” kapitalizmusnak tűnik. Biztos azért kellett a gázszerelő is.

GyMasa 2018.04.02. 11:16:00

@eßemfaßom meg áll:
Ráadásul, az enyém még mindig megvan, azaz csak attól vették el, aki odaadta...

Marci Makk 2018.04.02. 11:21:53

@hordalek: Amit előtte levittek 20%-ra. Szóval csak visszatették 25%-ra de hát ezt kényelmesen elfelejtitek :) A 27% meg európa legmagasabbja és igenis sokat számít.

chrisred 2018.04.02. 11:31:05

@eßemfaßom meg áll: Valamit alaposan félreérthettél. Azért magánnyugdíjpénztár a neve, mert az államnak semmi köze hozzá. (Amíg nem dönt úgy, hogy államosítja a magánvagyont.)

chrisred 2018.04.02. 11:33:18

@GyMasa: A téeszekbe is mindenki önként adta be a földjét. Miféle erőszak? Hiszen ott volt az aláírása a papíron. :)

morph on deer 2018.04.02. 11:33:55

@fda:
“ha a választás előtt 1 héttel az összes ellenzéki párt egyetlen kampánytémája, hogy le kell váltani a kormányt,”

Ami egy kormányváltáshoz meglehetősen alapvetô, nem gondolod?

“egy nyerés esetén miféle kormányzás lesz ebből? “

Én koalíciósra tippelek. És te?

“Egy vacak plakátháborúban nem tudnak megegyezni, mindenki a maga arcát akarja rajta látni.”

Ez igaz, de hasonlítsd csak össze a színesbőrű férfiak arcával azon a jól sikerült muszlim ellenes propagandaművön amit pártunk és kormányunk EGYETLEN kormányprogramként mutat fel!
Igaz, van még egy eleme, bár az csak verbális. Egészen pontosan: nagy nyilvánosság előtt tett fenyegető kijelentés, mely szerint “elégtételt fogunk venni!”

Hát, ha van eladó, akkor nyilván sikerülni is fog, mert van miből...

A kecskebaszó simogató kurvaanyát minden lipsinek 2018.04.02. 11:42:24

@Cpeti654321: " kirángatnak a feleséged mellől éjjel az ágyból és addig vernek a kocsiban míg be nem értek a modernkori kihallgatóhelyre akkor nem lesz ilyen nagy mellényed hidd el.""
Bar 8 eve ezzel fenyegetoztok, idaig mindig csak akkor tortentek ilyesmik, amikor balliberalis kormanyok voltak hatalmon, mint peldaul 1956- ban vagy 2006-ban.

chrisred 2018.04.02. 11:54:12

@A kecskebaszó simogató kurvaanyát minden lipsinek: 1956-ban a Nagy Imre kormányt baloldalinak lehetett nevezni, de liberálisnak nem igazán.

Superuser 2018.04.02. 12:01:16

@Cpeti654321:

valószínűleg teljesen felesleges írnom szemellenzős/szektásoknak, de legyen itt egy üzenet a kkv-szektorból:

Köszönjük, rohadt jól vagyunk :))) a kata és a kiva igenis Istenáldása. Jómagam, mint szakértő tanácsadó havi 75k-ból letudtam mindent. (lehetne 50 is, de így bebiztosítom magam magasabb táppénzre és nyugdíjra)

Akiknek tanácsokat adok, és magas a munkaintenzitás, meg élvezettel kiváznak.

És barátunk az Adóhivatal. Ez hótt komoly, diszkréten megkérnek a javításra, nem büntiznek ész nélkül.

Ha valaki vállakozott az előző évtizedben, az tudhatja miről beszélek.

És tényleg nem kell csalni, számlát venni, simliskedni. Érezzük, hogy egy hajóban evezünk az egész társadalommal, politikával, hivatallal, essatöbbi. Merünk kockáztatni és bővíteni. És még támogatnak is. Csak kérni kell, és kapunk. Nem, nem NER-lovagokként, "fityisz-csicskákként", egyszerű mezei vállalkozókként.

Annaklőtte egyébként jópáran csak tespedtünk a multi akolmelegében (amely a Bajnai alatt elkezdődött, és később Zorbán által csúcsrajáratott adócsökkentéssel nem is volt rossz, úgyamúgy), de a felhalmozott szakmai tapasztalathoz, kapcsolati tőkéhez egy kivételesen vállalkozásbarát politika is társult, és a kockáspapír, meg a látható pozitív példák a saját lábra állásra sarkalltak.

Egyébként mindenki más is sokat lépett előre (leszámítva a bloghu és faszbúkhuszárokat, akik keseregnek a fékekellensúlyok ,eg a négymillió éhező miatt).

A fizetések emelkednek, a CSAK által szinte nulla az adó az alsó-közép szinten (én mint katás nyilván a nejemre hagyom a lehívását). Saját szememmel látom a korábbi naplopókat dolgozni, essatöbbi.

Az a nagy helyzet drága barátaim, hogy jól mennek a dolgok :)))

Kivlov 2018.04.02. 12:02:19

Az ellenzek nem most bukott meg.
2008 ota 10 evük volt érdemi alternatívát megjeleníteni. Azóta sem sikerült...

GyMasa 2018.04.02. 12:03:59

@chrisred:
Nekem ma is megvan a manyup-om, mert én nem adtam oda, tehát bárki megtehette volna ugyanezt.

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 12:21:14

"Versenyképesség, gazdaság növekedés szempontjából sereghajtók vagyunk az egész régióban."

Ajanlom figyelmedbe az EUROSTAT adatait:

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_int026b.html

GDP volumen növekedés 2004-2010 között /%/

Lengyelország 5,1 3,5 6,2 7,0 4,2 2,8 3,6 =32,4
Csehország 4,9 6,4 6,9 5,5 2,7 -4,8 2,3= 23,9
Szlovákia 5,3 6,8 8,5 10,8 5,6 -5,4 5,0=36,6
Magyarország 5,0 4,4 3,9 0,4 0,9 -6,6 0,7 = 8,7

2011-2016 között /%/

Csehorszag 2,0 -0,8 -0,5 2,7 4,5 2,4 = 10,3
Magyarország 1,7 -1,6 2,1 4,0 3,1 2,0=11,3

2010 előtt mit mondtál, amikor Csehország 2,75 -szor gyorsabb ütemben növekedett, mint Magyarország, 25 százalékpontos GDP aranyos allamadósag növekedés mellett?
Akkor persze jobb volt a versenyképessegünk, ugye?

Az orszagok teljesítmenyénél pedig annak, akinek van egy minimalis közgazdasági ismerete, illik figyelembe venni azt, hogy az adott ország a recessziós hatasú hitelvisszafizetésben mennyit teljesített. Egyedül Magyarország volt képes erdemben csökkenteni a GDP aranyos allamadóssagat a regióban. Ezt úgy tette, hogy a GDP 60%-át volt kénytelen hitel visszafizetesre fordítani, ami MSZP örökség, ahelyett, hogy ezt a penzt a többi orszaghiz hasonlóan vallakozasok serkentesere, egeszsegügyre es oktatasra fordíthatta volna!

flydomi 2018.04.02. 12:55:08

@Superuser:

----Az a nagy helyzet drága barátaim, hogy jól mennek a dolgok :)))

BRUAHAHAHAHAHA.az biztos,azért is van Paksi-Kínai hitel,egy kis letelepedési kötvényel.(na meg Kósa bácsinak 1300 milliárdja,Mészárosnak a fél ország :)) )
Hogy ezeket miből fizetjük vissza? :) Hát a fidess hívőknek oda adót el lopott pénzből. :) Vagy nem,de akkor meg lecsó van mindenkinek. :)
Ha a világ gazdaság működésébe egy kis légy is belexarik,már remeg a Powerfull magyar economic. :) De lehet,hogy a csodálatos önnáló erős magyar motor,-amit a vezír épitett fel a pereputyal együtt-beindul,és dübörögni fog ezerrel.Vagy nem,mert az nincs,így még egy kis lepke fing is elviszi a picsába. :D

Hókirályfi 2018.04.02. 13:22:39

@babbaba: Nálunk is sokan fognak a Jobbik jelöltjére szavazni, már csak azért is, mert ő legesélyesebb nemfityiszes jelölt a választókerületünkben.

taktikaiszavazas.hu

Azt még nem döntöttem el, hogy a listás voksomat kinek adjam.

steery 2018.04.02. 13:41:42

A választásokon a következő pártok közül lehet majd választani:
FIDESZ: Fiatal Demokraták Szövetsége, akik tele vannak öreg politikusokkal és fütyülnek a fiatalokra, bárhogy tüntessenek is azok az utcán az oktatásért vagy bármi másért.
MSZP: Magyar Szocialista Párt, akik úgy képviselik a szocialista eszméket, hogy milliárdos kapitalisták vezetik a pártot és folyton lefekszenek a nagytőkéseknek.
DK: Demokratikus Koalíció, akiket egy bukott diktátor és hazaáruló vezet és senki sem akar velük koalícióra lépni.
LMP: Lehet Más a Politika, aminek már a neve is hazugság, mert jól tudja mindenki, hogy nem lehet más a politika. Ha másmilyen lenne, azt már nem politikának hívnák.
Együtt: A párt, ami senkivel sem tud-akar együttműködni, ezért inkább Külön-nek kéne hívni.
MOMENTUM: A párt, amiben nincs impulzusmomentum, így nem sokat nyom a latban.
JOBBIK: Akik a Rosszabbik megoldást választották és úgy utálják a saját áruló pártvezérüket, mint az országra rontó ellenséget.
Na, melyik rossz megoldást válasszuk? Melyik legyen a következő rablócsapat, ami tönkreteszi az országot?

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 14:00:16

@flydomi:

"Vagy nem,mert az nincs,így még egy kis lepke fing is elviszi a picsába. "

Mint elvbarátaid Pannon pumá-ját 2008-ban!

flydomi 2018.04.02. 14:19:06

@atomic power 1986DucaDuca:

BRUAHAHAHAHA
Tévedsz kedves hazaáruló fityeszes. :)
Nem én pacsizok a szocikal,hanem ti. :)
Én megvettem az elmúlt 28 évben kormányzo xarvtársaidat. :D

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 14:21:07

"Így remélhetőleg 2021-től nukut se fogunk kapni az amúgy "csökkentet" támogatásbol . :) "

Ebben ne reménykedj hazadat szerető barátom! Magyarorszagnak megvan a tamogatasa:

Orbán Viktor újraválasztásának örülne az Európai Parlament legmagyobb frakciojanak, az Európai Néppártnak vezetője.

Manfred Weber a Facebook-on ez év marciusaban irta:

"We must fight against illegal migration more effectively. That is why the Hungarian government has our support.

A Figyelőnek pedig ezt nyilatkozta:

„Orbán Viktor Magyarország erős miniszterelnöke, aki élénkíti az európai politikai vitákat”

Úgy látja, hogy Orbán kritikus szelleme olyan vitákat is felhoz, amelyekre nagy szükség van unióban, ugyanakkor a magyar miniszterelnök konszenzus kialakításra is törekszik. Kitért arra is, hogy az európai szocialisták hiába munkálkodnak a Fidesz Európai Néppártból való kizárásán.

A lenyeg: a magyar miniszterelnökben konszenzusra törekvő politikust lát, akivel meg lehet oldani a problemas kérdeseket!

Egy kicsit maskepp müködik a nagypolitika, ahogy békaperspektivabol látod!

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 14:23:59

@flydomi:

"Én megvettem az elmúlt 28 évben kormányzo xarvtársaidat. :D"

Kívancsivá tettél! Ugyan mennyit fizettél nekik, hogy megvehetted őket?

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 14:31:48

@flydomi:

"Tévedsz kedves hazaáruló fityeszes. :)"

Mi van? Elöntötte az agyadat a vér, hogy valaki a tényekkel szembesített? Vigyázz, meg ne üssön a guta!

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2018.04.02. 14:36:09

@chrisred: "Míg azok, akik ellen ez az érzelmi hangulatkeltés irányul, nyilvánvalóan óvatosabbak, titkolják a politikai preferenciáikat. Ezért adnak torz képet a jelenlegi mérések."
Lehet, hogy ebben igazad van, de én mást tapasztaltam az elmúlt választások során. Akkor is azt mondták a politikusok (sőt egyes közvéleménykutatók is), hogy a fideszesek, jobbikosok, mszpsek stb. egy része titkolja a pártpreferenciáját a felméréseken, ehhez képest mindig kb. a papírforma érvényesült. A titkolózó szavazók aránya sohasem volt akkor, hogy érdemben befolyásolja az eredményeket.
De van itt még valami. A rendszerváltástól idáig mindig érvényesült az a szabály, hogy a szavazókorú népesség kb. egy harmada sosem megy el választani. Erre bizton számíthatunk most is. Ha pedig így van akkor a Medián legfrissebb felmérése meglehetősen valósnak tűnik. Ami Hódmezővásárhelyt illeti, ott helyben lehetett valami, amit a Fidesz nagyon eltolt, ezért nem hiszem, hogy országosan reprezentatív lenne. De hát ne legyen igazam.

flydomi 2018.04.02. 14:50:16

@atomic power 1986DucaDuca:

BRUAHAHAHAHAH.
Csúnyán benézted. :) De egy elvakult fidessestól mit lehet elvárni? :)
Jó beszopatalak,azzal a mondattal. :) (ezzel bizonyítottam,hogy a birkákat lehet manipulálni. :) )

Így jár a fröcsögö,habzó szájú birka,aki már a saját nyálától sem lát,ha negatív kommentel áldják a vezírét. :D

Megvetem.....:D

flydomi 2018.04.02. 14:56:35

@atomic power 1986DucaDuca:

"Így remélhetőleg 2021-től nukut se fogunk kapni az amúgy "csökkentet" támogatásbol . :) "

Ebben ne reménykedj hazadat szerető barátom! Magyarorszagnak megvan a tamogatasa:

---Semmi baj kedves hazaáruló birka. :)
Az Europai Ügyészségről volt szó,nem pedig Manfred Weber-ról.
Nem Manfred Weber fogja az eus pénzek támogatását elosztani egyedül. :)
Márpedig az a csúnya Brüsszel(28 tagállam) az eus pénzek támogatását az Europai Ügészségbe való belépéséhez kötheti. :) Akinek nincs takargatni valója,annak ez nem gond. :D

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 14:58:02

@flydomi:

"Csúnyán benézted. :) De egy elvakult fidessestól mit lehet elvárni? :)"

Nem néztem be, nagyon is jol tudtam, hogy mire gondolsz! Azert az megdöbbentő, hogy még humorerzeked sincs.

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 15:00:38

@flydomi:

"Márpedig az a csúnya Brüsszel(28 tagállam) az eus pénzek támogatását az Europai Ügészségbe való belépéséhez kötheti. :) Akinek nincs takargatni valója,annak ez nem gond. :D"

Nyugodj meg, ha erre lesz szükség, akkor be fogunk lépni!

bigdata 2018.04.02. 15:02:16

@Bolshevik: Az erdogani rendszer tenyleg nem eselyes. A putyini viszont elorehaladott allapotban van, kovetkezo lepes a civil szervezetek bedaralasa, partok tovabb gyengitese, allami intezmenyek meginkabb part erdekeket szolgalo magatartasra kenyszeritese, maradek fuggetlen media es blogok megregulazasa, vagyonosok behodoltatasa. Ez is szepen halad. Itt-ott ma meg feluti a fejet a reakcio, 4 ev mulva mar nem fordulhat elo. Ugye, Oroszorszagban is csak azert nincs a valasztasok ellenere olyan, hogy kormanyvaltas, mert a 145 millio orosz kozott egyetlen tehetseges ember akad.

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 15:04:49

@flydomi:

"Márpedig az a csúnya Brüsszel(28 tagállam) az eus pénzek támogatását az Europai Ügészségbe való belépéséhez kötheti. :) Akinek nincs takargatni valója,annak ez nem gond. :D"

Nyugodj meg, ha a belepesre lesz szükseg ahhoz, hogy EU tamogatast kwpjunk, akkor belepünk!

api99 2018.04.02. 15:06:52

sok ballibantifa.xom firkász
NE akarjátok már ajobbikot összeboronálni azokkal a nyavalyás mszmpszökevény pártokkal.
Vegyétek végre tudomásul, hogy a jobbikos szavazók 80%-a semmilyen körülmények között nem szavaz balra. Ezt tudják a pártvezetők is. És ha mégis meglépnének valami ilyen hülyeséget, na akkor lennének igazán leváltva.
Sok ballibantifa firkász, meg kommentelő

Superuser 2018.04.02. 15:12:22

@flydomi:

nem vagyok nyelvtannáci, így azon részeit az agymenésednek nem is bolygatom ...

de a matek olyan szinten nem megy nektek, hogy az vmi félelmetes.

lásd az 1300 mrd-os delirálásokat, pl. :)

tudod, létezik egy halmaza a hazai polgároknak, akiknek viszont megy a matek, nem középiskolás fokon :)))
nos, miattu(n)k olyan "powerfull" a magyar gazdaság. miattu(n)k van egy tapintható versenyelőny pl. az IT területén, hogy bizony lényegesen szívesebben rekrutálnak magyar jávást, vagy üzleti elemzőt mindenféle zsíros projektekre (ampervadász és gépész körökből is hasonlatosakat hallok egyébiránt)

ennekokán váltak a magyar gazdaságfehérítési, avagy adóbeszedési technikák modellértékűvé (ekr, online pénztárgép, sőt SÖRALÁTÉT)

A KIVÁLÓ Zindex elkezdte anno a libsi elefántcsont-toronyból fikázni a megoldásokat. Matolcsy az eltolcsi, meg matelcsi, meg fassetuggyamán micsoda. Elindították a munkahelyszámlálót, hogy majd jól kiröhögik a munkahelyteremtést. 3 éve levették, mert lámcsak, teremtődnek azok a munkahelyek.

a vizesvébé is úgy ki lett tavaly számolva, hogy ihaj (rendőrhajók hozzáadva, dátummal beszorozva :D )

a GÁZSZERELŐ

(az is megérne egy flekket, hogy miért fáj annyira a kardigános szabadbőcsészeknek és az Armani öltönyös marxkárolyosoknak egyaránt a szakmunkások PUSZTA LÉTE...)

valamelyik cége ugye a reggel 10 órás czikkely szerint kapott n mrd hitelt (fújfúj), majd a du. 2-es czikkely szerint m mrd a vagyona (benne az n mrd hitellel), skandallum!

őszintén kíváncsi leszek egyébként a jövőben élesedő mnb-s fejlesztésű elektronikus fizetési megoldásra (amelyről kimutatta valamelyik nagytudású belpezs haladó megmondó ember, hogy Elefántcsontparton(?) különb van.

szóval nah, nagyon nem akar a matek menni nektek. a komcsi összefosásnak meg is lesz majd emiatt a sírásrívása, amikor hibádzanak egy hét múlva ama töredékszavazatok...

chrisred 2018.04.02. 15:14:57

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Az átlagszámítás szerint talán igen. De az egyes választásokon a részvétel 56 és 74% között mozgott, ami azért sorsdöntő különbség lehet.

Cpeti654321 2018.04.02. 15:20:05

@A kecskebaszó simogató kurvaanyát minden lipsinek:
Nem szoktam fenyegetőzni, de ne így legyen ahogy írtam, egyébiránt a fenyegetőzés az a gazdád szokása...
Tudod, mint március 15.-én...

Cpeti654321 2018.04.02. 15:27:46

@Superuser:
Nagyon jó, hogy jól mennek a dolgok, nem véletlenül írtam, hogy eme banda is csinált jó pozitív dolgokat. Nyilván ezt nem sikerült elolvasnod az elvakultság miatt.
Először is nem keverjük össze a katát a kivával.
Míg katásként 12Mhuf-ig tudsz adózni, ebből 8M huf-nál kezdődik az áfa, kivánál ha jól rémlik 500Mhuf éves bevételig, meg valami alkalmazotti létszám alatt lehetsz kivás.
Nem rossz a kiva és jó ötletnek is tartom, de ha ily profi vagy a közgazdasághoz, akkor arra a felvetésre felelj kérlek, hogy a Főni miért nem intézte még el az alábbiakat. De még egy jó dolog, hogy a nyereséged felét visszaforgathatod adómentesen. Talán fejlesztési tartaléknak nevezik.
Például az multi vagy hazai cég kivel stratégiai megállapodást kötött a kormány mi a faszért fizet 120 napra? Nem lehetne ezt korlátozni mondjuk 30-ra? Ha már az állam is segít neki...
A kata is jó, egyszerűen letudsz vele sok mindent, de az te is sejted, hogy sokáig nem lesz így...
Ha esetleg kormányváltás van akkor szinte azonnal felemelik a katát vagy kivezetik, míg a jelen kormány szerintem 2-3 éven belül emeli, mert azért most már elég széles az adatbázis amiből lehet kalkulálni a jövőre vonatkozóan. Na akkor visszatérünk e okfejtésre.

Superuser 2018.04.02. 15:49:38

@Cpeti654321:

nem vagyok profi a közgázhoz, ilyet nem is állítottam :)))

12m -ig katázhatsz, függetlenül az áfától.
ha nem kérsz alanyi adómentességet az áfára, akkor értelemszerűen 12m + áfáig.

a kiva akkor éri meg igazán, ha fejlesztesz. most pontosan hadd ne definiáljam, nem értek hozzá, csak említették kollegák, hogy milyen kikúrt jó :D

a 120 napos fizetést én személy szerint tűzzel-vassal pusztítanám...

meg egy rakás dolgot máshogyan csinálnék, dehát hol lehet konstruktívan vitatkozni, amikor az 1300 mrd-os gyíkemberek varrnak ürgebőrbe gyémántokat, na meg mészárlőrinc...

meglátjuk, hogy lesz a katával a jövőben, annyi bizonyos, hogy a kisadókkal sikerült vhogy "brüsszelkompatibilsen" adózásilag megtámogatni a hazai kicsiket.

eßemfaßom meg áll 2018.04.02. 15:58:27

@chrisred:" Valamit alaposan félreérthettél. Azért magánnyugdíjpénztár a neve, mert az államnak semmi köze hozzá. (Amíg nem dönt úgy, hogy államosítja a magánvagyont.)

Szép elmélet lenne , ha nem a KÖTELEZŐ nyugdijjárulék egy részét irányították volna át KÖTELEZŐEN a manyupba. Állami zsebből magánbankba átpakolás majd a magánbankból ugyanennek a pénznek a visszakölcsönzése jó kamatra, hogy legyen miből fizetni a nyugdíjakat.

Ügyes.

jajdehülyevagyok 2018.04.02. 15:58:57

Bárcsak az előző kormányok is így romboltak volna!

jajdehülyevagyok 2018.04.02. 16:04:34

@flydomi: nem kesznek EU-s pénzek, mert a migrációra fogják költeni, hogy ne kelljen adót emelniük, s megmagyarázzák, hogy a renitensnek nem jár.

eßemfaßom meg áll 2018.04.02. 16:04:42

@chrisred: "Miféle kapitalizmus, ahol csak a tűzközeliek rokonai, barátai és üzletfelei érvényesülnek? "

A fejedben létező. A valóságban rengeteg gazdag van politikától függetlenül.

chrisred 2018.04.02. 16:13:42

@eßemfaßom meg áll: Bármennyiszer is írod le nagybetűkkel a "kötelező" szót, attól még nyilvánvaló, hogy az akkor hatályos törvények szerint annyival kevesebb összegű járulék került át magánvagyonból a társadalombiztosítás alapok tulajdonába. Tehát nem lett belőle állami vagyon. Az már nem a befizetők felelőssége, hogy a nyugdíjkasszából hiányzó részt felvett hitelekkel kellett pótolni. Ők ugyanis a kötmanyup fejében le is mondtak (bár nem önszántukból) a szolgálati idejük alapján járó teljes értékű állami nyugdíjról.

chrisred 2018.04.02. 16:23:37

@jajdehülyevagyok: A magyar lakosság szempontjából tulajdonképpen mindegy, ez eddigi támogatásnak is annyi hasznát vettük, mintha a tengerbe öntötték volna.

chrisred 2018.04.02. 16:28:13

@eßemfaßom meg áll: Nálam a szervezett bűnözés és a politika nem különválasztható fogalmak.

CyberPunK 2018.04.02. 16:33:18

A következők miatt gondolom azt, hogy a fidesz-nek nem buknia kell, hanem lógnia: mikor ment a manyup ügy, akkor simán beközölték, hogy aki nem lép vissza, az a járulékának a felét ugyanúgy az államiba fizeti továbbra is, de onnan egy fillért se kap. Miután letelt a határidő, utána meg beközölték, hogy ja, nem, olyat nem csinálunk. A másik ami felbasz, a devizahitelesek pereinek felfüggesztése volt. Van még ezer hasonló ügy, ahol a fidesz megmutatta, hogy mit ért törvényesség alatt, ilyen pl a TAO pénzek átláthatósága vagy tulajdonképpen a bármilyen közérdekű adatok visszatartása. Ez nem jogállam. Viszont, ha nem jogállam, akkor teljesen felesleges választásokról beszélnünk.

Tenkes Kapitánya 2018.04.02. 18:24:05

Óriási eredmények vannak az elmúlt nyolc évben. Végre fejlődik az ország.

Cpeti654321 2018.04.02. 19:54:31

@Superuser:
gyurcsány alatt sem volt könnyű, s most sem az.
Kiva segít, de ha nem tudsz emelni a szolgáltatás díján a megrendelőnél akkor azt is b....tod.

Ratyi Manó 2018.04.02. 21:30:55

Minden megbukott, csak Viktor van!

Álmaidban is!

Próbálj meg összejönni vele!

protézisesh 2018.04.03. 19:41:10

@Cpeti654321: értem. Ha alacsony a minimalber, akkor geci kormany, éheztet. Ha magas a minimálbér, akkor geci kormány, mert hogyan tudnám kigazdálkodni.

Amúgy jól vagy?

Ja, és igen, annál igazsagosabbat en tudok elképzelni, minthogy 180 ezerből 27ezer az adó, 1.800.000ből meg 270.000. Ezt hívják egyenlő közteherviselésnek.Ez sarkall nagyobb teljesítményre, mert itt minden plusz pénz nálam marad. És ne te akard megmondani, hol van az a határ, amikor SZERINTED már nem fáj NEKEM a magasabb adó kiköhögése. Pláne úgy ne, hogy a bolsevik kormányaitok idején az atlagbér mindig a legfelső adósávba tartozott. Mert szerintetek egy multinál 3 muszakban robotoló koma az olyan gecigazdag, hogy akarhány segilyes cigót el bír tartani az adójából.

Az a baj veletek, hogy felmse fogjátok: a Gazdagok NEM ALKALMAZOTTAK, nem bérből élnek, így az szja-emeléseiteket kiröhögik. Az szja-emelést a lumpenprolik kedvelik (mert nekik nem emelik) és mindenki más (az összes alkalmazott és középvezetőj megszívja.

protézisesh 2018.04.03. 19:43:24

@CyberPunK: a manyup nagy geciség volt (én se láttam az idegtől), de az egykulcsos adóval 2 ev alatt vissza is adták azt a zsét, amit a manyuppal elvettek. Innen nézve megéri. Ha meg nem vették volna el, akkor azért sírnátok, hogy nekem van pénzem a manyupban, az öregek meg közben éhen halnak. A fene se ért titeket....

protézisesh 2018.04.03. 20:39:25

Ez bazmeg... ti mit szívtok?!

“itt állunk a fekete autók érkezésének küszöbén az nagyon nagy baj.
Mert például - ne adja Isten - kirángatnak a feleséged mellől éjjel az ágyból és addig vernek a kocsiban míg be nem értek a modernkori kihallgatóhelyre akkor nem lesz ilyen nagy mellényed hidd el.”

naivugyfel 2018.04.11. 21:57:23

@szepipiktor:
Sajnos jó eséllyel neked van igazad, de egy kis remény mindig kell... anélkül nagyon sötét a kép... gondoltam, amíg lehet, osztom a reményt :-) (ha beindul a feketeautó-járat, természetesen vissza fogom fogni magam, de addig azért még nem.
süti beállítások módosítása